Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano

Mając kombo w postaci PS5 i PC to aktualnie najlepsze combo (ewentualnie switch). Game Pass na PC 62,99zl po podwyżce to jeszcze zjadliwa cena jak trzeba będzie zagrać w coś premierowego (na zasadzie włącz wyłącz subskrypcje). Microsoft probuje albo zaorać swoją konsolę (w pakiecie ultimate tylko gry na premiere kek) albo ma użytkowników za totalnych pajaców. Oby tylko Sony nie poszło tą drogą i zaraz też zobaczymy tam podwyżki (chociaż znając historie pewnie możemy też tego się spodziewać).

• Odpowiedzi 35,5 tys.
  • Wyświetleń 2,4 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jak ja lubie to dodawanie sobie kompetencji z dupy. Urodził się na początku lat 90 i od razu staż gracza mu się zaczął liczyć, już jak berbeć bez umiejętności srania do nocnika sobie CV redaktora budo

• Ladnie Spencer obchodzi 25-cio lecie Playstation 

• Po całej generacji spędzonej z PS4 zakup klocka wydawał się jedynym sensownym rozwiązaniem. Głównie z uwagi na gamepass i całą bibliotekę nieogranych gier. Pierwsze wrażenie to radość z unboxingu, bo

Opublikowano

Nawet redaktorzy z portalu Windows Central rezygnują kekyayaya Nie spodziewałem się, że Microsoft potrafi jeszcze tak zjednoczyć graczy

Opublikowano
  • Autor

Bardzo dobrze że nawet najtwardszy beton pęka. Gracze muszą głosować portfelem, tylko takie argumenty są w stanie dotrzeć.

Opublikowano

Ja jeszcze dzisiaj sprawdziłem i na gameseals są do kupienia 3 miesiące GPU za około 56zł/miesiąc jeśli się zapłaci blikiem, co IMO jest bardzo ok jeśli weźmie się pod uwagę nowe gry i cloud który właśnie wychodzi z bety i dostaje wyższy bitrate

Xbox Cloud Gaming comes out of beta with improved 1440p resolution | The Verge

Tym samym przedłużyłem sobie do marca 2027 a potem wysiadam. Więcej niż te 60zł na miesiąc to już przegięcie. Nadal nie pojmuje tej zmiany, w ogóle dodawanie do GPU abonamentu do Fortnite, przecież ludzie którzy w to grają raczej grają właśnie w ten jeden tytuł i na resztę mają wyjebane xD ten dodatek dla większości posiadaczy GPU ma zerową wartość. Jebcie się tam na ryj w Microsofcie i oby ludzie zagłosowali portfelami.

Opublikowano

Przy takiej podwyżce to oni mogą sobie zakładać nawet z 20% straty na bazie graczy, a przecież większość zapewne nie odejdzie tylko zejdzie szczebelek w dół. W sieci płacz dopóki nie przyjdzie jakaś tłusta premiera i trzeba będzie sięgnąć po portfel. Gracze to nie jest najbardziej szanująca się zbiorowość na świecie a już konsolowi w szczególności.

Opublikowano

Noooo tak i nie. To nie jest podwyżka 10 czy 20%. Tylko 50%. To robi dużą różnicę. Za 360$ rocznie można kupić 5 premierowych gier w pełnej cenie 70$ rocznie. Wcześniej 3. Spora różnica

Opublikowano

No tak ale jeśli te 20% im zrezygnuje to i tak reszta podwyżką nadrobi stratę. Sam mam paru znajomych, którzy co miesiąc opłacają kilka abo nie korzystając z nich bo po prostu jest karta podpięta. Przypuszczam, że będzie trochę oburzenia, a później wróci wszystko do normy.

Opublikowano
2 minuty temu, Homelander napisał(a):

Noooo tak i nie. To nie jest podwyżka 10 czy 20%. Tylko 50%. To robi dużą różnicę. Za 360$ rocznie można kupić 5 premierowych gier w pełnej cenie 70$ rocznie. Wcześniej 3. Spora różnica

5 premier w retailu Vs 75 premier rocznie + wrzutki starszych gier

Jeśli utrzymają obecne tempo wydawnicze i jakość rzutek (a 2025 jest pod tym względem wybitny) to miesiąc czy dwa to jest cena poniżej jednej gry z retailu.

