Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano
3 godziny temu, drozdu7 napisał(a):

Tak czy siak zobaczymy, nie wiem co takie wydzielenie daje i po co to jest.

Różnie może być ale w tym wypadku pewnie chodzi o to żeby straty Xboxa były stratami Xboxa.

Jest dużo firm Microsoftu które tak działają.

Sprzedać całego xboxa wszystko razem raczej nierealne.

W każdym razie Xbox nie zdechnie a gearsy będą nadal ekskluzywne.

• Odpowiedzi 38,5 tys.
  • Wyświetleń 3,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jak ja lubie to dodawanie sobie kompetencji z dupy. Urodził się na początku lat 90 i od razu staż gracza mu się zaczął liczyć, już jak berbeć bez umiejętności srania do nocnika sobie CV redaktora budo

• Ladnie Spencer obchodzi 25-cio lecie Playstation 

• Kilka słów o nowej strategii od Ashy Sharmy XBOX:

Opublikowano

Ile by miliardów trzeba było wyrzucić żeby kupić cało dywizje Xboxa i ich marki plus oczywiście Bethesde Activision Blizzard a i Kinga. Wydaje mi się że coś między 150 a 200 miliardów zielonych.

Opublikowano

Satya Nadela w podcaście:

"In fact, there's more monetization of Xbox games happening on YouTube than at Microsoft."

6:13

Opublikowano
  • Autor

I to problem nie tylko Xboxa, ale również innych platform i gier

Jest np. cała masa ludzi którzy spędzają setki godzin w grach F2P jak Fortnite np. nie płacąc przy tym ani złotówki, odkąd gry F2P nie wymagają abonamentu na konsolach.

Na YT filmy teoretycznie są też za darmo, ale bez abonamentu lub adblocka jesteś zmuszony nieustannie oglądać reklamy. Stąd pojawiają się takie pomysły jak Nintendo które chciało przejąć zyski z reklam gier swoich gier na YT

BBC News
No image preview

Nintendo to profit from user videos posted to YouTube

Fan anger after Nintendo confirms it will profit from advertisements placed on gameplay videos uploaded by gamers.

Czy żeby w grach F2P pojawiały się reklamy

Opublikowano

Tyle ze to ze inni poświęcają czas i robia content dla nich za frajer to tez jest dla nich reklama. Sami by placili większym twórcom zeby pokazywali ich gry... No chyba ze gra jest w takim typie gdzie ludzie wola obejrzeć stream niz placic za produkt.

Edytowane przez Kangus

Opublikowano
  • Autor

Racja tu działa efekt synergii, dobrze oglądana gra na YT zazwyczaj dobrze się też sprzedaje. Samo Nintendo tez zdało sobie sprawę że to chyba głupi pomysł i już jakiś czas temu złagodziło stanowisko, choć chyba nadal suchych walkthrough nie można wrzucać

Opublikowano

Podoba mi się ten trend „powrotu do nostalgii” w Microsofcie.

Halo dostaje remake, Gearsy nawiązują do starszych części.

CoD też ma iść w klimat pierwszego MW.

Najnowsze Diablo i DLC też idą w bardziej mroczny klimat i dodają klasy ze starszych części.

I tak wiem, że każdy z IQ większym niż paczka zapałek wie, że korporacje żerują na nostalgii ale wolę to niż jakieś klony fornite.

Opublikowano
10 minut temu, KarolJanuszGejmingu napisał(a):

Najnowsze Diablo i DLC też idą w bardziej mroczny klimat i dodają klasy ze starszych części.

Niech jeszcze poziom trudności przywrócą do czasow z początków diablo 2...

Opublikowano

Podobno studio od South of Midnight idzie pod topór. Asia na dobre zakończy erę pentimentów, hi-fi rushów, keeperów i kasa będzie płynęła jedynie do większych i bardziej dochodowych marek.

Ich to trochę szkoda jednak bo może walka była gówniana, ale sam klimat i eksploracja były super. Już mniej by mnie zmartwiło zamknięcie Double Fine, które mogłoby upakować te wszystkie dziwaczne pomysły do gry, która przy okazji miałaby jakiś ciekawy i zróżnicowany gameplay, a oni wolą zrobić jakieś gówno z formowaniem grywalnych dzbanków albo Keepera, w którym głównie idzie się do przodu i podziwia widoczki.

