Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

The Last of Us - HBO

Featured Replies

• Odpowiedzi 1,8 tys.
  • Wyświetleń 187,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

Zerowy hype. Pierwszy sezon był średni, szkoda mi czasu na słabą adaptacje fabuły którą już znamniki

Opublikowano

Pierwszy odcinek za mną. Zbytnio w szczegóły nie chcę wchodzić, ale poza drobnymi detalami to w zasadzie 1:1 to co jest w grze. Ogólnie jest spokojnie i powolnie, momentami nudnawo. Bardzo fajna jest akcja w markecie, oby więcej takich. Scena u terapeutki też całkiem spoko. Ogólnie takie 7/10 w mojej skali uwielbienia do The Last of Us, czyli pewnie dla skrzywdzonych przez Tigera Woodsa będzie 2/10

Opublikowano

Tez obejrzałem. No trzyma 6/10 poprzedniego sezonu. Gdyby nie durny ryj Ellie byłoby dużo lepiej. Ten serial traci wszystko przez tę mordę, która pokazuje tylko jedną emocję, czyli downa.

Spoiler

#teamabby ruchałby

Opublikowano

To akurat fakt, ten ryjec całkiem odbiera i tak niewielką przyjemność obcowania z tym "dziełem"

Opublikowano
9 godzin temu, Homelander napisał(a):

poza drobnymi detalami to w zasadzie 1:1 to co jest w grze.

yyy nie? środek ciężkości głównego wątku zupełnie odwrócony i nie wiem czy na lepsze

Spoiler

w grze nie mamy pojęcia co to za ekipa Abby, skąd, po co, dlaczego. tutaj mamy zwiastuny co się może wydarzyć od pierwszej sceny, może z powodu serialowej formuły

poza tym trudno powiedzieć że to jest 1:1 scena po scenie bo smaczków dla fanów i rozszerzeń fabuły jest tu całkiem sporo

Spoiler

• cel Abby nakreślony od początku

• trening mma Ellie ;)

• rada miasteczka, ich problemy i nowe zagrożenie które mają pod nosem

• "terapia" Joela

• stalker na dzień dobry

• info o Eugene

ja traktuję ten serial jako TLOU Extended Edition i bawię się przy tym wyśmienicie

jedyny zgrzyt to ten parszywy pysk Belli :/ postać jeszcze lepiej napisana niż w grze ale miscast szczypie oczy

edit. nowe materiały, łysą murzynkę kojarzycie? greeting

Edytowane przez nero2082

Opublikowano

Obejrzalem epa i daje dyszke…

Dla czapki Diny. moze to dziwne ale zawsze jak szukam czapki na zime to sobie wyobrazam wlasnie taka kolorowa z gradientem oczywiscie nigdy takich nie ma w sklepie

Te kolorki tak idealnie dobrane i kroj z tym czubkiem

Sam odcinek taki se. Pierwszy sezon przetrwalem dzieki kruchym dowcipom co Ellie tam opowiada, to ten tez sie obejrzy

Fajnie jakby wrzucili w jakis ep historie retrospekcyjna z Ashley Johnson oczywiscie; mama Ellie co gra Ellie w gierce

Opublikowano

Dajcie znać w którym odcinku będzie wiadomo jaka scena, to jedno bym zobaczył.

Opublikowano

No strasznie się czepiacie, wiadomo od 1 sezonu że kto inny powinien grać Ellie.

Pierwszy odcinek 10/10

Opublikowano

kilka rozkmin odnośnie s02ep1, myślę że pójdą dalej ze zmianami względem gry :

Spoiler

• Abby wie od początku kogo szukać i jak wygląda Joel

• tak coś czuję że Gail sprzedała namiary na Joela bo ma do niego urazę

• spotkanie Abby-Joel musi się odbyć inaczej skoro Abby wie z góry który to, w grze nie miała pojęcia dopóki się nie przedstawił - to będzie inaczej rozegrane..

• w wywiadach Mazin teasował że jakaś poboczna postać dostanie backstory, może nie na cały odcinek bo "to już było" ale ktoś o kim było mało info.. chciałbym tą całą Profetkę od serafitów albo Isaaca

Opublikowano

@nero2082

Spoiler

Wie tylko że koło 50, 1.8m i "przystojny". To niezbyt wiele w sumie.

Wiadomo że wiocha jest stracona, skoro mają grzyba w tej rurze.

Opublikowano

Coś czuję, że już w drugim odcinku będzie wiadoma scena, wszystko raczej idzie w tym kierunku.

