Opublikowano 11 lipca 202411 lip Ale Cyc to chyba jednak chory jest? Bo nie dość, że mniejszy to jeszcze wygląda jakby +10 lat zyskał. Odcinek bardzo fajny, zwłaszcza po tym co było wcześniej. Czekam na finał.
Opublikowano 11 lipca 202411 lip Najlepszy, ale i tak beznadziejny. To nie jest tak że 3 brutalne sceny, 2 dziwaczne i mamy świetny odcinek.
Opublikowano 12 lipca 202412 lip Cały ten sezon cierpi na sydndrom niespodziewanej popularności, gdzie z braku długofalowego pomysłu na kolejne sezony idzie w hiszpańską dramę. No ale zaczęło się ogladać, to się skończy. O dziwo ja nie czuję jakby ten odcinek byl jakoś lepszy od poprzednich. Znaczy nie twierdzę, że jest źle. W sumie to nawet czuję to napięcie kryzysowe przed finałem i wielu wątków, które moga fajnie eksplodować. Oby nie były kapiszonem.
Opublikowano 12 lipca 202412 lip Już faktycznie lepiej by było zakończyć 3 sezon pozbawieniem homopizdy mocy, którą razem z synkiem chciałby odzyskać przez 4 sezon. Synek by bronił tatusia, ale widząc jak bardzo by mu odwalało zaczął by wątpić czy to dobry pomysł i w końcu by mu się sprzeciwstawił. Rzeźnik i chłopaki go szukają mając na głowie resztę z Siódemki i tą Neuman. Zakończyć 4 sezon odzyskaniem mocy, synek przechodzi na stronę Butchera, a w piątce dojebać 10 odcinków i zakończyć tą farsę unicestwieniem/nieodwracalnym pozbawieniem mocy supków.
Opublikowano 12 lipca 202412 lip Swoją drogą, a propo sceny w barze Spoiler ciekawi mnie, czemu Kessler nie zniknął gdy Butcher stracił przytomność. Byłby mały plot twist jakby to był jednak źywy i prawdziwy Kessler
Opublikowano 12 lipca 202412 lip Skonczylem wlasnie siodmy odcinek czwartego sezonu. Uwazam, ze to najgorszy serial od ktorego nie bylem w stanie sie odciagnac. Czekam na final.
Opublikowano 12 lipca 202412 lip Mnie ciekawi skąd Spoiler ten lachon co udawał Starlight znał kod do sejfu z tym laptopem.
Opublikowano 12 lipca 202412 lip W walce supków same pytania się tworzyły, dlaczego a-train po prostu nie przebiegł przez wrogów ich rozsadzając, dlaczego starlight jest tak słaba itd. W zasadzie moc a-traina powinna mu dawać możliwość zabicia każdego kto jest wolniejszy, i chyba nikt z tego nigdy nie wybrnie.
Opublikowano 12 lipca 202412 lip Wygląda to tak, jakby jednym Vka dawała pancerną skórę, a innych można zabić np. rozrywających ich na pół. Spoiler Deep dostał parę razy w ryj "krążkiem" ze sztangi i nawet poważniejszych obrażeń nie miał. Starlight na końcu nie może się wyrwać z łańcucha.
Opublikowano 18 lipca 202418 lip Nawet bardzo spoko finał. Są intrygi, jest rzeźnia, tylko zpizdowacenie Homelandera już wkurza. Mam nadzieję, że w S5 już sobie darują te osobiste dramy, no i fajnie, że wróci Spoiler Soldier Boy.