Opublikowano

Wystarczy, że z 3 użytkowników Ultimate zostanie 2. I tu i tu po 60$. Wszystko co doda ten "obrażony" to już czyściutki plus.

A te gry Day One w Ultimate to ma być bat i cierń dla reszty - zobaczcie jest tak blisko żeby zagrać już teraz, wystarczy kliknąć, nawet na miesiąc. Trochę jak wersje Deluxe obecnie - bazowanie na najniższych instynktach graczy, na które jesteśmy przecież bardzo podatni.

Opublikowano
  • Autor

Pewnie mają jakieś badania na to że im się to opłaci, ale chciałbym żeby się na tym przejechali.

Opublikowano
7 minut temu, mario10 napisał(a):

No tak ale jeśli te 20% im zrezygnuje to i tak reszta podwyżką nadrobi stratę. Sam mam paru znajomych, którzy co miesiąc opłacają kilka abo nie korzystając z nich bo po prostu jest karta podpięta. Przypuszczam, że będzie trochę oburzenia, a później wróci wszystko do normy.

Oczywiscie ze tak. Troche poplacza i potupia a potem zacznie sie kolejny etap cyklu zycia bota czyli racjonalizacja. "114zl? a abonament telefoniczny tez 100zl. a jak zsumujesz netflixa, hbo i kablowke to nawet wiecej wyjdzie", "konsole za 3000-4000zl? a najnowsze telefony za 5000zl" itd. Potem troche makaronizmow o pielegnowaniu hobby, wspieraniu branzy, zeby na koncu obwiescic zwyciestwo i czekac do kolejnego bolca dope rozpoczynajacego kolejny cykl.

15 minut temu, Gregorius napisał(a):

Gracze to nie jest najbardziej szanująca się zbiorowość na świecie a już konsolowi w szczególności.

Cytat tysiaclecia.

Opublikowano

Jak ktoś ostro ciśnie w gry z tego GP i nie kupuje wydań fizycznych, to te 1400 nadal nie jest żadnym kosmosem. Uśredniając pudełko day one do 300zl to 4/5 gier w skali roku. A jak wyżej napisałem, jak ktoś ciśnie ostro w tym GP to ogra więcej. Nadal jest na plusie.

Opublikowano
3 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Dlaczego? To wciąż zajebista oferta, ale tylko jeśli będzie koegzystować ze wspieraniem fizycznego retailu. Mogą to być wydania wybrakowane, same instalatory, ale niech będzie wybór.

Fizyczny retail na konsoli która ma 3 modele i tylko jeden z napędem....co może pójść nie tak?philosoraptor

Opublikowano
1 minutę temu, kudlaty88 napisał(a):

Fizyczny retail na konsoli która ma 3 modele i tylko jeden z napędem....co może pójść nie tak?philosoraptor

Wiadomo, że to się skończy prędzej czy później, ale nowy Xbox musi mieć chociaż opcjonalny napęd. Dla mnie konsola w pełni cyfrowa skreślona jest z miejsca.

Opublikowano
3 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Dlaczego? To wciąż zajebista oferta, ale tylko jeśli będzie koegzystować ze wspieraniem fizycznego retailu. Mogą to być wydania wybrakowane, same instalatory, ale niech będzie wybór.

No właśnie przecież wszystko zmierza w kierunku braku fizyków. Ja nie widzę wydań fizycznych od Xboxa na przyszłej generacji. Już się ich sprzedaje tyle co kot napłakał, (Choć tutaj akurat też jet kwestia biednych wydań i instalatorów. A później jak będą wycofywać to zrzucą na graczy, że przecież sami nie kupują pudełek), po coś też rozszerzają XPA, żeby się przełączać pomiędzy urządzeniami. Do tego też niska dostępność Series X z napędem. No nie ma kto kupować tych gier na Xboxie.

Ale wtedy jak znikną pudełka to już przyjdzie ten czas na tańszą od pudełek cyfrę co nie?

I tak jak ASX też mam nadzieję, że się trochę przejadą na tej podwyżce (choć pewnie nie).

Opublikowano

Jaką oni piękną grafikę dali na koniec filmiku promującego "nowe funkcje GP" no aż samo się prosi żeby ich zaorać na różne sposoby.1759397164095.webp

:). This is how you play now? Good to know. I'm out! ;)

Edytowane przez Kangus

Opublikowano
  • Autor

Bo patrzę przede wszystkim na swój interes i nie uśmiecha mi się płacić 115 zł miesięcznie za abonament.

Game Pass notuje rekordowe przychody, ledwie przedwczoraj chwalili się rekordowymi 5 miliardami w ostatnim roku fiskalnym. Także ta podwyżka jest podyktowana przede wszystkim chęcią zwiększenia zysków, zgolenia jeszcze mocniej tych którzy płacili do tej pory.

Opublikowano
3 minuty temu, iluck85 napisał(a):

Jak ktoś ostro ciśnie w gry z tego GP i nie kupuje wydań fizycznych, to te 1400 nadal nie jest żadnym kosmosem. Uśredniając pudełko day one do 300zl to 4/5 gier w skali roku. A jak wyżej napisałem, jak ktoś ciśnie ostro w tym GP to ogra więcej. Nadal jest na plusie.

Na jakim plusie? Fizyki się rozpływają w powietrzu czy jak? Skończyłeś grę, którą posiadasz i dalej masz realne dobro materialne w ręce. Po skończeniu abo masz gówno.

Opublikowano

No masz taki wybór że oni swoich gier nie wypuszczaja na płycie, blooberzy np też nie. Do tego forsowanie i robienie z Play Anywhere najważniejszego aspektu. Co jest jawnym przeciąganiem na cyfrę.

To są pajace, sprzedali w 2020 r ludziom zupełnie inną wizję. Z exami, z GP w przystępnej cenie jako alternatywę, z FIZYCZNYMI NOŚNIKAMI.

A dziś co mamy? W trakcie generacji upierdolili praktycznie wszystko, srajac nawet na tych zbieraczy płyt. Tych największych fanów dzięki którym Xbox przetrwał w tych strasznych latach One.

Wszystko co wypowiedział Spencer w ostatnich latach obróciło się w gówno, jego słowa obróciły się w gówno. Mam nadzieję że powstanie kompilacja ze wszystkim, ekskluzywny kontent, gry day one Wszędzie tam gdzie jest Game Pass, tylko cztery gry, nie powiększymy bazy graczy sprzedając konsole za 1000 dolarów. I dziesiątki innych rzeczy, podwyżek, zwolnień, kasowanie gier.

Uwielbiam XsX, to jest kapitalna konsola ale ta firma to ścierwo i to nieprzewidywalne

Opublikowano
8 hours ago, ASX said:

miałem ten "najtańszy" sprzęt do grania kilka lat. Jego problem jest taki, że ze względu na jego specyfike mnóstwo gier go omija lub działa w wybrakowanej jakości,

Game Pass przez długi czas był niezrównany jeśli chodzi o ilość gier zwłaszcza na premierę w stosunku do ceny. Ale teraz? 115 zł miesięcznie?

Tyle To Nie Nie No GIF - Tyle To Nie Nie No PawełMiszta - Discover & Share  GIFs

Sorry, ale za tę cenę wolę kupić sobie kupić raz w miesiącu grę na własność, którą zawsze będę mógł zagrać. Nie mam pojęcia kto im tyle zapłaci. Szkoda że na rynku nie ma żadnej zbliżonej alternatywy.

7 minutes ago, Paolo de Vesir said:

Wiadomo, że to się skończy prędzej czy później, ale nowy Xbox musi mieć chociaż opcjonalny napęd. Dla mnie konsola w pełni cyfrowa skreślona jest z miejsca.

No to możesz już ją skreślić bo żadnego napędu nie będzie. MS już nie wypuszcza swoich gier na płycie, wydawcy zewnętrzni też już powoli zaczynają płyty na Xboxie olewać. Nie będą projektować sprzętu pod kątem paru zapaleńców pudełek tak żeby mogli swoje stare gry odpalić.

Opublikowano

Nie rozumiem tych narzekań - 115 przy 400 grach to wychodzi ... 29 groszy za pełną grę

Opublikowano
3 minuty temu, jimmy napisał(a):

Na jakim plusie? Fizyki się rozpływają w powietrzu czy jak? Skończyłeś grę, którą posiadasz i dalej masz realne dobro materialne w ręce. Po skończeniu abo masz gówno.

Przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem- napisałem jak ktoś nie zbiera pudełek.

Zobacz temat pudło vs cyfra. Ilu jebie pudełka.

Bariera psychologiczna. Ojej 1400 trzeb wydać rocznie. Kalkulacja na spokojnie, nadal nie ma kosmosu cenowego.

Śpiąc plusy i minusy.