Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Awaryjność Xbox Series S/X

Featured Replies

Opublikowano

U mnie wszystko bangla, nawet napęd na którego wcześniej narzekałem, chodzi teraz jak ta lala. No nic @Czoperrr wysyłaj do serwisu, a w CW widzimy się już po przeciwnych stronach :kaz:

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Wyświetleń 230,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• @Amer wrzuć proszę do pierwszego posta jako okładka tematu.    

• Daj znac jak ja znowu podlaczysz do pradu.

• Nie "podczas grania" - całą noc konsola pobierała gierki tylko. Jak gram to normalnie się nagrzewa i dmucha ciepłym powietrze (i nie - ciepło nie jest pojęciem subiektywnym, jak niektórzy tu sugerują

Opublikowano
6 hours ago, eX4cT_PL said:

Ja ostatnio wkładałem płytkę z X360 z GTA IV i śmigała.

Mam w domu tez Xboxa One S, miałem Xboxa One X i Xboxa One Fata,  Xboxa One S raz jeszcze i X360, nigdy z żadnym nie było problemów.

Też mi działały na początku, testowałem Deus Ex, Wieśka 2 i Splinter Cell Chaos Theory z X1. Wczoraj jak nie czytał nowego Bloodstained zapaliła się lampka i zacząłem testować napęd no i nie czyta już żadnej płyty z tamtych konsol, z Xbox One działają 2 na 3 gry jakie mam w pudełku. Nie ma żadnego błędu, po prostu napęd olewa płyty po kilku sekundach i milknie. 

Opublikowano

Mam dość pokaźną kolekcję gierek z 360 w pudełkach, jeszcze żaden tytuł mi się nie wykrzaczył. @Czoperrr, co dokładnie dzieje się po wrzuceniu płytki do napędu?

Opublikowano

Alan Wake (x360)

Bloodstained (XBOne)

Cyberpunk - o dziwo działa, RE3 też działa

Mam tylko 3 gry z Xbox One - 2 na 3 działają. Z X360 i Xbox1 testowałem łącznie ponad 10 gier i konsola żadnej nie widzi - to samo zachowanie co przy Alan Wake.

Jak widać z płyt grałem sporadycznie, po kupnie konsoli testowałem wsteczną i normalnie działały Deus Ex, Wiesiek 2, albo tytuły z pierwszego Xboxa, które teraz nie działają.

Gdyby Bloodstained działało a gry ze starszych konsol na DVD nie to może bym pomyślał, że to problem ze softem. Robiłem troubleshooting, wyłączałem konsolę z prądu na jakiś czas, czyściłem pamięć, wczoraj zrobiłem też factory reset konsoli (znów czeka mnie ściąganie przez kilka dni tych wszystkich gierek :() i niestety zero efektów.

Edytowane przez Czoperrr

Opublikowano

Nie pokazałeś na żadnym filmiku prawej strony ekranu, a to tam powinna pojawić się ikonka płyty (przy grach z 360/OGX nie ma artworka z grą, tylko kafelek z ikoną dysku), ale zakładam, że nic tam nie ma. No to zostaje chyba tylko wysyłka na gwarancję, i błagam - nie każ nam powtarzać się, skontaktuj się z MS, a nie sklepem :kaz:

Opublikowano

Na Cyberpunk pokazałem - pojawia się instalacja. Przy pozostałych nic się nie dzieje. Co może być tego powodem skoro jakieś płyty czyta, a całej reszty nie? Gdyby nie czytał tylko DVD to jakaś byłaby wskazówka, ale Bloodstained jest na Bluray i też nie działa.

Edytowane przez Czoperrr

Opublikowano

A ja zadam głupie pytanie, próbowałeś konsole wyłączyć z menu zasilania? W sensie tak na dobre? I odpalić ponownie?

Opublikowano

Obstawiam wadę napędu, ciężko tak naprawdę zdiagnozować usterkę na własną rękę, bez rozbierania konsoli i bez wiedzy na ten temat. Moja rada taka, słuchaj pan forumiaka i uderzaj na MS supporciaka. Wyślesz, naprawią, odeślą i po krzyku.

