Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Teraz, Kangus napisał(a):Po prawdzie tu też był okres przejściowy, tylko że my jesteśmy stare dziady i dla nas takie 2 lata to jak wczoraj ;). Gry które bez day 1 patchy są śrendio grywalne, a najlepiej grać i tak 6+ miesięcy po przemierze. Gry od MS z 50mb danych na płycie itp. Skoro takie rzeczy jak 50 mb danych przechodziły, to kolejny krok to w praktyce właśnie odebranie licencji przypisanej do płyty.Czy tam był plik instalacyjny czy aktywacja tylko, to ma małe znaczenie. Nadal to szło komuś pożyczyć albo odsprzedać dalej.Ja mam stanowisko bez zmian- dopóki mam wybór jest ok. Zaraz tego wyboru mieć nie będę i zostanę skazany na drogie ściąganie gierki ze sklepu. Te kombinacje z kodami i kupowaniem u Turka nie wiem czy nie utną też. Rynek PC rządzi się trochę innymi prawami. Tam klasyk brzmiał „wszyscy zagrali nikt nie kupił” Na konsolach piractwo ucięli wraz z dostępem do neta tych konsol. Branża potrzebuje resetu i dosłownie wyjebania się na mordę. Ale to się nie stanie. GTA i tak się sprzeda świetnie, tak samo jak PS6. Czasy że garstka nerdów robiła spoko grę w pół roku się skończyła. Dzisiaj czy gra będzie czy nie należy do decyzji pana w ładnym garniturze który w tabelkach zobaczy zysk albo nie.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Teraz, iluck85 napisał(a):Czy tam był plik instalacyjny czy aktywacja tylko, to ma małe znaczenie. Nadal to szło komuś pożyczyć albo odsprzedać dalej.No tak ale jakie bys chcial kolejny krok przejściowy? Serio plytke do instacji obok kodu po którego wpisaniubi tak ta plytka nic nie warta?2 minuty temu, iluck85 napisał(a):Ale to się nie stanie. GTA i tak się sprzeda świetnie, tak samo jak PS6.Nie wierzę ze ps6 sie sprzeda świetnie. Momentalnie sie sprzeda pewnie 5-10 baniek a potem bedzie stagnacja.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 5 minut temu, Kangus napisał(a):Momentalnie sie sprzeda pewnie 5-10 baniek a potem bedzie stagnacja.Przed końcem tej dekady wrócą na PC :)
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 4 minuty temu, Kangus napisał(a):No tak ale jakie bys chcial kolejny krok przejściowy? Serio plytke do instacji obok kodu po którego wpisaniubi tak ta plytka nic nie warta?Nie wierzę ze ps6 sie sprzeda świetnie. Momentalnie sie sprzeda pewnie 5-10 baniek a potem bedzie stagnacja.Na Switchu masz kod, ale nadal mozesz to puścić dalej.Sprzeda się świetnie- no PS2 wyniku nie będzie. Rynek PC Rośnie. Ale o klęsce nowy nie będzie.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Teraz, iluck85 napisał(a):Na Switchu masz kod, ale nadal mozesz to puścić dalej.Jak masz kod? Game key card nie ma kodu przecież, to jest licencja na nośniku dokładnie jak 50mb danych na BR od MS. Chyba że ja czegoś nie rozumiem? Jak masz kod w pudełku na switcha to nic z tym potem nie zrobisz, ale to nie to samo co Game Key Card.5 minut temu, iluck85 napisał(a):Sprzeda się świetnie- no PS2 wyniku nie będzie. Rynek PC Rośnie. Ale o klęsce nowy nie będzie.Jak ją puszczą za 800$ to może, ale jak będzie 1000$ w górę to ja tam w sukces PS6 nie wierzę. Dalej jestem zdania że jedyny sensowny model to zrobienie z PS6 czegoś ala PS5 pro max i utrzymanie życia PS5 jako bazowego sprzętu do grania, do tego można wypuścić tą przenośną wersję. Edytowane 6 godzin temu6 godz. przez Kangus
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 3 minuty temu, Kangus napisał(a):Jak masz kod? Game key card nie ma kodu przecież, to jest licencja na nośniku dokładnie jak 50mb danych na BR od MS. Chyba że ja czegoś nie rozumiem? Jak masz kod w pudełku na switcha to nic z tym potem nie zrobisz, ale to nie to samo co Game Key Card.No Key-klucz-kod. Skróty myślowe bo w pracy cisnę.Fizycznie gry nie ma, ale nadal możesz to puścić dalej. Był hejt na N bo tak to nazwali. Od dawna jest to na sprzęcie Sony i MS.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 1 minutę temu, iluck85 napisał(a):No Key-klucz-kod. Skróty myślowe bo w pracy cisnę.Fizycznie gry nie ma, ale nadal możesz to puścić dalej. Był hejt na N bo tak to nazwali. Od dawna jest to na sprzęcie Sony i MS.Nie dogadamy się chyba.Ponawiam - skoro na Playstation BR z instalatorem 50mb to jest mniej wiecej to samo co Game Key Card u Nintendo to jaki ty chcesz jeszcze kolejny poziom przejściowy między tym a samym kluczem? :P Edytowane 6 godzin temu6 godz. przez Kangus
