Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Hollow Knight Silksong

Featured Replies

Opublikowano
44 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Brak recenzji, mało preview i raczej z 2 leveli gry, dziwna historia developmentu i wieloletnia cisza, ciekawe, czy ktoś bierze pod uwagę, że to będzie casus Dune Nukem Forever xD.

W dniu 1.09.2025 o 11:57, jimmy napisał(a):

I ciekawe czy w tym hype trainie ktokolwiek dopuszcza scenariusz, że sequel nie dowozi.

Jedna wielka niewiadoma, ale ja i tak jak coś to tylko w pudle, a do tego czasu wszystko będzie jasne.

• Odpowiedzi 179
  • Wyświetleń 18 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• W końcu dotarł do mnie ten piękny numer "Edge'a" z czerwoną okładką z Hornet. Materiał długi, ale podstawowe info nie szokuje - ta gra to nadal głównie "więcej Hollow Knighta", zawierając różne elemen

• Czyli podsumowując artykuł. nie było żadnego piekła developerskiego. "Dobrze sie bawiliśmy. Cała ta rzecz to jest dla nas wehikuł kreatywności. To miłe uczucie robić fajne rzeczy, tyle" "nigdy nie b

• Czoper jaki tryb seniora w każdym temacie ostatnio xD

Opublikowano

Ciekawe czy gdyby premiera była po weekendzie to 100k by pękło? Żadna inna metroidvania nie miała takich liczb, jedyne pixel artowe gierki na steam z taką popularnością to Staredew i RimWorld. Nie licząc gówno gierek jak ten klikacz o bananie itp

345rghh.jpg

Opublikowano

Kojarzy mi się Persona 5 Royal, która ma prawie 100/100 średnią ocen, bo oczywiście kto inny by pakował 150 godzin w Personę Royal, jeśli naprawdę nie uwielbia tej gry. To dobry przykład, że trafienie w swój target oznacza coraz wyższe oceny.

Animal Well czy Spelunky 2 mają super wysokie oceny na takich recenzjach dużych pism na Mecie, ale coś czuję, że gdyby zmusić 100 ludzi z ulicy do zagrania w to w przerwie od COD-a, to by średnia ocen nie była wysoka hehe.

Z drugiej strony, hype zgarnie może uwagę wielu osób, które będą oczekiwać więcej - kto wie. Nigdy nie było tak hype'owane indyka. To jednak gra 2D, mało gadają...

Niby nie jest to gra dla każdego, jeśli zachowa ten sam poziom niewybaczania i nietłumaczenia na początku. O fak, ile ja narzekałem na długie wracanie od save pointu, nieogar co "mam robić" czy też długie ścieżki do bossów, z których kilku było naprawdę ciężkich (oczywiście gdybym poszedł gdzie indziej, zdobył najpierw dark dasha, to by nie byli...). Teraz Hornet ma dawać uczucie znacznie większej mocy, ale ta "wrażliwość" Vessela była całkiem ciekawym aspektem gry i świetnie pasowała przez cały czas. Tutaj ma być nieco bardziej agresywnie i fizycznie. Silksong brzmi jak nieco bardziej przystępna gra, z mocną postacią i systemem questów i paroma innymi standardami gierek dodanymi.

Nie biorę raczej pod uwagę, by gra była humbugiem. Tutaj jest bliżej Persony Royal, niż Duke Nukem Forever lol. Jasne, zawartość jest nowa, ale to ogólnie ta sama gra. Nie wiem, kto wie, może w praktyce będzie jakoś taka... nudnawa, i będzie po prostu jednym z wielu sequeli, które są ok, ale już nie wzbudzają tej samej eksytacji - to chyba najgorszy możliwy scenariusz.

Mogę sobie ewentualnie wyobrazić coś "utrudniającego" grę, co tak naprawdę lekko zmęczy. W końcu Hornet to znacznie potężniejsza postać, ale twórcy zapewniają, że poziom wyzwania ma być ten sam, co w jedynce. Przykładem może być Metroid Prime 2 - gdzie wprowadzono zagrożenia związane z "mrocznym światem", w praktyce jednak ludzie odebrali je jako mozół, bo musieli stać się regenerować w strefach światła, albo nie mieli amunicji, i w rezultacie MP2 jest uważane za "to samo, ale słabiej" w porównaniu do MP1.