Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 933,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano

Śmieszne bo prawdziwe xD

Opublikowano

Klapki nie dość, że myślą, że słowo "biom" zostało wynalezione na potrzeby unikalnego doświadczenia jakim jest rogalik to jeszcze nie ogarniają, że gry mające premierę o godzinie 1700 są udostępniane o godzinie 1700.

Czemu mnie to nawet nie dziwi

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.
W dniu 24.07.2021 o 20:52, Jordanensis napisał:

Za to Xbox co generacje to gorzej. Doszło tam do tego, że starocie z Boostem cieszą, więc o czym my piszemy...

Nie szykanowałbym starszych produkcji z kilu względów. Po pierwsze i najważniejsze, są opcją, miłym dodatkiem. Chcesz - grasz, nie masz ochoty - nie grasz. Proste. Niemniej masz wybór, a zawsze lepiej go mieć. Po drugie, fakt, że są ulepszane za darmo też należy traktować jako plus.

Podam ci dwa przykłady. Lata temu kupiłem na PS3 grę Dishonored. Tytuł ów należy do jednych z moich ulubionych. Generację później na PS4 zakupiłem remaster tejże.
Zawiedziony byłem brakiem 60 k/s, ale bawiłem się :lapka: Jakiś czas temu gra w wersji ulepszonej ukazała się w Xbox Game Pass. Zasadniczo chciałem tylko sprawdzić, jak te 60 klatek się spisuje i .... po raz kolejny przygody pana Corvo Attano mnie zachwyciły i przeszedłem sobie raz jeszcze całą grę. Gra w abonamencie dodatkowo ulepszona. Nie widzę powodów by nań psioczyć tylko z tytułu metryki. :unknown:

Inny, bardziej dosadny przykład.

dIf1kjg.jpg

Gears of War 4. Kupiłem ją na premierę w 2016r. Zapłaciłem bodaj 243zł. Na pudełku otrzymujemy informację, że otrzymujemy 4 dodatkowe gry.
Gdy kupiłem One X owe gry otrzymały darmowe (a jakże) ulepszenie. Mają swoje lata, ale można grać bez najmniejszego skrzywienia i (bardzo) dobrze się bawić.

Wspominam o tym, ponieważ na konsolach Sony posiadam w kolekcji oryginalną trylogię przygód pana Drejka. Uncharted 4, za które zapłaciłem około 240zł i zremasterowaną trylogię, która też kosztowała podobną cenę. Jak widzisz obie firmy oferują starsze pozycje, ale jedna życzy sobie za nie $.

Rzecz jasna, będąc sprawiedliwym, można odbić piłeczkę i napisać, iż M$ także praktykuje czasami podobne stanowisko (kolekcja Halo, GoW Ultimate), ale jest tego znacznie mniej. No i zauważ, że na sprzęcie Sony często - gęsto spienięża się dany tytuł wielokrotnie i jakoś żaden żołnierz japońskiej konsoli nie ma problemu z tym, że kupuje Shadow of the Colossus, Shadow of the Colossus HD, rimejk Shadow of the Colossus. The Last of US pięknie zamknęło generację PS3. Rok później za niemal dwieście zł ta sama gra, ale poprawiona graficznie plus DLC, kilka lat później zapowiedź rimejku. Raczet i Klank (podstawa, wersja HD, rimejk). Wipeout plus Demon's Souls.... Kup tę samą grę kilka razy, ale u konkurencji starocie z boost. I oczywiście widzę różnicę pomiędzy delikatnym przypudrowaniem nosa, a całkowicie nowym silniku, ale nie zmienia to faktu, że to leciwe gry.

O, a' propos. Chyba czytałeś, że stare Uncharted raz jeszcze odnowią, tym razem na PS5 i raczej nie będzie to ulepszenie darmowe, a takie za 340 zł i czy wówczas też będzie narzekanie, że stare z boost to, a fe....:dunno:

W dniu 24.07.2021 o 22:24, Jordanensis napisał:

(....) XSX nie miał i nie będzie miał żadnego exa. (....)

Sony nie odkryło jeszcze wielu kart. Odkrywa je zawsze w odpowiednim momencie i zabiera całe zainteresowanie graczy konsolowych. Xbox na najbliższe 5 lat się wypstrykał - są nowe studia i wiadomo co robią. Sony ma umowy między innymi z FROM które już dłubie grę tylko na PS5 w stylu Bloodborne. Takich smaczków będzie wiele. O wiele więcej niż to co zaoferuje Xbox. Tak było, jest i będzie. Fani śmieciarki już się budzą i zauważają, że śmieciarka jest tylko śmieciarką. Prawdziwi gracze grają na konsolach Sony.(....)

