Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Baldur's Gate 3

Featured Replies

• Odpowiedzi 2,5 tys.
  • Wyświetleń 305,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Tak naprawdę pograłem zaledwie 2.5 godziny, z czego większość czasu w tutorialu dziejącym się na statku mindflayerów. W kreatorze postaci też chwilę posiedziałem.   Pierwsze wrażenia są taki

• Dr.Czekolada
    Dr.Czekolada

Nic nowego. TLOU2 już był interaktywną torturą 

Opublikowano
Godzinę temu, Homelander napisał(a):

No ale to miesiąc temu było

W singlu ta łatka nie popsuła za wiele, dopiero pod koniec gry pojawiły mi się widoczne problemy. Menusy dostępne pod L1 i R1 raz działały, raz nie :f

Mogą też być problemy z kolejnymi patchami jeśli nie pozbędziemy się tego felernego. To też informuję forumek :boomer:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

MTyMF2x.jpeg

Niesamowity tytuł. Pierwszy akt - 34 godziny. Doskonale się bawię. Doskonale.:yahoo:

Nie żałuję przy tym, że poczekałem na wsparcie pod Pro. Wydajność, to wcześniejsza jakość (czyli w 1440p zaliczamy skok z 30 na 60 klatek, zatem tak, jak powinno to wyglądać).

Wiele, wiele lat temu ogrywałem dwie pierwsze części BG. Obie odsłony Divinity również ukończone. Znakomite pozycje.:good2:
Dobrze po latach znowu wejść w buty klasycznej gry RPG.

Ach, i ten motyw przewodni. :music:

Te możliwości... A nasi kompani - świetnie wykreowane postacie. :touche::pope::potter::drag::diablo:

Rewelacyjna gra. :fsg:

Opublikowano

na zwyklym ps5 dzialalo gites do wrot baldura, potem no niby ok, ale jednak na oko z 25 fpsow

Opublikowano
18 godzin temu, Bielik napisał(a):

Poczekaj na wrota baldura,  wówczas żaden prosiak niestety nie pomoże bo wydajność gry ograniczona jest przez cpu.

We Wrotach PS5 Pro prócz lepszego obrazu daje te +5 fps więcej, ale nie ma szans na stabilne 60, do tego trzeba procków z 3D cache. 

Teraz, Homelander napisał(a):

Na Steam Decku identycznie

Grałeś finalną walkę na SD? Ja próbowałem, tragedia, no ale to turówka da się, jak trzeba :D. 

Opublikowano
Just now, KrYcHu_89 said:

We Wrotach PS5 Pro prócz lepszego obrazu daje te +5 fps więcej, ale nie ma szans na stabilne 60, do tego trzeba procków z 3D cache. 

Grałeś finalną walkę na SD? Ja próbowałem, tragedia :D. 

No tak, skończyłem grę

Opublikowano
Teraz, Homelander napisał(a):

No tak, skończyłem grę

Podziwiam, w sensie też raz ograłem z ciekawości tak finał, ale rwało mocno. Z tym, że pewnie po milionie patchy było już lepiej, niż Vanilla wersja, którą grałem.  

Opublikowano

Może. W każdym razie po ograniu Baldura gram w RE4 i te 30fps w Residencie wydaje mi się płynne jak gorące masełko ;)

Opublikowano
17 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Niekoniecznie, po prostu potrzeba w ciul mocnego procka, na 13900K cały czas miałem 60+ fps we Wrotach.

Opublikowano
1 minutę temu, tjery napisał(a):

Niekoniecznie, po prostu potrzeba w ciul mocnego procka, na 13900K cały czas miałem 60+ fps we Wrotach.

Na takim Intelu pewnie tak, ale wciąż to gra bardzo lubiąca AMD 3D cache, a taki procek z PS5 nie ma szans po kilkunastu poprawkach tam dużo zdziałać. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@Wredny

Co do Baldura 3 i jego odniesień do poprzedników:

1. Postać gracza nie ma zielonego pojęcia o wydarzeniach sprzed 100 lat i żadnych z nimi powiązań

2. Wszelkie smaczki typu postacie z poprzednich części również do tego się nie odnoszą. To bardziej na zasadzie robienia

IMG_4506.jpeg.1a30f312be518d7f9a09518afc926090.jpeg

i megasmaczku, bo zastąpienie ich imion innymi nie zmieniłoby nic

3. Fabularnie gra odnosi się tylko do jedynki, której wątek główny był bardzo prosty i w trójce jest wyjaśniony w kilku zdaniach. W zasadzie nie ma to żadnego znaczenia.

Generalnie absolutnie nie jest to sytuacja z Wiedźmina 3 i książek, czy z Mass Effectów. Bez kitu, nawet Uncharted 4 jest bardziej powiązane z poprzednikami niż trzeci Baldur. Spokojnie atakuj, absolutnie nic nie tracisz z powodu nieznajomości Baldura 1 i 2. Natomiast tracisz granie w absolutnie niesamowitą grę. No jak Avowed Ci się podoba to Baldur zrobi Ci

IMG_4505.jpeg.1c50082d46d7de7c86d88cff5adc60f2.jpeg

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Planuje drugie przejscie tym razem na tactician, ktos poleci jakis link z dobrymi buildami?

Bede gral zaklinaczka, wiec szukam raczej zestawu pewnie lucznik, support/leczenie i jakis tank/dps.

Opublikowano
40 minut temu, Ölschmitz napisał(a):

Planuje drugie przejscie tym razem na tactician, ktos poleci jakis link z dobrymi buildami?

Bede gral zaklinaczka, wiec szukam raczej zestawu pewnie lucznik, support/leczenie i jakis tank/dps.

Deltia's Gaming
No image preview

Main Page Baldur's Gate 3

Baldur’s Gate 3 is a role-playing game by Larian Studios, and on this Main Page, you'll find everything you need to be successful in the game.
Opublikowano
17 godzin temu, Ölschmitz napisał(a):

Ta gra jest ogólnie łatwa na taktyku, tym bardziej że już ją znasz. Ja pamiętam grałem "sobą" Ranger, reszta postaci swoje fabularne klasy tylko Shadow zmiana domeny i rozkład punktów wszystkich do zmiany. Bardziej skupiałem się na braniu do teamu postaci które siedziały w obozie w pierwszym przejściu, np Gale bo wtedy grałem sorcem więc nie był potrzebny. No i właśnie postać pod charyzmę jak sorc to już coś tam ułatwi.

A mnie korci trzecie przejście tym bardziej że już wleciał na konsole pacz z nowymi subklasami no ale teraz zbyt wiele gier żeby upchnąć gdzieś kolejne 100h.

Opublikowano

Da się jakoś ustawić postacie tak, aby moja była z tyłu formacji, ale jednocześnie była tą która rozmawia?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie wersja PS5 fizyczna posiada język Polski i w całości jest na płytce? W sumie fajne wydanie Larian zrobił więc zastanawiam się czy kupić Deluxe Edition ale nie mam pewności czy całość jest na płycie(można grać offline) i jak kwestia języka bo jednak fajnie by było giereczkę mieć w kolekcji.