Skocz do zawartości

Console Wars 13: chujnia ale dobrze

Featured Replies

Opublikowano
2 minutes ago, lpcl said:

Prokonsumenckie w (pipi). 

NO ALE DUAL SENSE TO NOWA GENERACJA, HAPTYKA, JAK PIORUN UDERZY W  DRZEWO TO CZUJESZ TO.

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Wyświetleń 362,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

Tak jak customowy ssd który pokaże sile PS5 i przez to taki Spider Morales nie może  wyjść na PS4 

oh wait.... :mocking:

Opublikowano

Ciekawe ile będzie bateria trzymać. Trzeba będzie drugiego kupić na zamiankę albo kabel długi. Ale w sumie żaden problem, pady tańsze od gier to można osiem wziąć na zapas.

Opublikowano

Tak więc, by grać na ps5 bez kabla, to musimy mieć drugą baterię.

Druga bateria jest tylko w zestawie z padem za 319zł. 

Sony kocha doić fanów.

Opublikowano

K#rwa, jaka w temacie PS5 racjonalizacja - niektórzy są niereformowalni i nie da rady ich uratować... :sapek:

3 godziny temu, Wesker napisał:

Panowie też tak macie że im bliżej premiery PS5 a wszystko ograne na PS4 to już się grać nie chce w oczekiwaniu na next gena? To będzie konkretne uderzenie i już się doczekać nie mogę jak odpalę to cudo i Demon Souls.

2 godziny temu, ListuniO napisał:

A ja mam wywalone na newsy, spekulacje i inne pierdzielenie. Każde PlayStation dało mi mega impreze przez wiele lat każdej generacji i po prostu nie wierzę że teraz będzie inaczej. Nawet jeśli się gdzies potkną (jak z chłodzeniem w 4) to i tak biore na premiere i będe grał z bananem na ryju. :)

2 godziny temu, MatekDM napisał:

Ja mam problem z Xboxem, bo chociaż dostrzegam na nim mnóstwo dobrych rzeczy (większą moc, Game Pass, dużo studiów wewnętrznych, wsteczna kompatybilność), to nie ma dla mnie najważniejszego. Gier. 

Nie grałem w Demon's Souls, więc akurat dostanę remaster, uwielbiam Ratcheta i domyślam się, że niebawem będzie premiera kolejnych gier które po prostu mi pasują. Bolą nieco te wysokie ceny gier, ale nie odczuwam zeby Microsoft miażdżył Sony. 

Wręcz przeciwnie, to Sony pokazało rozgrywkę np. z Miles Morales, Demon's Souls czy jak wygląda Ratchet albo Horizon 2 czy GT7. Po stronie Microsoftu nie widziałem w sumie nic co mogloby mnie skusić na te konsole.

No bo o co chodzi, że nie pokazali w sumie żadnej next genowej gry, a Halo Infinite skończyło jako pośmiewisko? Albo o co chodzi że chwalą się bardziej wsteczna kompatybilnością niż jakimikolwiek grami? Co pokazali? Minute z Minecrafta w RTX? 

30 minut temu, sajmon34 napisał:

Tak jak przedmówcy. 

Z playstation bawilem sie najlepiej podczas swojego zycia. Od psx do 4 z mala przerwa na x360. Ale to na ps gralo mi sie najlepiej i wspomnienia mam za(pipi)iste. Bez wachania zamowilem preorder ps5 i czekam z jezorem na brodzie. Ceny gier troche odstraszaja ale i tak ogram co bede chcial. Kasa akurat nie ma tu znaczenia. Prosiak juz odstawiony i nie chce sie grac. Czemu ja jeszcze go nie wystawilem na sprzedaż? Sam nie wiem :)

W skrócie - "jest ch#jowo, ale i tak kupię bo plejka to plejka" :reggie:

Opublikowano
10 minutes ago, Wredny said:

K#rwa, jaka w temacie PS5 racjonalizacja - niektórzy są niereformowalni i nie da rady ich uratować... :sapek:

No najwięksi fani żyją nadzieją. Mają miłe wspomnienia z młodości jak grali z kumplami.
Aż mi się serce kraje, jak sobie wyobrażam ich rozciągnięty przez rok rosnący zawód.
Ciekawe jak głęboko ich jeszcze sony w du.pkę wyrucha?

Opublikowano

Klapy poruszają temat pada :banderas:

Wrócą do domu z nowym sprzętem, pochodzą po dashboardzie przez 2 godziny, kolejne 2 pograją i szrot się rozładuje. No nic, można przecież pograć na kablu, jak przez ostatnie lata. Po miesiącu gumki z analogów zejdą, jak to miało miejsce w mijającej generacji. Grać bez gumek czy dać na gwarancję? Oj tam, też się da grać. I tak będą siedzieć metr od telewizora, miotając się po świecie Demon's Souls. Gra okaże się jednak za trudna...No nic leci na pchli za 319 zł. Czas jeszcze raz ograć TLOU.  

