Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano
26 minut temu, devilbot napisał(a):

A więc winna była murzynka i jej hasło "wszystko jest Xboxem"

Teraz hinduska wróci do konsoli i nakaże robic exy.

Xbox wraca banderas

No Xbox anywhere to zajebista prokonsumencka inicjatywa (gry i postępy w grze idą za graczem między konsolą, pc i chmurą), teraz media związane z MS będą z tego robić wadę i zrzucać na Bond? P

I niby ludzie od Xboxa odetchnęli, że zastąpiła ją hinduska figurantka od AI? Cool story bro :D

• Odpowiedzi 37,5 tys.
  • Wyświetleń 2,8 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jak ja lubie to dodawanie sobie kompetencji z dupy. Urodził się na początku lat 90 i od razu staż gracza mu się zaczął liczyć, już jak berbeć bez umiejętności srania do nocnika sobie CV redaktora budo

• Ladnie Spencer obchodzi 25-cio lecie Playstation 

• Po całej generacji spędzonej z PS4 zakup klocka wydawał się jedynym sensownym rozwiązaniem. Głównie z uwagi na gamepass i całą bibliotekę nieogranych gier. Pierwsze wrażenie to radość z unboxingu, bo

Opublikowano

Podsumowanie artykułu na Verge. Np ze oglosili sprawe emeryturki i zmiany CEO wczesniej niz planowali, bo IGN moglo dac leaka w postaci artykułu i pracownicy by sie dowiadywali z mediow, a nie memo, dlatego Bond jest nieprzygotowana. Druga sprawa ze to Bond odpowiada z play anywhere itp i przy niej tylko toxic positivity, jak masz jakies ale to wylatujesz. Do tego inne rzeczy jak brak dowiezienia projektu sklepiku mobile w 2 lata itp.

Wygląda na to ze te faile z nastawieniem na przyszłego klienta i olania obecnego to Bond, nie Philu.

No i wygląda z tego materiału na Verge ze oni nie chcą go ukatrupic, tylko maja powrócić do bardziej buntowniczego charakteru marki, a ta nowa babka jest kumata w biznesy i ma faktycznie spore sukcesy na koncie przy wyciąganiu marek z guana do prosperity ;), ale no- nie jest graczem. Wiec rozpoczęcie od mydlenia oczu, tego profilu i kreowania się w socialach jest imho bez sensu.

17 minut temu, SnoD napisał(a):

No Xbox anywhere to zajebista prokonsumencka inicjatywa (gry i postępy w grze idą za graczem między konsolą, pc i chmurą), teraz media związane z MS będą z tego robić wadę i zrzucać na Bond? P

A to może ja nie zrozumiałem bo założyłem że to bardziej chodzi o everything is and xbox(i też chodzi wtedy o play anywhere), która to kampania częściowo wypinała sie na starych klientów, bo oni teraz będą szukać nowych na telefonach. A że wrzucanie exów na Playstation jest prokonsumenckie dla klientów plejstejszyn to wiadomo xD.

Edytowane przez Kangus

Opublikowano
6 minut temu, Kangus napisał(a):

A to może ja nie zrozumiałem bo założyłem że to bardziej chodzi o everything is and xbox(i też chodzi wtedy o play anywhere), która to kampania częściowo wypinała sie na starych klientów, bo oni teraz będą szukać nowych na telefonach. A że wrzucanie exów na Playstation jest prokonsumenckie dla klientów plejstejszyn to wiadomo xD.

Play Anywhere znaczy "zapłać raz, masz kopię gry na konsolę i PC, możesz grać na jednym sejwie między tymi urządzeniami". Akurat tutaj nie ma się do czego doczepić, zwłaszcza gdy gra po czasie dostaje wsparcie dla PA, tak jak np. MGS Delta - kupiłem sobie na konsolę, parę miesięcy później dostałem wersję na PC za frajer jak wpadło do programu.

Opublikowano

Nie chodzi chyba o te Playanywhere bo to powstało 10 lat temu i pierwszą grą było Recore a bardziej o to że wszystko jest Xboxem.

Tak wiem ostatnio Playanywhere jest bardzo często w grach i w reklamach pewnie faktycznie za sprawą marketingu murzynki i to chyba najlepsza rzecz jaka urosła za jej kadencji.

Teraz logując się na swoim koncie Xboxa np na handheldzie pc mam dostępne około 70 gier kupionych na Xboxie.

Super sprawa i coraz więcej wydawców wydaje tak gry np z nowych gier square enix prawie wszystko, Romeo is dead Man, cronos, metal gear delta, oba silent hill i zaraz nadchodzące Crimson desert.

