Skocz do zawartości

Awaryjność PS5

Featured Replies

Opublikowano

Ja zakupilem na szwabski amazonie z dwoma padami za 1700 wiec tez mi sie nie widzi zwracac. Ogolnie jakos mi to nie przeszkadza ze trzeba poczekac az gra sie zacznie kopiowac ale jak w sklepie no bede chcial sprawdzic gre szybko to troche lipa. Ale poczytale  i moze pomoc odbudowa bazy danych. 

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Wyświetleń 312,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Bo może to błahostka a jakby oddał to już nie miałby konsoli cieciu?

• to nie cewki tylko mały chińczyk siedzi w środku i sypie pieprzem 

• Stary srasz się o zakup konsoli jakbyś ostatnie pieniądze z komunii wydawał i koniecznie musi to być sprzęt bezawaryjny, bo komunię to ma się tylko jedną. Pisałeś coś wcześniej, że INTERESUJESZ SIĘ TE

Opublikowano
12 minut temu, kanabis napisał:

Ale poczytale  i moze pomoc odbudowa bazy danych.

To w PS5 dalej coś takiego jest? xd Myslałem, że w PS3 i PS4 to była defragmentacja, a SSD przecież jej nie potrzebuje.

Opublikowano

Nie wiem czy potrzebuje, nie znam sie

Screenshot_20231122-103905.jpg

Opublikowano

Panowie podpowiedzcie świeżakowi jak to ogarnąć. Lepiej postawić ps5 poziomo w szafce rtv? Ma wtedy ze 20 cm od lewej wolnej przestrzeni i 10 cm z tyłu, ale w szafce z tyłu jest tylko otwór na kable więc może się grzać. Czy lepiej na stoliku za telewizorem pionowo. Wtedy ma luzu i miejsca na świeże powietrze z każdej strony. I czy warto wydać 30 pln na etui chroniące przed kurzem. Ps będzie używany może raz w tygodniu więc takie etui chyba się przyda żeby niepotrzebnie kurz się nie zbierał w konsoli. Jak myślicie? Proszę o porady. 

Opublikowano
10 minutes ago, kamil88pl said:

Panowie podpowiedzcie świeżakowi jak to ogarnąć. Lepiej postawić ps5 poziomo w szafce rtv? Ma wtedy ze 20 cm od lewej wolnej przestrzeni i 10 cm z tyłu, ale w szafce z tyłu jest tylko otwór na kable więc może się grzać. Czy lepiej na stoliku za telewizorem pionowo. Wtedy ma luzu i miejsca na świeże powietrze z każdej strony. I czy warto wydać 30 pln na etui chroniące przed kurzem. Ps będzie używany może raz w tygodniu więc takie etui chyba się przyda żeby niepotrzebnie kurz się nie zbierał w konsoli. Jak myślicie? Proszę o porady. 

Za mała szafka, będzie się dusić. 

Opublikowano
17 minut temu, Czoperrr napisał:

Za mała szafka, będzie się dusić. 

Kumam. A mogę go postawić pionowo na szafce za telewizorem? Wtedy będzie miał przestrzeń z kazdej strony. Tak może stać? I warto chyba te etui kupić od razu, szkoda żeby się niepotrzebnie kurzył jak będzoe nieużywany, a to koszt 30 pln. 

Chyba że są uchwyty na ścianę , ale to trzeba wiercić dziury w ścianie a za tv jak go postawię w pionie to będzie miał luz z każdej strony

Opublikowano
Teraz, kamil88pl napisał:

Kumam. A mogę go postawić pionowo na szafce za telewizorem? Wtedy będzie miał przestrzeń z kazdej strony. Tak może stać? I warto chyba te etui kupić od razu, szkoda żeby się niepotrzebnie kurzył jak będzoe nieużywany, a to koszt 30 pln. 

Trzeba postawić tak, żeby konsola miała cyrkulację powietrza zapewnioną jak najlepszą, więc za tv brzmi okej, o ile się jakoś mocno ten tv nie grzeje. :) Co do kurzu, to moja już jakies 3 lata stoi na podłodze bez szczególnego dbania o ten kurz i nic jej nie jest, działa tak samo jak na początku. 

Opublikowano
2 minuty temu, LeifErikson napisał:

Trzeba postawić tak, żeby konsola miała cyrkulację powietrza zapewnioną jak najlepszą, więc za tv brzmi okej, o ile się jakoś mocno ten tv nie grzeje. :) Co do kurzu, to moja już jakies 3 lata stoi na podłodze bez szczególnego dbania o ten kurz i nic jej nie jest, działa tak samo jak na początku. 

No to za tv będzie chyba ok. Tv nowy tcl65c745 65 cali więc narazie się nie grzeje. A z czasem się pomyśli o wieszaku na ścianę. A macie jakąs dobra stację ładująca pady? Stacja musi stać koło konsoli czy wtedy tą stację mogę wstawić w stolik rtv a konsolę za tv? 

Opublikowano

Już bez przesady z tą szafką, może normalnie tam być, zwłaszcza jak będzie używana raz na tydzień to nic jej się nie stanie. No chyba, że na wysokość ledwo co wejdzie.

Opublikowano

dobra stację ładująca pady?

Kup oryginalną, bo teraz jest do wzięcia za niecałe 100 zł.[emoji11]
Opublikowano
5 minut temu, drVanSteiner napisał:

Kup oryginalną, bo teraz jest do wzięcia za niecałe 100 zł.emoji11.png

Ok a powiedz mi ona będzie musiała stać koło konsoli czyli za tv czy to oddzielny byt i mogę ją podłączyć i wstawić w półke w stolik rtv? 

