Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Wyświetleń 288,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Sharp Objects.  Niestety na Netflixie nie ma co liczyć na takie seriale. Biała obsada,  prawdziwe duszne południe, bez wyciskania na siłę czarnych aktorow, flagi konfederacji, brak przedstawiciel

• w fortnite w każdej sekundzie gameplayu dominuje gó.wno ale na to jakoś nie narzekasz

Opublikowano

gardzę współczesnym color gradingiem

O to mi właśnie chodzi. Jeszcze powinni zabryzgać ten pociąg krwią i wybić Ronowi kilka zębów, żeby ktoś czasem nie pomylił tego z serialem dla dzieci. Wygląda jak kolejny sezon Adolescence.

Edytowane przez Josh

Opublikowano

Potężne OBURZENIe przetacza się przez internet, że dlaczego ludzie hejtujo, dobry aktor, a że czarny? W książce nie ma wprost, że musi być biały Snape. Oczywiście co tam, że przez tyle lat miliardy ludzi przyzwyczaiły się do 8 filmów oglądając je pewnie setki razy w przypadku największych fanów.

Opublikowano

Co nie? Pieprzeni rasiści znowu się czepiają, podczas gdy mamy tu niezbity dowód na to, że Snape w książce też był czarny

MokPAxi.jpeg

Edytowane przez Josh

Opublikowano

Jak Snape chociaż raz nie nazwie Harry'ego "lil' nigga" to będzie zaprzepaszczona okazja. I za każdym razem jak będzie na ekranie muszą grać murzyńskie rapy.

Opublikowano

Raczej jego niedorozwinięty kuzyn Butter Knife.

Opublikowano

jk-rowlings-comment-on-snapes-appearance-v0-qrloidodc0221.webp

482029089_582288481513899_67175106397722

Rowling sama zrobiła kilka szkiców jak wygląda Snape, ale chuj tam, co autorka może wiedzieć o wyglądzie postaci którą stworzyła.

Edytowane przez tedi007

Opublikowano
3 godziny temu, Josh napisał(a):

Wybór był bardzo prosty

keanu-reeves-as-severus-snape-v0-stjxzn7

Przebijam.

Honest opinion on Adam Driver as Snape fancasting : r/SeverusSnape

Opublikowano

Też by pasował fsg

Ej, a pamiętacie czarnego Weskera z tupecikiem?

Resident Evil: Albert Wesker in the games and Netflix series, explained -  Dexerto

Opublikowano

Pamiętam czasy, jak zmieniali kolor skóry bohatera, bo aktor był dobry, a nie z powodu inkluzywności (np. Morgan Freeman, Samuel L. Jackson). Jak koleś nie wybroni się aktorsko to uwali sobie karierę do końca życia. Mogli zatrudnić jakiegoś ładnego żyda i byłoby po temacie (czyli wybierali by z połowy dostępnych na świecie aktorów). Dzieciaki spoko, zwłaszcza Harry, ale tu też duża odpowiedzialność na reżyserach i scenarzystach, bo jeśli zrobią z powieści dla dzieci wehikuł propagandowy to wszystko im wywali się na cyce. Nie czaję tego mrocznego tonu, kto jest ich docelowym odbiorcą? Póki co to wygląda tak, że mojej 6 letniej córce tego nie puszczę, a oryginalne filmy oglądała (bez dwóch ostatnich bo już zbyt straszne). Nie jestem jakimś dużym fanem, ale miło wspominam te filmy i książki, które były szalenie popularne swego czasu - no ale byłem dzieckiem i czytałem na bieżąco, "dorastając" razem z nimi. HP dla mnie powinien sprawiać, że dzieciaki wołają "łał", jak widzą czary i stworki, a nie patrzą przez ręce jak Harry dostaje wpierdol w kiblu. Ale ja jestem dziadersem i ta produkcja nie jest dla mnie.

Opublikowano

Hbo chyba chce zrobić kolejne GoT na podstawie książek Pottera. W 8 sezonie pewnie będą cycky i pindole.

Opublikowano
11 godzin temu, Bartg napisał(a):

Potężne OBURZENIe przetacza się przez internet, że dlaczego ludzie hejtujo, dobry aktor, a że czarny? W książce nie ma wprost, że musi być biały Snape. Oczywiście co tam, że przez tyle lat miliardy ludzi przyzwyczaiły się do 8 filmów oglądając je pewnie setki razy w przypadku największych fanów.

Murzyni nie mają ziemistej cery jak coś, pojebało ci się.

Opublikowano
9 godzin temu, PiotrekP napisał(a):

Hbo chyba chce zrobić kolejne GoT na podstawie książek Pottera. W 8 sezonie pewnie będą cycky i pindole.

Jak będą robić eliksir wielosokowy to będą potrzebować próbkę spermy. niki

Opublikowano
W dniu 26.03.2026 o 12:49, tedi007 napisał(a):

jk-rowlings-comment-on-snapes-appearance-v0-qrloidodc0221.webp

482029089_582288481513899_67175106397722

Rowling sama zrobiła kilka szkiców jak wygląda Snape, ale chuj tam, co autorka może wiedzieć o wyglądzie postaci którą stworzyła.

Podobnie wyglądał Jezus w oryginale, a zrobili z niego przystojnego włocha.

Opublikowano

Pierwszy raz zwiastun do s01 ,,HP" od MAXa obejrzałem sam. Drugi look ogarnąłem z odcinka ,,Potterowni" na YT (link powyżej): zgadzam się praktycznie w 90% (zarówno jeśli chodzi o entuzjazm i emocje towarzyszące oglądaniu i odbiorowi zwiastuna, no i co do tego, co to wszystko dla oglądającego znaczy) z tym, co prowadzący ten filmik/analizę zwiastuna powiedział. Jedynie bardziej narzekam na Snape'a, bo takiego wyboru kompletnie nie rozumiem... Podejrzewam, że do ,,Komnaty Tajemnic" z racji rantu i buntu fanów, zorganizuje się nowy casting i wybierze się nowego Snape'a.

Opublikowano

Do tego czasu zdążą skasować ten serial.

Opublikowano

Z serialowym potterowskim Uniwersum... może być ,,grubo" (wiecie, chodzi o ten casting, o nic więcej), albo obejdzie się ta awantura i ,,rant stulecia" bez echa. Znając mnie pewnie obejrzę, nawet jeśli ,,Kamień Filozoficzny" skończy się ze swoim sezonem, to będę po czasie nadrabiał. Cóż, aktor do roli Snape'a to po prostu nieporozumienie; wolałbym w tej roli.... werble, xD:

Hear me out

Narzędza AI by Danny'ego odmłodzili, a kostiumografowie dodali co nieco. xD.

Opublikowano

Oglada ktos Roostera? Bo rozważam czy odnowić abonament w sumie tylko po to.

Opublikowano
Godzinę temu, LeifErikson napisał(a):

Oglada ktos Roostera? Bo rozważam czy odnowić abonament w sumie tylko po to.

Na razie taki średniaczek. Ale dla mnie Carell gra wszędzie samego siebie więc ciężko mi wyjść poza jego maniery słowne i zachowania. Ale relacja ojciec-córka fajnie pokazana. Klimatem trochę zalatuje Kominsky Method, a odcinki są na tyle krótkie, że nie nuży. Poczekałabym na cały sezon.