Opublikowano 11 maja 20241 r Powiem tak, DLSS Quality na pewno idealne nie jest, ale na każdego screena, który pokaże miejsce gdzie DLSS radzi sobie gorzej niż native z TAA jest screen z miejscem, gdzie radzi sobie lepiej. Podsumowując, przyjmijmy nawet, że takich miejsc i gier jest po równo, czyli w jednej grze/miejscu w danej grze jest trochę lepiej w native z TAA, a w innej/innym miejscu z DLSS Quality (chociaż z tego co sam widzę na własnym ekranie i co widzę na porównaniach to DLSS Quality w większości wygrywa), więc pod względem jakości obrazu mamy remis, raz tu lepiej, raz tu, a czasem podobnie. Tylko że z DLSS Quality daje Ci za free kilkadziesiąt procent wydajności i to jest fakt, obok którego nie można przejść obojętnie. Więc biorąc pod uwagę to i to, że jakość obrazu jest w najgorszym wypadku podobna do native z TAA to chyba nie można napisać nic innego poza tym, że jest to niesamowita technologia i gamechanger. I tak jak pisałem wcześniej, to całe moje chwalenie DLSS tyczy się sytuacji vs native z TAA, bo w żadnym miejscu mi nie chodziło o to, że DLSS robi lepsze piksele niż te natywne. A już pomijając DLSS to jeżeli chodzi o standardowe techniki AA to dla mnie największe znaczenie ma stabilność obrazu, brak migotania, shimmeringu itd., a z tym najlepiej radzi sobie TAA. Dlatego wolę już nawet blurujące TAA niż MSAA, bo blura z TAA na szybkości pozbywasz się jednym z wielu dostępnych "sharpenów" z reshade, a migotania z MSAA nie ma jak się pozbyć, taka Forza Horizon 5, zanim dodali TAA to migotanie roślinności z MSAA psuło cały wygląd gry. No i pomijam już wpływ MSAA na wydajność. A co do SSAA to spróbuj sobie DLDSR (1.78 bądź 2.25), lepsza wydajność i obraz niż standardowe SSAA, np. często w starszych grach jest opcja SSAA w samej grze, ale nie opłaca się z niej korzystać, lepiej DLDSR z Nvidia Control Panel. No chyba, że już używasz i napisałeś SSAA tak ogólnie, bo DLDSR to forma SSAA
Opublikowano 18 maja 20241 r Tutaj nie śmiejemy się z Intela mojego bożego. Nie do tego służy ten temat. Można rozwinąć mój rejdż, posiłkując się materiałami o przeciwnym scenariuszu. Można wytknąć, że to tylko jedna gra... <ziew> Kiedy w końcu biedaki się nauczą, że max fps nie jest równy stabilny fps...
Opublikowano 18 maja 20241 r AMD w tej generacji nokautuje Intela - wydali procek za 1300 zł, który w grach nie odstaje od najlepszego i najdroższego procesora niebieskich, który skokei kosztuje 3xtyle i 3xtyle prądu ciągnie...
Opublikowano 18 maja 20241 r Fajnie, grając na oledzie 4K wydam 50zł więcej za prąd na rok. Plus pewność, że nie będzie cyrków jak z wątkami AMD na premierę Cyberpunka. Argumenty? czy tylko clown?
Opublikowano 18 maja 20241 r Przecież ja nie każę tego kupować. Cena jest pojebana. Kupi ten co lubi być jebany przez Intela. <zdjęcie mojego rozwartego na max odbytu> Oczywiście w grach zalet nie ma wiele... Oprócz bycia najlepszym. Historia już nas tego nauczyła...
Opublikowano 18 maja 20241 r Argument z dupy jednak, jak ktoś już wydaje 20 koła na kompa to co za różnica czy wyda 22 300... Troll oczywiście. A coś dupa cicho u @creatinfreak po zakupie, nie czuć podjarki. Opowiadaj coś ziomuś. Warto było?
Opublikowano 19 maja 20241 r 7 godzin temu, MarekCol napisał(a): Chcesz się pojedynkować na 3d marki?!! Dawaj! Ryzen? Kupujesz AMD i już do końca życia jesteś stygmatyzowany. Nagle znikają koledzy, popadasz w depresję, nie odzywasz się w towarzystwie, bo od środka rozsadza Cię poczucie wstydu spowodowane wnętrzem własnego komputera...
Opublikowano 19 maja 20241 r Sam mam teraz intela ale fakt faktem AMD rozrzuciło ich jak obornik po polu, nie ma co zbierać.
Opublikowano 19 maja 20241 r @bartiz jako użytkownik pc sam wiesz jak to jest. Odpalam gierki w dojebanej jakości i płynności, do tego mam największy ich wybór. Jestem zadowolony i czekam na benchmark w postaci hellblade 2.
Opublikowano 19 maja 20241 r Hellblade to ma małe wymagania. Poczekaj na Kingdom Come 2, będzie rzeźnia xd
Opublikowano 19 maja 20241 r 2 minuty temu, creatinfreak napisał(a): benchmark A tymczasem odpalam Psi Patrol
Opublikowano 19 maja 20241 r https://www.purepc.pl/asus-zabiera-glos-w-zwiazku-z-zamieszaniem-wokol-obslugi-gwarancyjnej-swojego-sprzetu-zapowiedziano-zmiany dwa razy bym się zastanowił, ale i tak jakoś omijam ich sprzęt
Opublikowano 19 maja 20241 r Kij ma zawsze 2 końce. Klient- Panie, działało i przestało serwis- robił coś pan? Rozkręcał? K- nieeee s- śrubki odkręcane, wyłamany zatrzask K- może syn xD
Opublikowano 19 maja 20241 r Tylko MSI chłopaki. Nigdy nie zawodzą. Chociaż jak jest milion klatek czasem cewki słychać.
Opublikowano 22 maja 20241 r Jakoś mnie w oczy kóło brak wentylka z tyłu, no to musiałem dokupić. Teraz to jest komputer kompletny Niestety buda duża i zostałem zmuszony zamówić przedłużacz bo zabrakło 3cm do podłączenia wentylka. W sumie jeszcze by się drugi dysk przydał, ale to już może kiedyś na dobrej promocji
Opublikowano 22 maja 20241 r 58 minut temu, creatinfreak napisał(a): Teraz to jest komputer kompletny Najpóźniej w marcu w tej obudowie 5090. Wspomnicie moje słowa.
Opublikowano 22 maja 20241 r 18 minut temu, Ukukuki napisał(a): Ładny ciemny PC wyszedł z tego Bez RGB (wyłączyłem jedyna na bloku).