Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 13: chujnia ale dobrze

Featured Replies

Opublikowano
18 minut temu, oFi napisał:

Jeszcze nigdy przesiadka na pcmr nie byla tak korzystna jak teraz. W cenie tych śmiesznych konsoli za bagatela 2500zl dostajesz kompiuter co zjada doopom noea generacje ktora ja starcie juz jest ze 2 razy bardziej przestarzala wzgledem poprzedniej generacji. 

Do tego karta dokupuje sie karte dźwiękowa, normalne sluchaweczki i nawet astro nie ma podjazdu. 

Ale w tym roku będzie mocny mikołaj forumkowy na steamie, juz nie moge sie doczekać :santa:

To proszę mi złożyć takiego kompa :)

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Wyświetleń 411 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

ofi na oparach z bełchatowa  2,5k za pc który zjada nowe konsole  :yao:

Edytowane przez Daddy

Opublikowano

@oFi dawaj konfig mocarz kozak qurva peceta za 2,5k, pośmiejemy się.

Opublikowano
33 minuty temu, oFi napisał:

Jeszcze nigdy przesiadka na pcmr nie byla tak korzystna jak teraz. W cenie tych śmiesznych konsoli za bagatela 2500zl dostajesz kompiuter co zjada doopom noea generacje ktora ja starcie juz jest ze 2 razy bardziej przestarzala wzgledem poprzedniej generacji. 

Do tego karta dokupuje sie karte dźwiękowa, normalne sluchaweczki i nawet astro nie ma podjazdu. 

Ale w tym roku będzie mocny mikołaj forumkowy na steamie, juz nie moge sie doczekać :santa:

W cenie śmiesznych konsol za bagatela 2500zł to możesz co najwyżej kupić karte graficzną która wytrzyma rok w trzymaniu detali na poziomie XSX, a gdzie procesor, ssd, monitor XD

Opublikowano

No dawaj ofi bo chce zamawiać mój komputer za 2,5k który jest potężniejszy niż nowa generacja  :)

Opublikowano

Za 2500 to będzie niedługo co najwyżej 3070 ale jak ktoś ma hajs na dobry komputer to kto mu broni całą generację przegrać w 60 klatkach jak człowiek. 

Opublikowano

Nie no PC nie wyjdzie taniej niż XSX jeśli złożymy coś podobnego mocą (chyba). Niektórzy gdzieś liczyli PC + monitor vs konsola + TV, wtedy mooooże jakoś to wyjdzie ale to trzeba nie mieć kolegów żeby się w takie wyliczenia bawić

Za to PCta o mocy PS5 (tej na papierze) dało by się tanio złożyć, jeszcze jak.

Mniejsza o koszt ale jeśli chodzi o możliwości to te konsolki mogą u mnie za przycisk do papieru robić a jeszcze nawet nie wyszły :master:

Opublikowano

Sorry, że tak się wcisnę pomiędzy lincz a oFiego, ale chciałem się tylko wyżalić, że do tematów z PS5 to się już normalnie nie da zaglądać :frog:
Takiego festiwalu fanbojstwa i na siłę usprawiedliwiania coraz to głupszymi "argumentami" to ja jeszcze chyba nie widziałem.
Tyle lat byłem "po niebieskiej stronie", ale nigdy na siłę, nigdy "bo wierzę w markę", czy "sonka to sonka".
Kurde, jeszcze nie jestem zielony, a już mnie niektóre jednostki drażnią - zupełnie jak w tym kawale z murzynkiem :shieeet:

Spoiler

Mały murzynek złowił złotą rybke i poprosił ją o białą skórę.
Uradowany przychodzi do domu i woła do mamy:
-mamo mamo jestem biały!
Mama na to:
-idź się pobawić, nie mam czasu
Więc murzynek poszedl do taty:
-tato tato jestem biały
Tata na to:
-idź się pobawić, nie przeszkadzaj mi teraz
Poszedł do brata, później do siostry, ale nikt go nie chciał słuchać, wreszcie się zdrażnił i mówi:
"Ja pierdolę, dopiero parę minut jestem biały, a już mnie wkurwiają te czarnuchy!''

Opublikowano

Mówisz tak tylko dlatego bo jesteś biedny i nie stać Cię na demon soulsy za 100 euro  :(

Opublikowano
4 minuty temu, Wredny napisał:

Sorry, że tak się wcisnę pomiędzy lincz a oFiego, ale chciałem się tylko wyżalić, że do tematów z PS5 to się już normalnie nie da zaglądać :frog:
Takiego festiwalu fanbojstwa i na siłę usprawiedliwiania coraz to głupszymi "argumentami" to ja jeszcze chyba nie widziałem.
Tyle lat byłem "po niebieskiej stronie", ale nigdy na siłę, nigdy "bo wierzę w markę", czy "sonka to sonka".
Kurde, jeszcze nie jestem zielony, a już mnie niektóre jednostki drażnią - zupełnie jak w tym kawale z murzynkiem :shieeet:

Pokaż ukrytą zawartość

Mały murzynek złowił złotą rybke i poprosił ją o białą skórę.
Uradowany przychodzi do domu i woła do mamy:
-mamo mamo jestem biały!
Mama na to:
-idź się pobawić, nie mam czasu
Więc murzynek poszedl do taty:
-tato tato jestem biały
Tata na to:
-idź się pobawić, nie przeszkadzaj mi teraz
Poszedł do brata, później do siostry, ale nikt go nie chciał słuchać, wreszcie się zdrażnił i mówi:
"Ja pierdolę, dopiero parę minut jestem biały, a już mnie wkurwiają te czarnuchy!''

