Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

• Odpowiedzi 35,5 tys.
  • Wyświetleń 2,4 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jak ja lubie to dodawanie sobie kompetencji z dupy. Urodził się na początku lat 90 i od razu staż gracza mu się zaczął liczyć, już jak berbeć bez umiejętności srania do nocnika sobie CV redaktora budo

• Ladnie Spencer obchodzi 25-cio lecie Playstation 

• Po całej generacji spędzonej z PS4 zakup klocka wydawał się jedynym sensownym rozwiązaniem. Głównie z uwagi na gamepass i całą bibliotekę nieogranych gier. Pierwsze wrażenie to radość z unboxingu, bo

Opublikowano
4 minuty temu, drozdu7 napisał(a):

Przecież nawet już nie wszystko wychodzi na płycie na Xboxa

ale co wyszło to wyszło lapka

Teraz kupiłem Silent Hilla to jest pełna gra na nośniku, sprawdziłem instalując offline i śmiga naprawdę porządnie. Takie BombRushCyberfunk znalazłem nówkę anglika za 99zł, więc taniej niż na XBL, a co wyszło tylko w cyfrze to kupię na promie. Jest git, ale gdybym miał konsole w pełni cyfrową to już bym zamawiał wazelinę, bo jebanie dopiero nadchodzi.

Opublikowano
1 godzinę temu, suteq napisał(a):

Nie, w apce Xboxa dalej jest za 63zł na miesiąc z gierkami day 1

masz rację, pc tier zostaje

A table comparing PC Game Pass pricing and benefits. It lists prices in US dollars ($11.99/mo to $16.49/mo) and UK pounds (£9.99/mo to £13.49/mo), noting Windows PC exclusivity. It includes text about hundreds of PC games, Day-one Xbox Game Studios titles including Call of Duty, EA Play vault access, Ubisoft+ classics, member deals, discounts, and in-game benefits for Riot Games and others.

Opublikowano

Jedynym powodem dla którego mam GP, była jego niska cena. Teraz ten argument znika. Mam jeszcze 1 rok nabity, muszę skończyć CO:E33 i Silksonga i nara.

Opublikowano

Fortnite Crew + Ubisoft Classics xD

Mogliby jeszcze dorzucić do kompletu tę słynną skórkę dla konia do Diablo IV za 280zł.

Opublikowano
2 minuty temu, wojtas011 napisał(a):

masz rację, pc tier zostaje

A table comparing PC Game Pass pricing and benefits. It lists prices in US dollars ($11.99/mo to $16.49/mo) and UK pounds (£9.99/mo to £13.49/mo), noting Windows PC exclusivity. It includes text about hundreds of PC games, Day-one Xbox Game Studios titles including Call of Duty, EA Play vault access, Ubisoft+ classics, member deals, discounts, and in-game benefits for Riot Games and others.

Czyli konsolorze wydupceni ostro ;)

Ale kolejny XBOX to będzie konsola czy PC ? Jakiego GP będzie się używać?

Jeju jak cieszę się że szambo wybiło i ludzie jadą z nimi w necie. Przydałby się Business Update i spocona murzynka razem ze Spencerem i Mattem od maili zwalniających ;)

Opublikowano
3 minuty temu, Czokosz napisał(a):

Fortnite Crew + Ubisoft Classics xD

Mogliby jeszcze dorzucić do kompletu tę słynną skórkę dla konia do Diablo IV za 280zł.

Wrzucenie Fortnite Crew do XGP ma tyle samo sensu co jakby dali bilet miesięczny na komunikację miejską. Jeszcze zrozumiałbym jakby zamiast tego był abonament do wow-a plus season passy do wszystkich gier od microsoftu (cod/diablo). Tutaj ktoś chyba nie wyczuł konsumenta GP.

Edit. Czyli rzeczywiście okaże się że na PC warto trzymać a konsolę lepiej pogonić do żyda.

Opublikowano

HZG9wmF.png

Pass an PC prawie za połowę ceny Ultimate, a ma gry na premierę. Premium 1,5 dolca tańszy niż PC nie ma, jak to się im skleiło.

