Opublikowano poniedziałek o 12:113 dni Jakby ktoś chciał portal po starej cenie https://www.amazon.pl/dp/B0CJJCZMKJ?tag=lowcygier05-21
Opublikowano wczoraj o 08:30 1 dzień 12 godzin temu, Szermac napisał(a):Fajną pracę wykonali, 40 fps mode z pełnym RT lub 60 FPS z cząstkowym, ale i ten tryb bez RT w 90 FPS robi. Kto by pomyślał, że konsole ze stareńkim CPU na to wciąż stać :).
Opublikowano 20 godzin temu20 godz. Wlaczylem CP w trybie RT Pro i zal mi dupe sciska, ze wlasnie tak bym chcial ogrywac te gre. Nie grywam raczej juz drugi raz w ta sama gre, ale wyglada to pieknie.
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. 9 godzin temu, KrYcHu_89 napisał(a):40 fps mode z pełnym RTCzy to jest "pełnowartościowe" RT, takie samo jak na nvidii, bo coś kojarzę, że kiedyś amd miało jakąś okrojoną wersję? Summonuje @Kangus do odpowiedzi. ;)
Opublikowano 18 godzin temu18 godz. 25 minut temu, Atherius napisał(a):Czy to jest "pełnowartościowe" RT, takie samo jak na nvidii, bo coś kojarzę, że kiedyś amd miało jakąś okrojoną wersję? Summonuje @Kangus do odpowiedzi. ;)RT wszystkie ficzery (lighting, AO, shadows, sun shadows, reflections), nie mylić z PT.Wcześniej było tylko RT shadows.
Opublikowano 17 godzin temu17 godz. 48 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):RT wszystkie ficzery (lighting, AO, shadows, sun shadows, reflections), nie mylić z PT.Wcześniej było tylko RT shadows.Odbicia RT są mocno ograniczone, w wielu obszarach to wciąż SSR.
Opublikowano 17 godzin temu17 godz. Co by nie mówić update mocno robi w wersji RT PRO, nie chodzi nawet o samo RT a to że patch dodał PSSR jak dobrze widzę. Teraz już nie widzę wszędzie tego dziwnego szmużenia/ziarnistości wszystko ostre jak żyleta.
Opublikowano 17 godzin temu17 godz. Generalnie spoko, że to usprawniają wciąż, jak sobie przypomnę moje pierwsze doświadczenie z tą gra na PS4 Pro... No było ciekawie ale ukończyłem ja wtedy. Obecnie to zupełnie inna gra niezależnie od platformy, no poza past genami, tam Cyberek generalnie nie powinien był się w ogóle ukazać, bo sam dysk był za wolny na ten tytuł.
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. Mogliby zrobić to samo dla Wieśka 3 na PS5 Pro, też jest od lat na PC RT i konsola spokojnie pociągnie tam 40-60 klatek, a wiadomo, że Wieśka ogrywają ludzie kilka razy. Akurat PSSR2 tam by aż tak dużo nie znaczył, bo Wiesio ma chyba najlepszą implementację FSR 2.1 w dziejach wszechświata i aż tak bardzo nie odbiega od wersji 4.0+, nie wiem co to za magia, że tam jest aż tak stabilny obraz. Chyba masę filtrów robili, zresztą ta gra powstała jeszcze z TAA domyślnie w past genach i na premierę PC.Ale ale ale no ma być DLC podobno w maju tak twierdzi znany gracz Musiol, więc pewnie wtedy.3 godziny temu, Qbon napisał(a):Odbicia RT są mocno ograniczone, w wielu obszarach to wciąż SSR.Tak widziałem, że kałuże i posadzki nie mają, tylko szyby, jakaś opcja specjalnie pod konsole, bo nie ma takiej na PC, jest albo to albo to.
