Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Planet of Lana

Featured Replies

Opublikowano

Planet of Lana on Steam

Planet of Lana on Steam

Planet of Lana on Steam

Gatunek: cinematic puzzle adventure game

Premiera: 2022

Przepiękny styl graficzny przywołujący na myśl produkcje studia Ghbili

• Odpowiedzi 35
  • Wyświetleń 10,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ja wczoraj też pograłem i nie jestem zauroczony. Kolejna gra dla nie graczy. W zeszłym roku grałem w coś podobnego nazywało się somerville też porwana rodzina przez "obcych" i też narracja bez słów. L

• - muzykę robi Takeshi Furukawa, choć będzie się ona odzywać tylko w znaczących momentach, ogólnym tłem będzie raczej wiatr i ptaszki - drugie skojarzenie z Last Guardianem to fakt kooperacji z dz

Opublikowano

oraz grami z telefonów xD no nic za darmo to się sprawdzi 

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Nowy trailer, gra dalej wygląda pieknie

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

I cały hajp w pizdu. 

Wygląda ładnie, ale gamplajowo nudnawo.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

kolejna opóźniona gra

mam nadzieje że chociaż High on Life, Plague Tale czy Ragnarok wyjdą w tym roku

Opublikowano

Nawet nie miało konkretnej daty premiery, a mamy sierpień, więc zero zaskoczenia.

Opublikowano
39 minut temu, ASX napisał:

kolejna opóźniona gra

mam nadzieje że chociaż High on Life, Plague Tale czy Ragnarok wyjdą w tym roku

High on Life jeszcze nie jestem pewny, ale raczej nie obawiałbym się o PT i Ragnarok.

Opublikowano
  • Autor

Potwierdzili premierę w 2023.

Nie wiem jaką jakość będzie prezentowała sama gra, ale sama oprawa wizualna jest absolutnie przepiękna 

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

- muzykę robi Takeshi Furukawa, choć będzie się ona odzywać tylko w znaczących momentach, ogólnym tłem będzie raczej wiatr i ptaszki

- drugie skojarzenie z Last Guardianem to fakt kooperacji z dziwnym stworem, choć ten tu jest znacznie bardziej posłuszny

- muzyka ma (bez spoilerów) mieć z czasem duże znaczenie dla historii i jednego z mechanizmów zagadek

- autorzy nie ukrywają inspiracji: Another World, Flashback, Oddworld

- przykładowo, nasza postać jest dość ograniczona, jej możliwości skakania czy upadku są podobne do realnych ludzi

- ta gra jednak ma być bardziej filmowa, z bardziej rozbudowaną historią, z racji na doświadczenie twórców w robieniu filmów animowanych

- niebiesiutkie niebo kojarzy się z filmami Ghibli. Na ekranie często uderza gra elementów bardzo jasnych i ciemności

- to ma być mocna wczuta i filmowe doświadczenie

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ograłem demo na decku, gameplayowo miks limbo i inside. Wizualnie śliczne ale jakoś całościowo mnie nie przekonało bym czekał z wywieszonym jęzorem na fulla.

Opublikowano

Podobało mi się. Urzekający klimat i bohaterowie, świetna muzyka, prosty ale jak dla mnie satysfakcjonujący gameplay. Chętnie ogram w dniu premiery.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

23 maja premiera 

Opublikowano

Kolejna indie platformówka 2D. No bardziej zabetonowany jest ten rynek niż AAA. Albo platformer 2D, albo rogulike, albo metroidvania. Najczęściej miks dwóch z powyższych. 

Opublikowano

Co dziwne, bo mają mega silnik od Redfalla, więc można było łatwo zrobić jakąś kozak platformówkę 3D 

Spoiler

:leo:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Koleś który ewidentnie słyszał w życiu o trzech grach: wow są tylko trzy rodzaje, ale beton z nich. Nie mogę no. Co za tekst. 

W każdym razie, ocena w "Edge'u": 9. Podobno. Nie dostałem jeszcze numeru. Ostatnimi czasy, zazwyczaj pismo to daje dziewiątki grom dość oryginalnym. Jedyne 9/10 w tym roku to dla Can of Wormholes oraz Season: Letter to the Future. Inne recenzje dopiero w przyszłym tygodniu. Niemniej jest to zachęcający znak przed wtorkową premierą.

Opublikowano
  • Autor

oceny całkiem solidne 

Opublikowano
  • Autor

Pograłem chwilę i gameplayowa jest to takie kolorowe Inside albo Limbo. Trzymamy gałkę w prawo i od czasu do czasu rozwiązujemy proste i niczym nie wyróżniające się puzzle środowiskowe. Ale za to grafika jest bardzo ładna, a w tle przygrywa nastrojowa muzyka która buduje basniowy klimat więc gra się w to całkiem przyjemnie.