Ja nie wiem o czym dyskusja. Znaczy, że Boty myślą, że PS5 nie dostanie exów? Dostanie tyle co w przeszłości na PS4 czy PS3, a może i jeszcze więcej. Studia Sony nie śpią. (....) Po prostu kontynuacja tego co w każdej generacji u Sony. Zawsze więcej i lepiej niż u konkurencji.
(....) Zastanawiam się gdybym miał XSX to co bym kupił kulturalnie jako gracz za normalną cenę. Wychodzi, że nic - ta konsola niema żadnej nowej gry 3A od prawie roku poza multi od premiery. Cenię swój czas i cenię siebie jako gracza, ale to co się dzieje u zielonych to jest niepojęte. (....)
Tu mówi, że najwięcej gier w historii konsol Microsoftu będzie w premiere XSX, ale zapomina wspomnieć, że staroci, bo z nowych nic. I ogólnie klapa największa jeśli chodzi o premiery Xboxów i dostępnych nowych gier w każdą z tych premier.

17 godzin temu, Jordanensis napisał:

To jest to o czym pisałem. Brak możliwości gry w pierwszej lidze. Lepiej wziąć śmieciarę za 4zł. I wszystko spoko, tylko gdyby reszta botow umiała przyznać się do tego, że teraz grzebie w śmietniku i czeka na stare rzeczy które jeszcze czasami nadają się do zjedzenia.

Te tytuły tutaj wymieniane przez botów jako asy z rękawa - MFS, Scorn, Gunk... ja pierd.. :yao:

Wojny konsolowe jeszcze nigdy nie były tak jednostronne. 

14 godzin temu, Jordanensis napisał:

Taki przykład. 

Gdyby ten symulator był exem Sony to zainteresowania w ogóle by nie było. Bo tam są gry. W dziale XSX tematy z grami są martwe, bo nic niema, ale jest MFS, więc każdy tam teraz jest pilotę :yao:

Może warto pomyśleć o tym, by wypowiadać się tylko w tematach soulsowych, bowiem tam przynajmniej masz stosowną wiedzę popartą podobno niezłą praktyką, bo tu widzę syndrom Mendrka - PS5 (którego nie macie) jest cacy. Xbox, którego również nie macie jest beee. Ten pierwszy rządzi, bo eksy, ten drugi to rzecz zbędna, bo same multi. U Mendrka grane jest: Irony Curtain, Shadow of Mordor, Dead Cells, Postal Redux, kolekcja Seriosu Sam, Mortal Kombat, Metro Exodus, Uncharted 3 ....

Natomiast u ciebie:

oiwCBc5.png

Stary.... Przecież nie licząc soulsów (Sekiro, Mortal Shell, DkS III), które są multi platformowe, ty niemal w ogóle nie grasz, a jak grasz, to leci: Dishonored, Fifa :shok:

Na cóż się zatem prowadzić burzliwe konwersacje w temacie wojen growo-konsolowych, skoro jedyny eks na przestrzeni wielu miesięcy w jaki grałeś to Persona, której nawet nie raczyłeś chyba skończyć. :notsure: Na Raikohu miałeś dwie generacje wstecz: Dark Souls II, Fifę, Dead Space 3, Devil May Cry, Diablo III, noooo, powiem ci, że bomby prawdy wręcz skrojone pod opluwanie maszyny konkurencji, bo multi bez eksów. :i_am_so_happy::xboss:

Godzinę temu, Donatello1991 napisał:

Jak zgapili w Fh5 te biomy od Returnala ( czyt. gra generacji ).

(....)

Czyli wychodzi na to, że Retunal zapożyczył biomy od mającego 4 lata Dead Cells, a DC zapożyczyło od .... i tak dalej.

Opublikowano

NIestety nie mam już reakcji. Nagrodziłbym samą chęć poświecenia tyle czasu, żeby odpowiedzieć temu osobnikowi :obama:. Ostatnio coś go nie widać (od posta w temacie MFS), możliwe, że dostał bana. Chciałbym zobaczyć, jak się do tego odniesie.

Opublikowano
47 minut temu, Bzduras napisał:

to jeszcze nie ogarniają, że gry mające premierę o godzinie 1700 są udostępniane o godzinie 1700.

W dzien premiery eksa na sonkę, to o 17 klapy już gonią do paczkomatu by zminimalizować spadek wartości INWESTYCJI :xboss:

Opublikowano

Wiadomo, gra nowa w folii otwarta tylko w celach sprawdzenia przez weekend, wysyłka w poniedziałek :lapka:

Opublikowano
21 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

zamiast olimpijczyków do tokio trzeba było wysłać kilku klapów, złoty medal za setkę do paczkomatu gwarantowany :xboss: 

Dobre dobre, ale jednak kłuje trochę co? Chyba nie ma nic fajniejszego jak pudełeczko jeszcze pachnące, zrywanie folii i włożenie płyty w napęd Sonki. To już tradycja kultywowana w nowoczesny sposób na PS5. 