Edytowane przez tedi007

Opublikowano

Dobra, ale co do kumulowania abo - jeśli za tą podwyżką faktycznie będzie szła coraz lepsza jakość (a nie oszukujmy się, w 2025 XGP dostarczył już za dwóch, a tu jeszcze kilka sztosów się szykuje) to może i po konwersji będzie szło przeboleć. #racjonalizacja

Opublikowano
4 minuty temu, SpacierShark123 napisał(a):

Wrzucenie Fortnite Crew do XGP ma tyle samo sensu co jakby dali bilet miesięczny na komunikację miejską.

Ma sporo sensu, widać, ze celują w tate gracza call of duty, w abo dostanie gre + muliti i abo fortnite dla syna

Opublikowano

Czekam, aż grubas wyjdzie i powie że "Ta decyzja o podwyżce nie przyszła nam łatwo" kekw

Opublikowano
  • Autor

Na PC Game Pass wciąż rośnie, więc jeszcze nie wszedł w taka fazę intensywnego golenia. Z naciskiem na jeszcze, bo kwestią czasu jest unifikacja i zrównanie cen z konsolami.

No i tak jak pisałem juz wielokortnie na rynku konsol stagnacja, a zyski muszą rosnąć, więc będą golić konsolowcoe ile tylko się będzie dało. To z pewnością nie jest ostatnia podwyżka.

Piękne to były czasy kiedy za 10 dolców miesięcznie można było mieć dostep do setek gier i nowości na premiere ale niestety te czasy bezpowrotnie minęły.

Opublikowano

Stagnację to ma w mózgu ten łeb co pomyślał, że podniesienie cen o 50% w przypadku Ultimate to świetny pomysł i na pewno ludziom się spodoba jak im się powie, że to po ich feedbacku kekw

Opublikowano
2 minuty temu, Bzduras napisał(a):

Stagnację to ma w mózgu ten łeb co pomyślał, że podniesienie cen o 50% w przypadku Ultimate to świetny pomysł i na pewno ludziom się spodoba jak im się powie, że to po ich feedbacku kekw

Obstawiam, że feedback po tej podwyżce u nich już nie istnieje.

Opublikowano
4 minuty temu, Bzduras napisał(a):

Może serio był taki feedback? Na forum jest kilka świrów którzy marudzą na to że gra jest za tania jak okaże się dobra xD

Opublikowano

Kurwa nie mogę z tego tłumaczenia, tak wiem że inni też golą i sam z nich pizgam.

Ale chociaż są w stanie utrzymać swoją bazę użytkowników, nie zmieniają swojej wizji co generację. Potrafią zachować fizyczne nośniki (na tyle ile się da), dostępność konsol w sklepach (wejdźcie na RTV Euro za 1799zl Ps5).

I to w obliczu potężnej STAGNACJI na rynku

Opublikowano
5 minut temu, Pupcio napisał(a):

Może serio był taki feedback? Na forum jest kilka świrów którzy marudzą na to że gra jest za tania jak okaże się dobra xD

Najwięcej takich to akurat w dziale Nintendo grasuje kekw Ale no nie wiem, może i jakiś potężny bot napisał do spemcera w robloxie PMkę, że on chce dać mu więcej pieniędzy i jakoś przeszło. Już absolutnie nic mnie nie zdziwi w przypadku Mikrosofta

Opublikowano
  • Autor

20251001_190950.jpg

Opublikowano

Mogliby podnosić cenę stopniowo o 5% co jakiś czas, ale dowalili 50% w jednej chwili. Tam w MS już tylko pracują Hindusi nawet w marketingu?

Opublikowano

Kurde już nawet dla ASXa to za duży chuj do dupy żeby dalej bronił MS. Czekać tylko aż wróci Daddy i powie że "xbox na kolanach z pełnymi ustami".

Edytowane przez Observer

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, Observer napisał(a):

Kurde już nawet dla ASXa to za duży chuj do dupy żeby dalej bronił MS. Czekać tylko aż wróci Daddy i powie że "xbox na kolanach z pełnymi ustami".

U mnie się nic nie zmieniło, ostatnią podwyżkę GP, konsoli i gier też krytykowałem. Tak samo skasowania Everwild i Perfect Dark.

No nazbierało się trochę tego