Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

RETROARCH czyli emulator wszystkiego na Xboxie Series X/S.

Featured Replies

• Odpowiedzi 782
  • Wyświetleń 94,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Tak kaszpirowskim Wyświetliło się: "GearsUp płaci 400zł rocznie za wypożyczenie 10 romów n64"

• Nie testowałem wczoraj z dysku zewnętrznego ale pobawiłem się chwilę tym co mam na wewnętrznym i efekty są bardzo dobre.   Nie można już kupić Jet Set Radio HD z poziomu Xbox Series X? No tr

• Tutorial od twórcy, jak pobrać, jak wrzucić biosy i takie tam. Oczywiście część z podawaniem maila jest już nieaktualna, jako, że przeszli na public release i aplikacje są dostępne dla każdego chętneg

Opublikowano

Pewnie będą ale obawiam się, że update sam nie przejdzie i trzeba będzie odinstalować obecną i pobrać nowszą wersję. Teoretycznie plik cfg da się skopiować, ale z doświadczenia na PC wiem, że i tak nie wszystko działa wtedy jak należy. Z drugiej strony, jak ktoś zna Retroarch to ponowna konfiguracja nie zajmuje wiele czasu.

Opublikowano

Jaki core wybrać, by Mame śmigało? Punisher nie odpala. Gra może być w zipie, czy musi być wypakowana? 

Opublikowano

Mam nadzieję że ktoś to jeszcze raz przez tą stronę udostępni, bo w tym dev mode to trochę męczy :/ 

A niestety przegapiłem to ostatnio.

Opublikowano
  • Autor
11 minut temu, basbot11 napisał:

Mam nadzieję że ktoś to jeszcze raz przez tą stronę udostępni, bo w tym dev mode to trochę męczy :/ 

A niestety przegapiłem to ostatnio.

Nic nie przegapiłeś. Można pobrać bez dev mode. Wszystko wyjaśnione w pierwszym poście.

Opublikowano

Tylko bierzcie pod uwagę jedno: trzeba obserwować Discorda twórców. Jeśli ktoś pobrał wersje Fox3 to w tym momencie i tak ich nie odpali, bo zostały zdjęte - obecnie udostępniony build to pub1 (jeszcze chwila do certyfikacji nowej wersji DurangoFTP i MCAddon Managera). Plan zakłada, że od teraz te wersje będą dostawać zwyczajne aktualizacje jak każda inna gra i aplikacja na Xboxie, ale na ten moment jeśli mieliście build Fox3 to nawet mając go zainstalowanego i tak nie da się go uruchomić - trzeba robić wszystko od nowa. Niestety dla mnie czyni to emulację GC i PS2 absolutnie nie wartą zachodu, bo pliki wrzucane na wewnętrzny dysk Xboxa mogą zostać uwięzione w limbo, a i znów trzeba pieprzyć się z tworzeniem katalogów i dodawaniem biosów. Wszystko do czasu PSX natomiast legancko odpala się z pendrajwa i nawet jak znów coś pójdzie im nie tak i będą musieli wycofać build ze sklepu to nie ma problemu, bo konfiguracja zajmuje jakieś 5 minut, a cała reszta potrzebnych pliczków siedzi sobie na pendrajwie.

Opublikowano
25 minut temu, devilbot napisał:

Nic nie przegapiłeś. Można pobrać bez dev mode. Wszystko wyjaśnione w pierwszym poście.

Niestety ale nic się nie pobiera, a robię to jak w pierwszym poście, czyli przez edge na Xboxie. Wygląd jakby pliki zostały skasowane ze sklepu MS.

Opublikowano
1 minutę temu, basbot11 napisał:

Niestety ale nic się nie pobiera, a robię to jak w pierwszym poście, czyli przez edge na Xboxie. Wygląd jakby pliki zostały skasowane ze sklepu MS.

Dosłownie 10 minut temu dorzuciłem sobie wszystko do pobieranych. Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz, na ten moment nie ma tylko DurangoFTP i MCAddon Managera, cała reszta już jest.

Opublikowano

Usunąłem ciasteczka i poszło :banana: Dzięki za szybie odpowiedźi.

Opublikowano

Mam wersję Fox3 i działa bez problemów. Inna sprawa że faktycznie już zdjęli ze sklepu i nie da się pobrać. Czyli jest plan żeby znowu się pojawiło w sklepie ?

Opublikowano

A widzisz, u mnie w ogóle nie startowało po zdjęciu ze sklepu.

7 minut temu, czapa napisał:

Czyli jest plan żeby znowu się pojawiło w sklepie ?

Fox3 już nie wróci, teraz jest pub1 dostępny od dwóch dni.

Opublikowano
  • Autor

Wszystko działa. Zwyczajnie są teraz nowe wersje tych programów oznaczone -pub1.

Opublikowano
Cytat

Please note, it takes me a good 5 hours or so to get all these apps up for everyone again. This takes a serious amount of time, I've spent 10 hours already, if not more.

Właśnie dlatego warto zajrzeć na tego Discorda, nawet jak forumkowa wiara nie pozwala na takie haniebne wybryki.

https://discord.gg/dominater01

Jutro powinny być, kto już pobrał temu działa pub1.

Opublikowano

Chyba właśnie wrzucili. Czymś się różnią te wersje fox3 od pub? Jak mam fox to warto kasować i pobierać pub?

Opublikowano

W tym momencie można już wszystko w wersji pub2 pobrać.

Sam zastanawiam się jakie są różnice, więc chyba będę musiał konto na Discord założyć, pewnie jest tam wszystko opisane.

Opublikowano
Teraz, Czoperrr napisał:

Dopóki nie będzie działać PS2 i Gamecube z USB

Działa, ale tylko pliki do 3.2GB. Na disco masz poradnik jak skompresować gierki.

Opublikowano
2 minutes ago, Bzduras said:

Działa, ale tylko pliki do 3.2GB. Na disco masz poradnik jak skompresować gierki.

Hm, to ciekawe bo już ten temat poruszałem pisząc, że dziwne, że przy gierkach z Gamecube mam blackscreen skoro ISO zajmuje 1.4 GB więc poniżej umownego 2.5 

Edit: chyba, że mówisz o nowej wersji Pub. Nie korzystam z discorda i nie planuję tworzyć tam konta :)

Edytowane przez Czoperrr