Opublikowano

Prawda jest taka ze te akumulatorki już na xboxie One trzymały dłużej niż gumki na analogach w PS4 wiec te podchody takie słabiutkie bym powiedział.

Opublikowano
6 godzin temu, Wredny napisał:

W sumie, w niektórych przypadkach jest to zrozumiałe. Człowiek zamknięty w jednym systemie, grający w te exy, niezależnie od ich jakości faszerowany propagandą o ich wyjątkowości. Nie wyobraża sobie że mógłby być gdzieś indziej. 

Po tej dominacji PS4 jest gotów przyjąć ten policzek, nawet pewnie jest gotów nadstawić drugi. "To wszystko dla mojego dobra, muszę jeszcze tylko trochę wytrzymać" 

Opublikowano
8 godzin temu, ListuniO napisał:

Ktoś tu jakości w CW niedawno pisał. 

Collabo wygląda tak:

EjMHSPaXgAAjDZ1?format=jpg&name=small50397814521_fe0952f652_o.png

Ooo można dostać plejke wpierdalając ziemniaki, to chyba jedyna rozsądna droga żeby nabyć ten szmelc na premierę :D

Opublikowano
7 godzin temu, Wredny napisał:

No to nieźle. Gość z przzyszłości wrócił tu na forum żeby powiedzieć że z pleyka jest ch#jowo. Dwie konfernecje po dwóch stronach, troche newsów różnej jakości i kupno dużej paczki devów i to wszystko w 4 tygodnie. I nagle pleyka jest zła, zyebana, słaba, do NIEKUPIENIA. Marka która dostarcza (nawet z potknięciami) DWIE I PÓŁ DEKADY nagle jest ch#jowa:facepalm:

Jakbym w życiu był taką chorągiewką to teraz faktycznie może 250 + 80 gier za 4 PLNY byłyby dla mnie jedyna sensowną opcją.:dunno:

Opublikowano

No jak ty bierzesz PS5 teraz, bo za 7 lat będzie fajnie to już twój problem. 

Na tej zasadzie to i XBOXa można kupić pod koniec tej generacji, bo sporo fajnych gierek się uzbierało (i w sumie właśnie to poniekąd robię, ale w najbardziej wypasionej wersji i z zabezpieczeniem na przyszłość). 

Jeśli dla ciebie zdrowy rozsądek to "chorągiewka"... :dunno:

A PS5 kupię, gdy zacznie na to zasługiwać, a nie w imię jakichś chorych ideałów rodem z boisk Ekstraklasy ("dumni po zwycięstwie, wierni po porażce"). 

Opublikowano
24 minuty temu, ListuniO napisał:

nagle pleyka jest zła, zyebana, słaba, do NIEKUPIENIA.

no (pipi)owo zapowiada się od słabych bebechów, przez crossgenowe gry chociaż do końca kłamano że to PS5 only, niejasną politykę wstecznej, aż do srogie ceny tytułów i ich kiepski wybor

Obecnie PS5 to trzeba jedynie PYERDOLIĆ, a nie kupować. Widać że Japończykom potrzebny jest kop w dupe jak za czasów PS3, a potem kupić PRO za te 3-4 lata jak się sytuacja unormuje.

Edytowane przez Paolo de Vesir

Opublikowano

23 minuty temu, Wredny napisał:

No jak ty bierzesz PS5 teraz, bo za 7 lat będzie fajnie to już twój problem. 

Na tej zasadzie to i XBOXa można kupić pod koniec tej generacji, bo sporo fajnych gierek się uzbierało (i w sumie właśnie to poniekąd robię, ale w najbardziej wypasionej wersji i z zabezpieczeniem na przyszłość). 

Jeśli dla ciebie zdrowy rozsądek to "chorągiewka"... :dunno:

A PS5 kupię, gdy zacznie na to zasługiwać, a nie w imię jakichś chorych ideałów rodem z boisk Ekstraklasy ("dumni po zwycięstwie, wierni po porażce"). 

Powtórze, 4 tygodnie informacji i 2,5 dekady w d.... To nie zdrowy rosądek tylko emocje nie poparte niczym tylko zachętami. 

Pewnie pamiętasz ostatnie 2 generacje (3 i 4), było jak teraz a jak się kończy? Zayebiscie. I nie po 7 tylko już w tym samym roku świetnie sie grało. 