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. 55 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):Mogliby zrobić to samo dla Wieśka 3 na PS5 Pro, też jest od lat na PC RT i konsola spokojnie pociągnie tam 40-60 klatek, a wiadomo, że Wieśka ogrywają ludzie kilka razy. Akurat PSSR2 tam by aż tak dużo nie znaczył, bo Wiesio ma chyba najlepszą implementację FSR 2.1 w dziejach wszechświata i aż tak bardzo nie odbiega od wersji 4.0+, nie wiem co to za magia, że tam jest aż tak stabilny obraz. Chyba masę filtrów robili, zresztą ta gra powstała jeszcze z TAA domyślnie w past genach i na premierę PC.Ale ale ale no ma być DLC podobno w maju tak twierdzi znany gracz Musiol, więc pewnie wtedy.Jest ten tryb RT na PS5 z tego co pamiętam ale on ma dosyć niskie ustawienia RT i 30fps, ten tryb spokojnie by poszedł w 60+ na Pro, może jeszcze coś by dorzucili do ustawień. Ja tylko proszę aby nie dawali na PC jakiegoś patcha, który za mocno będzie ingerował, bo popsuje mody a mam mega wyglądającego Wieśka na kompie, w dużej mierze dzięki modom, które wychodzą daleko poza te najwyższe ustawienia, no i mody na lepsze animacje itp. W sumie ciekawe czy jest coś na rzeczy z tym DLC, bo dużo jest o tym plotek ale to takie DLC widmo póki co a maj za pasem. Może na 11 rocznicę wydania gry chcą to wypuścić.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Cyberek zawsze wskakiwał jako jedna z pierwszych gierek żeby pokazać nowe technologie (RT, PT, różne wersje upscalingów) i fajnie, że nie przestaje teraz. Ciekawe, czy w jakiś sposób będą wspierać go na nowej generacji i dalej kontynuować trend ulepszania gierki żeby błyszczała jak najbardziej z każdym kolejnym krokiem technologicznym w kwestii graficzki.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Spokojnie, na PS6 będzie prawdziwa ultimate edition z Path Tracingiem w 30FPS i pełnym RT w 60fps
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. @Qbon hmm wyglada, że woda też ma RT reflections, a nie SSR, u mnie tak wyglada to na PC :) 4:00. Coś takiego na konsoli w cenie obiadu w dobrej restauracji xD.W ogóle pamiętam ten sam temat, jak wyszło PS4 Pro I trzeba powiedzieć jasno, support developerów teraz jest dużo dalej idący, chyba nikt się nie spodziewał tylu darmowych poprawek do kilkuletnich gier.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Godzinę temu, GearsUp napisał(a):Ale ta bazowa piątka to jest BESTJA Ten no, cienie RT (właściwie bez RT też można to osiągnąć) tak mają wyglądać bo czym dalej są rzucane tym stają się bardziej rozproszone więc niestety będziesz musiał przywyknąć do braku ostrych cieni w przeciągu następnych pięciu lat jak już wszystko będzie miało RT.Odnośnie odbić pewnie jest ustawiony próg na materiałach i jeśli parametr roughness/chropowatość jest bliski zera to wtedy odbicia są robione przez RT.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 13 minut temu, łom napisał(a):Ten no, cienie RT (właściwie bez RT też można to osiągnąć) tak mają wyglądać bo czym dalej są rzucane tym stają się bardziej rozproszone więc niestety będziesz musiał przywyknąć do braku ostrych cieni w przeciągu następnych pięciu lat jak już wszystko będzie miało RT.Odnośnie odbić pewnie jest ustawiony próg na materiałach i jeśli parametr roughness/chropowatość jest bliski zera to wtedy odbicia są robione przez RT.Problem jest taki, że (oglądając ten materiał) w niektórych scenach bliskie cienie są mocno rozproszone tak jakby RT nie wiedział, które wyostrzyć a które rozmyć i w większości przypadków jak już je "rozprasza" to po całości.