Opublikowano 22 maja 20241 r 11 minut temu, Ukukuki napisał(a): Spokojnie, RGB przyjdzie z czasem W salonie, gdzie konsole były niewidoczne za tv? I tak stara marudzi, że wielki kloc stoi koło komody (jakoś subwoofer nie przeszkadza )
Opublikowano 22 maja 20241 r Ehh to myślałem ,że będzie jak u mnie. Dwie pierwsze budy takie jak twoje i minimalistyczne i stonowane a teraz dopłacam do kości ram żeby się świeciły xd
Opublikowano 22 maja 20241 r ale to jest zmienne chyba - ja tez obecnie mam wszystko w RGB, a przy kolejnym składaniu, o ile nadal będę czuł pasje (bo im więcej lat, tym przywiązanie do gierek coraz mniejsze), do tego mam wrażenie, że już w ogóle gier nie kończę, to zrobię wszystko bez żadnego podświetlenia.
Opublikowano 22 maja 20241 r Ja wyłączyłem w ramie. Kupiłem takie, bo nie było bez i nie chciało mi się czekać na dostawę. W karcie graficznej jakimś osobnym softem można, ale i tak świeci na regał z książkami i mało co widzę. Na serio w salonie ktoś chce mieć ten festyn na widoku? Ja do teraz nie wiem jak ludzie grają, jak przy monitorze stoi buda i świeci jak Las Vegas. Ocipiałbym
Opublikowano 23 maja 20241 r Nie cięgnie kurzu z podłogi i sam środek się dużo mniej kurzy jak i filtry.
Opublikowano 23 maja 20241 r Taki gotowiec ma sens jak nie chce mi się skręcać samemu pc? https://www.x-kom.pl/p/1206152-desktop-g4m3r-hero-i5-14400f-32gb-1tb-rtx4060-w11x.html Te podświetlenia trochę odpust dla starego dziada.
Opublikowano 23 maja 20241 r PurePC daje w tej cenie zestaw z lepszym prockiem i RTXem 4070. https://www.purepc.pl/jaki-komputer-do-gier-kupic-polecane-zestawy-komputerowe-na-maj-2024-gotowe-konfiguracje-w-roznych-cenach?page=0,13
Opublikowano 23 maja 20241 r Te gotówce gamer mają dobre opinie i zawsze można podświetlenie wyłączyć.
Opublikowano 23 maja 20241 r 3 godziny temu, Shen napisał(a): Taki gotowiec ma sens jak nie chce mi się skręcać samemu pc? https://www.x-kom.pl/p/1206152-desktop-g4m3r-hero-i5-14400f-32gb-1tb-rtx4060-w11x.html Te podświetlenia trochę odpust dla starego dziada. Na ten zestaw to wrzuciłeś nawet nie patrz, 4060 odpada. To co wrzucił Paolo masz w tej samej cenie kartę prawie dwa razy mocniejszą i 12GB Vram zamiast 8. Przeskok między 4060 a 4070 Super jest ogromny. Edit: no wyjdzie trochę drożej, bo jeszcze buda i winda w tym zestawie od PurePC brakuje. Edytowane 23 maja 20241 r przez tjery
Opublikowano 23 maja 20241 r A najlepsze jest to, że szen nie chce składać kompa i dajecie mu koszyk z zestawem do samodzielnego złożenia. Wiem, klocki lego i wyższa wydajność, ale warto brać to pod uwagę.
Opublikowano 23 maja 20241 r Większość firm ma usługi do składania PC, czasem za stówkę czasem za dwie (kwestia wyboru budżetu). Czy warto tracić kilkanaście/dziesiat procent wydajności aby nie klikać w dodatkowa opcję przy zakupie?
Opublikowano 23 maja 20241 r Nie wiem, nie znam się, ale to na zasadzie zdrowego co słuchawki na przewodzie wciskał ludkowi co szukał takich na blutucz.
Opublikowano 23 maja 20241 r No różnica jest ogromna jak na karty "jedna po drugiej", 4070S jest koło 2 razy mocniejszy. Złożenie kompa to jest parę godzin roboty z YT jak nigdy tego nie robiłeś. Druga opcja to kilka lat z prawie połowę słabszym kompem za prawie tą samą cenę. No i 8GB Vram przy obecnych grach może być sporym problemem. Edytowane 23 maja 20241 r przez tjery
Opublikowano 23 maja 20241 r Do tego klawa, mysz, pad, adapter i się robi suma. Ja też miałem złożyć taniej a wyszło TROSZKĘ drożej. Ale ja poszalałem z obudową, wentylami, chłodzeniem procka i zasilaczem. Spokojnie tysia bym zaoszczędził, ale to już będzie na przyszłe upgrady. @Shen w niektórych sklepach możesz kupić części i zlecić złożenie tego do kupy, ale ominie Cię cała zabawa. Edytowane 23 maja 20241 r przez creatinfreak
Opublikowano 23 maja 20241 r Taki komp za 5-6 tysi to jest spora różnica względem konsol obecnej generacji? To wydatek na najbliższe 2-3 lata czy dłużej myślicie?
Opublikowano 23 maja 20241 r Do następnej generacji na bank spokój. Do tego zawsze można zejść suwaczkiem w lewo i mieć 60 klatek, nie to co na konsolach jak gra wyjdzie w 30.
Opublikowano 23 maja 20241 r 4060 to niestety nie jest zbyt udana karta lepiej dopłacić do 4070 lub zamienić na AMD RX 7700 XT. Ostatnia naprawdę dająca radę 60 to była 2060 i 2060 Super.
Opublikowano 23 maja 20241 r 58 minut temu, drozdu7 napisał(a): Taki komp za 5-6 tysi to jest spora różnica względem konsol obecnej generacji? To wydatek na najbliższe 2-3 lata czy dłużej myślicie? Ten co wkleił Paolo wyjdzie trochę ponad 6K, z 4070Super masz wydajność prawie dwa razy większą niż konsole + DLSS i Frame Gen. Tu masz Horizon FW - max ustawienia, 4K z DLSS Quality koło 80 fps.
Opublikowano 23 maja 20241 r Zakup PC dzieli się tak: Jebać biedę jak Wooyek. Dziadować potem i tak wymienić. Ten 1 zakup jest najgorszy, bo wszystko jak się doda, to się robi nie wąska kwota i to boli. 15k to tam lekko i nadal nie ma kosmosu. Oled monitor, 4090 i już mamy 10k, a to tylko dwa elementy całej układanki. Podstawa, to co chcemy, do czego i czego oczekujemy. Potem finanse i dziadujemy albo zbieramy dalej. IMO łatwiej wymienić kartę graficzną niż monitor.