Opublikowano 22 maja22 maj Despite Xbox accounting for fewer paid copies than Steam, the Xbox version of Forza Horizon 6 is actually generating more revenue. Xbox accounts for around 51% of total gross revenue, against Steam’s 49%.Jak widać wystarczy wydać dobrą grę i ludzie ją kupią nawet na Xboxie.
Opublikowano 22 maja22 maj tylko 2% różnicy, trochę słabo jeśli weźmiemy pod uwagę, ze na jednym sklepie nie biorą 30% taxu
Opublikowano 22 maja22 maj Słabo? Kosmicznie dobrze jak na platformę na której nikt już nie kupuje gier. Powyżej 50mln przychodu steam obniża prowizje do 20% chyba.
Opublikowano 22 maja22 maj Wczoraj chwalili się 6 mln graczy czyli w GP sprawdziło tylko 1.1mln? Wszystko ma to sens.
Opublikowano 22 maja22 maj Teraz, messer33 napisał(a):Ciekawe ile z tego % kluczy z innych regionów.Dobre spostrzeżenie ale nie było kluczy z innych regionów.Ale tanie klucze były dostępne tylko na sklep m$ i pewnie stąd wynik bo wielu tfu pecetowcow wolalo kupić już na tego stora np premium za 300 zł niż pełną cenę 500 na steam
Opublikowano 24 maja24 maj Ktoś zrobił stronkę która zlicza top 100 najpopularniejszych gier biorąc pod uwagę 25 regionów na Xboxie:https://www.tahinny.com/xbox-top-100.htmlForza Horizon 6 jest na 4 miejscu ale top 3 to roblox, fortnite i minecraft więc można powiedzieć że jest na pierwszym.Ze wstecznej oprócz cod black opsa 1 i 2 załapał się skate 3 i fight night champion.
Opublikowano 25 maja25 maj Autor Jak widać przyroda nie znosi próżni i w miejsce jednego analityka pojawia się drugi:)
Opublikowano 25 maja25 maj Przecież Devilbot kocha Xboxa i już przebiera nóżkami na myśl o ekskluzywnych bombach zrzucanych przez Asię 7 czerwca
Opublikowano 25 maja25 maj Nie no aż tak pojebany jak 90% tego forum to nie jestem i nie darze miłością kawałka plastiku.Za to lubię Xboxa i jego ekosystem z handheldem a najbardziej lubię na nim tanie gry i klucze z dzikich regionów
Opublikowano 25 maja25 maj A skoro mowa o dzikich regionach to nowy Bondzik chyba 190 zł jakoś na Islandii
Opublikowano 25 maja25 maj 11 minut temu, MYSZa7 napisał(a):bez preloadu, tak samo jak na SteamieNie wiem czy to jest jakiś niesamowity problem
Opublikowano 25 maja25 maj Godzinę temu, drozdu7 napisał(a):Nie wiem czy to jest jakiś niesamowity problemzależy dla kogo
Opublikowano 25 maja25 maj Gra jest 100zł tańsza na Xboxie jak i na steamie. Myślę że ludzie przeżyją brak preloadu.
Opublikowano 25 maja25 maj Myślę że gdyby na plejce też nie było to nawet specjalnie by sobie nikt tym głowy nie zaprzątał i oczywiście Mysza by tego nie wyciągnął. Tym bardziej że wiadomo gdzie kupi grę
Opublikowano 25 maja25 maj Coś za mało ostatnio złych wieści z obozu Xboxa to trzeba wyciągnąć jakiś pre load jednej gry z tysiąca wychodzących w tym miesiącu.
Opublikowano 26 maja26 maj Kurde już mógłby się ten czerwiec zacząć i pokazy giereczek. No i okaże się czy Asia Szarma wraca do korzeni Xboxa xd oczyma wyobraźni widzę już memy z Bringing back Xbox i przebitka na zapowiedzi Gearsow i Halo na ps5
Opublikowano 26 maja26 maj Chuja ugotuje przecież ten nowo zatrudniony analityk zapomniałem jak się nazywa to gość dla którego na Xboxie powinien istnieć tylko Minecraft i Forza bo tylko z tego są pieniądze. A poza tym zatrudnili ją żeby wygasić markę Xboxa albo żeby zrób z niego wydawcę jak Sega. Nieuważnie czytasz forum.