Edytowane przez Czokosz

Opublikowano

Ktoś tam też coś takiego powiedzial parę dni temu chyba Ball, że bedzie cała kasa szła w wielkie produkcje.

Czyli będzie walka na bomby first party aaa, a nie pasze do gamepassa który nikogo nie obchodzi w 2026.

Zresztą jedne gearsy pokazały że warto a jeszcze nawet nie wyszły.

Bardzo dobrze.

Opublikowano

W dniu 13.06.2026 o 12:23, Hubert249 napisał(a):

Wrzucił klasyczny licznik godzin w gierkach fsg

Klasyczny czyli jaki?

Edytowane przez SnoD

Opublikowano
  • Autor
36 minut temu, SnoD napisał(a):

Klasyczny czyli jaki?

Same godziny gry, bez podziału na dni

Opublikowano

W splikacji dalej po staremu.

Opublikowano

W jakiej aplikacji, na telefon? Wszędzie już jest licznik dla ludzi jak masz zaktualizowane. Na konsoli, PC i w telefonie mam godzinki boże

Screenshot_2026-06-14-20-40-52-68_22df7f1045b7c661e479946f0dad67d1.jpg

Opublikowano
Godzinę temu, Bzduras napisał(a):

W jakiej aplikacji, na telefon? Wszędzie już jest licznik dla ludzi jak masz zaktualizowane. Na konsoli, PC i w telefonie mam godzinki boże

Takie czasy wykręca się w rpg, albo strategiach, coś ty tam tyle czasu robił 😀

Opublikowano
Godzinę temu, devilbot napisał(a):

Taki fan, a bez calaczka...

Mam wyłożone na aczigmenty i pisałem to nie raz. Jak będzie trzeba to napiszę jeszcze parę razy, jebać trofigmenty i wszystkie ich odmiany.

1 minutę temu, czarek250885 napisał(a):

Takie czasy wykręca się w rpg, albo strategiach, coś ty tam tyle czasu robił 😀

To tylko Special Edition i na jednej platformie, jakby zsumować czas ze wszystkich edycji na wszystkie platformy na jakich grałem to by było pewnie z 2-3x tyle. A co robiłem? Grałem, lubię Devila.

Opublikowano

Akurat w devil may cry 5 wszystkie osiągnięcia to po prostu przejście wszystkich poziomów trudności na S więc nie wiem co robiłeś przez 100h ze tego nie masz.

Ja co prawda nie mam, ale nie lubię tej gry, dla mnie dmc skończył się na trójce i czwórce. W sumie nie lubię żadnej innej części. Jedynka nie grywalna, dwójka tragiczna, reboot to namiastka devils, a w piątce nie trawię lokacji i V.

Opublikowano

Jedynkę trzy razy przeszedłem i dla mnie jest zajebista. Zresztą każda część DMC jest co najmniej dobra oprócz tej zajebanej dwójki.

Opublikowano
6 godzin temu, ledwomasa napisał(a):

Akurat w devil may cry 5 wszystkie osiągnięcia to po prostu przejście wszystkich poziomów trudności na S więc nie wiem co robiłeś przez 100h ze tego nie masz.

No nie, nie tylko. Czy ja naprawdę muszę grać pod acziwmenty żeby się dobrze bawić? Jesli Tobie to potrzebne to droga wolna. Mi nie, mogę sobie przechodzić BP dwadzieścia razy, nie złapać żadnego aczigmenta i nadal mieć dziki fun, i oby tak dalej bo moment w którym zacznę patrzeć na punkciki i procenty będzie momentem, w którym umrze we mnie dzieciak grający dla rozrywki. Oby nigdy, mam nadzieję.

Opublikowano
9 godzin temu, Bzduras napisał(a):

U mnie aplikacja Xbox w tej chwili:

Screenshot_20260615_063359_Xbox.jpg

Dobra, zrobiłem aktualizację i już jest jak powinno być.

Opublikowano

No i elegancko teges

Opublikowano

96 dni

2 godziny temu, devilbot napisał(a):

Gdyby to forum było kanałem na YouTube:

Screenshot_20260614-094353-01.jpeg

Screenshot_20260614-095056-01.jpeg

Screenshot_20260614-095116-02.jpeg

Ktoś dalej nie może się pogodzić ze śmiercią Dreamcasta, widać czas nie leczy ran jednak.