Skocz do zawartości

PSX Extreme 250

Oceń okładkę PSX Extreme 250 43 użytkowników zagłosowało

1. 1. Oceń okładkę PSX Extreme 250

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Opublikowano

No i właśnie o tym wspomniałem.

Oczywiście rozważamy opcję wyższej ceny i zupełnie innego formatu, z większa liczbą stron, ale trzeba to dobrze przemyśleć.

Czyli wyjdzie na to samo.

• Odpowiedzi 163
  • Wyświetleń 29,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Widzę, że ponownie wraca temat coverów, więc postaram się to jeszcze raz nakreślić. Osobiście gdybym dalej był czytelnikiem i nie pracował w redakcji również stałbym zapewne po stronie osób, które wol

• Tokugawa1982
    Tokugawa1982

Tematy okołogrowe, filmowe zahaczające o popkulturę są solą PE. Czytając teksty, które nas mało interesują poszerza się horyzonty. Anime, czy mobile to nie moja bajka. Niemniej warto przeczytać " o co

• typowy przykład okładki 1/10

Opublikowano

No OK, ja po prostu nie miałby nic przeciwko podniesieniu ceny. Te 2 zł no to c'mon, to nie jest dużo. Nawet i 15 zł byłbym w stanie przeżyć pod pewnymi warunkami :usmiech:. Kiedyś do tego musi dojść, bo inflacja jest faktem i nie da się tej samej ceny utrzymać wiecznie. 10 zł z 2008 roku kupi więcej niż 10 zł z 2018.

Opublikowano

Ja również nie mam nic przeciwko, mówię jedynie, że nic się nie zmieni. Tzn. zmieni... To, że jeśli magazyn miałby paść i ratunkiem byłoby uzyskanie iluś tam dodatkowych stron, które... no cóż, zostaną w jakimś stopniu wykorzystane na kolejne reklamy, które z kolei pozwolą utrzymać magazyn przy życiu, to w porządku. Ale zasada wciąż będzie taka sama. Wciąż uważam, że kalendarz z gołą Moniką poprawi sytuację.

Opublikowano

Nic nie odda zapachu gazety, natomiast mala poprawka ci co lubia czytac gazety to nie ludzie starej daty, a ludzie normalni.Jak poczuc zapach gazety , wąchając monitor ? ekranik mikroskopijneo telefoniku ?? Ja pierwsze co robie jak kupuje Extrema to klade sie na tapczanie i ostro zaciagam zapachem gazety. mimo ze obecnie są tam tresci dla mlodszych pokolen. Od mlodych dla mlodych , mlodzikow. Mam ubaw ale czytam, na przyklad jak to Roger szarpal w gierki na piersze PS one mając 5 latek :)

Edytowane przez Mędrzec
poprawka

Opublikowano
33 minuty temu, Okie from Muskogee napisał:

Wciąż uważam, że kalendarz z gołą Moniką poprawi sytuację.

To

Opublikowano
20 minut temu, Mędrzec napisał:

Nic nie odda zapachu gazety, natomiast mala poprawka ci co lubia czytac gazety to nie ludzie starej daty, a ludzie normalni.Jak poczuc zapach gazety , wąchając monitor ? ekranik mikroskopijneo telefoniku ?? Ja pierwsze co robie jak kupuje Extrema to klade sie na tapczanie i ostro zaciagam zapachem gazety. mimo ze obecnie są tam tresci dla mlodszych pokolen. Od mlodych dla mlodych , mlodzikow. Mam ubaw ale czytam, na przyklad jak to Roger szarpal w gierki na piersze PS one mając 5 latek :)

PE to nie gazeta.

Opublikowano
44 minuty temu, Mędrzec napisał:

. Mam ubaw ale czytam, na przyklad jak to Roger szarpal w gierki na piersze PS one mając 5 latek :)

Jak do tych 5 lat dodasz 10 to wtedy nie miniesz się z prawdą :) 

Opublikowano
3 godziny temu, Okie from Muskogee napisał:

No, czego się można domyślnego spodziewać po twarożku. 

Opowiedz mi prosze jak ci sie te trociny napchały do głowy. 

Opublikowano

Panowie, PE jubileusz obchodzi, a wy się tu wulgarnymi inwektywami wymieniacie.

Opublikowano

W sumie to smutne, że więcej zysku generuje click batowy PPE, pełen błędów ortograficznych Zaxa i top 10 na wszystkie tematy generuje więcej zysków niż profesjonalna robota PE  :(

Edytowane przez metalcoola

Opublikowano

Gorszy pieniądz wypiera lepszy, norma na rynku mediów

Opublikowano
1 godzinę temu, Okie from Muskogee napisał:

Czytajcie, a znajdziecie. 

Ale Pixel ma rację, wszystkiego najlepszego PE :s159:

A gdzie tak napisali? Tez chce to przeczytać 

Opublikowano

Post Rogera powinien, być cytowany w każdym temacie, przy okazji nowego numeru. 

Ja bym podniósł tę cenę na 11,99. Ewentualnie na 14,99 jeśli dostał bym takie za(pipi)iste lakierowane okładki jak mają zagraniczne magazyny typu EDGE. 

Chociaż z drugiej strony szkoda by ich było na takiego CoDa czy Fife. 

Od kilku numerów CD Action robi ładne, minimalistyczne covery. Oczywiście w kiosku ich nie widać, bo są zapakowane w te oczo(pipi)ne folie xD 

Także Roger przemyśl te dodatkowe dwa zeta, zrób ankietę czy coś. 

