Skocz do zawartości

Resident Evil 8 Village

Featured Replies

Opublikowano

Wróciłem do gry. Przed RE9 przydałoby sie wbić platinum. Aktualnie mecze merce. Juz załatwione. Nie bylo łatwo. Wymęczyłem sie ze ho ho. Teraz czas na DLC bye

• 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Wyświetleń 168,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Niby tylko 9h, ale treści jest tam od groma i ciut, ciut. Tak jak z RE2 Remake Capcom waliło trailerami i gameplayami pokazującymi 3/4 gry tak tutaj oglądając każdy gameplay, screen i trailer nie widz

• Ja tam jeszcze miałem spocone łapy w sekcjach z siostrami i ścigania mnie przez dużą Lejdi, aczkolwiek to było bardziej stresujące niż straszne. Tak czy owak fantastyczna gra.   Ostatnio sob

• W sumie, ten mem pasuje :v

Opublikowano

Dodana później kamera tpp jest dobrze zrobiona? Nie bardzo lubię fpp, więc kusi wersja gold i zmiana kamery, no ale gra pewnie była robiona z myślą o widoku fpp.

Opublikowano

Nie gra się tak naturalnie jak w RE4R, ale jest poprawna i działa jak należy. Od kiedy ją wprowadzili ani razu nie wróciłem do FPP.

Opublikowano
8 godzin temu, agst napisał(a):

Dodana później kamera tpp jest dobrze zrobiona? Nie bardzo lubię fpp, więc kusi wersja gold i zmiana kamery, no ale gra pewnie była robiona z myślą o widoku fpp.

Ja polecam widok z pierwszej osoby. Ten z trzeciej jest OK, ale widać, że cała gra została stworzona pod widok z pierwszej osoby.

Opublikowano

Dla mnie to wyglądało jak średniej jakości mod i to wrzucony tylko po to żeby oprócz tego słabego dlc było coś jeszcze w edycji golden. Na pierwsze przejście zdecydowanie odradzam

Opublikowano

Dopiero niedawno dowiedziałem się że wersja gold ma widok TPP co dla mnie jest zbawieniem. FPP nie ruszam horrorów bo się za bardzo boje dog

Zamówiłem i chętnie ogram bo właśnie perspektywa mnie powstrzymywała od zakupu.

Edytowane przez michu86-

Opublikowano
15 minutes ago, michu86- said:

Dopiero niedawno dowiedziałem się że wersja gold ma widok TPP co dla mnie jest zbawieniem. FPP nie ruszam horrorów bo się za bardzo boje dog

Zamówiłem i chętnie ogram bo właśnie perspektywa mnie powstrzymywała od zakupu.

Village to z horrorem nie ma wiele wspólnego. Za to z bardzo atmosferyczną grą przygodową ze strzelaniem bardzo dużo :)

Opublikowano

Przygotuj się na przeciwników stojących dziarsko za ścianą czekających na odpalenie protokołu "atak". I na betonowe wszystko, meble, talerze na ścianie, firanki.

Opublikowano
2 godziny temu, Rtooj napisał(a):

Przygotuj się na przeciwników stojących dziarsko za ścianą czekających na odpalenie protokołu "atak". I na betonowe wszystko, meble, talerze na ścianie, firanki.

Spoko zaliczyłem Dark Soulsy, Demons Soulsy, Bloodborna, Niohy i inne soulslike'i to już w każdej innej grze mam taki nawyk żeby patrzeć po kątach:) Betonu się nie boje, lubię jRPGi a tam co druga gra wygląda kwadratowo.

Opublikowano
W dniu 14.06.2025 o 15:51, Rtooj napisał(a):

Gierka jest dosyć sterylna, ale z tą betonozą to bym nie przesadzał. Podczas walk z niektórymi bossami ściany w lokacjach sypią się jak domki z kart i nie tylko wygląda to genialnie, ale też ma realny wpływ na rozgrywkę.

Co do przeciwników czekających na protokół, to akurat tak jest w 90% gier, zwłaszcza horrorów, więc nie rozumiem problemu.

Opublikowano

Tak zwane zarzuty z dupy bo chłop nie lubi wilkołaków niki

Opublikowano

Wiadomo, najlepiej żeby w serii, która istnieje od 30 lat i której ukazało się tyle samo odsłon były tylko zombie i tyranty. Ja też należę do teamu Umbrella z tymi ich cudacznymi wytworami, ale nie chciałbym, żeby Residenty miały do zaoferowania tylko to, gdyby tak było to każdy z nas już dawno by się porzygał. Nawiedzone wsioki i sterujące nimi pasożyty z RE4, lovecraftowskie abominacje z Revelations czy nawet te wilkołaki to miła odmiana raz na jakiś czas.

Opublikowano

Zwłaszcza, że gra jest zwyczajnie świetna i nie ma żadnych wątpliwości, że to Resident

Opublikowano

Po 4 latach nie pamiętałem dokładnie, chodziło o żałosne respawny w fabryce. A właściwie wracanie do poprzedniej pozycji po wyjściu na sekundę z pomieszczenia.

Bardzo ładnie opisałem problemy gry 4 lata temu, same merytoryczne rzeczy, chyba ani razu nie wspomniałem o wilkołakach, a na pewno nie jest to główny problem tej kiepskiej gry.

Edytowane przez Rtooj

Opublikowano

Problem Village leżał w usilnej próbie naśladowania RE4 - w wielu fragmentach dostajemy retusz klasyki - osaczenie w wiosce, starcia na otwartej wodzie, kopalnie, zamek, lochy i fabryka wyjęta z serii Wolfenstein.

Opublikowano

To, że Village mocno wzoruje się na RE4, to nie ulega wątpliwości, ale robi to na tyle dobrze i w swoim własnym stylu, że nie mam z tym żadnego problemu, bo dalej czuć zarówno kunszt Capcomu, jak i przede wszystkim świeżość. Tutaj wioska jest tak z 10x bardziej klimatyczna: początek jak Ethan chodzi po ośnieżonych uliczkach, z tymi uciętymi łbami zwierzaków zwisającymi na linkach niczym jakieś chore dekoracje, z atakującą nas znienacka świnią, a później zamek który jest totalnie inny (tutaj naprawdę czuć ten wampirzy klimat, jak z filmów z Draculą), walka na wodzie też zupełnie inne podejście niż starcie na łódce z del Lago, przez całą grę jest o połowę mniej walk niż w RE4, przeciwnicy odbiegają zarówno od kreatur Umbrelli, jak i stworów klepanych przez Leona, Duke to też nie jest jakaś tania kopia Merchanta tylko kolo z własnym charakterkiem, ikonicznymi tekstami i nawet jakąś rolą w fabule. Nigdy w życiu bym nie powiedział, że to po prostu gorsza kopia Czwórki.

Ja tak naprawdę polubiłem się z tą odsłoną dopiero jak dodali TPP i teraz często do niej wracam.

Edytowane przez Josh

Opublikowano

Village świetna gierka ale też jestem z teamu że zbyt bardzo próbowała być Re4 naszych czasów

No i dalej to najładniejszy resident bo uważam że remake 4 jest brzydszy

Opublikowano

Hola, hola, uwielbiam Village za surowy klimat, a że jestem świeżo po seansie "Nosferatu" Eggersa załapałem zajawkę i wracam do tej przygody. Gunplay, eksplorka, wszystko jest megi, choć bazowym surowcem jest czwórkowy wajb i sami autorzy bili się tutaj w pierś.

You’ll notice we took a lot of inspiration from Resident Evil 4. The team has put a ton of effort into creating a truly authentic feel, - rzekł Peter Fabiano z Capcomu.