Skocz do zawartości

Console Wars 13: chujnia ale dobrze

Featured Replies

Opublikowano

No tyle że w przypadku Mass Effecta i Bioshocka robiliście za beta testerów nawet pomimo że dostaliście te cudeńka kilka lat po premierach xddd

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Wyświetleń 363,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

Wróciłem po długim łykendzie do cywilizacji, więc mogę dłużej się wypowiedzieć na temat tego co Sony wymodziło ostatnim pokazem. Szczerze mówiąc do teraz szczę z beki. W nadchodzącym tygodniu będę musiał prawdopodobnie udać się do gastrologa na prześwietlenie, aby sprawdził, czy mi się nadmiernie flaki od brechtu nie poskręcały:yao: Już początek zwiastował niezłą jazdę bez trzymanki. Co oni ćpają w tym Sony, żeby zacząć najważniejszą prezentację firmy od lat pokazem...GTA5??! Potem zaś wystąpił PAN TRUSKAWKA, który śmielusieńko powinien zluzować Sackboya na stanowisku maskotki platformy i to bez dwóch zdań :D No i na koniec ujawnienie PIStacji 4,5. Ile to było brechtu ze strony niebieskiego robactwa z SEX-a, że taki wielki i w ogóle. Byłem teraz na spływie kajakowym i przysięgam, że zamiast kajaka pod dupą mógłbym mieć tę biało-czarną ostrygę i spokojnie bym się mógł utrzymać na wodzie:yao: Na leżąco OCHYDA, na stojaka o wiele, wiele lepiej, ale abym mógł to postawić w pionie musiałbym dobudować dostawkę do stolika pod TV. Inaczej ni chu chu, no chyba że wykroiłbym diamentem dziurę w środkowej szybie i jakoś wcisnął ten router w środek.

Co poza tym? Jadę po "ekskluzywach". O GT7 nie warto nawet wspominać. Żal było na to "coś" patrzeć. Jak to kiedyś powiedział Brunner w "Stawce większej niż życie": "Nie lubię widoku bitego człowieka...". Jak M$ pokaże nową Forzę to niestety trzeba będzie popatrzeć na tę masakrę piłą mechaniczną. Dalej...któryś z kolei Ratchet to gra dla dzieci, a odsmażanego kotleta Demon`s Souls spodziewali się chyba wszyscy. Obiektywnie najbliżej nextgena była Aloy 2 jeśli chodzi o oprawę, choć tumany z Guerilla dowiedli, że nie potrafią sami wymyślić nic oryginalnego, wszak jeden z zaprezentowanych dużych potworów-maszyn jako żywo przypomina olifanty z filmu "Władcy Pierścieni", a konkretnie z "Powrotu Króla". Nawet animacja z grubsza ta sama. Gdybym był wśród włodarzy Warner Bros to już bym kopał w dupsko  swoich prawników, aby pozwały Sory o plagiat.

Tę żałosną imprezę uratował...Capcom fenomenalnym zwiastunem RE8 i bardzo intrygującą Pragmatą. Aha... w większości same CGI, rzecz ciemna ZERO dat premier, ale tu się powtarzam, bo nawet klapy to wytknęły.

Tak czy inaczej w lipcu przewiduję ostateczne rozwiązanie kwestii klaperskiej. M$ po prostu nie może nie wykorzystać takiej okazji! 

Opublikowano
3 godziny temu, eX4cT_PL napisał:

Lepiej wyglądające multiplatformy to teraz deal breaker xD, to trzeba mieć godność na poziomie dziwki i brak lustra w domu żeby takie rzeczy pisać.

Po pierwsze deal breaker używasz w złej formie, w tym przypadku to zdanie powinno brzmieć gorzej wyglądające multiplatformy to teraz deal breaker, po drugie kto chce mieć konsole, która odpala w 90% (bo 10% to są gry ekskluzywne) z tego co ogrywasz w gorszej jakości? No wiem jacyś wariaci albo biedaki. 

Nie wiem weźmy pierwszą z brzegu całkiem spoko gierke - Control 

Xbox One X - 1440p/30fps (i to dość stabline, ale zdarzały się mocne dipy) vs 1080p/30 fps z mocnymi dipami na PS4 Pro - czaicie gracie w 2020 w gre w full hd? I to z takim framerat'em? 

photo-2-1567253647740968494005.jpg

Opublikowano

Tak na powaznie - nie podoba mi się co się stało podczas revealu ps5. Te konfy nowych konsol to zawsze był pokaz mocy i grafiki nie osiagalnej na obecnych. Tymczasem, prawie cała impreza to indyki. Truskawki nie wyglady nawet lepiej od viva pinata z x360. U MS na 100% bedzie powtorka. Nie to zebym nie lubil indyków, no ale sony to hajpowalo, a wyszła beka.

