Opublikowano 24 lutego 20214 l Miałem totalnie wyjebane na tą grę ale dzisiejszy zwiastun mnie zainteresował. Czuć trochę klimacik Obcego, mam nadzieję, że w tej grze będzie fajnie poprowadzona eksploracja i fabuła, a nie tylko napierdalanka jak na poprzednich zwiastunach. Grafika spoko choć bez fajerwerków.
Opublikowano 24 lutego 20214 l Stawiam, że to raczej będzie typowe HM, czyli roz(pipi) na ekranie i masa elementów cząsteczkowych.
Opublikowano 24 lutego 20214 l 2 godziny temu, Jakim napisał: Zwiastun mocno skojarzył mi się z Promoteuszem i chyba nie tyko mi (komentarze pod filmem).
Opublikowano 24 lutego 20214 l Godzinę temu, izon napisał: Miałem totalnie wyjebane na tą grę ale dzisiejszy zwiastun mnie zainteresował. Czuć trochę klimacik Obcego, mam nadzieję, że w tej grze będzie fajnie poprowadzona eksploracja i fabuła, a nie tylko napierdalanka jak na poprzednich zwiastunach. Grafika spoko choć bez fajerwerków. No to też pierwszy zwiastun, który mnie zainteresował.
Opublikowano 24 lutego 20214 l 3 godziny temu, YETI napisał: Zwiastun mocno skojarzył mi się z Promoteuszem i chyba nie tyko mi (komentarze pod filmem). W dniu 23.12.2020 o 13:36, giger_andrus napisał: Obejrzałem wczoraj ten materiał Ep.2 i w pewnych momentach poza walką narzucało mi się wizualne porównanie do filmu Prometeusz. Trzymam mocno kciuki za dobry mroczny klimat tej gry.
Opublikowano 25 lutego 20214 l Fajnie, że scenariusz stricte oparty o mechanikę rougelikeową - pętle czasu, zmieniające się te "same" miejscówki itp No i z klimatem po tym trailerze to szczerze mnie namówili, żeby obadać Edytowane 25 lutego 20214 l przez cotek
Opublikowano 26 lutego 20214 l Gameplay wygląda sztywniutko, ale wciąz mam obawy jak tego typu gra (arcade shooter) znajdzie swoich odbiorców w tzw. "nowym standardzie cenowym" czyli 339 zł.
Opublikowano 26 lutego 20214 l Patrząc po początku, a szczególnie końcu prezentacji nie będzie to chyba jednak zwykły arcade shooter, ale będzie też nacisk na historię i fabułę.
Opublikowano 26 lutego 20214 l Rougelike zrecznosciowy shooter AAA. To będzie zdecydowanie wyróżniajaca się produkcja jakiej obecnie nie ma. Jak już odkopie się z zaległości to biorę i sprawdzam bo czuje, ze będzie konkretna gierka. Przyda się taki tytuł aby ten gatunek wprowadzić na salony. Edytowane 26 lutego 20214 l przez PanKamil
Opublikowano 26 lutego 20214 l Na tym nowym fragmencie widać, że będzie wymagająco i równie intensywnie co w ich poprzednich grach.
Opublikowano 26 lutego 20214 l Wygląda to naprawdę dobrze. Ilość efektów cząsteczkowych na ekranie robi momentami piorunujące wrażenie. Liczę na sztywniutkie 60 fpsów, jak w dotychczasowych grach tego developera. Podoba mi się też nieszablonowy pomysł na bohaterkę. Kobieta w średnim wieku, nie pamiętam gry z taką protagonistką. Podzielam jednak obawy jednego z forumowiczów, pułap cenowy w jakim będzie sprzedawana ta gra wydaje się jednak zbyt wysoki. Myślę, że 40-50 $ byłoby bardziej tutaj uzasadnione. Czy to jest pierwsza gra 3D w dorobku Housemarque?
Opublikowano 26 lutego 20214 l Też Wam się to w jakiś dziwny sposób kojarzy z Control? Urobili mnie oczywiście. Liczę na naprawdę trudną grę.
Opublikowano 26 lutego 20214 l 1 godzinę temu, Hal Emmerich napisał: Wygląda to naprawdę dobrze. Ilość efektów cząsteczkowych na ekranie robi momentami piorunujące wrażenie. Liczę na sztywniutkie 60 fpsów, jak w dotychczasowych grach tego developera. Podoba mi się też nieszablonowy pomysł na bohaterkę. Kobieta w średnim wieku, nie pamiętam gry z taką protagonistką. Podzielam jednak obawy jednego z forumowiczów, pułap cenowy w jakim będzie sprzedawana ta gra wydaje się jednak zbyt wysoki. Myślę, że 40-50 $ byłoby bardziej tutaj uzasadnione. Czy to jest pierwsza gra 3D w dorobku Housemarque? No ilość akcji i tych elementów cząsteczkowych to juz chyba za wysoko dla ps4 i xo z jaguarem. Co do 3d to chyba złe pytanie bo tych gier 3d mieli sporo Edytowane 26 lutego 20214 l przez PanKamil
Opublikowano 26 lutego 20214 l Chyba chodziło o grę TPP, c'nie Tar? Nie kojarzę takiego tytułu. Nawet Matterfall to widok z boku.
Opublikowano 26 lutego 20214 l Tak, mówiąc bardziej precyzyjnie, mogłem użyć określenia third person perspective 3d z pełną kontrolą gracza nad kamerą, możliwością poruszania się wertykalnie itd. Z drugiej jednak strony, nie jestem pewien czy np takie top down view perspective twin stick shootery jak Nex Machina, Super Stardust czy Dead Nation kategoryzuje się w branży jako gry 3d. Assety są wykonane jako obiekty 3d, ale czy same gry zalicza się do 3d czy jakiegoś 2,5d to nie wiem do końca.
Opublikowano 27 lutego 20214 l 13 godzin temu, Wiolku napisał: Też Wam się to w jakiś dziwny sposób kojarzy z Control? Urobili mnie oczywiście. Liczę na naprawdę trudną grę. No raczej tylko przez te uniki w powietrzu, przez co całość również
Opublikowano 27 lutego 20214 l mi się kojarzy z Resogun przez oczojebność tych efektów strzałów - rozpryski, iskry wszędzie. widać tu wiele inspiracji ogólnie, domek ala PT, przeciwnicy-mantisy jak te mątwy z Matrix Revolutions, vibe tej obcej planety to też takie Dead Space, bardzo ciekawy mix gierka to #1 most wanted w tym roku jak dla mnie
Opublikowano 1 marca 20214 l Czekam na recenzje i jak będą pozytywne to day one. Po ograniu DS, Moralesa za bardzo nie mam w co już grać na PS5 z nowszych gier. Jeszcze szmacianki mi zostały ale czekam na promkę.
Opublikowano 1 marca 20214 l W dniu 26.02.2021 o 17:16, Hal Emmerich napisał: Wygląda to naprawdę dobrze. Ilość efektów cząsteczkowych na ekranie robi momentami piorunujące wrażenie. Liczę na sztywniutkie 60 fpsów, jak w dotychczasowych grach tego developera. Podoba mi się też nieszablonowy pomysł na bohaterkę. Kobieta w średnim wieku, nie pamiętam gry z taką protagonistką. Podzielam jednak obawy jednego z forumowiczów, pułap cenowy w jakim będzie sprzedawana ta gra wydaje się jednak zbyt wysoki. Myślę, że 40-50 $ byłoby bardziej tutaj uzasadnione. Czy to jest pierwsza gra 3D w dorobku Housemarque? Oby, o grach w 30 fpsach chciałbym zapomnieć raz na zawsze:)