Skocz do zawartości

A Plague Tale: Requiem

Featured Replies

Opublikowano
29 minut temu, Czoperrr napisał:

Wolałbym chyba 1440p + lepsza graficzka/60FPS niż 4K na siłe. 

lol jeszcze lepsza graficzka po dorzuceniu 60 fps xd

• Odpowiedzi 984
  • Wyświetleń 75,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• grafika jest piekna (zwlaszcza "z daleka", z bliska juz mniej ale i tak), klimat sie wylewa z ekranu, gameplay to w sumie poki co to samo co w jedynce, jade teraz 3 chapter i jak na razie jest troche

• Podobny poziom co HFW, ale tam mamy otwarty świat i 60 fps  więc nawet nie ma co porównywać, bo wtedy szczury przegrywają. No ja nie za bardzo słyszę muzykę w grze, bo słuchawek nie mam do xboxa,

• Dokładnie tak, choć ja oceniam przeskok z 7 na 9/10 - idealnej noty nie dam, ale kuźwa dawno tak gra nie wciągnęła mnie swoją historią, świetnie napisanymi, wiarygodnymi relacjami międzyludzkimi i ogó

Opublikowano

Czytam, że po włączeniu 120hz i VRR gra działa w 40 FPS. Ktoś potwierdzi?

Opublikowano

Na Reseterze wszyscy piszą, że jest 40 FPS na Xboxie.

Opublikowano
Cytat

I don't mind losing 60fps this gen on console, if 40fps takes its place.

Asobo is now the 4th studio to embrace 40fps, after;

Insomniac,
Guerilla,
Naughty Dog.

Cytat

Glad I'm not crazy in thinking it was indeed 40fps on XSX. Was also playing 120hz with VRR. But that explains why some people were deadset on it being 30fps and others on 40fps to even 60fps.

Cytat

Right in the middle of what you expect. Its feels smoother then 30fps and less smooth then full 60fps 

Cytat

ok i have tested it twice and im 90% sure there im getting at least 40 fps with 120 unlocked

Cytat

I tried 60 Hz on my TV and it looks 30.
In 120 Hz it's smoother but not 60, so maybe 40 ?

Cytat

I've just switched back to 60hz to test and setting the Xbox to 120hz definitely unlocks the FPS with VRR making it much closer to 60.

Muszę to sam sprawdzić.

Opublikowano

Gram z hdrem i te kolory na samym początku są tak rażące aż przejaskrawione , graficznie szału nie robi na początku (mam Oleda 65 cali) . Ktoś równiez ma tak ze te kolory są takie rażące ?

Opublikowano
1 minutę temu, Banan91PL napisał:

Gram z hdrem i te kolory na samym początku są tak rażące aż przejaskrawione , graficznie szału nie robi na początku (mam Oleda 65 cali) . Ktoś równiez ma tak ze te kolory są takie rażące ?

No właśnie ja wydałem opinie po początki, bo też tak mam. Oled. Potem dużo lepiej.

Opublikowano

U mnie na RTX2060 przy ustawieniach wysokich 1080p tak to wygląda,  grafika ładna ale na początku gry 30-40fps, po włączeniu dlss w trybie jakość jest 50+ i można już spokojnie grać. spacer.png

Ustawień bardzo wysokich nawet nie sprawdziłem.

Opublikowano

Udało Ci się jakoś to odpalić na PC w GP? Czy kupione?

Opublikowano
1 minutę temu, tjery napisał:

Udało Ci się jakoś to odpalić na PC w GP? Czy kupione?

Zmien region na PC na Kiribati albo Nową Zelandię i bez problemu odpalisz z GP

Opublikowano

Na tv z vrr jest płynnie ale współczuje tym co nie maja takiej możliwości 30 fps na początku generacji boli myślałem ze w tej generacji to będzie przeszłość …

Ps wyłączcie aberracje chromatyczna jest o niebo lepiej bez niej

Opublikowano
3 godziny temu, Bigby napisał:

Czytam opinie na innych forach i już wiem, że na PC nie ma w tej chwili RT, więc pewnie w późniejszym patchu wrzucą. Szkoda.

RT (RTGI i odbicia) jest podobno zespolony z ustawieniami Ultra i ma to w sumie sens, bo tłumaczyło by wymagania na PC do Ultra w 1080p. Będę miał zaraz to coś więcej napiszę.

Edytowane przez tjery

Opublikowano
4 minuty temu, tjery napisał:

RT (RTGI i odbicia) jest podobno zespolony z ustawieniami Ultra i ma to w sumie sens, bo tłumaczyło by wymagania na PC do Ultra w 1080p. Będę miał zaraz to coś więcej napiszę.

Jeśli tak jest, to spoko. To by tłumaczyło dlaczego mam spadki poniżej 40 fps z DLSS. Ale z drugiej strony różnica w grafice pomiędzy Wysokim a Bardzo Wysokim nie jest tak widoczna.

Opublikowano

Parę screenów ode mnie. Głównie ustawienia wysokie, które jako tako pozwalają zachować 60 FPS:

aWkeQsd.png

CrhpeAd.png

7HjUDQx.png

mNSsW2G.png

kYB0kvK.png

g1V8uak.png

rqKRUOE.png

Opublikowano

Kolejna gra na ten czas do spuszczenia w kiblu, jak widzę, że tylko 30 klatek, jebać. Nie będę się kurwa zniżał i pochwalał pierdolone lenistwo devów. 

Opublikowano

60 nie ma, ale faktycznie na Oledzie z VRR gra się całkiem przyjemnie a widziałem już na tym tv parę gier w 30 i rzygałem. Nie wiem czy jest locked ale przy jednej scenie miałem lekki drop.

Opublikowano

Jestem bardzo ciekawy analizy DF. Odpaliłem z nowej zelandii i kurde… Faktycznie nie jest to 60FPS, ale na 30 to jakieś takie zbyt płynne, przynajmniej w niektórych momentach…