Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

+++ CHCESZ KUPIC/ZMODERNIZOWAC KOMPA?

Featured Replies

Opublikowano

Przy takiej konfiguracji zjechałbym z procka i szukał mocniejszej grafiki. Dodatkowa "dwójka" ramu też by mu nie zaszkodziła.

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 857,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ktoś chciał abym podrzucił złożonego kompa oto i on:         Muszę ogarnąć sterowniki, rgb i inne duperele jeszcze. Tak świeci się bo to dziewczyny, ja mam swojego czar

• PiPoLiNiO
    PiPoLiNiO

• Przyszło, wydaje mi się że kiedyś pudełka były większe. Czekam tylko dzisiaj na obudowę i zacznę składać.    

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Jeżeli mam teraz 2gb ramu 667mhz w 2 kościach to lepiej będzie dokupić dodatkoe 4gb 667 ( i mieć 6 gb ) czy kupić 4gb 800 mhz i wywalić te stare 2 ?

chodzi o ddr2

Edytowane przez NerkoWiktor

Opublikowano

Jeżeli mam teraz 2gb ramu 667mhz w 2 kościach to lepiej będzie dokupić dodatkoe 4gb 667 ( i mieć 6 gb ) czy kupić 4gb 800 mhz i wywalić te stare 2 ?

chodzi o ddr2

Lepiej wiecej ramu z nizszym taktowaniem niz mniej z wyzszym.

Opublikowano

Stało się coś przedziwnego z lapkiem mojej kuzynki. Ekran raz na jakiś czas się "zawiesza". Wystarczy nim jednak trochę "poruszać" i się odwiesza. O co może chodzić? O_o

Grafika? Sam ekran? Kabelki łączące ekran z jądrem lapka?

Opublikowano

i5-2500k vs athlon x6 black ?

tak samo nvidia jakas 570 czy 6950/6970?

i jak laczyc ?

Intel+nvidia

amd+ati

czy tez miksy intel ati amd nvidia nie robia zadnych problemów?

Opublikowano

Nie robią problemów.

Ja bym brał i5 i AMD

@Maiden

Taśma łącząca matrycę z mobo?

Choć wtedy ekran raczej by nie freezował. Może grafa się grzeje. W dzienniku zdarzeń nie ma żadnych wpisów?

Opublikowano

Procesor

Intel Core i5-2500K 3,3 GHz 6MB cache s. 1155 Box

Płyta główna

ASUS P8H67-M LE Rev.3.0 H67 DDR3-1333 PCIe x16 SATA3 GLAN mATX s.1155

Pamięć RAM

GoodRam 2x4GB DDR3-1333 Dual Chanel CL9

Karta graficzna

MSI HD6950 2GB DDR5 265bit PCI-e Twin Frozr III PE/OC

Dysk Twardy

Seagate ST2000DL003 2TB sATA III 64MB 285,00

Obudowa

Cooler Master Elite RC-335-KKN1-GP Black

Napęd lub nagrywarka

LG Blu-Ray BH10LS30 Sata Black Oem

taki zestawik ma sens?

Ile wat by to zjadlo?

Opublikowano

dysk wymień na F3 a mobo na AsRock P67 PRO B3

w czym ta asrock plyta jest lepsza ?

zawsze slyszalem ze asrock to szajs wiec wole spytac

Opublikowano

To było dawno temu, teraz się wyrobili :)

Opublikowano

w czym ta asrock plyta jest lepsza ?

zawsze slyszalem ze asrock to szajs wiec wole spytac

Lepsza sekcja zasilania, wysokiej jakości komponenty, UEFI, możliwość montażu chłodzenia z LGA775, wysoka podkręcalność (na dzień dobry robisz ponad 4GHz na tym i5), poprawiony chipset (B3) i bardzo dobry stosunek ceny do jakości. Minusem jest to, że ma tylko jedno PCIe ale wg mnie SLI/Crossfire to nadal niewypał i ilość mocy przerobowych do uzyskanego efektu jest niewspółmierna.

No i podstawowa kwestia - wybrałeś płytę na H67 i procesor z serii K. Po co kupować płytę bez możliwości podkręcania i serię procesora stworzoną specjalnie do podkręcania?

Polecona płyta to czarny koń z obecnie dostępnych. Jakościowy nastepca IP35-e - płyty, która za 350pln dawała możliwości płyt za 700pln.

Opublikowano

Kluczowe pytanie - na tym zestawie jaki podał szpic będą szły Simsy 3 bez problemu ? :P

Opublikowano

Na jego zestawi aktualnie wszystko pójdzie bez problemu.

Opublikowano

do sims3 to sie zklei cos za 1.5k ...

Opublikowano

Ale musi być gotowy też na Sims 4 :D

To klocek dla siostry, ale wiadomo, że musi też względnie te 3 lata wytrzymać. Ja też skorzystam i jakiegoś RTS'a wyhaczę :P

Opublikowano

Ludzie! Więc tak - interesuje mnie zakup zestawu procesor + płyta główna + 2 albo 4 GB RAMu. Grafikę niezłą już posiadam(GF 240). Moim celem jest komfortowe granie w nowsze giery(szczególnie multi nadchodzącego Battlefielda 3, Diablo 3, single nowego Deus exa itp.). Komfortowe u mnie oznacza nawet grafę na medium byleby płynnie było. W grę wchodzi także średnio zaawansowany montaż za pomocą programów typu Sony Vegas. Cena jaka mnie interesuje oscyluje w górnej granicy powiedzmy 850zł za całość. Dajcie jakieś propozycje bo jestem zacofany w temacie.

Edytowane przez Wiolku

Opublikowano

W tej cenie tylko coś od AMD. Później poszukam.

Opublikowano

Być może pokręciła mi się numeracja i nazewnictwo ale GT 240 + zestaw za 850 zł to nie wiem czy będzie to takie komfortowe granie w wymienione tytuły.

Opublikowano

Medium powinno dawać radę.

Pany, co sądzicie o zmianie mojego E8400 @4GHz na jakiegoś 4jajowego fenoma? Łączy się to ze zmianą mobo i pewnie ramoli ale wyjdzie taniej niż przesiadka na i5

Opublikowano

Pany, co sądzicie o zmianie mojego E8400 @4GHz na jakiegoś 4jajowego fenoma? Łączy się to ze zmianą mobo i pewnie ramoli ale wyjdzie taniej niż przesiadka na i5

Mówisz o AMD Phenom X4 etc? Czy jakiś inny Fenom(enalny) fenom ? ;)

Opublikowano

Tak, o tym samym.

W sensie II chyba teraz jest, tak? Ostatniego procka od AMD to miałem Athlona 64 więc nie za bardzo się nimi interesowałem ;)

Opublikowano

Napisz lepiej ile masz zamiar na to przeznaczyć.

Obecnie różnice pomiędzy Intelem a AMD w kwestii "opłacalności" bardzo się zatarły. SB tak rozleniwiło pozostałe komponenty, że do mid-endu potrzebujesz najtańsze GoodRAMy i zwyczajną płytę aby zrobić z tego lekkie 4GHz. W przypadku AMD aby coś z tego mieć będziesz musiał kupić lepsze kości, płytę typowo pod OC i jakiś miarowy wentyl.

Opublikowano

Ja mam od 2 lat AMD Phenom II X4 955 BE i jestem z niego bardzo zadowolony. Ale Rinek pewnie zaraz znajdzie w nim ze 3 wady hardware'owe, 10 software'owych i 2 wizualne ;)