Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

No tak wynika z tego filmu DF, ale nie na Xone tylko XOX, zobacz od 19:32, na XSX w performance jest trochę lepiej niż na XOX, tylko 60 kls, a więc te ustawienia sporo lecą w performance w stosunku do Quality.

Edytowane przez tjery

• Odpowiedzi 3,2 tys.
  • Wyświetleń 304,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Easy możesz od razu mnie raportować, ale weź już kurwa zamknij się. Pragnę ci przypomnieć typie, że Forza Horizon to wolność i fun.  Tam nie ma zmuszania do czegokolwiek tworzenia sztucznych barier, g

• Lucek ma Fanateca CSL 2.5, ja mam Thrustmastera TX  

• Sylvan Wielki
    Sylvan Wielki

Tak jak wspomniałem w temacie "US and A", będąc w ubiegłym roku w NY odwiedziliśmy Microsoft Experince Center. Kilka pięter X-bąkowej dobroci. Figurki, pięknie przedstawiona historia poszczególnych mo

Opublikowano
6 minut temu, Szymek napisał:

U mnie za to ze 3x sie zdążyło że koszec kaktusy lub jadac droga auto nagle się zatrzymuje z zerową droga hamowania. 

To chyba jest wtedy jak rozłącza od serwera.

Opublikowano

No poza lepszym AO i filtrowaniem tekstur to to samo co na XOX, ta sama rozdziałka dynamiczna do 1600p i MSSA x4, tylko 2x więcej klatek, mówi ten gość z DF, że to nawet logiczne, żę konsola z 12 teraflopami ma na tych samych ustawieniach 2xwięcej klatek co konsola z 6 teraflopsami :)

Wychodzi na to, że ten GIF dobrze pokazuje różnicę między performance a quality na next genach;)

Edytowane przez tjery

Opublikowano

Tylko ludzie, którzy Series S nie widzieli na oczy myślą, że jest słabszy od Koxa. A także Ci, którzy widzą jedną grę działającą w niskiej rozdzielczości/lub z niższym frameratem, zapominając że w międzyczasie na Series S wyszło z 10 innych, świetnie działających tytułów (choćby COD Vanguard, który otrzymał tryb 120 fps).

FH5 pokazuje przeskok generacyjny, a w przyszłym roku przy okazji Motorsporta różnica będzie jeszcze większa....bo nie wyjdzie on na starą generację. ;) 

Opublikowano
1 minutę temu, Bigby napisał:

Tylko ludzie, którzy Series S nie widzieli na oczy myślą, że jest słabszy od Koxa. A także Ci, którzy widzą jedną grę działającą w niskiej rozdzielczości/lub z niższym frameratem, zapominając że w międzyczasie na Series S wyszło z 10 innych, świetnie działających tytułów (choćby COD Vanguard, który otrzymał tryb 120 fps).

FH5 pokazuje przeskok generacyjny, a w przyszłym roku przy okazji Motorsporta różnica będzie jeszcze większa....bo nie wyjdzie on na starą generację. ;) 

Między XOS a XSX w Quality jak najbardziej, ale pomiędzy XOX a XSX w Performance już tego przeskoku nie ma :)

Opublikowano

Ale jest 60 klatek, a to w tego typu grze dla mnie najważniejsze. ;)

No i gra nadal wygląda w tym trybie obłędnie.

Opublikowano

No dokładnie, performance XSX tyle że w 30kl/s na XOX było o tym parę stron wstecz to i wkręciłem sobie ze XOX niewiele ustępuje XSS (bo i tak pewnie jest jak na XSS zestawimy tryb performance) , ale ten gif porównujący quality mode wbił niezłego gwoździa. Więc tak, na XOX jest true 4k, ale XSS daje wybór żeby śmigać w 60kl/s, a koniec końców to i tak gra w ruchu>gify. No nie głupi ten XSS jako dekoder do GP.

Opublikowano

Odpaliłem na XSS i co mogę powiedzieć 

szybki loading, quick-resume, 60fps w trybie performance > XOX w 4K/30

Opublikowano
44 minuty temu, Szymek napisał:

U mnie za to ze 3x sie zdążyło że koszec kaktusy lub jadac droga auto nagle się zatrzymuje z zerową droga hamowania. 

U mnie to samo, problemy z serwerami zakładam. 

Opublikowano
2 minuty temu, alb84 napisał:

No nie głupi ten XSS jako dekoder do GP.

