Skocz do zawartości

Console Wars 13: chujnia ale dobrze

Featured Replies

Opublikowano

W końcu trójpolówkę wprowadzili do magicznego świata gier.

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Wyświetleń 361,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano
quick resume działa nawet jak się wyłączy konsolę :banderas:coorva ale gamechanger

No na ps5 masz to samo.
Opublikowano

Ciekawy test pokazujący, że nie tylko dysk, ale i procesor ma wpływ na szybkość loadingów.
Xbox ma szybszy procek.
:philosoraptor:

Opublikowano

Jeśli ktoś faktycznie ogrywa tylko jedną grę, kończy ją a potem sprzedaje i kupuje nastepna, to faktycznie quick resume może nie robić wrażenia. Ale dla wszystkich innych, myślę ze jest to zayebisty ficzer

Opublikowano
2 minuty temu, Moldar napisał:

No na ps5 masz to samo.

asax napisał, że nie ma, a ja mu wierzę

Opublikowano

Dla mnie raczej fajna ciekawostka bo gram raczej w jedną gierkę aż ja skończę ale jak ktoś lubi skakać po gierkach to wydaje się spoko opcją

Opublikowano

Ciekawostką jest to, że funkcja quick resume na konsoli Sony w Polsce nigdy nie zadziała, bo nie działa na wersjach pudełkowych gry. :cool2:

Opublikowano

Meh te całe quick resume, gram tak samo jak baby pupcio. Póki gra nie skończona, to się nie rusza innej, co by nie było syndromu pirata.

Opublikowano
24 minuty temu, MaZZeo napisał:

Sony nie chce wprowadzić quick resume bo jakby klapy przeskakiwały z jednego third person adventure exa do drugiego third person adventure exa to by w końcu zrozumieli na czym polega Sony template

Opublikowano

Ciekawe czemu soniacz nie wysyła swoich konsol do testów jak MS :kaz:

Edytowane przez Daddy

Opublikowano

Quick Resume to Bóg dla graczy co grając w coś ambitnego chcą się odprężyć wskakując w jakiegoś multiplayera typu warzone,Fortnite, a może szybka partyjka w Fife, Quick Resume to również szansa ze main menu zobaczy się tylko raz podczas uruchamiania gry.

2 minuty temu, Daddy napisał:

Ciekawe czemu soniacz nie wysyła swoich konsol do testów jak MS :kaz:

A skąd je weźmie? Mówię wam oni są w du.pie z produkcja.

Opublikowano
7 minut temu, Faka napisał:

Meh te całe quick resume, gram tak samo jak baby pupcio. Póki gra nie skończona, to się nie rusza innej, co by nie było syndromu pirata.

Wiele osób (zapewne większość) gra w single i zazwyczaj ma jakąś 1 lub 2 gry multiplayerowe w które pyka dość często. 

Grasz sobie w takiego DOOMa, ziomeczki cię wołają Cię na rundkę w Gearsy, gracie godzinkę i wracasz do DOOMa który natychmiast się odpala od momentu w którym skończyłeś. Super sprawa

Opublikowano

Ja wiem, że to super bajer, no ale nie dla mnie, nie lubię czegoś takiego, że jesteś wciągnięty w grę i skupiony. Ja ogólnie nie neguję tej opcji.

Opublikowano

No bez GamePassa nie ma sensu, bo na ch.uj taka opcja, jak musisz:

-wstać,
-wyciągnąć płytę z konsoli,
-poszukać pudełka,
-z pudełka wyciągnąć źle włożoną płytę,
-znaleźć odpowiednie pudełko (oby puste tym razem),
-poszukać naszej gry,
-włożyć do konsoli,
-wcisnąć quick resume

i bam: 5 sekund szybciej nam odpala.

Opublikowano

Myślę że quick resume ma dużą szansę zmienić nasze growe przyzwyczajenia.

Do tej pory odgrywało się zazwyczaj jedna grę i rzadko skakało sie pomiędzy grami, bo chuy człowieka strzelał i wszystkiego się odechciewalo, jak sie miało zamiar odpalić jeden wyścig w Godrizonie na chwilkę, ale człowiek musiał czekać kilka minut oglądając loadingi.

Teraz nareszcie się to zmieni i wreszcie można będzie mieć niemal natychmiastowy dostęp do kilku gier jednocześnie

Opublikowano

Wiadomo że fajna sprawa ale osobiście też jak w coś gram to raczej aż skończę, wyjątkiem może być tu jakiś multik na parę rundek. 

Opublikowano

Quick Resume faktycznie jest spoko ale tylko dla posiadaczy Xboxa. Mając do dyspozycji 250 + 80 gvwien i gier dawno ogranych będą skakać jak pchły po gierkach licząc że cos się trafi fajnego. 15 gierek w tle to jak kupowanie gaci w wielopaku. Ale jak ściagasz spodnie przed laską to ma z Ciebie polew. Boćlandia 2020:dynia:

Opublikowano

ZM bakłażanie. 

Opublikowano

Mi się przyda, bo kupuję wszystko cyfrowo i lubię gry typu arcade i bijatyki. 
Takie gry mocno na tym zyskają, jak człowiek chce szybką przerwę od grindowania w RPG lub przemierzania świata w open world.

Opublikowano
13 minut temu, LiŚciu napisał:

Quick Resume faktycznie jest spoko ale tylko dla posiadaczy Xboxa. Mając do dyspozycji 250 + 80 gvwien i gier dawno ogranych będą skakać jak pchły po gierkach licząc że cos się trafi fajnego. 15 gierek w tle to jak kupowanie gaci w wielopaku. Ale jak ściagasz spodnie przed laską to ma z Ciebie polew. Boćlandia 2020:dynia:

Ma sens to co mówisz.

placac za grę 350zl to bym grał do obrzygu.

Opublikowano

No takie gacie za 350zł to nosisz, aż z przodu będzie żółte, a z tyłu brązowe :notbad:

Opublikowano

Ale mi takiej opcji na switchu brakuje, jak gram w takie finał fantasy, nie mam savepointa, a tu wpadają znajomi na Mario Party. Genialna funkcja!

Opublikowano

Quick Resume to bajer dla bajeru, raczej nie będę korzystał za często, ale fakt, ma on sens tylko i wyłącznie dla cyfrowych wersji, bo zmieniarki płyt konsole nie mają. 

Sam UI PS5 bez szału, trochę nieczytelne, elementy interfejsu trochę małe, ale może przy samym użytkowaniu jest intuicyjnie, nie wiem, zobaczy się za rok, dwa lata. Podniecania się nim nie rozumiem.

Opublikowano

sony wysłuchało próśb graczy i przeprojektowało ps5 (3:48) :obama: pierwsze egzemplarze już rozesłane do polskich testerów

Edytowane przez Gość

Opublikowano
Dig better

Edytowane przez LiŚciu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.