Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano

Ja wiem o tych wszystkich wtopach, tylko szybko przechodzono z tym do porządku dziennego i dalej było co Sonka to Sonka.

Myślę że jeszcze z miesiąc temu jako posiadacz Xboxa powinienem im zazdrościć stabilnej strategii, gier, ochrony konsolowosci. Kurwa nie chce mi się szukać ale takich dyskusji gdzie padały te argumenty było milion czy to tu czy w dziale Xbox.

Ale być może Ci co wtedy dużo gadali teraz sobie czekają po prostu

• Odpowiedzi 29,2 tys.
  • Wyświetleń 2,6 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• BRY@N
    BRY@N

To my mamy nie mieć wyboru bo Ty masz burdel w pudełkach

• O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat.

• Przejebane będą teraz te rozprawki niektórych czy i za ile warto brać Pro konsolę, a za ile nie warto, a czy będą gry i czy ładna czy brzydka, a w ogóle jaka będzie stopa zwrotu z zainwestowanej złotó

Opublikowano
8 godzin temu, drozdu7 napisał(a):

Oby Sony mocno się nie zapatrywało na piękne Nintendo, bo Ci zrobili Summer Sale i nie przecenili żadnego swojego exa ;)

Niby tak, ale Duke nukem 3D dali za 8 złotych

Opublikowano
20 minut temu, Josh napisał(a):

Jeżeli wszystko pójdzie po myśli Sony, to będzie to naprawdę smutna weryfikacja samych graczy

Ku.rwa ile jeszcze tej weryfkacji potrzeba xD Od zbroi dla konia tyle juz bylo testowania ch.ujowych praktyk, ze chyba oczywiste jest jak to sie skonczy. Pierwsza generacja gdzie konsole z uplywem czau drozeja i co? "Ojej no musialem kupic bo by bylo jeszcze drozej, ojej to nie moja wina, to te zle sony, sory musze konczyc bo lece jeszcze po naped do tego ps4 pro i boje sie ze mi wykupija".

Sory gracze, jedyne co wam wypada teraz zrobic to odklepac. "Walczylscie" zaciekle wspieraniem branzy, brandzlowaniem sie abonamentami za 4zl, kupowaniem wersji pro dla plynnosci ktora powinna byc psim obowiazkiem na amatorach, cyfrowymi preorderami niedorobionych produktow. I teraz jest to co jest. Dzieki wielkie, ch.uj wam w dope. A jak jest tu wieszczone, sony i reszta o to zadbaja.

Opublikowano

Jeszcze bojkot poprzez kupowanie gier na zapas w zamykanych sklepach vity i PS3 chociaż wiadomo, że te gry za jakiś czas znikną u tych co kupili

Opublikowano

Obstawiam zesrac na niebieskich, nie dbaja

Godzinę temu, KarolJanuszGejmingu napisał(a):

Zresztą o co tu walczyć jak GTA 6 i stare Black opsy w top sprzedaży.

No super argument. Laicy codowcy co pewnie w większości nawet nie sledza niczego w giereczkach, kupili sobie cody kiedy kupuja na te konsole tylko codzika w cyfrze co roku, pewnie podobna grupa w dużej mierze zamówiła GTA jak wysokoczyła w dashu. Na premiere sprzeda sie pewnie 5-10 milionow PS6 i tez pewne osoby beda mówiły ze widzicie? Gowno z tego gracze łykają jak pelikany! Tyle ze początkowa sprzedaż o sukcesie nie mówi, patrz wii U.

Edytowane przez Kangus

Opublikowano

Jeśli będzie jakiś faktyczny wielkoskalowy bunt to będzie go widać najwcześniej za jakieś 2 miesiące, kiedy Sony opublikuje swój raport kwartalny. Będzie można w nim zobaczyć czy spadła i o ile sprzedaż gier cyfrowych lub pudełkowych i czy spadły wpływy z abonamentów itd.

Jeśli w dłuższej perspektywie np. roku te słupki nie zaświecą się mocno na czerwono i Playstation nie zaliczy jakiś kilkunastoprocentowych spadków, to znaczy że ten bojkot istniał bardziej w komentarzach na youtubie i twitterze.

Opublikowano
34 minutes ago, Mejm said:

Ku.rwa ile jeszcze tej weryfkacji potrzeba xD Od zbroi dla konia tyle juz bylo testowania ch.ujowych praktyk, ze chyba oczywiste jest jak to sie skonczy. Pierwsza generacja gdzie konsole z uplywem czau drozeja i co? "Ojej no musialem kupic bo by bylo jeszcze drozej, ojej to nie moja wina, to te zle sony, sory musze konczyc bo lece jeszcze po naped do tego ps4 pro i boje sie ze mi wykupija".

Sory gracze, jedyne co wam wypada teraz zrobic to odklepac. "Walczylscie" zaciekle wspieraniem branzy, brandzlowaniem sie abonamentami za 4zl, kupowaniem wersji pro dla plynnosci ktora powinna byc psim obowiazkiem na amatorach, cyfrowymi preorderami niedorobionych produktow. I teraz jest to co jest. Dzieki wielkie, ch.uj wam w dope. A jak jest tu wieszczone, sony i reszta o to zadbaja.