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 10 minut temu, Kangus napisał(a):Nie dogadamy się chyba.Ponawiam - skoro na Playstation BR z instalatorem 50mb to jest mniej wiecej to samo co Game Key Card u Nintendo to jaki ty chcesz jeszcze kolejny poziom przejściowy między tym a samym kluczem? :PJa nic nie napisałem o przejściu. Wspomniałem jak to wyglądało na PC. Pamiętam że była płyta i się śmiałem pod nosem że nie muszę wkładać do napędu, bo przepisywałem kod na steam i już było pobieranie. Potem już był sam kod i na końcu już niczego nie było.Napisałem że dla mnie to tam może być plik instalacyjny, fizyczne wydanie jako tako i NADAL to mogę odsprzedać.Jestem za wyborem. Nie jestem fanem cyfry. Bo jedynie co mogę to sobie tyłek wytrzeć o ekran z ikonką gierki albo odinstalować.Na PC kiedyś zakładali konto i potem sprzedali konto z grą. Ale szanujmy sie.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Ja chciałbym mieć grę na nośniku ale z opcją ściągnięcia całości z netu(jak np MS umożliwia pobranie zanim grę przyniesiesz do domu). To jest idealne rozwiązanie. Game Key Card, czy 50mb instalatora to jest półprodukt tylko pod rynek używek. Edytowane 6 godzin temu6 godz. przez Kangus
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. https://www.purexbox.com/news/2026/07/two-og-xbox-games-with-handheld-tag-could-hint-at-pc-backwards-compatibilityJakieś gry ze wstecznej pojawiły się z tagiem handheld.Oby kurwa w końcu były grywalne na pc i handheldzie byłbym zajebiście szczęśliwy mam ich kupionych cyfrowo pewnie z 250.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Autor Pewnie już nie pamiętacie jak pisałem że na PC będzie (niepełna wsteczna) z Xboxa, co? ;)
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Teraz, ASX napisał(a):Pewnie już nie pamiętacie jak pisałem że na PC będzie (niepełna wsteczna) z Xboxa, co? ;)przecież ty twierdziłeś, że będzie pełna, od og xboksa do series, bo lisa su z amd na tym filmie na youtube tak mówiła (nie mówiła, ale ty tak to rozumiałeś). właśnie w tym się nie zgadzaliśmy, bo pisałem, że pełna będzie tylko na sprzęcie bezpośrednio od ms, a te wszystkie brandowane asusy i msi jej nie dostaną
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Autor Dalej myślę, że sprzęty z chipem Helixa (nie tylko konsola MS) dostaną pełną wsteczną z aktualną biblioteką Xboxa. A Xbox PC bez kompatybilnego chipu AMD dostanie niepełną wsteczną kompatybilność w ramach emulacji.Ale nie chcę mi się ponownie o tym dyskutować, proponuje poobserwować i poczekać.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 1 minutę temu, ASX napisał(a):Ale nie chcę mi się ponownie o tym dyskutować, proponuje poobserwować i poczekać.no dokładnie, dlatego chyba trochę za wcześnie na świętowanie i przypominanie co pisałeś w tym temacie. szczerze mówiąc, jakoś nie przypominam sobie, żeby ktoś negował możliwość pojawienia się emulacji gier z og xboksa/x360 na pc
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Przypomnienie dla analityków z syndromem sztokholmskim: Microsoft już raz zabrał graczom ich licencje, przy zamykaniu Games for Windows Live.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 1 hour ago, iluck85 said:No Key-klucz-kod. Skróty myślowe bo w pracy cisnę.Fizycznie gry nie ma, ale nadal możesz to puścić dalej. Był hejt na N bo tak to nazwali. Od dawna jest to na sprzęcie Sony i MS.No jemu chodziło o kod - czyli gry na Switcha sprzedawane w pudełu, a w środku tylko kod, który jest jednorazowy i przypisany zostaje do konta.Ty piszesz o kluczyku - Game Key Card czyli cartridge bez pełnej zawartości jedynie z instalatorem gry pobieranej z neta i owszem. Game Key Card - cartridge - możesz opchnąć dalej albo pożyczyć i kolejna osoba po prostu sobie grę pobiera po włożeniu cartridge.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Obsidian is also in negotiations with Xbox to avoid closure, according to The Game Business
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Zaraz się okaże, że Coalition też negocjuje z Xboxem i te wszystkie materiały z nowych Gearsów były pokazywane pod inwestorów, którzy mogą rozważać zakup marki i studia.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 3 minuty temu, Figaro napisał(a): Cytat Obsidian is also in negotiations with Xbox to avoid closure, according to The Game BusinessW sensie ze microsoft negocjuje sam ze soba?
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Niech ich zamykają w pizdu, na Avowed 2 nie czekam. Tylko teamu od Grounded szkoda.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Przecież Schreier już zdementował, dobrze że ten chłop ma zawsze czas dla Xboxa
Opublikowano 59 minut temu59 min 27 minut temu, Figaro napisał(a): Cytat Obsidian is also in negotiations with Xbox to avoid closure, according to The Game BusinessEj bo Twój redaktor od lewackich spraw w giereczkowie twierdzi ze nie Figaro to jednak niezły hejter Xboxa
Opublikowano 58 minut temu58 min Autor Szykuje się chyba prawdziwy reset Xboxa i powrot do 5 studiów developerskich jak przed 2018 r.