Jako naczelny orędownik Series S polecam. :xboss:

Więcej czasu spędzam przy tej konsoli niż na wyraźnie mocniejszym PC.

Opublikowano

Czy tylko ja nie mogę się dzisiaj połączyć z serwerami? Chyba przerosła ich ta pra-premiera…

Opublikowano
Godzinę temu, MaiorZero napisał:

Wczoraj po przyjściu z pracy grałem 7 godzin xd. Szkoda, że serwery szaleją i nie można się w pełni cieszyć z gry. Może do wtorku to ogarnął.

Mysle że we wtorek zaczną się dopiero prawdziwe problemy xd 

34 minuty temu, alb84 napisał:

No dokładnie, performance XSX tyle że w 30kl/s na XOX było o tym parę stron wstecz to i wkręciłem sobie ze XOX niewiele ustępuje XSS (bo i tak pewnie jest jak na XSS zestawimy tryb performance) , ale ten gif porównujący quality mode wbił niezłego gwoździa. Więc tak, na XOX jest true 4k, ale XSS daje wybór żeby śmigać w 60kl/s, a koniec końców to i tak gra w ruchu>gify. No nie głupi ten XSS jako dekoder do GP.

Dokładnie, różnica między generacjami jest spora, a spodziewam się że będzie się tylko powiększać i niestety XOX ze swoją przestarzałą architekturą będzie odstawać coraz mocniej.

Opublikowano

No ja w żadnym wypadku nie chcę tu mówić, że XOX jest lepszy niż XSS, po prostu silnik Forzy fajnie pokazuje, co się liczy, czysta moc grafiki i tu nie ma cudów, bo jak czytam te wszystkie komentarze tych zawiedzonych, że przecież na next genach miało być 4K, 60 kls i o wiele lepsza grafa, a tu się okazuje, że grafika praktycznie ta sama tylko klatki x2, bo 2x mocniejsze GPU. Czar marketingu ponownie w akcji.

Co do samej gry, jest gdzieś funkcja żeby zbindować wyłączenie radia pod jednym przyciskiem? Żeby nie przewijać do wyłącz?

Opublikowano

eliminator.thumb.png.c7857729e1f92ad799e50e669d13c4bc.png

Jebać ten tryb maczetami, mam nadzieję, że więcej achików dotyczących Eliminatora już się w grze nie pojawi.

A tutaj krótka historia jak zdobyłem auto, którym wygrałem cały mecz:

:potter:

Opublikowano

Chyba czas na temat zdjęciowy do tej części.

Opublikowano
1 minutę temu, MYSZa7 napisał:

Chyba czas na temat zdjęciowy do tej części.

Już jest

Opublikowano

Po godzinie grania w Quality zmieniłem na 60 klatek i przy tym już zostaje. Zdecydowanie fajniej się gra i lepiej czuć prędkość przy widoku z kokpitu.

Co do serwerów, cały czas tracę połączenie.

Opublikowano

Mam problem z sezonowymi wyzwaniami. Na dwóch fotoradarach spełniam wymagania (klasa pojazdu, prędkość), ale wyświetla się info, że do celu sezonu brakuje 1 km/h. Ma ktoś podobnie?

Opublikowano
2 minuty temu, Qra napisał:

Mam problem z sezonowymi wyzwaniami. Na dwóch fotoradarach spełniam wymagania (klasa pojazdu, prędkość), ale wyświetla się info, że do celu sezonu brakuje 1 km/h. Ma ktoś podobnie?

Jest jakiś problem z serwerami, mi wyzerowało wyzwania z Nissanem 350z.

Opublikowano

Da się tutaj sprzedawać duplikaty, czy tylko w przypadku duplikatu z losowania się da?

Opublikowano

Tylko ta druga opcja, duplikat z garażu możesz jedynie wystawić na aukcji lub usunąć z garażu.

Opublikowano

bedzie jakis forumowy klan? :)

swoja droga, czy tylko ja natrafiam na dziwny bug w postaci "jade sobie przez puste tereny i nagle auto staje jakby w cos wjechalo"? 

Opublikowano
3 minuty temu, szurubur napisał:

bedzie jakis forumowy klan? :)

swoja droga, czy tylko ja natrafiam na dziwny bug w postaci "jade sobie przez puste tereny i nagle auto staje jakby w cos wjechalo"? 

To przez utratę połączenia z serwerami.