Rozmawiałem ze znajomym, obydwoje stwierdziliśmy, że lipa ten digital only i w ogóle co to będzie z tą PS6? Doszliśmy do wniosku, że jednak nie trzeba czekać na PS6, bo idzie GTA6. Ja stwierdziłem, że na premierę tego nie kupuję, kupię dopiero jak stanieje do max 140zł, lub gdy wydadzą to na krążku, kumpel przerażpny zapytał, czy zamierzam w to grać dopiero za 3 lata ale potwierdził, że też na pewno nie kupi pudełka, skoro ma to być tylko kodzik na papierku. Później dodał, że właściwie to skoro tak, to kupi od razu cyfrę bez ceregieli z pudełkami, bo nie będzie płacić za papier...facepalm

Chłop mnie załamał. Ale w sumie on jest idealnym przykładem gamingowej januszerii - pierwsza jego konsola to PS4, którą kupił żeby grać w CODa i FIFę. Przesiadł się z beztroskiego grania na PC i nie zna magii PSX, PS2, PS3. Takich osób są miliony, nie udzielają się na forach, nie hejtują w internecie niepopularnych decyzji, nie udzielają się w społeczności graczy i granie traktują jako pierwszą lepszą rozrywkę. Znajomek chce pograć w GTA i nie ma dla niego znaczenia, jak to zrobi. Nie martwi się odsprzedażą, nie martwi się kolekcjonowaniem, zero sentymentu.

Opublikowano
1 minutę temu, ASX napisał(a):

Jeśli będzie jakiś faktyczny wielkoskalowy bunt to będzie go widać najwcześniej za jakieś 2 miesiące, kiedy Sony opublikuje swój raport kwartalny. Będzie można w nim zobaczyć czy spadła i o ile sprzedaż gier cyfrowych lub pudełkowych i czy spadły wpływy z abonamentów itd.

Jeśli w dłuższej perspektywie np. roku te słupki nie zaświecą się mocno na czerwono i Playstation nie zaliczy jakiś kilkunastoprocentowych spadków, to znaczy że ten bojkot istniał bardziej w komentarzach na youtubie i twitterze.

No tylko wiesz dobrze jak wygladają te raporty. One mówią prawdę, ale jest tak układana żeby wychodziła na plus, nie ma tak że co raport dokładnie co do joty te same rzeczy w tabelce pokazują. Jestem przekonany ze np akcja z dowalaniem kont PSN do helldivers 2 na PC, to miało być pod słupki rosnącej ilości użytkowników PSN do kwartalnego. Jak w danych będzie cos nie tak to i tak to przykryje to że większość to MTXy a te raczej nie zmaleją. Nawet jeżeli w 2 kwartałach byłyby jakieś spadki to potem to i tak czymś przykryją.

Opublikowano

No zobaczymy czy Ty się nie złamiesz ;)

3 minuty temu, Masamune napisał(a):

granie traktują jako pierwszą lepszą rozrywkę. Znajomek chce pograć w GTA i nie ma dla niego znaczenia, jak to zrobi. Nie martwi się odsprzedażą, nie martwi się kolekcjonowaniem, zero sentymentu.

A może interesuje go po prostu granie tu i teraz, bez tej całej otoczki i tyle.

Opublikowano
4 minutes ago, drozdu7 said:

A może interesuje go po prostu granie tu i teraz, bez tej całej otoczki i tyle.

Teraz to już nie wiem czym on się kieruje, bo myślałem, że ma podobnie jak ja. On spędza masę czasu na graniu, najwięcej ciśnie w BF6, FC26 i Football Managera. Na pewno po jego wyborach widać, że głównym aspektem gamingu, który sobie ceni jest dla niego rywalizacja. Do tego pasja do piłki nożnej z naciskiem na elementy strategiczne w budowaniu i zarządzaniu drużynami. Czasami grywaliśmy razem w jakieś wyścigi. Nie tyka prawie żadnych gier single player, ostatnia taka gra jaką ukończył to Biomutant z PS+, albo Terminator. Na pewno chodzi o granie tu i teraz i ta cała otoczka zupełnie go nie rusza. Zero sentymentu, skipowanie scenek i takich ludzi pewnie jest masa. W teorii dla takiego gracza to i pirat byłby w zupełności wystarczający, gdyby był prostszy w obsłudze.

Ja jako stary konsolowy wyjadacz gram głównie single, każdy tytuł, który przechodziłem od dziecka zawsze emocjonalnie przeżywałem, interesowałem się fabułą, wydarzeniami, budowałem więź z cyfrowymi postaciami i przeżywałem ich losy jak w dobrym filmie. Najlepsze gry zawsze pozostawiały po sobie jakieś wspomnienie. Nawet grając w jakieś wyscigi, Gran Turismo 5 dla przykładu, aspekt emocjonalny był obecny, gdyż ta konkretna gra pozwalała mi pielęgnować pasję do motoryzacji i cieszyć się jej pieknem, dodatkowo to moja pierwsza ścigałka online, gdzie pełnym lobby znajomych z forum ścigaliśmy się zawzięcie. Po skończeniu gry, jeśli mi się podobała, pudełko zostaje na honorowym miejscu na półeczce i od czasu do czasu wrzucam sobie taką płytę do napędu aby powspominać. Z czasem pojawił sie też aspekt technologiczny i lubię mieć w kolekcji to, co niegdyś robiło niemałą furorę.

Digital only kłóci się z tym jak ja odbieram gry globalnie, bo u mnie "otoczka" jest zawsze, no ale może takie myślenie to faktycznie pojedyncze przypadki. W digitalach straszne dla mnie jest nie tyle samo odpalanie gier z dysku, co świadomość, że to kiedyś może zniknąć bezpowrotnie. Płyta zawsze gdzieś tam będzie, jeśli nie na półce, to w kartonie na strychu. Wspomnienia na wyciągnięcie ręki i za to chcę płacić.

Edytowane przez Masamune