Opublikowano 21 września 20222 l Andor są już dostępne 3 epy do oglądania. Obi Wana ostatnio oglądałem do obiadu na pare razy i zgadzam się ze wszystkim co wyżej. Vader i sceny treningu Anakina z Obi dobre. W dniu 18.09.2022 o 19:47, kotlet_schabowy napisał: nowe postacie poboczne są absolutnie nijakie i bezjajeczne Tala i Haja imo spoko, ale jak Tala strong female zacząła tłumaczyć mistrzowi Jedi jak to się nie można poddawać i trzeba walczyć to xd
Opublikowano 21 września 20222 l Po dwóch odcinkach Andor to dla mnie zupełnie inna liga. Wyższa oczywiście. Nie ma jak na razie tych głupot jakie były w Obi, klimat jest cięższy, a scenerie to miód na oczy. Postacie świetnie zagrane, a sama historia jest budowana znacznie wolniej niż w innych serialach z tego uniwersum. Widać, że ci którzy to kręcili przyłożyli się do roboty
Opublikowano 21 września 20222 l Tony Gilroy to jest gość, a Disnej mógłby już dawno przestać udawać, że Star Warsy są dla dzieci i ogląda to ktoś inny niż spoconymi, brzuchaci łysiejący 40ltakowie. Roug One wciąga jakością wszystkie filmy SW razem. Nie inaczej jest z serialem. Na razie 3 epy, ale od pierwszych scen widać przeskok jakościowy po Obi Wanie. Do dziś nie wiem jak ten kloc mógł się ukazać:( Tak zmarnować takie postacie jak Kenobi i Vader, tfuuu. Andor się nie śpieszy, ma czas, buduje klimat, jest miejsce na przedstawienie obcych kultur w świcie SW, nastrojów ludzi, ich zawodów itp. No oby więcej takich rzeczy, bo nawet taki woke fanboj SW jak ja miał ostatnio dość tego uniwersum
Opublikowano 21 września 20222 l Ok. Jestem po wszystkich trzech odcinkach i chcę więcej. Pierdolona miazga
Opublikowano 22 września 20222 l obejrzałem dwa odcinki i zastanawiam się czy oglądamy ten sam serial. Intryga zawiązuje się bardzo powoli, nie angażuje i nie jest interesująca. Postać kreowana na głównego antagonistę w dwóch pierwszych odcinkach, ten kosmiczny szeryf, jest tak karykaturalny że można odnieść wrażenie że został wyciągnięty z jakiegoś sitcomu. W dwóch pierwszych odcinkach nie wydarzyło się nic ciekawego, ale może jeszcze się rozkręci
Opublikowano 22 września 20222 l Ja też dwa odcinki i jest OK. Fajnie się zaczyna, bez Jedi, bez imperium tylko jakieś zadupie galaktyki. Ten ambitny oficerek faktycznie przerysowany no ale nie wadzi.
Opublikowano 22 września 20222 l Ja obejrzałem dziś wszystkie trzy z ciekawości, bo SW jest mi w sumie obojętne i czasem mogę coś bez zobowiązań sprawdzić. No i generalnie jest spoko, ale główny wątek w ogóle nie angażuje jak napisał asax. Do tego na początku Andor szuka Spoiler siostry a potem temat znika i jest tematj Spoiler jakiejś elektroniki i kwestii wydostania się z planety Wybija to plotu i w ogóle jak dla mnie nie czuć wagi sytuacji i nie wczułem się ani trochę czy też nie przejąłem losem protagonisty. Do tego nie dość, że postać jest słabo napisana, to jeszcze aktor w ogóle mi nie leży, nie ma charyzmy i jak dla mnie jest najsłabszy z całej obsady. Jakiś taki nijaki, w ogóle do siebie nie przekonuje. O wiele ciekawsze są dla mnie pozostałe drugo czy nawet trzecio planowe postacie. Nawet ten przerysowany dowódca jest lepszy, bo jest jakiś przynajmniej. Nie wspominając o jego przełożonym, gdzie wystarczyła jedna scena, (która była jedną z najlepszych wg mnie) bym go polubił. Tak samo, ten sierżant wspomagający tego dowódcę, gościu na złomowisku czy nawet robot bee. Generalnie zawsze jak była scena z głównym bohaterem, to mnie to w ogóle nie obchodziło i czekałem tylko, aż przeskoczą do innej postaci. No, nie świadczy to chyba zbyt dobrze o protagoniście. No i jeszcze te retrospekcje, które były słabe.