Potem wedle uznania:

- sprzedać dalej kolejnym graczom

- wymienić się ze znajomymi na inny hicior

- zostawić w kolekcji

w przypadku GP

- przejść 

- zapomniec

- zagryzać zęby że to jednak abonament i płacenie jak za wynajem mieszkania, niby można płacić ale lepiej swoje spłacać i mieć co nie?

Edytowane przez Whisker

Opublikowano

Tak Whisker, wysyłanie posłańca konno z zapieczętowanym pergaminem też miało klimacik, nie to co pisanie na whatsapp jak ten dziki zwierz :notbad:

Opublikowano

No tylko jak ten napęd od Sonki napierdala głośniej od suszarki to już nie jest tak fajnie.

Opublikowano

@Whisker Niezbyt mnie te pudełka bolą, ale boli mnie, że jedno pudło ogrywa 5 klapów i ten zbrodniczy dla branży proceder przekłada się na mnie. Płacę za XGP, pieniądze wpadają do kieszeni twórcy, nic nie muszę odsprzedawać.

W pudełko warto zainwestować jedynie z myślą o odsprzedaży z zyskiem, a w przypadku gier na PS4/5 jest to praktycznie niemożliwe.

Opublikowano
Teraz, MYSZa7 napisał:

No tylko jak ten napęd od Sonki napierdala głośniej od suszarki to już nie jest tak fajnie.

Dzięki GP pewnie nie wkładałeś płytki do XSX, w moim egzemplarzu xśmieciary napierdala jak drukarka igłowa ze śmigłem

Opublikowano
1 minutę temu, Figuś napisał:

Dzięki GP pewnie nie wkładałeś płytki do XSX, w moim egzemplarzu xśmieciary napierdala jak drukarka igłowa ze śmigłem

Nie wiem jak z grami, ale filmy Blu-Ray oglądam często i żadnych problemów, mniej więcej jak w XOX.

Opublikowano

Ja mając Xboxa Series X ani jednej płytki nie kupiłem, bez sensu na tej konsoli cokolwiek kupować jak na Eneby za grosze ma się za frajer długo termin GPU

mam pytanie czy o 17.00 jak odpale samoloty to będą wszystkie w opcji czy są tam płatne maszyny?

Opublikowano

w XSX za pierwszym razem to aż rezonował, teraz jest git, znośnie :kaz:

Opublikowano
7 minut temu, dee napisał:

Tak Whisker, wysyłanie posłańca konno z zapieczętowanym pergaminem też miało klimacik, nie to co pisanie na whatsapp jak ten dziki zwierz :notbad:

A źle było? Miało to klimat a teraz tylko SMS życie na kredycie i prędkość aż do grobu, kiedyś to było 

2 minuty temu, Shago napisał:

Nie wiem jak z grami, ale filmy Blu-Ray oglądam często i żadnych problemów, mniej więcej jak w XOX.

Tez filmy oglądam na XSX i ciszej chodzi niż PS5 (tutaj Sony dało znowu dupy) ale…. Pad od XSX trzeszczy jak stara kurwa i zagłusza mi telewizor :/ 

Kiedy w końcu wyjdzie jakiś Elite V3 z haptyką i triggerami od Sony? Z wyciszeniem buttonów?

Edytowane przez Whisker

Opublikowano

Nie nazwyją mylnie MFS grą. To symulator/benchamrk. Obecnie gry nie działa głównie w 30fps tylko z opcją 60fps. Ten tytuł tego nie zapewnia, wyboru, więc jest z góry nakreślonym benchamrkiem pokazującym jak gry na Xszczura wyglądać nie będą, bo by musiały chodzić w 13 klatkah.

Opublikowano
6 minut temu, Shago napisał:

Pewnie w dużej mierze poziom hałasu zależy też od jakości wytłoczonej płytki. No i te napędy słychać zarówno w PS5 i XSX jak gra się instaluje i napęd zapierdala na pełnej piździe. Podczas grania tego problemu nie ma. Filmów na BR raczej też nie odtwarza na pełnej.

Napędy to najtańsze co mogli włożyć pod te obudowy i pewnie jeden nie kosztuje w hurcie więcej jak 1-2$

Opublikowano

Chodziły słuchy, że ten w XSX do ten sam, co w XOX. Pewnie stąd podobna kultura pracy.

Opublikowano

jak sobie przypomnę napęd w PS3 fat :banderas: 

Opublikowano

Kobietami też lubicie się dzielić z kolegami? Jeden ją rozfoliuje, a kolejnych pięciu zabawi się w ciągu najbliższych dwóch miesięcy. Nieźle się bawicie w tym niebieskim kurwidołku.

Opublikowano
4 minuty temu, MYSZa7 napisał:

jak sobie przypomnę napęd w PS3 fat :banderas: 

u mnie po 13 latach wciąż działa :notbad: 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.