Opublikowano 26 marca26 mar Może i macie rację. A co do ps6 to nie jestem taki pewny szybkiej premiery ze względu na te problemy z ramem.
Opublikowano 26 marca26 mar Pytanie czy będzie możliwe uzyskanie 60fps w GTA 6 na pro przy tym słabym procku, który tam siedzi. Przecież on jest praktycznie taki sam jak w amatorze i w takiej sytuacji nawet obniżenie rozdziałki dla takiego trybu może nie pomóc, bo problem nie będzie po stronie GPU.
Opublikowano 26 marca26 mar Non stop ta sama gadka o słabym procku który jest z ~5x mocniejszy od tego co było w poprzedniej generacji. Na ten moment Rockstar nie pokazał wycinka rozgrywki gdzie jest widoczna jakaś kozacka fizyka czy tłumy NPCów które by wskazały że nawet przy porządnej optymalizacji nie ma szans na 60 FPS. Edytowane 26 marca26 mar przez łom
Opublikowano 26 marca26 mar Ja podobnie bym się szczególnie nie ekscytował prosiakiem w kontekście GTA, chyba, że ktoś naprawdę jest skłonny wydać grubą kasę na granie na premierę w najlepszą wersję. Zaraz po debiucie PS6 i tak wyjdzie remaster w jeszcze lepszej jakości, a zachowując ostatnie tempo R*, kolejny jeszcze na PS7. Ale może to po prostu ja, po tylu latach czekania, hype na GTA6 w tej chwili kompletnie mnie opuścił, już nawet nie wiem jaka jest aktualna data premiery. Może po prostu poczekam z zakupem na kolejną generację, będę miał i tak 15 lat na ogranie przed kolejnym, a GTA7 już się kupi na emeryturze.
Opublikowano 26 marca26 mar Godzinę temu, łom napisał(a):Non stop ta sama gadka o słabym procku który jest z ~5x mocniejszy od tego co było w poprzedniej generacji.5* mocniejszy, ale chcecie 60 a nie 30 fps, gdzie taki był target na pastgenach więc max 2,5* mocniejszy w praktyce. Nie mówię że to mało, ale wszystko zależy od tego na co robili target przy developie. Coraz więcej gierek ma z tym problemy, wiadomo że finalnie to wina devów, nie sprzętu, ale i tak grać będziemy my (no akurat GTA mi wisi, więc ja grał pewnie nie będę ;)). Edytowane 26 marca26 mar przez Kangus
Opublikowano 26 marca26 mar 1 godzinę temu, Kangus napisał(a):Coraz więcej gierek ma z tym problemyIle gier ma problem z 60 FPSami ze względu na procek? Dragons Dogma 2/MH Wildlands (bo RE Engine nie nadaje się do openworldów), Baldur 3, Space Marine 2 i teraz Crimson Desert (jak uruchomi się za dużo NPCów), reszta gier gdzie jest z tym kłopot za mocno siedzi na grafice i z tego powodu obniża rozdzielczość do śmiesznych wartości. Jeśli Ubisoft potrafi dostarczać openworldy w 60 FPSach to Rockstar dłubiący nad GTA6 od 10 lat też powinien się postarać, chyba że tak jak już pisałem z 5 razy GTA6 kosmicznie zaskoczy skalą lub fizyką.
Opublikowano 26 marca26 mar 8 minut temu, łom napisał(a):Ile gier ma problem z 60 FPSami ze względu na procek? Dragons Dogma 2/MH Wildlands (bo RE Engine nie nadaje się do openworldów), Baldur 3, Space Marine 2 i teraz Crimson Desert (jak uruchomi się za dużo NPCów), reszta gier gdzie jest z tym kłopot za mocno siedzi na grafice i z tego powodu obniża rozdzielczość do śmiesznych wartości. Jeśli Ubisoft potrafi dostarczać openworldy w 60 FPSach to Rockstar dłubiący nad GTA6 od 10 lat też powinien się postarać, chyba że tak jak już pisałem z 5 razy GTA6 kosmicznie zaskoczy skalą lub fizyką.Ej no jaja koniu się będą kurczyć!
Opublikowano 26 marca26 mar Z miastem był problem ale nadal gra miała tryb 60 FPSów. Jeśli w GTA6 dadzą 60 FPSów które nie będzie wyrabiało tylko podczas największej zadymy to nadal lepiej niż tylko 30 FPS.