Opublikowano

Ma swój zasilacz i swoje kable, więc może stać gdziekolwiek, gdzie Ci pasuje.

Opublikowano

U mnie PS5 leży poziomo na dolnej półce po TV jak na załączonym obrazku i choć sama konsola chodzi cichutko to temperatura z tyłu jest ciepła. 

20231124-173022.jpg

Xbox stoi za telewizorem i też cichy, ale temperatura z wylotu odczuwalnie niższa. 

20231124-173035.jpg

Nie wiem też, ile od siebie daje sam TV, bo też w czasie pracy się grzeje. 

Wniosek - ja bym stawiał konsole na otwartej przestrzeni. 

Edytowane przez LukeSpidey

Opublikowano

Dobry wieczór;) ,mam takie pytaneczko: Posiadam Ps5 i telewizor Bravie XH90 i mam taki dziwny bug? .Problem polega ze, miałem włączony na PS5 W ustawieniach-->HDMI-->One Touch Play). Bo aktualnie to, wyłączyłem ze podczas włączania PS5 telewizor się wybudzał sam.I chodzi mi o to.Ze jak wyłączałem Telewizor i Konsole to  PS5 potrafi się Sama włączyć bez telewizora.I pojawiało się to raz na czas.Próbowałem wszystkiego tu i tu, Fabryczne Nowy HDMI ale nic to nie dało na Infolinii nic nie pomogli.Wyczytałem gdzieś ze niektórzy mają to Wył) bo to samo niby jest a jak u was to wygląda? Pzdr

Edytowane przez DeVils

Opublikowano

Kupiłem ps5 około 2 tygodnie temu i jak włożę płytę jakakolwiek  gra której nie mam zainstalowanej na dysku to konsola zaczyna chodzić strasznie głośno i nie mam pojęcia czy to tak powinno być czy nie ale hałas nie jest zbyt przyjemny bo 50 db to napewno przekracza 

Opublikowano
6 hours ago, pandi said:

Kupiłem ps5 około 2 tygodnie temu i jak włożę płytę jakakolwiek  gra której nie mam zainstalowanej na dysku to konsola zaczyna chodzić strasznie głośno i nie mam pojęcia czy to tak powinno być czy nie ale hałas nie jest zbyt przyjemny bo 50 db to napewno przekracza 

To nie konsola głośno chodzi tylko napęd i to raczej normalne 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ce-107982-7 mam taki błąd przy pobieraniu jakiejkolwiek gry z psstore, robiłem już rebuild, czyszczenie pamięci, zwolniłem w ciul miejsca, zmieniałem dns na 1.1.1.1 i nadal lipa. Wie ktoś co z tym zrobić bo w necie nic nie znalazłem na ten temat?

Opublikowano

Ziomek mam identyczny błąd,mówię pewnie znowu mam cegłę zamiast konsoli.

Bo w podobny sposób moja PS4 zdechła.

Zmieniłem neta, wyczyściłem konsolę,został mi tylko reset fabryczny.

Edit

Mogę pobrac tylko gry z PS4 w sklepie,gry z ps5 ciągle dostają błędy.

Edytowane przez KarolJanuszGejmingu

Opublikowano

Mam to samo, kupiłem „Żusą” i ni uja się nie chce ściągać[emoji854]

Edit:
Puściłem coś do ściągania z PS4, a potem odrazu zakupione przed chwilą Jusant i poszło, nie wiem czy już naprawili czy to po takim myku zaskoczyło ściąganie gry na PS5.

Edit2:
Musiał być jakiś fart, Jusant się ściągnął jakimś cudem, ale sprawdziłem teraz inną grę na PS5 i się nie ściąga (błąd: CE107982-7)

Opublikowano

Pytanie małe do użytkowników, mam ps5 z zestawu z mw2 kupiona rok temu i nie wiem czy tak było od początku ale chyba tak, konsola gdy się rozgrzewa to strzelają plastiki co jakiś czas. U znajomego czegoś takiego nie ma. Konsola przez ten rok więcej zbierała kurz niż była używana bo brak czasu i nie pamiętam czy tak było od początku czy coś tam się zadziało podczas jej przenoszenia typu jakieś uderzenie czy coś, kompletnie nie pamiętam. Ktoś też na to zwrócił uwagę u siebie albo miał tak a problem zniknął po wymianie konsoli na inną/serwisie?

Opublikowano
3 minutes ago, w_s said:

Pytanie małe do użytkowników, mam ps5 z zestawu z mw2 kupiona rok temu i nie wiem czy tak było od początku ale chyba tak, konsola gdy się rozgrzewa to strzelają plastiki co jakiś czas. U znajomego czegoś takiego nie ma. Konsola przez ten rok więcej zbierała kurz niż była używana bo brak czasu i nie pamiętam czy tak było od początku czy coś tam się zadziało podczas jej przenoszenia typu jakieś uderzenie czy coś, kompletnie nie pamiętam. Ktoś też na to zwrócił uwagę u siebie albo miał tak a problem zniknął po wymianie konsoli na inną/serwisie?

To normalne na PlayStation, jak będziesz więcej używana zamiast zbierać kurz to po jakimś czasie powinien problem ustać/zmniejszyć się.

Opublikowano

Co tam cewki :)

Edytowane przez iluck85