Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano
41 minut temu, Josh napisał(a):

Ludziom znikają zakupione gry licencje z PS Vita.

komus na forum poznikaly, czytalem w temacie vity.

• Odpowiedzi 29,2 tys.
  • Wyświetleń 2,6 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• BRY@N
    BRY@N

To my mamy nie mieć wyboru bo Ty masz burdel w pudełkach

• O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat.

• Przejebane będą teraz te rozprawki niektórych czy i za ile warto brać Pro konsolę, a za ile nie warto, a czy będą gry i czy ładna czy brzydka, a w ogóle jaka będzie stopa zwrotu z zainwestowanej złotó

Opublikowano
42 minuty temu, Josh napisał(a):

Ludziom znikają zakupione gry licencje z PS Vita. Mam nadzieję, że dupy już nasmarowane, wypięte i czekające na twardego bolca, bo na PS6 to będzie często występujące zjawisko

Ja sprawdziłem u siebie i wszystko z Vity mogę pobierać. Taki komunikat że nie mogę czegoś pobrać jest tylko dla rzeczy, które są zarezerwowane tylko dla PS3/PS4.

Opublikowano

Bardziej mnie martwi to, że moja 14 letnia Vita zdechnie ze starości niż to, że zabiorą mi jakieś gierki leo

Opublikowano
16 minut temu, grzybiarz napisał(a):

komus na forum poznikaly, czytalem w temacie vity.

Mi ostatnio killzone znikł ale wrzuciłem sd2vita 128gb karty i PKGJ do ściągania giereczek. Tak samo w dniu ogłoszenia zamknięcia PSstore na ps3/vite poleciała przeróbka ps3. Mnie przerażają wątki na reddit gdzie gracze panikują i robią listę co trzeba kupić zanim pozamykają sklep wiedząc o tym że jak zamkną opcje ściągania już nabytych gier a napisali że to zrobią w przyszłości w przypadku skasowania gry z dysku już jej nie pobiorą.

Opublikowano
1 minutę temu, SpacierShark123 napisał(a):

robią listę co trzeba kupić zanim pozamykają sklep wiedząc o tym że jak zamkną opcje ściągania już nabytych gier a napisali że to zrobią w przyszłości w przypadku skasowania gry z dysku już jej nie pobiorą.

niestety trza bedze sie z tym pogodzic i liczyc ze wyjdzie jakas wersja na obecne sprzety... i drugi raz zaplacimy.

CFW w ps3 mam od paru lat, dzisiaj pogralem troche w sonica z Genesis, odpalilem Magic Ball z playstation store, właściwie to odpaliłem też programik do testu pada, bo wymieniłem baterię i gałki w swoim dual shocku, no i kurde coś L2 mi teraz nie zawsze działa...

Opublikowano
6 godzin temu, Josh napisał(a):

Może, grałem godzinę, bo dłużej nie dałem rady. W dating simulatorach widziałem więcej gameplayu.

Ja żałuję, że nigdy nie powstała druga część, myślę że te zle opinie bardzo skrzywdziły produkcję. Bawiłem się świetnie i nawet platynę wbiłem.

Opublikowano
41 minutes ago, SpacierShark123 said:

Mi ostatnio killzone znikł ale wrzuciłem sd2vita 128gb karty i PKGJ do ściągania giereczek. Tak samo w dniu ogłoszenia zamknięcia PSstore na ps3/vite poleciała przeróbka ps3. Mnie przerażają wątki na reddit gdzie gracze panikują i robią listę co trzeba kupić zanim pozamykają sklep wiedząc o tym że jak zamkną opcje ściągania już nabytych gier a napisali że to zrobią w przyszłości w przypadku skasowania gry z dysku już jej nie pobiorą.

Mnie to nie dziwi bo większość ludzi jest na tyle ułomna, że nie potrafi zmienić ustawień w Windowsie a co dopiero wgrać przeróbkę konsoli, chociaż w tych czasach w internecie jest pełno instrukcji i filmów na te tematy.

Opublikowano

Gracze PlayStation szybko się dostosowują do panujących warunków.

Opublikowano

Imho to co wypisuje to sa za daleko idące wnioski, co najwyżej ludzie kupujący w preorderach cyfrowo mają tendencję do płacenia za droższe wersje.

Opublikowano

A tu dowód że na PlayStation nie kupuje się gier w pudełkach

Opublikowano

czyli sony już wyciąga działa i wysyła jakiś łebków z bluskaja którzy mają rzucić info o słabej sprzedaży pudełek.

