Skocz do zawartości

Console Wars 13: chujnia ale dobrze

Featured Replies

Opublikowano
18 minut temu, oFi napisał:

Jeszcze nigdy przesiadka na pcmr nie byla tak korzystna jak teraz. W cenie tych śmiesznych konsoli za bagatela 2500zl dostajesz kompiuter co zjada doopom noea generacje ktora ja starcie juz jest ze 2 razy bardziej przestarzala wzgledem poprzedniej generacji. 

Do tego karta dokupuje sie karte dźwiękowa, normalne sluchaweczki i nawet astro nie ma podjazdu. 

Ale w tym roku będzie mocny mikołaj forumkowy na steamie, juz nie moge sie doczekać :santa:

To proszę mi złożyć takiego kompa :)

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Wyświetleń 362,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

ofi na oparach z bełchatowa  2,5k za pc który zjada nowe konsole  :yao:

Edytowane przez Daddy

Opublikowano

@oFi dawaj konfig mocarz kozak qurva peceta za 2,5k, pośmiejemy się.

Opublikowano
33 minuty temu, oFi napisał:

Jeszcze nigdy przesiadka na pcmr nie byla tak korzystna jak teraz. W cenie tych śmiesznych konsoli za bagatela 2500zl dostajesz kompiuter co zjada doopom noea generacje ktora ja starcie juz jest ze 2 razy bardziej przestarzala wzgledem poprzedniej generacji. 

Do tego karta dokupuje sie karte dźwiękowa, normalne sluchaweczki i nawet astro nie ma podjazdu. 

Ale w tym roku będzie mocny mikołaj forumkowy na steamie, juz nie moge sie doczekać :santa:

W cenie śmiesznych konsol za bagatela 2500zł to możesz co najwyżej kupić karte graficzną która wytrzyma rok w trzymaniu detali na poziomie XSX, a gdzie procesor, ssd, monitor XD

Opublikowano

No dawaj ofi bo chce zamawiać mój komputer za 2,5k który jest potężniejszy niż nowa generacja  :)

Opublikowano

Za 2500 to będzie niedługo co najwyżej 3070 ale jak ktoś ma hajs na dobry komputer to kto mu broni całą generację przegrać w 60 klatkach jak człowiek. 

Opublikowano

Nie no PC nie wyjdzie taniej niż XSX jeśli złożymy coś podobnego mocą (chyba). Niektórzy gdzieś liczyli PC + monitor vs konsola + TV, wtedy mooooże jakoś to wyjdzie ale to trzeba nie mieć kolegów żeby się w takie wyliczenia bawić

Za to PCta o mocy PS5 (tej na papierze) dało by się tanio złożyć, jeszcze jak.

Mniejsza o koszt ale jeśli chodzi o możliwości to te konsolki mogą u mnie za przycisk do papieru robić a jeszcze nawet nie wyszły :master:

Opublikowano

Sorry, że tak się wcisnę pomiędzy lincz a oFiego, ale chciałem się tylko wyżalić, że do tematów z PS5 to się już normalnie nie da zaglądać :frog:
Takiego festiwalu fanbojstwa i na siłę usprawiedliwiania coraz to głupszymi "argumentami" to ja jeszcze chyba nie widziałem.
Tyle lat byłem "po niebieskiej stronie", ale nigdy na siłę, nigdy "bo wierzę w markę", czy "sonka to sonka".
Kurde, jeszcze nie jestem zielony, a już mnie niektóre jednostki drażnią - zupełnie jak w tym kawale z murzynkiem :shieeet:

Spoiler

Mały murzynek złowił złotą rybke i poprosił ją o białą skórę.
Uradowany przychodzi do domu i woła do mamy:
-mamo mamo jestem biały!
Mama na to:
-idź się pobawić, nie mam czasu
Więc murzynek poszedl do taty:
-tato tato jestem biały
Tata na to:
-idź się pobawić, nie przeszkadzaj mi teraz
Poszedł do brata, później do siostry, ale nikt go nie chciał słuchać, wreszcie się zdrażnił i mówi:
"Ja pierdolę, dopiero parę minut jestem biały, a już mnie wkurwiają te czarnuchy!''

Opublikowano

Mówisz tak tylko dlatego bo jesteś biedny i nie stać Cię na demon soulsy za 100 euro  :(

Opublikowano
4 minuty temu, Wredny napisał:

Sorry, że tak się wcisnę pomiędzy lincz a oFiego, ale chciałem się tylko wyżalić, że do tematów z PS5 to się już normalnie nie da zaglądać :frog:
Takiego festiwalu fanbojstwa i na siłę usprawiedliwiania coraz to głupszymi "argumentami" to ja jeszcze chyba nie widziałem.
Tyle lat byłem "po niebieskiej stronie", ale nigdy na siłę, nigdy "bo wierzę w markę", czy "sonka to sonka".
Kurde, jeszcze nie jestem zielony, a już mnie niektóre jednostki drażnią - zupełnie jak w tym kawale z murzynkiem :shieeet:

Pokaż ukrytą zawartość

Mały murzynek złowił złotą rybke i poprosił ją o białą skórę.
Uradowany przychodzi do domu i woła do mamy:
-mamo mamo jestem biały!
Mama na to:
-idź się pobawić, nie mam czasu
Więc murzynek poszedl do taty:
-tato tato jestem biały
Tata na to:
-idź się pobawić, nie przeszkadzaj mi teraz
Poszedł do brata, później do siostry, ale nikt go nie chciał słuchać, wreszcie się zdrażnił i mówi:
"Ja pierdolę, dopiero parę minut jestem biały, a już mnie wkurwiają te czarnuchy!''