Opublikowano 27 marca27 mar Cos chodza plotki ze Sony z uwagi na sytuacje jaka jest na Swiecie, ma znow podwyzszyc ceny konsol i tym razem Europa.Wiec jak masz brac to bierz, ja nie zaluje ze wymienilem. Udalo mi sie co prawda kupic za 3000 na Swieta black friday obnizkachi do tego wjechal bon z pracy na 1200 wiec finalnie za konsole dalem 1800Wyjdzie ps6 to wystawiam kombo ps5 fat + pro i pewnie niewiele doplace, pro jednak mocniej przytrzyma wartoscAle to prawie jeszcze 2 lata czekania, dosc dlugo, i to pod warunkiem ze znow nie nadejdzie jakas sytuacja geopolityczna jak za czasow covidczy teraz z Iranem. Masz kase to bierz, z pssr 2.0 naprawde juz warto
Opublikowano 27 marca27 mar 13 godzin temu, łom napisał(a):Ile gier ma problem z 60 FPSami ze względu na procek? Dragons Dogma 2/MH Wildlands (bo RE Engine nie nadaje się do openworldów), Baldur 3, Space Marine 2 i teraz Crimson Desert (jak uruchomi się za dużo NPCów), reszta gier gdzie jest z tym kłopot za mocno siedzi na grafice i z tego powodu obniża rozdzielczość do śmiesznych wartości. Jeśli Ubisoft potrafi dostarczać openworldy w 60 FPSach to Rockstar dłubiący nad GTA6 od 10 lat też powinien się postarać, chyba że tak jak już pisałem z 5 razy GTA6 kosmicznie zaskoczy skalą lub fizyką.Z tym CD to chciałbym zdementować, akurat z NPCami i miastem nie ma problemu żadnego, tylko specyficzne wydarzenia i niektóre efekty nie są zoptymalizowane pod procki z konsol (głównie parę efektów graficznych). W stosunku do tego jak ta gra wygląda i ile jest NPCów i jaki jest zasięg widzenia to odjebali czarną magię. 13 godzin temu, łom napisał(a):Z miastem był problem ale nadal gra miała tryb 60 FPSów. Jeśli w GTA6 dadzą 60 FPSów które nie będzie wyrabiało tylko podczas największej zadymy to nadal lepiej niż tylko 30 FPS.Mi starczy 40 fps 120 Hz, ewentualnie pływający VRR.
Opublikowano 27 marca27 mar 49 minut temu, Alpha Trion napisał(a):Cos chodza plotki ze Sony z uwagi na sytuacje jaka jest na Swiecie, ma znow podwyzszyc ceny konsol i tym razem Europa.Wiec jak masz brac to bierz, ja nie zaluje ze wymienilem. Udalo mi sie co prawda kupic za 3000 na Swieta black friday obnizkachi do tego wjechal bon z pracy na 1200 wiec finalnie za konsole dalem 1800Wyjdzie ps6 to wystawiam kombo ps5 fat + pro i pewnie niewiele doplace, pro jednak mocniej przytrzyma wartoscAle to prawie jeszcze 2 lata czekania, dosc dlugo, i to pod warunkiem ze znow nie nadejdzie jakas sytuacja geopolityczna jak za czasow covidczy teraz z Iranem.Masz kase to bierz, z pssr 2.0 naprawde juz wartoShit to te okazje na święta to naprawdę były ostatnie szanse na dobrą cenę. Moja slimka z napędem za 1670zł to jak za darmo
Opublikowano 27 marca27 mar 2 godziny temu, Alpha Trion napisał(a):Cos chodza plotki ze Sony z uwagi na sytuacje jaka jest na Swiecie, ma znow podwyzszyc ceny konsol i tym razem Europa.To już nie plotki. https://blog.playstation.com/2026/03/27/new-price-changes-for-ps5-ps5-pro-and-playstation-portal-remote-player/Kto chce kupić, to macie do środy stare ceny. Od czwartku będzie drożej. Dotyczy to również Portala.
Opublikowano 27 marca27 mar Mogę znowu pisać że cena PS5 Pro w stosunku do PC jest za wysoka**do momentu kolejnych podwyżek na rynku PC
Opublikowano 27 marca27 mar Kto kumaty to już dawno ma cały setupik, reszta żyje marzeniami o jakichś steam maszynach i innych helixach za pół darmo. Prawda jest taka, że będzie tylko drożej i drożej, szczególnie za takie wynalazki
Opublikowano 27 marca27 mar Powalilo ich rowno z tymi cenami. Dobrze, ze wzialem Prosiaka w niezlym dealu na Black Friday. Teraz oleje drozyzne i poczekam do konca 2027 by zobaczyc co sie stanie. Najlepsze jest to, ze bazowe PS5 ciagle mam, ociagalem sie ze sprzedaza. Teraz moze sprzedam drozej i Prosiak wyjdzie jeszcze taniej uwzgledniajac pieniadze ze sprzedazy zwyklej PS5. Edytowane 27 marca27 mar przez Lukas_AT
Opublikowano 27 marca27 mar Dokladnie, kupowac i grac, nie wiadomo czy jakis shahed w dupsko nam nie wjedzie za chwile1 minute ago, Lukas_AT said:Powalilo ich rowno z tymi cenami. Dobrze, ze wzialem Prosiala w niezlym dealu na Black Friday. Najlepsze jest to, ze bazowe PS5 ciagle mam, ociagalem sie ze sprzedaza. Teraz moze sprzedam drozej. Tez mam, nie kupowalem napedu do pro i trzymam na te pare gier na plytach co mi zostalo
Opublikowano 27 marca27 mar 7 minut temu, Lukas_AT napisał(a):Najlepsze jest to, ze bazowe PS5 ciagle mam, ociagalem sie ze sprzedaza.hehe też siedzi w kartonie może się zrobi promo cenę przy okazji GTA6 dla Januszy na olx
Opublikowano 27 marca27 mar 25 minut temu, Ukukuki napisał(a):Ciekawe ile PS6 będzie kosztować.Nieważne, można poczekać chwilę i na pewno stanieje.
Opublikowano 27 marca27 mar 24 minuty temu, Ukukuki napisał(a):Ciekawe ile PS6 będzie kosztować.Mnie bardziej ciekawi co się jeszcze odjebie na świecie w przeciągu tych dwóch lat, bo jak się myśli, że gorzej już nie będzie to odpierdala się coś nowego na świecie.
Opublikowano 27 marca27 mar 38 minut temu, Ukukuki napisał(a):Ciekawe ile PS6 będzie kosztować.Ciężko powiedzieć. Ale przy tych podwyżkach starych konsol to obstawiam ze 4200-4600 zł