Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano
2 godziny temu, Josh napisał(a):

Ok, ale czy była w tamtym czasie (początek lat 2000) na PC jakaś gra

Miałeś ps2 w 2000 roku?

Ja w 1998 PSXa a w 2001 pc i to był skok. Jednego dnia grałem w Porsche challenge a drugiego w max payne…

• Odpowiedzi 29,2 tys.
  • Wyświetleń 2,6 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• BRY@N
    BRY@N

To my mamy nie mieć wyboru bo Ty masz burdel w pudełkach

• O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat.

• Przejebane będą teraz te rozprawki niektórych czy i za ile warto brać Pro konsolę, a za ile nie warto, a czy będą gry i czy ładna czy brzydka, a w ogóle jaka będzie stopa zwrotu z zainwestowanej złotó

Opublikowano
3 godziny temu, BRY@N napisał(a):

Nie tak sami bo gracze też klaskali uszami na co raz większe gry a jak wszyło coś krótszego to jechali od góry do dołu patrz The Order.

Gracze jak gracze, najbardziej to te kurwy portale growe co zjebały Ordera bo krótki na 8 godzin i za dużo momentów bez strzelania, a kilkanaście lat później dają dychy dla Mixtape co trwa 3 godziny i gameplayu praktycznie nie ma, a grafika może ssać wąsatą pałę 11letniemu Orderowi.

Opublikowano
4 minuty temu, grzybiarz napisał(a):

Miałeś ps2 w 2000 roku?

Ja w 1998 PSXa a w 2001 pc i to był skok. Jednego dnia grałem w Porsche challenge a drugiego w max payne…

W 2002. Jak pierwszy raz zobaczyłem twarz Jamesa w SH2 to myślałem, że nic bardziej realistycznego już w grach nie uświadczę, a Jak&Daxter wydawało mi się wtedy graficznie na poziomie animacji Pixara. Przeskosk między generacjami był ogromny, nie to co teraz, że przy większości tytułów nie widać większej rożnicy, a po 6 latach istnienia PS5 dalej nie wyciśnięto z tej konsoli ostatnich soków (a może wyciśnięto, ale nie zauważyliśmy). W tamtym czasie miałem kilku ziomków z mocnymi pecetami i nie powiem, jak mi pokazali Max Payne'a albo Mafię na wysokich ustawieniach to miałem niezłe wow, ale nie aż takie jak przy exach konsolowych.

Opublikowano

Intro GT3, siedziałem i nie wierzyłem że fotorealizm zawitał w domu.

Opublikowano

Ja miałem w święta 2000. O ile demo dołączone do konsoli było lipne bo umieścili średnie Wild Wild Racing, crapowatą Fifę i tylko SSX dawał radę tak kupiony po nowym roku Tekken Tag 1 pozamiatał. Postacie wyglądały jak prerenderowane.

Opublikowano
15 minut temu, Observer napisał(a):

Gracze jak gracze, najbardziej to te kurwy portale growe co zjebały Ordera bo krótki na 8 godzin i za dużo momentów bez strzelania, a kilkanaście lat później dają dychy dla Mixtape co trwa 3 godziny i gameplayu praktycznie nie ma, a grafika może ssać wąsatą pałę 11letniemu Orderowi.

Może jakby lykanie byli niebinarni to by coś z tego było.

Opublikowano
4 minuty temu, łom napisał(a):

Ja miałem w święta 2000. O ile demo dołączone do konsoli było lipne bo umieścili średnie Wild Wild Racing, crapowatą Fifę i tylko SSX dawał radę tak kupiony po nowym roku Tekken Tag 1 pozamiatał. Postacie wyglądały jak prerenderowane.

Pamiętam że koledzy przychodzili i kończyło się na kilku godzinach w kręgle ;]

Opublikowano

@Josh Sillent Hill 2 wyszedł w jakiejś wzbogaconej edycji deluxe na PC. Co ciekawe miał bardzo niskie wymagania, koledze to super działało na pentium 3.