Z plusów scenografia i ogólnie wartość produkcyjna to jakość hbo. Ładnie w większości się na to patrzy. Kolejny plus to akcja w markecie, żywcem wyjęta z gry. A największe pozytywne zaskoczenie to postać Diny, którą da się lubić o wiele bardziej niż w grze. Charyzmatyczna, zabawna, no i aktorka Isabela Merced to po prostu miód na oczy.

Z minusów niestety wciąż Bella. W ogóle mnie nie przekonuje w tej roli. W dodatku mam wrażenie, że serialowa Ellie została mocno ogłupiona. Musiałem aż czasami odwracać wzrok od telewizora, bo poziom krindżu był zbyt mocny.

Dla mnie dalej takie 7/10. Obejrzy się, ale bez większych emocji.

Opublikowano

Jeydne o czym myślałem przez większość odcinka to jak brzydka jest ta dziewczyna. Jest po prostu niemożliwie brzydka.

Opublikowano
12 godzin temu, Pix napisał(a):

Coś czuję, że już w drugim odcinku będzie wiadoma scena, wszystko raczej idzie w tym kierunku.

Z plusów scenografia i ogólnie wartość produkcyjna to jakość hbo. Ładnie w większości się na to patrzy. Kolejny plus to akcja w markecie, żywcem wyjęta z gry. A największe pozytywne zaskoczenie to postać Diny, którą da się lubić o wiele bardziej niż w grze. Charyzmatyczna, zabawna, no i aktorka Isabela Merced to po prostu miód na oczy.

Z minusów niestety wciąż Bella. W ogóle mnie nie przekonuje w tej roli. W dodatku mam wrażenie, że serialowa Ellie została mocno ogłupiona. Musiałem aż czasami odwracać wzrok od telewizora, bo poziom krindżu był zbyt mocny.

Dla mnie dalej takie 7/10. Obejrzy się, ale bez większych emocji.

Może aktorka nadal nie ma pojęcia że są gry TLOU.

Opublikowano

Czy Bella jest brzydka? No do kanonów piękna nie należy i jest to bardzo delikatnie powiedziane. Czy gra dobrze? No raczej ok, nie jest to jakaś wybitna kreacja aktorska, ale też nie jest przecież zła. Jest po prostu ok. A czy można olać serial z jej powodu? No jasne, tak jak z miliona innych.

41 minutes ago, Figaro said:

Tak, bo powinna wyglądać badassowo. Bo o to chodzi w postaci Ellie.

A Ty grałeś w TLoU2? Bo Ellie jest badassem. I to w większym stopniu nawet niż Joel

Opublikowano

W grze dziewiętnastoletnia dziewczyna wyżyna całą armię ludzi - jest to naciągane, nie oszukujmy się, ale gra to gra, gameplay jakiś być musi, więc trzeba przymknąć na to oko.

W serialu z Belli, która ma na oko 150 cm z hakiem, będzie ciężko zrobić badassa. Znaczy próbują, ale wypada to niestety komicznie (przykład sceny w szopie w nowym odcinku).

Opublikowano

Na Abby idealnie pasowałby delikatnie odmłodzony John Cena

Opublikowano
43 minuty temu, Sedrak napisał(a):

Drugi sezon jest oparty na drugiej części gry?

tak, ale coś mi się obiło o oczy że mają na 2 sezony to rozłożyć.

Opublikowano
8 minutes ago, Colin said:

tak, ale coś mi się obiło o oczy że mają na 2 sezony to rozłożyć.

Albo i na 3. Chociaż nie wiem po co. Chyba, że wzorem gry wrzucą więcej killroomów. W sumie jestem za

Opublikowano

Ja ten serial odpuściłem sobie z innych powodów, ale z chujowego castingu też zawsze warto się pośmiać. Nie chodzi o to, żeby Ellie grała jakaś super-badass babeczka albo miss wszechświata, bo i Ellie w grze przecież też nie była ani piękna ani jej kozackość nie wynikała z urody (tylko z ciętego charakteru), ale kurde, niech chociaż trochę aktorka przypomina swój odpowiednik z gry. Wszyscy wiemy, że były bardziej pasujące do tej roli kandydatki i jesteśmy również świadomi że Bella nie dostała tej roli ze względu na talent, tylko za punkciki zdobyte za bycie niebinarnym stworem, o czym wiele razy mówiła w wywiadach (a nikt o to nawet nie pytał).

Aż dostałem flashbacków z hinduskiego Leona i czarnego Weskera i mnie ciarki przeszły bella