Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano
5 hours ago, balon said:

Jest, jest. Wczoraj z żabki dwa kody wklepałem i w każdym dostałem miesiąc za automatyczne przedłużanie.

Btw piękne promo. Za 73 zł 4 miesiące GPUbanderas

To mega fart z dwoma

• Odpowiedzi 35,2 tys.
  • Wyświetleń 2,4 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jak ja lubie to dodawanie sobie kompetencji z dupy. Urodził się na początku lat 90 i od razu staż gracza mu się zaczął liczyć, już jak berbeć bez umiejętności srania do nocnika sobie CV redaktora budo

• Ladnie Spencer obchodzi 25-cio lecie Playstation 

• Po całej generacji spędzonej z PS4 zakup klocka wydawał się jedynym sensownym rozwiązaniem. Głównie z uwagi na gamepass i całą bibliotekę nieogranych gier. Pierwsze wrażenie to radość z unboxingu, bo

Opublikowano

Pewno docenili że miałem wcześniej 6 lat za jakieś 550 zł łącznie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Jeśli Helldivers 2 to był test ze strony Sony przed następnymi grami, to gracze na xboxie chyba go zdali. Od prmiery gra nie cieszyła się takim zainteresowaniem

Opublikowano
1 hour ago, Paolo de Vesir said:

Mam nadzieję, że nie zobaczy tego homelander, bo dostanie zawału. To może być przyczynek do ziszczenia się jego najgorszego koszmaru. xD

Gdzie liczba graczy na Xboxie? Bo nie widzę

Opublikowano
  • Autor

Nie ma takich danych z Xboxa i PlayStation. Ale na Steamchart można podejrzeć że na Steamie w przedwczoraj w peaku było 160 tys. Jeśli założymy negatywny scenariusz że w podobnym czasie był też szczyt Xboxa i PlayStation to zostawia to 340 tysięcy graczy jednocześnie do podziału między te dwie platformy.

Absurdalny wynik, i to w środku tygodnia.

Nie będę zdziwiony jeśli tym razem to gra PlayStation zdominuje ranking sprzedaży na Xboxie. Co za czasy xd

Edit:

Swoją drogą to pokazuje jak zabetonowany stał się rynek konsolowy. Okazuje się że na Xboxie była cała rzesza chętnych na Helldivers 2, ale jako że Mahomet nie chciał przyjść do góry, to jeśli PlayStation chciało na nich zarobić to góra musiała w końcu przyjść do Mahometa.

Opublikowano
  • Autor

Gdy pisałem kilka lat temu że ekskluzywność jest z punktu widzenia graczy czymś złym, bo to celowe blokowanie, dostępu do gry, to było to jeszcze uważane za kontrowersyjne.

Na ekskluzywności mogą zyskać jedynie korporacje które liczą że będą w ten sposób w stanie przyciągną ludzi do swojej platformy. Ale i tu coraz częściej jest tak, że olewa się ją na rzecz tego, by zarobić jak najwięcej.

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Ja mam radochę z tego, że ktoś chce zagrać i nie może.

Opublikowano
  • Autor

Na szczęście z tego najczęściej się wyrasta

Opublikowano
  • Autor

Ja jak byłem młodszy i miałem te kilkanaście lat sam miałem taki sam tok myślenia jak Sebas. Nie wyobrażałem sobie, że ktoś mógłby grać w Halo czy Forze Horizon na PC. Ale dawno już z tego wyrosłem. Dzisiaj nie tylko mi to nie przeszkadza, ale sam kupione Halo i Forze na Steamie i podoba mi się że mam wybór, jak i gdzie mogę sobie ogrywać te gry. I nie czuję jakbym coś na tym stracił.

Także jeśli ja wyrosłem z takiego fanboyskiego podejścia, to dla każdego jest nadzieja.

Opublikowano
Wccftech
No image preview

Xbox Next May Cost Twice as Much as PlayStation 6 Due to...

The Xbox Next could cost considerably more than the PlayStation 6, especially if it will indeed support third-party PC stores like Steam and GOG

Podobno wsteczna z poprzednimi Xboksami ma być tylko na sprzęcie od MS - reszta brandowanych pecetów nie będzie jej oferowała.

Może już było, od jakiegoś czasu nie śledzę mocno forum.

Opublikowano
15 minutes ago, krzysiek923 said:
Wccftech
No image preview

Xbox Next May Cost Twice as Much as PlayStation 6 Due to...

The Xbox Next could cost considerably more than the PlayStation 6, especially if it will indeed support third-party PC stores like Steam and GOG

Podobno wsteczna z poprzednimi Xboksami ma być tylko na sprzęcie od MS - reszta brandowanych pecetów nie będzie jej oferowała.

Może już było, od jakiegoś czasu nie śledzę mocno forum.

Myślę, że masz 800 euro będzie kosztować ale i tak nie widzę sensu istnienia tej konsoli, szczególnie w wersjach od innych producentów.

Opublikowano

Dlaczego nie ma sensu żeby istniała konsola od MS ? Xd

Wersję innych producentów to też będą sobie egzystować jak kolejne wyskakujące pc handheldy w dziesięciu wersjach

Opublikowano
6 minutes ago, drozdu7 said:

Dlaczego nie ma sensu żeby istniała konsola od MS ? Xd

Wersję innych producentów to też będą sobie egzystować jak kolejne wyskakujące pc handheldy w dziesięciu wersjach

Bo można to samo osiągnąć na PC. No ale zaraz ktoś napisze, że na PC nie zagra w swoje 1000 kupionych cyfrowo gier na Xboxa, nawet nie wiadomo jak to będzie działać.

Opublikowano

Ale to nie jest powód żeby miała nie istnieć.

90% obecnych gier Sony i wcześniejszych gier z Psx/PS2/PS3 jest do osiągnięcia na PC. I co to ma oznaczać?

Opublikowano
4 minutes ago, drozdu7 said:

Ale to nie jest powód żeby miała nie istnieć.

90% obecnych gier Sony i wcześniejszych gier z Psx/PS2/PS3 jest do osiągnięcia na PC. I co to ma oznaczać?

No dobra, to inaczej. Nie mają sensu istnienia Xboxy od zewnętrznych firm, szczególnie, jeśli nie będą miały wstecznej bo co to za Xbox.

Opublikowano
  • Autor

Nie no takie Xboxy third party bez wstecznej byłyby bez sensu. Mam nadzieję że jednak to ogarną i dogadają się przynajmniej z cześcią wydawców w sprawie licencji.

Jedną z największych, jeśli najwiekszą zaletą Xboxów jest dostęp do ogromnej biblioteki gier i ciągłość zakupów od czasu X360. Jeśli część konsol nie będzie tego oferować, to już na starcie są o wiele mniej atrakcyjne.