Opublikowano

Zawsze to lepsze niż festiwal żenady i niespełnionych obietnic jak na e3 2006 

Zobacz jakie wtedy rendery były a jakie gry dostaliśmy :pawel:

Opublikowano

A The Last Guardian już wyszło? 

Zgubiłem rachube przy przekładaniu na 3 kolejna generację. 

Opublikowano

Kaz to miał chociaz charyzmę w przeciwienstwie do tego muppeta ryana :/ No i propsy za różową koszulę.

Opublikowano
2 godziny temu, Czezare napisał:

Dalej...któryś z kolei Ratchet to gra dla dzieci, a odsmażanego kotleta Demon`s Souls

Ratchet akurat pokazał zostosowanie SSD, no i świetny nowy design bohatera. Demons Souls to najlepsze Dark Souls i dobrze że fani serii to ograja w uber jakości.

GT (pipi) zgadzam sie. 

2 godziny temu, Czezare napisał:

wszak jeden z zaprezentowanych dużych potworów-maszyn jako żywo przypomina olifanty z filmu "Władcy Pierścieni", a konkretnie z "Powrotu Króla".

Brakuje łuczników na górze i jeźdźca. 

Ciekawostka - konie wpadają w panikę na widok słonia więc ta szarża to takie mocno fantazja.

Edytowane przez aph

Opublikowano

W temacie ps5 klapy piszą jakieś fanaberie że przez pleja digital Sony może wprowadzić możliwość odsprzedawania zakupionych cyfrowych gier, wtf  :kaz:

Edytowane przez Daddy

Opublikowano

brzmi dokładnie jak jeden z pomysłów tego pana

Don-Mattrick-President-of-the-Interactiv

Opublikowano

Co to c00rwa jest shadowlands? xDD

Opublikowano
Cytat

Most of the consumers contacted by DFC Intelligence doesn't seem to be very interested in the digital-only PlayStation 5 console.

There was also reveal of a digital-only PS5 version. Obviously, this is an appeal to the low-budget consumer. The consumers we speak with are generally not fans of digital-only consoles. The big concern is “I hope my parents don’t force me to get that one.” It will be interesting to see if manufacturing challenges limit the number of disc-based PS5 systems Sony can deliver this holiday.

:dynia:

Opublikowano
3 minuty temu, Pupcio napisał:

Co to c00rwa jest shadowlands? xDD

Obesrany WoW

Opublikowano

Korva, boję się :(

Opublikowano

Nie wiem co gorsze. W 2020 grać w wowa, czy czekać na PS5.

Opublikowano

W tym roku ino cyberpunk sie liczy

Opublikowano
3 minuty temu, XM. napisał:

Korva, boję się :(

:obama: 

to dobrze, bo ja też :lapka: 

2 minuty temu, teddy napisał:

W tym roku ino cyberpunk sie liczy

Coś czuję, że może (pipi)nąć i gra będzie grywalna dopiero w wersji na next-geny. Dla CDPR to nowy gatunek, nowe IP i dodatku wygórowane oczekiwania po Wieśku.

Edytowane przez Paolo de Vesir

Opublikowano

To uznajemy remisik i wracamy do Internetu :cw:

Opublikowano

Mattrick niedoceniony geniusz. Biblioteczka dzielona na 10 osób? Wymiana gierek cyfrowych? Proszę bardzo. Ale kuboty sabotowały i się skonczyło :frog:

Na szczęście jest godpass

Opublikowano

Szczwane sony, janusze gejmingu podniecają się RE8, jako grą, która wypadła najlepiej na konfie i na pewno podniesie sprzedaż PS5 :kaz:

Opublikowano

30 fps

• Ratchet and Clank: ank 30 fps other than rift
  • Maverick | 30 fps
  • Returns F 30 FPS
  • Allstars of destruction ably probably 30 fps
  • Demon Spirits PS 30 FPS, but 60 FPS Mode Can Offer
  • Horizon: Forbidden west ably possibly 30 fps

XD

Fajna ta nowa generacja!Taka nie za mocna :dynia:

Edytowane przez easye

Opublikowano
Godzinę temu, Daddy napisał:

W temacie ps5 klapy piszą jakieś fanaberie że przez pleja digital Sony może wprowadzić możliwość odsprzedawania zakupionych cyfrowych gier, wtf  :kaz:

Co???:pawel:

No cóż...ja się temu specjalnie nie dziwię...

3hzdBaU.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.