Poza tym nie zacytowałeś jeszcze jedno posta z działu PS5 w którym napisałem że jak pleyka faktycznie da mocno d... to przesiadka lub dorzucenie X-a będzie bardzo łatwe i też zrobie to bez mrugnięcia okiem. Ale się nie zeszmace po kilku newsach Phila Spencera. :thanks:

Edytowane przez ListuniO

Opublikowano

(pipi)a. Czytam te newsy o ps5 i 95% z nich to jest dramat. Z drugiej strony ostra propaganda xa, reklamy gdzie się da i AGENCI oraz najlepsza oferta przejścia na next gena ever (chociaż oprócz Cyberpunka nie bardzo mnie tam coś ciągnie z nowych gier, a ps5 ma te Demonsy jednak). 

Forum widać wyraźnie "zzieleniało", a drużyna Sony to ponury żart. Jakby stracili swojego Jarka i Donalda, a został Grzesiek S. XD Sam zielenieje. Trochę z żalu do Sony, bo robią to po prostu źle. Na pewno kupię 5-tkę, bo świetnych exow nie zabraknie, jednak jest duża szansa, że na początek postawie na Spencera i ten mityczny gejpass. Chociaż u mnie nadmiar często się nie sprawdza.

Tak czy inaczej wierzę, że to będzie świetna generacja oraz że Liść się ogarnie.

Opublikowano
21 hours ago, ping said:

UTARTY SCHEMAT OBECNY JUŻ OD CZASÓW PS3 GDZIE WYCIĘLI WSTECZNĄ KOMPATYBILNOŚĆ Z NOWSZYCH MODELI A POTEM GONILI ZA GRUBY CASH SKŁADANKI TAKIE JAK:

JAK AND DAXTER TRILOGY

TOMB RAIDER TRILOGY

SLY TRILOGY

RATCHET AND CLANK TRILOGY

I CO? TYLKO ROZDZIAŁKĘ LEKKO PODBILI (JAK NA EMULATORZE), A ŻE MIAŁEŚ GRY NA PÓŁCE? SORRY WINNETOU, JAK CHCESZ GRAĆ NA PS3 TO PŁAĆ.

TO SAMO BYŁO Z PS4.

TO SAMO BĘDZIE Z PS5.

ZA ŁATWO SIĘ DOI FANÓW MARKI. A TERAZ UWAGA JAKA KULTURA:

Odpalam swojego Xbox One X, wkładam płytę z niesamowitą produkcją marki Rockstar - Red Dead Redemption - i co dostaje na mordę? Rozdziałkę 4K, poprawioną płynność, no miazga, ile płacę Phil? Pingerrrrr przyjacielu, masz to w cenie jako posiadacz najmocniejszej konsoli na rynku.

Polityka Microsoft: wkładasz i grasz.

Polityka Sony: płacisz i grasz.

no ale SONY ma gdzies klientów bo uwaza ze 90% z dawnych posiadaczy Playstation i Playstation czy ludzie zakochani w nich, ktorzy każda decyzje czy to o przecie czy to o grach przyjmuja bez zająknięcia. Oni dalej myślą, ze odpowiadają za przyszlosc branży gier na konsole a Spencer jednym ruchem z GPS moze ich poskładać na dekade do przodu. Zwineli pomysł z archievmentami od Microsoftu swego czasu a tera beda rozpaczliwie szukac łatwych rozwiązań by im 30% fanów nie odplynelo. 

Opublikowano
8 godzin temu, Czoperrr napisał:

NO ALE DUAL SENSE TO NOWA GENERACJA, HAPTYKA, JAK PIORUN UDERZY W  DRZEWO TO CZUJESZ TO.

Tak będzie :banderas:

Opublikowano

To proste, na Xboxie grasz w gierki, na PS dmuchasz w pada.

Opublikowano

A u zielonych co najwyżej ciepło w rączke jak im bateria wyleje. 

2006 rok - 14 lat później. 

Opublikowano
6 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

zmniejszenie laga w padzie XSX >> jakieś śmieszne bajerki olane po 5 minutach w DualSense

fixed

9 minut temu, ListuniO napisał:

A u zielonych co najwyżej ciepło w rączke jak im bateria wyleje. 

2006 rok - 14 lat później. 

Z logika to jednak cos nie halo. Jak ma sie wylac bateria, jak co jakis czas ja zmieniasz i widzisz czy cos sie z nia dzieje, czy nie. A do baterii z pada od PS to ile razy zagladales podczas obecnej generacji? Ona sie wylac nie moze? Poszukaj lepiej po sieci jaka byla akcja z bateriami od PSP w japonii, ktore przelezaly w szufladach :kaz:

Opublikowano
13 minut temu, Bzduras napisał:

To proste, na Xboxie grasz w stare gierki bo nie ma nowych i długo nie będzie.

Fixed

Opublikowano

Chuchaj w pada to szybciej pokonasz bossa. Względnie zapłać to chmura przejdzie za ciebie :obama: Niesamowite ficzery tam macie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.