Opublikowano 18 lipca 202418 lip W przeciwieństwie do S3, tym razem razem finał znacznie posunął fabułę. Spoiler Kto by przypuszczał, że w ostatnim odcinku to Butcher odpali tryb nuklearny, a nie Homelander. Ryan idzie w ślady ojca z tą kamienną twarzą po zabiciu Grace, ale pewnie w finale się opamięta żeby nie musieli go też odwalić. Kimiko przemówiła, Starlight dostała konkretny power-up, i będzie powrót starych postaci (Cindy!). Ciekawe co wymyślą na S2 Gen V
Opublikowano 18 lipca 202418 lip Ja na razie 2 ep bo czekalem az beda wszystkie, skoro juz wpadlo to dokoncze przy okazji. Na ten moment nie bylo nic ciekawego. Tylko zabawna scena jak jednego typa gowniak rzucil o budynek
Opublikowano 18 lipca 202418 lip Ten finał to dla mnie "too little, too late". Spoiler Przemiana i ozdrowienie Butchera i jego odłączenie się od reszty to mógł być 2-3 odcinek. Nagły popłoch wśród supków, bo ktoś ich zabija itd. Dojście Homelandera do władzy to powinien być max 6 odcinek. Synek idący w swoją stronę też powinien być włączony wcześniej, a nie 5 minut przed końcem. Wtedy na koniec sezonu mielibyśmy Synek vs Butcher vs Homelander vs Boys, co może i tak będziemy mieli, ale upchnęli wszystko w ostatni odcinek, żeby numerki oglądalności się zgadzały. Odmrożenie Soldier Boya to ewidentna dokrętka, bo fani psioczyli - ale dobrze że wróci. To pierdolenie Sage na końcu to taki cringe że aż zęby bolały. Mogło być dużo lepiej, no ale wtedy nie mielibyśmy francuza liżącego się z mniejszością etniczną i szpitalnej chujowizny. No i kurwa ten montaż na koniec, gdzie Starlight odzyskuje moce, Kimiko daje głos, no żenada. Finał to takie solidne 7+, sezon jako całość 4/10.
Opublikowano 18 lipca 202418 lip Finał w sumie daje plusa do oceny całości, ale ogólnie wypadł on przeciętnie. Poza kilkoma scenami. Spoiler No i te macki wychodzące z Butchera jak dla mnie strasznie tandetnie i tanio to wyglądało.
Opublikowano 18 lipca 202418 lip Finał super i gdyby inne odcinki były chociaż w połowie tak fajne jak ten to mielibyśmy zajebisty sezonik. No nic, dobrze że następny będzie ostatni to może obejdzie sie bez większej zamuły
Opublikowano 18 lipca 202418 lip Finał dowiózł i trochę uratował ujowy sezon. 5 sezon to raczej już samo mięsko będzie skoro ma być ostatnim.
Opublikowano 18 lipca 202418 lip Ostatnie 5 minut finału daje nadzieje na to, że 5 sezon będzie dobry, ale i tak nie ratuje przegadanego czwartego.
Opublikowano 19 lipca 202419 lip Ja tam się nie dam nabrać na dobry finał po tym sezonie - teraz akcja a potem znowu pierwsze kilka odcinków to będzie zmuła. To Gen V to warto zobaczyć skoro Spoiler Ci bohaterowie na końcu co na Starlighterów polowali to chyba z tego spinoffa? Patrzyłem na to jak na "The Boys" ale bez Homelandera, ale może zmęczę przed finałem jeśli jest tam coś wartego uwagi.
Opublikowano 19 lipca 202419 lip Sezon do dupy, taki o niczym. Ale finał dostarcza bombę Oppenheimera 10/10
Opublikowano 19 lipca 202419 lip 3 godziny temu, Observer napisał(a): To Gen V to warto zobaczyć skoro Można obejrzeć, ma kilka fajnych momentów. Właśnie tam pojawia się wątek Spoiler wirusa, plus postacie które przewinęły się gościnnie w tym sezonie.
Opublikowano 19 lipca 202419 lip Gen V dużo lepszy niż S4 S3 uratował Soldier Boy i cały wątek Payback
Opublikowano 19 lipca 202419 lip Podobnie jak wszyscy uważam, że sezon mocno nierówny, ale finał był ok. Poza dziwnymi dziurami w fabule i rzeczami dziejącymi się, bo tak. Spoiler Starlight nagle odzyskała moce, bo tak Starlight bez mocy dusi jej podrabiańca, chociaż nikt inny nie mógł sobie z nią poradzić Butcher ozdrowiał, bo tak, chociaż już był siny i umierający XD Butcher zabija Victorię bo tak, nawet dyskusji nie zaczął z ekipą
Opublikowano 19 lipca 202419 lip Spoiler Butcher ozdrowiał, bo to dopakowany V rak był odpowiedzialny za jego zdrowie. Kessler decydował o stanie Butchera, chociażby ta scena przy barze jak zemdlał, a Negan stał z tyłu i się uśmiechał. I pewnie Neumann zabił, bo pozwolił rakowi "przejąć stery". Ciekawe jakie moce dostanie Ashley, na pewno wróci, podobnie jak A-Train