Gość pisze, ze 7 gier osiągnęło pułap 100k, ale już nie poda dokładnych danych, wiec jedna mogła sprzedać 100mil, druga 5 mil, tak mi wyszło z moich danych zdobytych na forum psx extreme

Opublikowano

Gry z PS3 i Vity znikają z biblioteki a paczka ponad tysiąca dodatków, skórek i innych śmieci do online z Uncharted 3, które rozdawali za darmo na ostatni miesiąc przed wyłączeniem serwerów i które niechcący pobrałem, nadal tam są i jak chcę coś pobrać starszego to muszę spędzić wieczność nad przewijaniem listy

Opublikowano

ja w sumie na ps4 mam ponad 100 gier kupionych cyfrowo i 10 pudelek...

walcze z tym, dlatego na switchu kupuje same pudelka.

aha, licencje z vity im padaja, zaraz gry z ps3.. ciekawe kiedy ludziom poznikaja licencje do gier z ps4?

Opublikowano

Zastanawiam sie co zrobi sony kiedy exy przestana sie sprzedawac ze wzgledu na cene to po pierwsze, a po drugie do tego czasu jak mniemam na platformie pozostana juz sami Janusze siegajacy po takie marki jak fifa, cod czy assassin. Imo w koncu dojdzie do sytuacje gdzie sony bedzie zjadac wlasny ogon. Milo w tedy bedzie na to popatrzec szekle

Opublikowano

A po co komu gry w bibliotece, przecież zawsze można kupić drugi raz, zwłaszcza że pad z PS6 pewnie będzie mieć jakiś nowy bajer, o którym wszyscy zapomną jeszcze w roku premiery, no ale remaster rimejku the last of us z wykorzystaniem nowych funkcji pada na pewno wpadnie. Nie mówiąc już o tym, że w PS Plus za 1000 zł rocznie będzie można gry z PS4 ograć.

Opublikowano

Spokojnie, część ludzi się już zaczyna łamać, już wchodzą te artykuły że nawet jak 500 000 anuluje plusa to pryszcz, już wchodzą te potwierdzenia że no przecież faktycznie nikt tej cyfry w stanach nie kupuje itp. Półtorej roku się pożyje w tym grajdołku, sony sypnie groszem tu i tam, tam jeden z drugim redaktorków się złamie i napisze jak to trzeba się pogodzić i iść z duchem czasu, przemilczy problemy z tym jak wątła ta własność.

Ja mam tylko nadzieje że dużo z graczy corowych, tych co faktycznie kupują dużo gier im się wysypie. Se będą sprzedawać te MTXy do fortnite, Coda i fiftkę co roku, a exy to sami zaorają bo jak im tego zejdzie po 2-5 baniek przy kosztach po 200-500 milionów, to uznają że nie warte zachodu.

Edytowane przez Kangus

Opublikowano
18 minut temu, Grześ napisał(a):

... zwłaszcza że pad z PS6 pewnie będzie mieć jakiś nowy bajer ...

Czujnik wykrywający czy w pokoju jest ktoś poza tobą i blokujący konsolę jeśli nie wykupisz dla tej osoby/osób dodatkowych licencji.

Edytowane przez mugen

Opublikowano

Ja myślę, że i tak rozejdzie się po kościach cała akcja, przyjebali zaraz po GTA VI i zaraz przyjdzie listopad i będzie gorączka na kupno pro w bundlu z GTAVI.

Większość moich znajomych twardo twierdzi "fuck sony" i porezygnowali z subskrypcji PS. Jednak przypuszczam, że rura zmięknie z czasem, a tak na prawdę nie wiadomo jak to wygląda w praktyce czy zapaliło im się pod dupą bo jak to japońce trzymają pysk krótko, a i tak chyba danymi, które podają mogą manipulować.

Opublikowano

Oby Sony mocno się nie zapatrywało na piękne Nintendo, bo Ci zrobili Summer Sale i nie przecenili żadnego swojego exa ;) dziesięcioletnie gry z poprzedniej generacji? Tylko full price synek, gdzie se indziej kupisz Kirbasa.

Nie no Ci też są mocni, oczywiście taka antykonsumencka zagrywka musi pozostać bez echa bo "Nintendo jest surowiej traktowane od innych"

Tak tylko wtrąciłem żeby nie było że nie może być gorzej ;)

Opublikowano

Na szczęście Nintendo nie rezygnuje z nośników i można ich gry kupić od kogoś albo kupić nowe przejść i sprzedać.

Opublikowano
5 minut temu, devilbot napisał(a):

Na szczęście Nintendo nie rezygnuje z nośników i można ich gry kupić od kogoś albo kupić nowe przejść i sprzedać.

Ciekawe na jak długo. Przyszłość all-digital dla każdej korpo to marzenie, nawet dla Nintendo. Za 4-5 lat pewnie będziemy widzieli komunikat od Ninny, że rezygnuje z produkcji kartridży, a później na nich będzie się wieszało psy, jak już ostatni bastion fizyczności upadnie.

Ponura przyszłość, ale trzeba się na nią przygotować, bo to jest nieuniknione, nieważne jak bardzo tego nie chcemy.

Opublikowano
32 minuty temu, KrossOver napisał(a):

Ciekawe na jak długo. Przyszłość all-digital dla każdej korpo to marzenie, nawet dla Nintendo.

Nie wiem jak długo ale pewne jest, że najdłużej w branży.