Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Halo Infinite

Featured Replies

Opublikowano

Nie sama rozdziałka decyduje o tym jak gra wygląda. Halo po prostu wygląda mega sterylnie a tekstury wyprane z detali i tu nawet 24k by nic nie zmieniło. Generalnie gdyby halo wyglądało dobrze to w ogóle ani tu ani w internecie nie byłoby takich rozmów i nikt nikogo by nie musiał przekonywać, że wygląda to dobrze.

Edytowane przez PanKamil

• Odpowiedzi 3,6 tys.
  • Wyświetleń 568 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jak komuś nie pasuje to nich nie gra i spierdala z tematu. Zauważyłem że na necie ludzie czepiają się tej gry i analizują wszystko co się da. Żadna inna grą nie była tak brana tak pod lupę jak Halo In

• Gra jest automatycznie jebana i dostaje niższe oceny za to ze jest na xboxie. Ten sam tytuł na Switchu albo plejstejszon by miał wyższe oceny, to oczywiste.   -5% za bycie exem xboxa i -3% z

• No bieganie po pustej kwadratowej hali z perkami. Zupelnie nic mi to nie przypomina. Nic a nic.  343 studio co robisz?  A kizwa kwadraty do multi Crunchuja nas. Musimy cos szybko wymys

Opublikowano

A jaka jest aktualna playerbase Halo 5? Jest jakaś strona na której można sprawdzić ilośc aktywnych graczy PvP?

Opublikowano
  • Autor

nie ma,

ale więcej osób gra w Master Chief Collection które ma lepsze wsparcie i jest cały czas rozwijane

na samym steamie w ciągu doby grało 14 tysięcy ludzi

https://steamcharts.com/app/976730

a trzeba pamiętać że do tego trzeba doliczyć graczy z Xboxów i Windowsa 10

Opublikowano

No to tak średnio jak na tak zachwalany tytuł, który ma się bronić najlpeszym MP.

A ta strona?

https://spartanfinder.com/

image.png.2e4bb415b5b80f56f22d5ee4ff651707.png

Dla porównania D2 - wynik chyba sumaryczny z każdej platformy:

Yesterday

Crucible Players 561.5K

Czyli można liczyć na duzą bazę graczy na premierę, a potem spadek?

Opublikowano

Mnie akurat bawi trochę ten rant o wygląd Halo w multi, bo jest to kurwa nieistotne. Jak będzie tak wyglądał singiel to ból zrozumiem, ale mi zależy jedynie na tym żeby był player base i nie było lagów. 

ale porównanie player base będącego u szczytu popularności Destiny 2 do Halo które na dobrą sprawę dopiero rozwija skrzydła i ma szansę wrócić do łask graczy to też niezły topkek

Opublikowano
  • Autor

5 minut temu, WisnieR napisał:

Czyli można liczyć na duzą bazę graczy na premierę, a potem spadek?

prawdopodobnie tak, bo to normalne przy każdej premierze. Ale jeśli obawiasz się o to że nie będziesz mieć z kim grać to nie masz się czego obawiać, Halo to gry które cieszą się popularnością przez wiele lat po premierze i  nie ma problemu z ludźmi do gry

Wiśnier mam propozycje jeśli chcesz wojować tu Destiny 2, to może idź sobie zagraj w to Destiny bo każdym poście tutaj piszesz tylko o tej gierce;)

26 minut temu, PanKamil napisał:

Halo po prostu wygląda mega sterylnie a tekstury wyprane z detali i tu nawet 24k by nic nie zmieniło

akurat tekstury i materiały PBR wyglądają świetnie, co potwierdzają opinie tych co grali i różne analizy.

Można się przyczepić do sterylności i ubogiej geometrii, ale nie wiadomo na ile wynika to z nieumiejętności devów, a na ile jest to celowa decyzja by zachować przejrzystość i czytelność map (mapy w Halo zawsze były dość sterylne i nie były zagracone), do wydania wyroku wstrzymałbym się do czasu pokazu singla.