Dokładnie, w sumie to nie trzeba nowej edycji CW robić, wystarczy otworzyć stary temat

Opublikowano

A żeby było bardziej na czasie to się doda dopisek "Remastered" :kaz:

Opublikowano

nie chce mi się tu podzespołów wypisywać, bo pawcio i tak nic z tego nie zrozumie. Wystarczy dobrze rozdysponować pieniędzmi ,karta graficzna + procek z second handu i złoży się potwora na spokojnej rozczochranej. 

Powtarzam bo chyba ktos tutaj czytac nie umie:

róznica miedzy PS4 a ówczesnymi PCetami nie była AŻ tak duża jak dotychczas. Cenowo do tego wychodzi o wiele mniej na korzyść PCMR niż to było 7lat.

Monitor nie wliczam, bo to odzielny temat jak TV do konsoli. Pozdro wariaty i osobiście czekam na PS5 pro za 2-3 lata

elo yanusze.

Edytowane przez oFi

Opublikowano
9 minut temu, oFi napisał:

nie chce mi się tu podzespołów wypisywać, bo pawcio i tak nic z tego nie zrozumie. Wystarczy dobrze rozdysponować pieniędzmi ,karta graficzna + procek z second handu i złoży się potwora na spokojnej rozczochranej. 

Powtarzam bo chyba ktos tutaj czytac nie umie:

róznica miedzy PS4 a ówczesnymi PCetami nie była AŻ tak duża jak dotychczas. Cenowo do tego wychodzi o wiele mniej na korzyść PCMR niż to było 7lat.

Monitor nie wliczam, bo to odzielny temat jak TV do konsoli. Pozdro wariaty i osobiście czekam na PS5 pro za 2-3 lata

elo yanusze.

Zbłaźniłeś się to wszystko, za 3,5k jest ciężko złożyć towera który odpali gry w tej samej jakości co XSX a Ty wyskakujesz z 2,5k 

Opublikowano
10 minut temu, oFi napisał:

Wystarczy dobrze rozdysponować pieniędzmi ,karta graficzna + procek z second handu

Beka. Najtaniej wyjdzie ukraść konsolę z tira.

Opublikowano

Używane części to zawsze ryzyko. Karty bym nie kupił bo może być zajechana po kopaniu ale ja na używanym procku i5-2500k całą poprzednią generacje grałem i radził sobie lepiej niż konsole a wyszedł w 2011 roku czyli 2 lata przed ich premierą :dunno: Działa do dziś swoją drogą i z kartą RX 480 która kosztuje niecałe 500zł można grać w nowe gry w 60 klatkach

Spoiler

No ale wtedy byłem biedakiem studenciakiem osranym. Jakbym miał wtedy pieniądze na cały setup jaki chciałem to bym nie ryzykował z używanymi komponentami. Zbyt wielu januszy się czai w internecie żeby elektronike bez gwarancji od nich brać.

Opublikowano

A ja bym się nie bał aż tak bardzo używanych kart. Te do kopania to były bardzo konkretne modele z dobrym stosunkiem teraflopów do poboru mocy. Innych kart się nie opłacało używać, bo prąd kosztował więcej, niż potencjalne zyski. 

Do 60-90fps niemal dowolny cpu styknie. 

Jeśli chodzi o karty, to ps5 ma moc podobną do 2060super, 2070super, 5700xt.

XSX to moc trochę poniżej 2080Ti

Oczywiście to teoria, bo na konsole można lepiej optymalizować. Z drugiej strony obie konsole to niemal PC na podzespołach AMD i gry powinne się dobrze przenosić i skalować. 

Opublikowano

A kto skladal tu kompa za 1k pod poprzednia genneracje?

Opublikowano

https://www.gameinformer.com/feature/2020/10/02/game-informers-best-games-of-the-generation?fbclid=IwAR1c40f3Pr54KaSDAxEXTxmAiHDjbpoN37HWMMcCf-5rAp1Z5OLKueEvVCI

Ranking najlepszych gier generacji z różnych kategorii. W zestawieniu tylko jedna gra na wyłączność Xboxa - najnowsze Ori.

Na PS4 natomiast 10 tytułów, przekrój gatunkowy. Na Switcha aż 6. Na PC są dwa.

Ta kosmiczna jakość exów Xboxa.

Opublikowano

10 gier z PS4 w tym jedna dobra, no rzeczywiście niesamowita jakość sony 

Opublikowano
14 minut temu, Mejm napisał:

A kto skladal tu kompa za 1k pod poprzednia genneracje?

maciomaniak, chyba nawet blog na ppe był na ten temat i porównywanie wiedźmina

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.