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 36 minut temu, GearsUp napisał(a):Problem jest taki, że (oglądając ten materiał) w niektórych scenach bliskie cienie są mocno rozproszone tak jakby RT nie wiedział, które wyostrzyć a które rozmyć i w większości przypadków jak już je "rozprasza" to po całości.Daj mi tego przykład bo obejrzałem cały filmik i wszędzie gdzie jest widoczny model rzucający światło i można określić czy cień jest blisko czy daleko działa to jak trzeba. W np. 6:40 łatwo zobaczyć dużą różnicę na korzyść Pro.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 31 minut temu, łom napisał(a):Daj mi tego przykład bo obejrzałem cały filmik i wszędzie gdzie jest widoczny model rzucający światło i można określić czy cień jest blisko czy daleko działa to jak trzeba. W np. 6:40 łatwo zobaczyć dużą różnicę na korzyść Pro.No np w 8:40 rt rozprosiło je tak, że znikły całkowicie, w scenie z 2:30 rt przekłamuje całe cieniowanie bo kiedy są ostre to cień dochodzi prawie do tej czarnej odnogi po prawej a na Pro światło dociera tam gdzie nie powinno - znacznie niżej. Po prostu inny model RT, inne bugi
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 15 godzin temu, Atherius napisał(a):Czy to jest "pełnowartościowe" RT, takie samo jak na nvidii, bo coś kojarzę, że kiedyś amd miało jakąś okrojoną wersję? Summonuje @Kangus do odpowiedzi. ;)Koledzy mnie chyba wyręczyli :D. Ja bym się mocno zdziwił jakby wszystkim doskoczyli. Nawet wyłączając PT, bo tam to w ogóle nie ma co porównywać rozwiazań AMD nie tylko wydajnościowo ale sama jakość obrazu jest inna u zielonych.Materiału od DF nie oglądałem jakoś nie miałem natchnienia szczególnie, że gra już dawno zaliczona(a grałem na różnych ustawieniach od zwykłych(na 3070 RTX) po PT(GF now, które nie wyrabiało przez ich ówczesny procesor z tym ustawieniam, a potem własna 5080) i nawet to PT miało swoje problemy i to już po aktualizacji RR/DLSS 4.0 w zeszłym roku. Tak czy owak patrząc całościowo PT robi tam dużą robotę. Edytowane 3 godziny temu3 godz. przez Kangus
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. No jak ktoś grał na premierę na konsoli to jest spory progres. Wolałbym jednak by cale siły skupiły się na tym remake'u wiedźmina 1 niż na łataniu starej gry w nieskończosc.Bo w4 pewnie robi inny zespół developerski jak tam jest nowy silnik.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Gralem w Cyberpunka jakos w 2022 na PS5, gdy pojawil sie next-genowy patch. To jeszcze przed ta wielka aktualizacja 2.0, ktora mocno ulepszyla gre. Od kilku miesiecy chcialem zagrac od nowa, szczegolnie, ze przede mna jeszcze Widmo Wolnosci. Kupilem edycje pudelkowa na PS5 i tak lezala na polce czekajac na ponowne ogranie. Teraz bedzie najlepsza okazja. Nie dosc, ze zasmakuje patcha 2.0, przejde dodatek, to jeszcze PS5 Pro bedzie wykorzystane. Nie wiem tylko kiedy sie za to zabrac. Chcialem teraz za Stalkera 2 lub Crimson Desert sie zabrac. Moze po prostu skupie sie na fabule i zamkne gre w 25h.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 5 godzin temu, KrYcHu_89 napisał(a):@Qbon hmm wyglada, że woda też ma RT reflections, a nie SSR, u mnie tak wyglada to na PC :) 4:00. Coś takiego na konsoli w cenie obiadu w dobrej restauracji xD.W ogóle pamiętam ten sam temat, jak wyszło PS4 Pro I trzeba powiedzieć jasno, support developerów teraz jest dużo dalej idący, chyba nikt się nie spodziewał tylu darmowych poprawek do kilkuletnich gier.Woda tak ale na podłożach bardzo często jest SSR bo rzuca się to mocno w oczy na filmach. Nie zmienia to jednak faktu, że jak na konsole wygląda to bardzo dobrze. Być może w tym trybie RT Pro wygląda to tak jak na PC na początku z RT no ale później weszły wyższe ustawienia i Path tracing, który za mocno odjechał.