O indyckach nie wspominam bo te głośniejsze wiadomo że prawie wszystkie mają.

Opublikowano

Nie pozostaje nic innego jak obserwacja, ale dobrze że większość sygnałów mówi że bynajmniej nie mają zamiaru postawić krzyżyka na marce Xbox

Opublikowano

Phil i Satya nic nie wiedzieli. To wszystko wina Bond, ale teraz bedzie już dobrze! Dziewica gejmingu w koszulce Hexen jak zwykle nieskalana.

Opublikowano
20 minut temu, Bzduras napisał(a):

Play Anywhere znaczy "zapłać raz, masz kopię gry na konsolę i PC, możesz grać na jednym sejwie między tymi urządzeniami". Akurat tutaj nie ma się do czego doczepić, zwłaszcza gdy gra po czasie dostaje wsparcie dla PA, tak jak np. MGS Delta - kupiłem sobie na konsolę, parę miesięcy później dostałem wersję na PC za frajer jak wpadło do programu.

Oni tymi pojęciami maglują tak że wiesz, anywhere jest ok, ale jak pisali to się zaczęło dalej, a za bond to raczej chodziło o xCloud i wszystko jest Xboxem, a play anywhere w tym znaczeniu przy okazji. Do samego kupowania raz a grania na PC i konsoli nic nie mam, jestem beneficjentem i bez tego bym nie opłacał GP nawet za grosze.

A Arc Raiders kupiłem tylko dlatego że to była opcja z play anywhere.

Edytowane przez Kangus

Opublikowano

Chętnie zobaczę to powracanie do exów i koncentrację na konsoli :D

Dla mnie to wygląda na typowe mydlenie oczu, a do tego zwalanie winy na kogoś kto już za bardzo nie ma się jak bronić.

Można walić w Spencera, że wszystkiego nie dowiózł, ale warto sobie przypomnieć z jakiego gówna wyciągnął Xboxa, który za jego początków był już dywizją MS, która została praktycznie bez kasy i z trzema grami na krzyż, a jak chcieli jedną grę więcej zrobić to i tak co innego musieli skasować.

Najbardziej zawiodła polityka dobrego wujka róbta co chceta w studiach, a rozliczy się wszystko na końcu no i po paru latach zaczęło wychodzić, że ludzi z roboty to jednak trzeba rozliczać na bieżąco, a nie rok przed planowaną premierą.

Opublikowano

Ok czyli lutową śmierć Xboxa mamy przerobioną, czekamy na marcową.

Opublikowano
24 minuty temu, SnoD napisał(a):

Chętnie zobaczę to powracanie do exów

Niestety myślę że to nie jest możliwe, bo już po takiej Forzy Horizon widzą jaki pieniążek można na tym zrobić. Ewentualnie czasowe półroczne exy i tyle

Opublikowano

Exy nie wroca. Asha ma poprawic wyniki finansowe, a nie je pogorszyc. MS wykupil polowe studiow na swiecie, a gry musza wychodzic na sprzety, ktore gracze maja w domach.

Opublikowano
Godzinę temu, SnoD napisał(a):

Najbardziej zawiodła polityka dobrego wujka róbta co chceta w studiach, a rozliczy się wszystko na końcu no i po paru latach zaczęło wychodzić, że ludzi z roboty to jednak trzeba rozliczać na bieżąco, a nie rok przed planowaną premierą.

najbardziej zabawne przekonanie u xboxowców. strategia xboxa padła bo byli zbyt dobrzy i elastyczni dla leniwych developerów. to tak bardzo pasuje do naszego elastycznego cool microsoftu.

Opublikowano
1 godzinę temu, devilbot napisał(a):

10 000 gamerscora to prawie dziewica

10k od któregoś stycznia to bardzo dużo, ja przez tyle czasu wycalakuje może jedną czy dwie gierki.

Funkcja play anywhere jest bardzo fajna. Hasło sloganowe Xbox anywhere gdzie lodówka czy pralka jest xboxem i wciskanie ludziom chmury już kojarzy mi się z dystopijną przyszłością gdzie wszystko jest abonamentem, wszystko jest drogie i ludzi nie stać na konsole to chociaż kupią dzieciakom miesiąc game passa bo przecież i tak płacą za netflixy i 10 innych gówien w abo. W zasadzie to teraźniejszość.

Opublikowano

Szkoda, że nie wszystko co wpada chociażby do xgp ma PA. Z ostatnich to KCD1 i nadchodzącą 2 nie mają, wkurza tak samo jak brak w niektórych grach quick resume.