Opublikowano 6 maja6 maj Wróciłem do gry. Przed RE9 przydałoby sie wbić . Aktualnie mecze merce. Juz załatwione. Nie bylo łatwo. Wymęczyłem sie ze ho ho. Teraz czas na DLC
Opublikowano środa o 10:295 dni Dodana później kamera tpp jest dobrze zrobiona? Nie bardzo lubię fpp, więc kusi wersja gold i zmiana kamery, no ale gra pewnie była robiona z myślą o widoku fpp.
Opublikowano środa o 11:295 dni Nie gra się tak naturalnie jak w RE4R, ale jest poprawna i działa jak należy. Od kiedy ją wprowadzili ani razu nie wróciłem do FPP.
Opublikowano środa o 18:355 dni 8 godzin temu, agst napisał(a):Dodana później kamera tpp jest dobrze zrobiona? Nie bardzo lubię fpp, więc kusi wersja gold i zmiana kamery, no ale gra pewnie była robiona z myślą o widoku fpp.Ja polecam widok z pierwszej osoby. Ten z trzeciej jest OK, ale widać, że cała gra została stworzona pod widok z pierwszej osoby.
Opublikowano środa o 18:525 dni Dla mnie to wyglądało jak średniej jakości mod i to wrzucony tylko po to żeby oprócz tego słabego dlc było coś jeszcze w edycji golden. Na pierwsze przejście zdecydowanie odradzam
Opublikowano sobota o 12:152 dni Dopiero niedawno dowiedziałem się że wersja gold ma widok TPP co dla mnie jest zbawieniem. FPP nie ruszam horrorów bo się za bardzo boje Zamówiłem i chętnie ogram bo właśnie perspektywa mnie powstrzymywała od zakupu. Edytowane sobota o 12:162 dni przez michu86-
Opublikowano sobota o 12:322 dni 15 minutes ago, michu86- said:Dopiero niedawno dowiedziałem się że wersja gold ma widok TPP co dla mnie jest zbawieniem. FPP nie ruszam horrorów bo się za bardzo boje Zamówiłem i chętnie ogram bo właśnie perspektywa mnie powstrzymywała od zakupu.Village to z horrorem nie ma wiele wspólnego. Za to z bardzo atmosferyczną grą przygodową ze strzelaniem bardzo dużo :)
Opublikowano sobota o 13:512 dni Przygotuj się na przeciwników stojących dziarsko za ścianą czekających na odpalenie protokołu "atak". I na betonowe wszystko, meble, talerze na ścianie, firanki.
Opublikowano sobota o 16:052 dni 2 godziny temu, Rtooj napisał(a):Przygotuj się na przeciwników stojących dziarsko za ścianą czekających na odpalenie protokołu "atak". I na betonowe wszystko, meble, talerze na ścianie, firanki.Spoko zaliczyłem Dark Soulsy, Demons Soulsy, Bloodborna, Niohy i inne soulslike'i to już w każdej innej grze mam taki nawyk żeby patrzeć po kątach:) Betonu się nie boje, lubię jRPGi a tam co druga gra wygląda kwadratowo.
Opublikowano wczoraj o 14:45 1 dzień W dniu 14.06.2025 o 15:51, Rtooj napisał(a):Przygotuj się na przeciwników stojących dziarsko za ścianą czekających na odpalenie protokołu "atak". I na betonowe wszystko, meble, talerze na ścianie, firanki.Gierka jest dosyć sterylna, ale z tą betonozą to bym nie przesadzał. Podczas walk z niektórymi bossami ściany w lokacjach sypią się jak domki z kart i nie tylko wygląda to genialnie, ale też ma realny wpływ na rozgrywkę. Co do przeciwników czekających na protokół, to akurat tak jest w 90% gier, zwłaszcza horrorów, więc nie rozumiem problemu.
Opublikowano wczoraj o 14:52 1 dzień Wiadomo, najlepiej żeby w serii, która istnieje od 30 lat i której ukazało się tyle samo odsłon były tylko zombie i tyranty. Ja też należę do teamu Umbrella z tymi ich cudacznymi wytworami, ale nie chciałbym, żeby Residenty miały do zaoferowania tylko to, gdyby tak było to każdy z nas już dawno by się porzygał. Nawiedzone wsioki i sterujące nimi pasożyty z RE4, lovecraftowskie abominacje z Revelations czy nawet te wilkołaki to miła odmiana raz na jakiś czas.
Opublikowano wczoraj o 15:05 1 dzień Zwłaszcza, że gra jest zwyczajnie świetna i nie ma żadnych wątpliwości, że to Resident
Opublikowano wczoraj o 15:14 1 dzień Po 4 latach nie pamiętałem dokładnie, chodziło o żałosne respawny w fabryce. A właściwie wracanie do poprzedniej pozycji po wyjściu na sekundę z pomieszczenia.Bardzo ładnie opisałem problemy gry 4 lata temu, same merytoryczne rzeczy, chyba ani razu nie wspomniałem o wilkołakach, a na pewno nie jest to główny problem tej kiepskiej gry. Edytowane wczoraj o 15:20 1 dzień przez Rtooj
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Problem Village leżał w usilnej próbie naśladowania RE4 - w wielu fragmentach dostajemy retusz klasyki - osaczenie w wiosce, starcia na otwartej wodzie, kopalnie, zamek, lochy i fabryka wyjęta z serii Wolfenstein.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. To, że Village mocno wzoruje się na RE4, to nie ulega wątpliwości, ale robi to na tyle dobrze i w swoim własnym stylu, że nie mam z tym żadnego problemu, bo dalej czuć zarówno kunszt Capcomu, jak i przede wszystkim świeżość. Tutaj wioska jest tak z 10x bardziej klimatyczna: początek jak Ethan chodzi po ośnieżonych uliczkach, z tymi uciętymi łbami zwierzaków zwisającymi na linkach niczym jakieś chore dekoracje, z atakującą nas znienacka świnią, a później zamek który jest totalnie inny (tutaj naprawdę czuć ten wampirzy klimat, jak z filmów z Draculą), walka na wodzie też zupełnie inne podejście niż starcie na łódce z del Lago, przez całą grę jest o połowę mniej walk niż w RE4, przeciwnicy odbiegają zarówno od kreatur Umbrelli, jak i stworów klepanych przez Leona, Duke to też nie jest jakaś tania kopia Merchanta tylko kolo z własnym charakterkiem, ikonicznymi tekstami i nawet jakąś rolą w fabule. Nigdy w życiu bym nie powiedział, że to po prostu gorsza kopia Czwórki. Ja tak naprawdę polubiłem się z tą odsłoną dopiero jak dodali TPP i teraz często do niej wracam. Edytowane 8 godzin temu8 godz. przez Josh
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Village świetna gierka ale też jestem z teamu że zbyt bardzo próbowała być Re4 naszych czasów No i dalej to najładniejszy resident bo uważam że remake 4 jest brzydszy
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Hola, hola, uwielbiam Village za surowy klimat, a że jestem świeżo po seansie "Nosferatu" Eggersa załapałem zajawkę i wracam do tej przygody. Gunplay, eksplorka, wszystko jest megi, choć bazowym surowcem jest czwórkowy wajb i sami autorzy bili się tutaj w pierś.You’ll notice we took a lot of inspiration from Resident Evil 4. The team has put a ton of effort into creating a truly authentic feel, - rzekł Peter Fabiano z Capcomu.