Opublikowano

Ja niczym nie wojuje, a w Destiny nie gram już prawie rok czasu. Porównuje te gry bo są praktycznie jedynymi swoimi rywalami w takiej kategorii? No nic dziwnego skoro obie serie to dzieci Bungie... Weź się w końcu uspokuj i odstaw jakieś "WOJOWANIE" bo nie każdy ma umysł 15-latka, który będzie "WOJOWAŁ" o plastikowe pudełko. Chyba za bardzo Ci już Schabka zaczyna brakować do sparingów?

Interesuje mnie ta gra, bo ten tryb rozgrywki jest dla mnie i tyle co się naczytałem na temat fenomenu mutli Halo skłoniło mnie to rozmyśleń, czy aby przypadkiem nie kupić sobie Series S ale widzę, że masz jakiś dziwny problem w doszukiwaniu się CW poza CW.

@Paolo de Vesir Szczyt popularności D2? Chłopie czyś ty oszałał... Ta gra "umiera" o ile taki playerbase można nazwać umieraniem. Szczyt popularności to ona miała w 2018 przy premierze Forsaken, a nie teraz gdy już się wszystkim znudziła, a gracze odpływają. Tylko no właśnie - dla Halo taki wynik to sufit, a dla Destiny podłoga. I tego się właśnie boję, że kupie sobie Skę, a po pół roku będę widział te sami nicki...

Opublikowano

U mnie nie chodzi tylko o sam wygląd ale też o optymalizację która mam nadzieję zostanie mocno poprawiona (na PC bardzo słabo to działało). Czekam na pokaz 12v12 z dużą mapą i pojazdami bo dla mnie właśnie tym się wyróżniało Halo. Banda mietków jedzie Warthogiem, inny lata nad głową a ktoś z drugiego końca mapy ładuje Spartan Laser.

Opublikowano
  • Autor
4 minuty temu, WisnieR napisał:

Tylko no właśnie - dla Halo taki wynik to sufit, a dla Destiny podłoga. I tego się właśnie boję, że kupie sobie Skę, a po pół roku będę widział te sami nicki...

proszę powiedz że trolujesz

Opublikowano
1 minutę temu, WisnieR napisał:

@Paolo de Vesir Szczyt popularności D2? Chłopie czyś ty oszałał... Ta gra "umiera" o ile taki playerbase można nazwać umieraniem. Szczyt popularności to ona miała w 2018 przy premierze Forsaken, a nie teraz gdy już się wszystkim znudziła, a gracze odpływają. Tylko no właśnie - dla Halo taki wynik to sufit, a dla Destiny podłoga. I tego się właśnie boję, że kupie sobie Skę, a po pół roku będę widział te sami nicki...

Ta gra wciąż jest wspierana i żyje, w dodatku ma bardzo dużą bazę graczy z kilku różnych konsol, a ostatnie duże Halo premierę miało 6 lat temu (i wówczas nie było absolutnie mowy o graniu z tymi samymi ludźmi + rekordowe dla konsol nagrody w eSpocie). MCC też wyszło dawno temu i raczej kto był zainteresowany już tę grę sprawdził.

Oceniać będziemy mogli czy Halo ma się dobrze czy umarło dopiero po premierze Infinite która jest o tyle historycznym wydarzeniem dla marki, że po raz pierwszy ukazuje się na 3 różnych generacjach sprzętu, dodatkowo w modelu F2P i konkurować będzie z innymi dużymi markami na rynku. Wtedy dopiero wiadomo będzie cokolwiek czy Halo ma się dobrze czy źle, bo na razie nie można powiedzieć o nim inaczej niż "hibernuje", bo z pewnością martwe nie jest.

Opublikowano

W sumie zapomniałem o tym, że będzie F2P co na pewno będzie miało wpływ na większy playerbase.

