Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano

To przecież ten sam tytuł to jak może wyjść wcześniej.

• Odpowiedzi 25,3 tys.
  • Wyświetleń 1,9 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat.

• Przejebane będą teraz te rozprawki niektórych czy i za ile warto brać Pro konsolę, a za ile nie warto, a czy będą gry i czy ładna czy brzydka, a w ogóle jaka będzie stopa zwrotu z zainwestowanej złotó

• Piękny jest, nie wiem o co chodzi   

Opublikowano
Bloober przy partaczach pracujących przy Downpour to przecież inna liga gamedevu. Nie wiem, jak można być miłośnikiem horrorów i psioczyć na Bloober, przecież robią bardzo dobrą robotę.

Tylko co takiego robią? Zwykle symulatory chodzenia, a jak dodać muszą gameplay to drewno jak zza czasów Rasiaka.

No i straszenia muszą się zdecydowanie nauczyć, choć w tym przypadku biorą gotowy projekt.
Opublikowano

A które studio obecnie robi gry, które straszą, nie są tylko symulatorem chodzenia, mają dobry gameplay i udźwignęłoby markę Silent Hill? 

Edytowane przez Czoperrr

Opublikowano
2 minuty temu, Czoperrr napisał:

A które studio obecnie robi gry, które straszą, nie są tylko symulatorem chodzenia, mają dobry gameplay i udźwignęłoby markę Silent Hill? 

Creative Assembly, Tango Gameworks

Opublikowano
4 minutes ago, ASX said:

Creative Assembly, Tango Gameworks

Słabe przykłady. Creative Assembly zrobiło tylko jedną tego typu grę i to 8 lat temu ma licencji. Tango też odpada z wiadomych przyczyn ale wierzę, że oni by dali radę.

Edytowane przez Czoperrr

Opublikowano

Capcom, Naughty Dog zrobiło parę straszniejszych momentów w TLOU i myślę że poradzili by sobie z survival horrorem, Tarsier Studios (twórcy Little Nightmares) robią klimatyczne i niepokojące gierki, ale tutaj potrzebowali by większego budżetu.

Opublikowano
5 minut temu, Czoperrr napisał:

Słabe przykłady. Creative Assembly zrobiło tylko jedną tego typu grę i to 8 lat temu ma licencji.

still better niż bluber który nie zrobil żadnej dobre gry :kaz:

Opublikowano

Nie wiem jak można być spokojnych o SH w rękach blubera, czyli w rekach studia którego nie było kszty gameplayu, czyli najtrudniejszej rzeczy do zrobienia w gierkach.

Opublikowano

Walka i gameplay to nie była mocna strona Silent Hill. Więc bloober idealnie pasuje.

Opublikowano
8 minutes ago, ASX said:

still better niż bluber który nie zrobil żadnej dobre gry :kaz:

To nie są dobre gry? Wypomne Ci jak będziesz się jarał jakimś żółtkiem z gamepassa :daddy::daddy:

image.png.aa6a128e64d369b535d5e096f5a538fa.png

image.png.be9a0f5904355b0a51c4d5dc8dce5f63.png

image.png.c91b38374e84454a42046db479b98125.png

Blair Witch pomimo średniej 70 też uważam za bardzo dobrą grę w gatunku.

Opublikowano

Firma która robi symulatory chodzenia i to średniej jakości, co może pojsc nie tak :reggie: jak remake to dać komus na poziomie Bluepoint

Opublikowano
11 minut temu, łom napisał:

Capcom, Naughty Dog zrobiło parę straszniejszych momentów w TLOU i myślę że poradzili by sobie z survival horrorem, Tarsier Studios (twórcy Little Nightmares) robią klimatyczne i niepokojące gierki, ale tutaj potrzebowali by większego budżetu.

W zasadzie wszyscy chwalą sobie momenty fpp w Returnalu i sporo ludzi chciałoby dostać horror od Housemarque.

Opublikowano

No okej ale już wchodzicie w etap marzeń i snów. Trzeba zejść na ziemię. Przecież Silent Hilla nie zrobi ani Naughty Dog, ani Capcom :reggie: To będzie co najwyżej czasowa ekskluzywność a nie tytuł od Sony.

Opublikowano

To z takich bardziej realistycznych ekip to Koei Tecmo i twórcy Fatal Frame. Klimacik raczej by udźwignęli tylko potrzebowali by $$$ żeby dopakować gameplay i grafikę.

Opublikowano

No nie wiem czy Koei Tecmo jest mocniejsze niż Bloober, od lat tłuką Project Zero bez żadnych zmian w gameplayu :) Lubię tą serię ale nie są to wyżyny innowacyjności. 

Opublikowano
13 minut temu, Czoperrr napisał:

To nie są dobre gry? Wypomne Ci jak będziesz się jarał jakimś żółtkiem z gamepassa :daddy::daddy:

image.png.aa6a128e64d369b535d5e096f5a538fa.png

image.png.be9a0f5904355b0a51c4d5dc8dce5f63.png

image.png.c91b38374e84454a42046db479b98125.png

Blair Witch pomimo średniej 70 też uważam za bardzo dobrą grę w gatunku.

nie oceniam gier na podstawie średniej z Meta. Grałem w kilka ich gier (nie wszystkie) i wszystkie ich pozycje to dla mnie średnie symulatory chodzenia z drewnianym gameplayem.

Ale kto wie może przy okazji Silent Hilla gdy dostaną większy budżet od Konami uda im wybić ponad przecietność i stworzyć faktycznie dobrą grę, bo jak na razie te ich horrory szały nie zrobiły.

Opublikowano
2 godziny temu, Czoperrr napisał:

No nie wiem czy Koei Tecmo jest mocniejsze niż Bloober, od lat tłuką Project Zero bez żadnych zmian w gameplayu :) Lubię tą serię ale nie są to wyżyny innowacyjności. 

Seria Project Zero to jednak mocno japońskimi klimatami zajeżdża. Silent Hille to o wiele bardziej zachodnie klimaty i na pewno Bloober lepiej się w nich odnajdzie.

Opublikowano

Bluber to idealny deweloper do odświeżenia SH. Tutaj potrzebny jest deweloper, który będzie w stanie oddać klimat i nastrój całej tej otoczki, a gameplay - SH to nie RE.

Opublikowano

Remake SH1 - Bluepoint

Nowy SH - Pan Kojimbao

A od SH2 to sie prosze odpier.dolic.

Opublikowano

Niech zrobią bo nie da się grać w tego drewniaka

Opublikowano

No strzelanie i walka ch.ujnia ale kto ku.rwa gra w SH2 dla strzelania i walki?

I jeszcze combo, ze bluber + zmiany w fabule xD

Opublikowano

Bloober to musi podbić na wyżyny swojego potencjału. Pytanie kto to finansuje. Jeżeli dostaną gunwo budżet od Konami to mogą stanąć na głowie i chuj z tego wyjdzie.