Dostałem te gierke z nowym kompem na święta. Sklep dorzucał pudełko dziesięciu płytek DVD gratis hehe. Miałem tam takie sztosy jak GTA 3, Vice City, Max Payne 1 i 2, Rise Nations, SH2, Warcraft 3,Medal Of Honor AA, Jedi Outcast,jakieś ciężarówki i The Thing xd

Jak przystało na 13 latka horrory olałem bo gameplayu to tam za dużo nie było.

Opublikowano
4 minuty temu, Ukukuki napisał(a):

@Josh Sillent Hill 2 wyszedł w jakiejś wzbogaconej edycji deluxe na PC. Co ciekawe miał bardzo niskie wymagania, koledze to super działało na pentium 3.

Ten port to oryginalnie była niezła padaka, jedyną zaletą była wyższa rozdzielczość i to tyle. Dlatego też lata później powstał projekt Enhanced Edition, który naprawił (i poprawił) dosłownie wszystko.

A pierwszy solidny kop w ryj przy przeskoku generacyjnym to było dla mnie zobaczenie DMC zaraz po tym jak grałem w Tony Hawk's Pro Skater 3 na PSX. Słodki jezusku, przecież to było doświadczenie mistyczne.

Opublikowano
Teraz, Bzduras napisał(a):

Ten port to oryginalnie była niezła padaka, jedyną zaletą była wyższa rozdzielczość i to tyle. Dlatego też lata później powstał projekt Enhanced Edition, który naprawił (i poprawił) dosłownie wszystko.

No nie do końca bo mam oryginał w swoich zbiorach. Enchanced edition powstał bo SH2 działa tragicznie na nowszych konfiguracjach. Na retro PC śmiga bardzo fajnie. Ale sterowanie jest zwalone.

Opublikowano

Nie, nie kolego, grałem w oryginalny port SH2 na sprzęcie z tamtych czasów, jeszcze z Pentiumem 4 na pokładzie. To była kaszana pierwszej wody do tego stopnia, że wolałem pożyczać od kumpla PS2 i grać po nocach zamiast ślęczeć nad tym padłem na PC. Dopiero SH3 był elegancki (ale wtedy miałem za mało RAMu żeby mi poszło na tym smoku rayos). Nie wiem, czy wyżej nie postawiłbym SH HD Collection, a chyba nie muszę przypominać jakie mam zdanie o tej hatfu "kolekcji".

Opublikowano
6 minut temu, Bzduras napisał(a):

Właśnie takie teksty bym poczytał w extrimie. Te wojny konsolowo-pecetowe, porty na konsole/pc, czym się różniły wersje itp.

Teraz w sumie z obecnych konsol mam switcha 2 i tez bym w jakiejś ramce chciał poczytać jak ta gra chodzi, z czego wykastrowano względem dużych konsol itp.

Wiem to nie temat o psx extreme ale chciałbym w tej jednej gazecie mieć wszystko pod ręka.

Opublikowano

O kurfa, istnieje coś gorszego niż SH HD Collection? kekw

Edytowane przez Josh

Opublikowano

W mojej pamięci stawiam port SH2 jakoś pomiędzy RE4 od Ubisoftu a DMC3 od... Ubisoftu. Czyli raczej nisko.

Opublikowano

DMC3 na PC spalił mi kartę graficzną, RE4 spalił kumplowi kartę. W RE4 jeszcze sterowanie było całkowicie skopane a jak podłączyłeś pada to nie było normalnych ikonek tylko liczby. Te PCtowe porty z początku lat 2000 to była loteria.

Opublikowano
14 minut temu, Bzduras napisał(a):

Nie, nie kolego, grałem w oryginalny port SH2 na sprzęcie z tamtych czasów, jeszcze z Pentiumem 4 na pokładzie. To była kaszana pierwszej wody do tego stopnia, że wolałem pożyczać od kumpla PS2 i grać po nocach zamiast ślęczeć nad tym padłem na PC. Dopiero SH3 był elegancki (ale wtedy miałem za mało RAMu żeby mi poszło na tym smoku rayos). Nie wiem, czy wyżej nie postawiłbym SH HD Collection, a chyba nie muszę przypominać jakie mam zdanie o tej hatfu "kolekcji".