To nawet nie będę musiał cebulić na grę :banderas:

To by się jeszcze przydała taka promka na Series S jak w jakimś Auchanie ostatnio - okolice 800zł o ile dobrze pamiętam.

Edytowane przez WisnieR

Opublikowano
  • Autor

oba komponenty kampania i multiplayer mają wyjść jednocześnie w "święta tego roku", spekuluje się o listopadzie,

fajnie byłoby gdyby udało im się spiąć premierę na 15 listopada bo dokładnie wtedy 20 lat temu wyszło Combat Evolved

Opublikowano
  • Autor

fajny detal,

pamiętam że w zeszłorocznym demie fakt iż Warthog nie zostawiał śladów na błocie spotkało się z krytyką, więc może teraz będzie to poprawione

Opublikowano
W dniu 4.08.2021 o 08:18, Texz napisał:

muza w menu to klasa sama w sobie

Ta muzyka nigdy mi się nie znudzi, jeden z lepszych Theme w grach a w tej aranżacji, klasa!

Opublikowano

Nie ma to jak wymagać od konsoli za 2.5K 4k przy 120 FPS :yao:

Grac samemu w Returnala, który wygląda przeciętnie ale czepiać się Halo, które wcale źle nie wygląda i UWAGA Halo wygląda jak Halo, taki już dizajn od lat.

To graficznie nigdy nie były Gearsy i nie będą. 

No i cały czas rozmawiamy o becie i samym trybie multiplayer, fanbojka placze a DF mowi jak jest, choć jak widać nie ktorzy maja jakieś swoje teorie xD 

Przeciez mówiąc, że Halo wygląda dobrze i idzie w dobrą stronę, niebieskich tak triggeruje, że DF tam pewno czyta w komentarzach takie bzdury, że głowa mała.

Edytowane przez Lord Protector

Opublikowano

Jeszcze niedawno przed premierami konsol 120fps było jedynie marzeniem i hasłem na pudełku, okazało się inaczej i jeżeli otrzymujemy to kosztem rozdzielczości to nie przeszkadza mi to, a i można się było tego spodziewać.

Opublikowano
  • Autor

dokładnie jeszcze niedawno 120 fps było uważane tylko za bełkot marketingowy, a teraz dostajemy najnowsze Halo w ultrapłynnych 120 fpsach a i tak znajdą się narzekacze którzy będą pisali że 343 się "ośmiesza".

A grafika jest w porządku, zgadzam się z Digital Foundry którzy określili ją jako bardzo dobrą, ale nic co powodowałoby opad szczęki

Opublikowano

Zacznijmy od tego, że wciąż nie pokazano singla, a jestem dobrej myśli że jednak gra wyładnieje do stopnia "not bad", a nie zawodu z zeszłego roku.

Bardziej martwi jakość produktu finalnego, bo długi czas developmentu do tej pory nie pokazał powalających rezultatów, gra jest cross-genem który ledwo wyrabia na poprzedniej generacji i w dodatku Halo od 343i ma tendencje spadkową jeśli chodzi o przyjęcie w branży. Trzeba uzbroić się w cierpliwość.

Opublikowano

Szczerze mówiąc to singla sprawdzę z kumplem w coop, najbardziej czekam jednak na multi. To co widzę bardzo mi się podoba, obraz ostry jak żyleta, płynne, świetne tekstury i oświetlenie. Niczego więcej nie potrzebuje. Od czasów Destiny żadno multi mnie nie wciągnęło, liczę, że w Infinite wsiąknę na długie godziny. 

Opublikowano
  • Autor

Halo 5 z tym plastikowym oświetleniem wygląda strasznie ubogo przy Infinite

More from Halo Infinite and Forza Horizon 5 today

5 things we want to see in Halo Infinite — and 3 we don't | Windows Central

oprócz grafiki, to widać też zauważalną różnice w udźwiękowieniu, to jak brzmi BR'ka w Infinite to poezja