Edytowane przez chris85

Opublikowano

Wiecie co sie teraz sprzedaje? Kilka magazynow o minecraft.

PE daje maks 2 lata i tyle będzie o nim słychać. Niestety takie są realia. PE tylko trzyma małe wydawnictwo.

Ile gazetek było, kiedy teoretycznie społeczeństwo bylo biedniejsze, a konsol było mniej? Dochodziło pod 10.

Opublikowano
39 minut temu, MichAelis napisał:

PE daje maks 2 lata i tyle będzie o nim słychać. Niestety takie są realia. PE tylko trzyma małe wydawnictwo.

Ile gazetek było, kiedy teoretycznie społeczeństwo bylo biedniejsze, a konsol było mniej? Dochodziło pod 10.

Magazynów nazwijmy je "hobbystycznych" jest od cholery. Wystarczy spojrzeć na regały w empiku. Czasopisma o samolotów,polowaniach itp, itd. Wydaje mi się, że PE nie celuje w nie wiadomo jakie zyski i dlatego się utrzyma. Dzięki grupie stałych czytelników, takich jak ja i reszta chłopaków z tego tematu. 

Szmatławiec przetrwa więcej niż 2 lata. 

Opublikowano

Bo Extrima nie wydaje Bauer, który oczekuje milionowych zysków, tylko jakieś małe wydawnictwo, które wydaje jeszcze gazetkę o muzyce rockowej.

Pamiętacie pisemko Retro? Był pierwszy numer, wyprzedało się dość dobrze (nie znam liczb, ale widziałem że szybko znikło z półek). Niestety, pismo nie sprzedało się, tak jak oczekiwał Bauer, a tymczasem są kolejne numery Minecraftera, Counter Strike i innych bzdetów  https://bauer.pl/czasopisma/

Opublikowano
1 godzinę temu, MichAelis napisał:

Takiemu jednemu magazynowi o grach na naszym podwórku, które kosztuje 15 zł, a merytorycznie jest w czarnej du... niektórzy też wrożyli max pół roku- rok. Ile już minęło od tej chwili? Chyba 3 lata i z tego co widzę to nadal się ukazują. 

Roger dobrze napisał o granicy psychologicznej jaką jest pułap 10 zł. Jednak trzymanie się tego za wszelką cenę, też nie jest dobre na dłuższą metę - co zresztą opisał. Jeśli jednak te 20 tys. czytelników odnosiło się do ilości kupujących co miesiąc magazyn, to chylę czoła i jestem w szoku, że aż tyle osób sięga jeszcze po papier. Miło, że jest jeszcze nas tylu - fanów papieru. 

Opublikowano

Popatrzcie na pisma moto- Classic Auto i Automibilista piszą (głównie) tylko o klasykach, kosztują po 14zł i mają 100 stron. CA zaczynało od 8 zł, teraz prawie dwa razy droższe. TopGear upadł przez politykę wydawnictwa, które podwyższało cenę (z 3,90 za 164str do ok.13zł za 140str), zabierało stron i coraz więcej reklam, a pismo wyglądało jak wsiowy festyn. No i dawanie połówki plakatu (a za miesiąc druga część). KMH w ostatnich latach było pośmiewiskiem, pomimo eleganckiej formy, zapowiadany ostatni numer na grudzień 2017 nigdy nie wyszedł. Od TG nikt nie pokusił się o stworzenie takiego pisma- wyglądającego jak Classic Auto, ale o nowych autach.

Niestety pisma growe konkurują z internetem, gdzie recki są szybciej, oraz w formie filmów na youtube. Co do czasopism hobbystycznych, czytają je głównie starsi, którzy wolą siąść w fotelu i sobie poczytać na papierze, a nie ślęcząc przed ekranem.

Co do Pixela- jak ktoś w 2015 roku robi nową markę pisma growego, do tego w atmosferze skandalu, wydaje go za defacto wysoką cenę i wydając rocznie 11 numerów dochodzi do 40 numerku, to jest to sukces i wiara, że prasa papierowa jeszcze nie umiera. A Pixel to w głównej mierze publicystyka i retro, czyli coś, co w necie można znaleźć.

Opublikowano

Dokładnie, Pixela szanuję za teksty i wspominki starych dziadów z czasów, w których nawet w jajach ojca nie pływałem jeszcze. W PE na dobrą sprawę też najbardziej lubię publicystykę i może zapowiedzi. Newsów nie śledzę w Internecie aż tak bardzo, jedynie to, co do mnie wpadnie przez czytanie forum/Twittera eurogamera i PCGamera. Nie szanuję portali growych nastawionych na clickbaity i (pipi)newsy jak taki jeden, zdecydowanie wolę papierowy odpowiednik z lepszym warsztatem i wyselekcjowanymi najważniejszymi informacjami.

Opublikowano

Widać poczta stwierdziła, że dość dostarczania mi PSXa dzień po wysyłce i dziś też go nie dostarczyła. :D Choć może to dlatego, że prenumerata nowa zamawiana 14.05, a chyba jest jakiś dzień miesiąca, do którego można zamawiać zeby ten numer wysyłali w terminie. Może akurat za późno zamówiłem o dzień? 

W każdym razie pierwszy raz od dawna jak nie dostanę numeru przed kioskiem.