Opublikowano 22 września 20222 l Retrospekcje wyjaśniają temat siostry. Obejrzałem 3 i chyba będzie lepsze od Mando.
Opublikowano 29 września 20222 l Wleciał wczoraj 4 ep Andora no i zajebiście, aż podejrzane że to z Disneya xD
Opublikowano 29 września 20222 l Jeżeli moja jedyna styczność z uniwersum SW to trylogia obejrzana prawie 30 lat temu i ostatnio chwilę Fallen Order, to w Andora się jakoś wciągnę, czy nie będę nic kumał z lore? No pamiętam tylko, że był Obi Wan, Yoda, I'm your father Luke, noooo itp.
Opublikowano 29 września 20222 l 1 minutę temu, _Red_ napisał: Jeżeli moja jedyna styczność z uniwersum SW to trylogia obejrzana prawie 30 lat temu i ostatnio chwilę Fallen Order, to w Andora się jakoś wciągnę, czy nie będę nic kumał z lore? No pamiętam tylko, że był Obi Wan, Yoda, I'm your father Luke, noooo itp. spokojnie możesz oglądać
Opublikowano 29 września 20222 l No najlepiej by było Rogue 1 jedynie wcześniej odpalić. Co w sumie jak na najlepszy nowożytny film ze świata SW będzie samą przyjemnością 31 minut temu, _Red_ napisał: Jeżeli moja jedyna styczność z uniwersum SW to trylogia obejrzana prawie 30 lat temu i ostatnio chwilę Fallen Order, to w Andora się jakoś wciągnę, czy nie będę nic kumał z lore? No pamiętam tylko, że był Obi Wan, Yoda, I'm your father Luke, noooo itp.
Opublikowano 30 września 20222 l Całkiem spoko ten nowy odcinek Andora, nadal niewiele się dzieje, ale w czwartym odcinku nareszcie zaczyna się zawiązywać jakaś akcja. Lubię takie heist'owe filmy, których motywem przewodnim jest przygotowywanie do jakiegoś grubego, skoku, a tu jest szansa że to właśnie będzie motywem serialu.
Opublikowano 30 września 20222 l Całość ma mieć 12 odcinków, to całkiem sporo jeszcze się może wydarzyć.
Opublikowano 3 października 20222 l Proszę o sprostowanie - > Andor to prequel Rogue 1? Rogue 1 nie pamiętam za dobrze, lepiej odświeżyć przed Andorem?
Opublikowano 3 października 20222 l Tak, najlepiej sobie obejrzeć R1, żeby wiedzieć kim mniej więcej jest Andor. Poza tym R1 to najlepsze co spotkało filmowe SW od czasu przejęcia przez Disney.
Opublikowano 3 października 20222 l Andor to prequel Rogue One, więc moim zdaniem nie trzeba go oglądać.
Opublikowano 3 października 20222 l Akurat w tym wypadku jest bardzo cienka granica między trzeba a warto.
Opublikowano 4 października 20222 l W ostatnim epie jest gadka o Scarif. A Rogue najlepszy z tych wszystkich "nowych" filmów SW więc warto obejrzeć.
Opublikowano 6 października 20222 l Andor po 4 odcinkach naprawdę mi dobrze siadł. Wróciłem nadrobić Book Of Boba Fett. Pilot spoko a drugi odcinek wręcz bardzo dobry, tylko plan żeby zaatakować Spoiler pociąg w kalesonach i z kijkiem to był nieprzemyślany trochę Ale fajnie zgłebione lore Tuskenów.
Opublikowano 6 października 20222 l dla mnie jest to najgłupsze działo w realiach Star Wars, chaotyczny infantylny. Sam motyw, że łowca nagród Bobba Fett zostaję Spoiler dobrodusznym burmistrzem małego miasteczka na rubieżach galaktyki Cała jego przemiana, jest bardzo słabo umotywowana i trudno w nią uwierzyć.
Opublikowano 6 października 20222 l Godzinę temu, Masorz napisał: Ale fajnie zgłebione lore Tuskenów. Dla mnie chyba największy plus tego serialu. A potem wjedzie młodzież lgbt co tam pasuje jak pięść do nosa. Za to nowy Andor wczoraj wleciał no i jest czekanko na nowy ep bo chyba w końcu będzie Spoiler skok po imperialny hajs
Opublikowano 6 października 20222 l Jeszcze fajny wywiad co do scenografii Andora: https://www.serialowa.pl/360889/andor-serial-jak-powstal-scenografia-planety/