Dokładnie, w sumie to nie trzeba nowej edycji CW robić, wystarczy otworzyć stary temat

Opublikowano

A żeby było bardziej na czasie to się doda dopisek "Remastered" :kaz:

Opublikowano

nie chce mi się tu podzespołów wypisywać, bo pawcio i tak nic z tego nie zrozumie. Wystarczy dobrze rozdysponować pieniędzmi ,karta graficzna + procek z second handu i złoży się potwora na spokojnej rozczochranej. 

Powtarzam bo chyba ktos tutaj czytac nie umie:

róznica miedzy PS4 a ówczesnymi PCetami nie była AŻ tak duża jak dotychczas. Cenowo do tego wychodzi o wiele mniej na korzyść PCMR niż to było 7lat.

Monitor nie wliczam, bo to odzielny temat jak TV do konsoli. Pozdro wariaty i osobiście czekam na PS5 pro za 2-3 lata

elo yanusze.

Edytowane przez oFi

Opublikowano
9 minut temu, oFi napisał:

nie chce mi się tu podzespołów wypisywać, bo pawcio i tak nic z tego nie zrozumie. Wystarczy dobrze rozdysponować pieniędzmi ,karta graficzna + procek z second handu i złoży się potwora na spokojnej rozczochranej. 

Powtarzam bo chyba ktos tutaj czytac nie umie:

róznica miedzy PS4 a ówczesnymi PCetami nie była AŻ tak duża jak dotychczas. Cenowo do tego wychodzi o wiele mniej na korzyść PCMR niż to było 7lat.

Monitor nie wliczam, bo to odzielny temat jak TV do konsoli. Pozdro wariaty i osobiście czekam na PS5 pro za 2-3 lata

elo yanusze.

Zbłaźniłeś się to wszystko, za 3,5k jest ciężko złożyć towera który odpali gry w tej samej jakości co XSX a Ty wyskakujesz z 2,5k 

Opublikowano
10 minut temu, oFi napisał:

Wystarczy dobrze rozdysponować pieniędzmi ,karta graficzna + procek z second handu

Beka. Najtaniej wyjdzie ukraść konsolę z tira.

Opublikowano

Używane części to zawsze ryzyko. Karty bym nie kupił bo może być zajechana po kopaniu ale ja na używanym procku i5-2500k całą poprzednią generacje grałem i radził sobie lepiej niż konsole a wyszedł w 2011 roku czyli 2 lata przed ich premierą :dunno: Działa do dziś swoją drogą i z kartą RX 480 która kosztuje niecałe 500zł można grać w nowe gry w 60 klatkach

Spoiler

No ale wtedy byłem biedakiem studenciakiem osranym. Jakbym miał wtedy pieniądze na cały setup jaki chciałem to bym nie ryzykował z używanymi komponentami. Zbyt wielu januszy się czai w internecie żeby elektronike bez gwarancji od nich brać.

Opublikowano

A ja bym się nie bał aż tak bardzo używanych kart. Te do kopania to były bardzo konkretne modele z dobrym stosunkiem teraflopów do poboru mocy. Innych kart się nie opłacało używać, bo prąd kosztował więcej, niż potencjalne zyski. 

Do 60-90fps niemal dowolny cpu styknie. 

Jeśli chodzi o karty, to ps5 ma moc podobną do 2060super, 2070super, 5700xt.

XSX to moc trochę poniżej 2080Ti

Oczywiście to teoria, bo na konsole można lepiej optymalizować. Z drugiej strony obie konsole to niemal PC na podzespołach AMD i gry powinne się dobrze przenosić i skalować. 

Opublikowano

A kto skladal tu kompa za 1k pod poprzednia genneracje?

Opublikowano

https://www.gameinformer.com/feature/2020/10/02/game-informers-best-games-of-the-generation?fbclid=IwAR1c40f3Pr54KaSDAxEXTxmAiHDjbpoN37HWMMcCf-5rAp1Z5OLKueEvVCI

Ranking najlepszych gier generacji z różnych kategorii. W zestawieniu tylko jedna gra na wyłączność Xboxa - najnowsze Ori.

Na PS4 natomiast 10 tytułów, przekrój gatunkowy. Na Switcha aż 6. Na PC są dwa.

Ta kosmiczna jakość exów Xboxa.

Opublikowano

10 gier z PS4 w tym jedna dobra, no rzeczywiście niesamowita jakość sony 

Opublikowano
14 minut temu, Mejm napisał:

A kto skladal tu kompa za 1k pod poprzednia genneracje?

maciomaniak, chyba nawet blog na ppe był na ten temat i porównywanie wiedźmina

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.