Opublikowano
2 minutes ago, eX4cT_PL said:

A ja zadam głupie pytanie, próbowałeś konsole wyłączyć z menu zasilania? W sensie tak na dobre? I odpalić ponownie?

Tak jak pisałem w poście wyżej, próbowałem wyłączenia z menu konsoli, próbowałem wyłączenia przez trzymanie przycisku zasilania 10 sekund a później odpiąłem z prądu na pół godziny, próbowałem factory reset.

No już zgłaszam to do serwisu ale niesmak pozostaje i to duży bo raz konsolę wysyłałem do serwisu i dostałem w złym stanie kosmetycznym i boję się powtórki.

Opublikowano

naprawią wymieniając napęd. Taka usterka jest łatwa w naprawie. Widać czytnik nie radzi sobie przede wszystkim z dvd. Miałem podobną sytuacje kiedyś z ps3. Miałem pierwszy model z wsteczną kompatybilnością i czytał niektóre płyty tylko z ps2... Oddałem na serwis i sony odesłało działającą. A napęd wymieniony działa do teraz i służy ps3 jako odtwarzacz muzyki i płyt z filmami u rodziców

Opublikowano
2 minuty temu, Czoperrr napisał:

Tak jak pisałem w poście wyżej, próbowałem wyłączenia z menu konsoli, próbowałem wyłączenia przez trzymanie przycisku zasilania 10 sekund a później odpiąłem z prądu na pół godziny, próbowałem factory reset.

No już zgłaszam to do serwisu ale niesmak pozostaje i to duży bo raz konsolę wysyłałem do serwisu i dostałem w złym stanie kosmetycznym i boję się powtórki.

Zrob zdjęcia konsoli przed włożeniem do pudełka.

Opublikowano

Juź zgłosiłem do serwisu. Porażka, nowa konsola i już napęd padł po włożeniu kilku płyt. A taki Xbox z 2002 roku działa mi do dzisiaj bez problemów.

Opublikowano

Jakość leci na łeb nie tylko w konsolach, jak już pisałem, takie rzeczy się zdarzają, w szczególności w premierowych modelach, chociaż napęd nie ma w sobie nic next genowosci i z nowinek technologicznych...

Opublikowano
Teraz, Czoperrr napisał:

A taki Xbox z 2002 roku działa mi do dzisiaj bez problemów.

Pierwszy xbox ma wadę projektową napędu, z czasem gumka od silniczka zachodzi kurzem i się ślizga. Przez co napęd jeśli nie ma płyty w środku nie wysunie się. 

Opublikowano

No tak, coś takiego czasem mi się zdarzało ale lekko stuknąłem w konsolę i napęd wyjeżdżał :D Wada tak niewielka, że zapomniałem.

Edytowane przez Czoperrr

Opublikowano

Ja mam nadzieję Czoper, że wymienią Ci ten napęd, a nie jak Wrednemu konsolę zresetowali :potter:

Opublikowano

Ja to ostatnio grałem przez 2 godz. i zapomniałem, że przykryłem xsx od góry gazetką. xd

Gorąca była i się wygięła od temperatury ale konsola nawet się nie zadławiła. Bydlę dobrze musi tam w środku odprowadzać ciepło przez ten radiator. 

Opublikowano

Naszła mnie jeszcze jedna myśl dlaczego Bloodstained może nie działać. Czy jakiekolwiek gry z Xbox One zostały wydane na DVD czy tylko Bluray? Podejrzewam, że nie ale wyjaśniałoby to problem - nie czyta tylko DVD.

Opublikowano
1 minute ago, Ukukuki said:

Brak info o tym w sieci, wersja na PS4 na 100% jest na BR. 

Na PS4 każda gra jest na Bluray, podejrzewam, że na XBOne też ale kto ich tam wie.

Opublikowano

Z tego co widzę ludzi skarżą się także na to, że nie prawidłowo wyświetla obraz z płyt DVD przy filmach. Także napisz im tam, że konsola nie odtwarza płyt dvd.

Opublikowano

U Ciebie te gry się odpalają (a przynajmniej Cyberpunk) z funkcją auto-instalacji. Próbowałeś to w wyłączyć w opcjach napędu i wtedy wrzucić płytę?