Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano
9 minut temu, genjuro napisał:

Wydaje mi się, że tylko gry z ps4, w które grałem na konsoli ps5, pozostawiają po sobie "ślad". Z wersjami cyfrowymi można to tak załatwić, że ściągamy grę ponownie i w trakcie ściągania usuwam. Wtedy kafelek znika na dobre. Ale z płytowymi jest inaczej. Jak się pozbyć tych pozostających kafelków? 

Mam ten sam problem i zauważyłem że występuje tylko jak usuwasz grę z podpiętego dysku na USB.

• Odpowiedzi 25,2 tys.
  • Wyświetleń 1,9 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat.

• Przejebane będą teraz te rozprawki niektórych czy i za ile warto brać Pro konsolę, a za ile nie warto, a czy będą gry i czy ładna czy brzydka, a w ogóle jaka będzie stopa zwrotu z zainwestowanej złotó

• Piękny jest, nie wiem o co chodzi   

Opublikowano

Pomogło odbudowanie bazy plików. Ale jak mam tak robić cały czas, to z całym szacunkiem Sony, napraw ten syf:/

Edytowane przez genjuro

Opublikowano

Witam,

zamierzam kupić kamerkę do PS5 stad rodzą się pytania.

Czy istnieje jakiś komunikator wideo, żeby można było porozmawiać z rodziną przez kamerę od Sony, oraz czy istnieją jakieś gry żeby można było wykorzystać ta kamerkę.

Opublikowano

Kamerka od PS4 jedynie, ta używana do VR.

Wysłane z mojego SM-G770F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Czy po przeniesieniu danych gry (savy) oraz samej gry z PS4 na PS5, mogę zaktualizować grę do wersji na PS5 i czy savy nadal będą działały?

Opublikowano
11 minut temu, trisan70 napisał:

czy savy nadal będą działały?

Po przeniesieniu savów z PS4 (nieważne czy przez USB, chmurę PS+ czy pełny transfer danych) będa one działały z grami w wersjach PS4.

Jeżeli gra oferuje wersję na PS5 to save będzie działał, ale trzeba dodatkowe taki zapis przenieść przez opcje w grze (z wersji PS4 do PS5). Obecnie chyba każdy tytuł pozwala na takie coś.

Opublikowano
7 godzin temu, Square napisał:

Po przeniesieniu savów z PS4 (nieważne czy przez USB, chmurę PS+ czy pełny transfer danych) będa one działały z grami w wersjach PS4.

Jeżeli gra oferuje wersję na PS5 to save będzie działał, ale trzeba dodatkowe taki zapis przenieść przez opcje w grze (z wersji PS4 do PS5). Obecnie chyba każdy tytuł pozwala na takie coś.

Control na to nie pozwala

Opublikowano

A Control ma update wersji z wersji PS4 do PS5? Nie jest to dostępne tylko w wydaniu Ultimate?

Opublikowano
Teraz, Sedrak napisał:

PS5 obsługuję wqHD? 1440p? Czy tylko FHD i później od razu 4K?

FHD/4K

Opublikowano
6 godzin temu, Square napisał:

A Control ma update wersji z wersji PS4 do PS5? Nie jest to dostępne tylko w wydaniu Ultimate?

Save z wersji zwykłej ps4 działa na wersji Ultimate ps4, ale już tego save'a nie da się przerzucić do wersji Ultimate ps5.

Opublikowano
6 godzin temu, Square napisał:

Tylko ultimate. 

Opublikowano

Panowie i Panie, czy RE2 i RE3 - Remake'i działają jakoś lepiej na PS5?

Czy te gry na PS4 PRO działały może w 60fps?

Są fajne ceny na wszystkie RE w PS Store no i mnie nosi ;)

Edytowane przez k0zz

Opublikowano
Panowie i Panie, czy RE2 i RE3 - Remake'i działają jakoś lepiej na PS5?
Czy te gry na PS4 PRO działały może w 60fps?
Są fajne ceny na wszystkie RE w PS Store no i mnie nosi [emoji6]
W przypadku PS5 będzie betonowe 60 FPS. Na PS4 Pro są spadki nawet do 45 - 50 FPS najczęściej w filmikach. Co prawda rzadko są te spadki, ale istnieją. Jeśli masz PS5 to lepiej ograć na tej konsoli.
Opublikowano

U Was też od południa problemy z działaniem PSN? Podczas testowania połączenia, w momencie logowania się do PSN wyskakuje błąd WS-116417-0.

Edytowane przez ginn

Opublikowano
Cytat
4 godziny temu, ginn napisał:

U Was też od południa problemy z działaniem PSN? Podczas testowania połączenia, w momencie logowania się do PSN wyskakuje błąd WS-116417-0.

Wszystko w porządku i down detector też nie pokazuje żadnych nieprawidłowości. 

https://downdetector.pl/status/playstation-network/

Opublikowano

To dziwna sprawa. Nie mogę się zalogować na konsoli, na aplikacji, ani na stronie internetowej.

Opublikowano
16 godzin temu, ginn napisał:

Tak. Ja juz konsole spakowalem i czekam na kuriera. Modul internetowy siadł. Czy to na kablu czy fifirifi nie łączy. Podlaczylem godzine temu kablem od sasiada i działa. No cudy. 

Spoiler

Hahaha

Edytowane przez sajmon34

Opublikowano

Podobno remake last of us powstaje i robi go naughty dog :-D gra z 2013 dostanie remake ....

I to 

jebać was kurwy z sony

Edytowane przez Ma_niek

Opublikowano

Jej! Jednak robili to Multi, tylko że do jedynki :nosacz3: