February 13, 20205 yr 2 godziny temu, Bartg napisał: Z fejsa szmatławca. Super! Szkoda jednak, ze tylko kilkaset znaków. Ściera mógłby napisać solidny tekst wspominkowy i/lub parę akapitów co tam u niego dzisiaj.
February 13, 20205 yr Godzinę temu, LeifErikson napisał: Super! Szkoda jednak, ze tylko kilkaset znaków. Ściera mógłby napisać solidny tekst wspominkowy i/lub parę akapitów co tam u niego dzisiaj. Już nieaktualne. Cytując Ścierę - "Napisałem już 3000 znaków. Mam pisać dalej, zmieścisz?" Gdyby każdy mnie tak pytał czy nie za dużo znaków, to moja praca z korektą byłaby piękna. Zazwyczaj jest jednak - napisz na 4000 znaków. Dostaję 6000 i informację w stylu - "jakoś wciśnijcie z Romkiem". Ale Ściera był po drugiej stronie barykady i jako jeden z niewielu rozumie ten ból
February 14, 20205 yr 13 godzin temu, Roger napisał: Już nieaktualne. Cytując Ścierę - "Napisałem już 3000 znaków. Mam pisać dalej, zmieścisz?" Gdyby każdy mnie tak pytał czy nie za dużo znaków, to moja praca z korektą byłaby piękna. Zazwyczaj jest jednak - napisz na 4000 znaków. Dostaję 6000 i informację w stylu - "jakoś wciśnijcie z Romkiem". Ale Ściera był po drugiej stronie barykady i jako jeden z niewielu rozumie ten ból Niech pisze dalej! Najwyżej skleicie z tego artykuł w odcinkach.
February 14, 20205 yr Godzinę temu, LeifErikson napisał: Niech pisze dalej! Najwyżej skleicie z tego artykuł w odcinkach. I jeszcze naklejki ze Ścierą na konsole dla każdego prenumeratora
February 14, 20205 yr RELACJA NA ŻYWO/BREAKING NEWS: Ściera - słuchaj, bo mam już 9 tysięcy znaków, co robimy?
February 14, 20205 yr 12 minut temu, Roger napisał: RELACJA NA ŻYWO/BREAKING NEWS: Ściera - słuchaj, bo mam już 9 tysięcy znaków, co robimy? Wincyj! Jeszcze trochę i będzie materiał na autobiografię
February 19, 20205 yr Dwa teksty szczególnie mi się podobają. Najbardziej to ostatnia strona i Roger. Potem Norby i ECTS. Obydwa są tym o co chodzi w retro. Mają informację, ale nie o to chodzi i autorzy o tym wiedzą, serwują więc nostalgię. Przy obydwu kręci się ta przysłowiowa łza w oku. Niestety reszta retro to nuda, porównywalna z Pixelem. Tekst suchy, z info jak powstawała gra. Jak dla mnie nie o to chodzi, a o co chodzi to pierwszy akapit.
February 19, 20205 yr W dniu 14.02.2020 o 16:49, Roger napisał: RELACJA NA ŻYWO/BREAKING NEWS: Ściera - słuchaj, bo mam już 9 tysięcy znaków, co robimy? chlopaku. Wez sie zbierz w sobie, lyknij whisky i podziekuj za wspolprace 90% nieudocznikom w tej gazecie.
February 20, 20205 yr 2 hours ago, Plugawy said: Ale nikogo nie obchodzi twoja opinia alterze toksycznego pier.dolca. Ktoś ma nerwa i ktoś znów mówi w liczbie mnogiej i ktoś zapomniał że głosy w jego głowie nie liczą się jako plus jeden Nie denerwuj się kochany Plugawku wujcio Quentin kupi ci lizaka. Edited February 20, 20205 yr by Tarantino
February 20, 20205 yr W tym numerze znowu jeden z redaktorów użył określenia "lewackie". Wiem, że @raven_raven zaginoł, ale wołam, bo chyba tak tego nie zostawi. A nie, czekaj, to był Sobek, nie ma tematu. Tak na serio, to numer dobry, poza wałkowaniem po raz setny Wiedźmina (tak wiem, względy "marketingowe", gorący temat) i, znowu, wypocin Myszaqa. Kolejny raz apeluję o przykrócenie tego pana, chociażby poprzez ograniczenie miejsca na jego twórczość do jednej strony. Już abstrahując od samej jakości tekstu, nie czaję, czemu dostajemy cykl comiesięcznego męczenia jednego gatunku filmów/innych dzieł kultury. To tak jakby inny zgred dostał stałą rubrykę dotyczącą np. tylko chińskich bajek albo westernów.
February 20, 20205 yr Też mi się nie podoba, ale ja jestem anty wszystkiemu w PE co nie jest o grach. Zapychacz po prostu.
February 20, 20205 yr W dniu 13.02.2020 o 09:20, grzybiarz napisał: aux, insane, chris, reszta Czytelników, którzy zbierali PlayStation Magazyn, to dość aktualny wywiad z wydawcą, jest tutaj: https://strefapsx.pl/wywiad-z-wydawca-czasopisma-oficjalny-polski-playstation-magazyn/ Wywiad ciekawy, tylko szkoda, ze nie poruszono sprawy plagiatów i "listu otwartego" Playerstation Plus z numeru wakacyjnego 2000
February 21, 20205 yr Na plus felieton Zaxa. Takie obserwacje felietonisty potrafią wnieść coś w postrzeganie gier przez czytelnika. To jest na plus, takie rzeczy są rzadko w internecie, w przeciwieństwie do dennego tematu "znajdzki w grach" - było mln razy i bla bla.
February 21, 20205 yr 9 godzin temu, metalcoola napisał: Wywiad ciekawy, tylko szkoda, ze nie poruszono sprawy plagiatów i "listu otwartego" Playerstation Plus z numeru wakacyjnego 2000 A wiesz w którym numerze ten list jest w PSX fanie? Po poście nakierowałeś mnie na wakacje 2000. Pytam bo pewien redaktor Fana odezwał się do mnie na PM, chciał zobaczyć ten list - a jakoś tak wyszło ze nigdy nie miał okazji, bo wcześniej przestal pisywać.
February 21, 20205 yr Ja jeszcze tylko szybko wpadłem napisać, że tekst Marcellusa w tym numerze to niezłe kuriozum.
February 21, 20205 yr Chłop ewidentnie odklejony, ale kruku_kruku pewnie płakał ze szczęścia jak czytał.
February 21, 20205 yr 5 godzin temu, grzybiarz napisał: A wiesz w którym numerze ten list jest w PSX fanie? Po poście nakierowałeś mnie na wakacje 2000. Pytam bo pewien redaktor Fana odezwał się do mnie na PM, chciał zobaczyć ten list - a jakoś tak wyszło ze nigdy nie miał okazji, bo wcześniej przestal pisywać. Sierpień 2000, numer 27. To było, jak Playstation Plus przemianowało się na Playerstation Plus, i były jeszcze dwie nazwy
February 21, 20205 yr 5 hours ago, kotlet_schabowy said: Ja jeszcze tylko szybko wpadłem napisać, że tekst Marcellusa w tym numerze to niezłe kuriozum. Yup. Po jasny penis coś takiego Marcel z Neo był za(pipi)isty. Obecny jest fatalny. Tekst sam w sobie ok, ale co on tu robi. Mam sobie ochotę poczytać o grach, sięgam po PE a tam o tym by się w rodzinie nie bzykac. ______ Edycja No i mamy teskt Soqa o Nowym Jorku. W 70 proc traktuje o historii. Sama w sobie jest ciekawa, ale po co mi to w PE? Serio to nie są czasy SS, gdzie internet mieli nieliczni i takie teksty były cenione. Dlatego coraz mniej chętnie kupuje prasę bo wciska mi się to co mam w sieci. A czego oczekuje? No jw pisałem, coś co napisał Zax dla przykładu Edited February 21, 20205 yr by Tarantino
March 28, 20205 yr Te teksty Myszaqa... No nie wiem, nie wiem... chyba bym wolał tylko same polecenia filmów, a nie te fragmenty książki. Średnio mi się podoba taka „fantastyka” w gazetce.
April 13, 20205 yr W dniu 12.02.2020 o 22:30, Roger napisał: Jak już tu jesteście to szybka sonda - dotarłem do kilku osób związanych ze starymi magazynami. Mógłbym naświetlić aferę z PSX Fan i plagiatu opisów czy kulisy działania oficjalnego magazynu PlayStation z czarnymi demkami. Mam jeszcze kilka tego typu dziennikarsko-śledczych tematów - czy kogoś jeszcze by to interesowało czy to już trupy w szafie i #nikogo? I jak tam Roger? Własnie kończę czytać 271 i w Głosie Ludu jest ten cytat. W numerze 272 chyba nic takiego nie ma. Uchyl rąbka tajemnicy odnośnie tegoż
April 13, 20205 yr 3 godziny temu, grzybiarz napisał: I jak tam Roger? Własnie kończę czytać 271 i w Głosie Ludu jest ten cytat. W numerze 272 chyba nic takiego nie ma. Uchyl rąbka tajemnicy odnośnie tegoż Niestety koronawirus na razie pokrzyżował plany spotkania się i pogadania a działam, by załatwić to telefonicznie.