No ja ogólnie tego nie skończyłem ale pograłem z 2h xd technicznych problemów zero ale kamera i sterowanie to padaka.

1 minutę temu, łom napisał(a):

DMC3 na PC spalił mi kartę graficzną, RE4 spalił kumplowi kartę. W RE4 jeszcze sterowanie było całkowicie skopane a jak podłączyłeś pada to nie było normalnych ikonek tylko liczby. Te PCtowe porty z początku lat 2000 to była loteria.

O tak RE4 dramat a czekałem. Miałem wtedy Xboxa i PC (oraz DC hehe) i w końcu kupiłem gacka z RE4. Ale dramat tylko i wyłącznie przez sterowanie. Później to połatali ale to było kilka lat później.

Opublikowano

RE4 chyba nie miało obsługi myszki i się celowało klawiaturą numeryczną spicy

Opublikowano

Już tak kończąc offtop żeby się zaraz przyszli digiatlowcy od 2028 nie obrazili to w ramach ciekawostki dodam, że ten ubisoftowy DMC3 kompletnie naprawił jeden typek jakoś z 5 lat temu, a zrobił to jednym pliczkiem .ini kekw Tam był problem z silnikiem dźwięku i żeby gra działała w stabilnym klatkażu to trzeba było usuwać muzykę z folderu i grać bez niej, a ten ziomo coś tam podziubał i magicznie się reperowało te kilkanaście lat po premierze (w gratisie jeszcze ten plik robił za moda Style Switcher). Do tej pory mam ten port na Steamie i potwierdzam, że tak jest.

Opublikowano

Ludziom znikają zakupione gry licencje z PS Vita. Mam nadzieję, że dupy już nasmarowane, wypięte i czekające na twardego bolca, bo na PS6 to będzie często występujące zjawisko

Edytowane przez Josh

Opublikowano

Cyfrowcy tak lubią. Będzie okazja znowu wszystko kupić

Jak dobrze, że jest piractwo i emulacja. Można te kurwy trzymać za mordy banderas

Edytowane przez Sebas

Opublikowano

Zaczęło się jak usunęli ludziom Stardew Valley bodajże, jak widać nie był to odosobniony przypadek. Sony tak lubi remastery, że nie zdzwiłbym się jakby co parę lat wydawali remaster jakiejś gry i zabierali poprzednie wersje z kont. Już teraz zauważyłem, że wiele wydawców lubi usuwać stare wersje gier ze sklepów kiedy wychodzi remaster, żeby przypadkiem ktoś nie zapłacił za mało bo przecież jest wersja z nowymi teksturkami i podbitą rozdziałką w cenie nowej gry.

Opublikowano

W takim razie zapraszam Panowie do ekosystemu Xbox, tam nie tylko nie odbierają licencji ale dają dwie przy jednym zakupie ;)

Opublikowano

Moja cała biblioteka gier na Vitę jest cyfrowa, dobrze że dawno temu sobie wszystkie gry zrzuciłem na kompa. Mam nadzieję że na PS3 nie dzieje się to samo.

Opublikowano
5 minut temu, Sebas napisał(a):

Cyfrowcy tak lubią. Będzie okazja znowu wszystko kupić

Jak dobrze, że jest piractwo i emulacja. Można te kurwy trzymać za mordy banderas

Kiedyś mnie rozjebał na forum komentarz jednego gościa chyba na temat The Crew. "Kogo obchodzi, że to usuwają przecież to stara gra i każdy kto chciał już zagrał". Nosz kurna wyobraźcie sobie jakby nie dało się obejrzeć żadnego filmu czy serialu bo ma ponad 10 lat i być skazanym tylko na najnowsze wysrywy. Bo przecież każdy kto chciał to obejrzał każdy istniejący film sprzed 10 lat a jak nie to jego strata.