Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

The Best of Piąta Generacja, 1/8 finału.

Która lepsza? 87 użytkowników zagłosowało

1. 1. Tony Hawk’s Pro Skater 2 vs. Resident Evil 3: Nemesis

• Tony Hawk’s Pro Skater 2
    • Resident Evil 3: Nemesis
  2. 2. Resident Evil vs. Resident Evil 2

3. 3. Alien Resurrection vs. Syphon Filter 2

• Alien Resurrection
    • Syphon Filter 2
  4. 4. Legacy of Kain: Soul Reaver vs. Tomb Raider

• Legacy of Kain: Soul Reaver
    • Tomb Raider
  5. 5. Metal Gear Solid vs. Crash Team Racing

• Metal Gear Solid
    • Crash Team Racing
  6. 6. Silent Hill vs. Final Fantasy 7

7. 7. Tenchu : Stealth Assassins vs. Tekken 3

• Tenchu : Stealth Assassins
    • Tekken 3
  8. 8. Gran Turismo 2 vs. Parasite Eve

Ankieta została zamknięta

Ankieta została zamknięta 07.01.2022 o 22:59

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Opublikowano

Re2 nawet w 2022roku jest super. Re1? Jak do dziadka co nic nie słyszy i coś tam mówi o wojnie. No tak, tak dziadku, jill sandwitch hehe 

• Odpowiedzi 103
  • Wyświetleń 2,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Czy Alien miał spadochron, tazer, podkładanie bomb pod most, multi na split screenie, polski dubbing i wiele więcej? Nie sądzę.    

• Nie kumam czemu RE przegrywa z RE2. Przecież dwójka to to podkręcenie jedynki i połowe krótsze. Jeszcze bym zrozumiał gdyby to była jakiś odstęp 5-6 letni ale po 2 latach wyszła taka sama dwójka jak j

• Dwóch nade mną chyba jeszcze nie wyspało się po sylwestrze.

Opublikowano
1 godzinę temu, łom napisał:

O jak się uruchomili znawcy RPGów : ) Szkoda że tak późno i już po odpadnięciu FF Tactics (w walce z Need For Speedem...), Vagrant Story i Xenogears.

Nie pamiętam, z czym odpadły FF Tactics i Vagrant Story, ale nie wyobrażam sobie zagłosować na coś innego - obydwie to absolutny top gier żyćka :wub:

Godzinę temu, Emet napisał:

Jeśli kogiś nie kręcą samochody i samochodówki to nie zrozumie... ale znowu jak np z Tekkenem - nie lubisz bijatyk to mówisz, że Tekken 3 to crap i jak może wygrać z... czymkolwiek?

Tekken 3 to była esencja konsolowości i moja pierwsza gra pod choinkę ever - znalazłem ją w szafce ojca już gdzieś w połowie listopada i wyprosiłem, żeby mi dali już teraz i że absolutnie nie będę się mazał, jak w grudniu pod choinką będzie pusto - udało się :fsg:

Opublikowano
Teraz, Wredny napisał:

Nie pamiętam, z czym odpadły FF Tactics i Vagrant Story, ale nie wyobrażam sobie zagłosować na coś innego - obydwie to absolutny top gier żyćka :wub:

ffton.thumb.jpg.803000ae26ef7e3bba70246ab02f6208.jpg

:/

Opublikowano

Gówniane NFS pursuity ja pierdolę gracze XDDD. Drivera jestem w stanie zrozumieć, ogólnie te dwie gry vagrant z driverem to godni sobie przeciwnicy byli. 

Opublikowano
3 minuty temu, łom napisał:

ffton.thumb.jpg.803000ae26ef7e3bba70246ab02f6208.jpg

:/

To jest jakaś ankieta robiona na facebooku? Bo jakoś nie chce mi się wierzyć, że tak mogli głosować konsolomaniacy z najbardziej fachowego forumka o grach na świecie :notsure:

Opublikowano
3 minuty temu, Wredny napisał:

To jest jakaś ankieta robiona na facebooku? Bo jakoś nie chce mi się wierzyć, że tak mogli głosować konsolomaniacy z najbardziej fachowego forumka o grach na świecie :notsure:

No niestety, prawda jest okrutna.

Opublikowano

Co ciekawe powtarzalność osób, które przepchnęły dalej te dwie pozycje jest interesującym zjawiskiem.

232323232.thumb.jpg.609d12624f0f30dbf16154ab09f2316d.jpg

2424242424.thumb.jpg.41d318a85d55797b5af940a9ae0b2407.jpg

Opublikowano

Ja bym znalazł ich adresy i nasrał im na samochód na twoim miejscu  :)

Opublikowano

Haha, jaki płacz fanów japońskich dziwolągów. :kaz: 

Opublikowano

RE1 prawdziwy SURVIVAL horror.

RE2 pif paf trrratatata boom, dej wincyj maszynuwy.

Opublikowano
5 minut temu, Pupcio napisał:

Ja bym znalazł ich adresy i nasrał im na samochód na twoim miejscu  :)

Nie zrozumiałeś przekazu. Chodziło mi o samo zjawisko, że nazwy użytkowników się powtarzają a nie o to, że głos był oddany według mnie nieprawidłowo :)

Opublikowano

Szkoda ze odpadnie taki CTR a dalej znajdzie się Syphon Filter 2, fajna gierka ale jest tu o wiele więcej wybitnych gier :) niestety drabinka jest bezlitosna

Opublikowano
  • Autor
21 minut temu, GearsUp napisał:

Co ciekawe powtarzalność osób, które przepchnęły dalej te dwie pozycje jest interesującym zjawiskiem.

Generalnie wystarczy żeby ktoś wolał gatunek samochodówek od jrpg/action rpg, więc taka zbieżność nie jest specjalnie dziwna. Ot, woleli pojeździć niż siedzieć w tabelkach, co jest zrozumiałe, skoro miało się wtedy po naście lat. Osobiście po lekkim wahaniu wybrałem Drivera, bo pamiętam długie godziny spędzone na nawet bezcelowym jeżdżeniu po Miami i podjarkę działającymi kierunkowskazami (kto nie próbował jeździć zgodnie z zasadami ruchu drogowego, stawać na światłach i sygnalizować migaczem kierunek skrętu, ten pała). Natomiast para FFT vs NFS była mi w większości obojętna, ale w FFT przynajmniej próbowałem grać, choć zabrakło mi cierpliwości.

Opublikowano
1 minutę temu, Kmiot napisał:

Generalnie wystarczy żeby ktoś wolał gatunek samochodówek od jrpg/action rpg, więc taka zbieżność nie jest specjalnie dziwna. Ot, woleli pojeździć niż siedzieć w tabelkach, co jest zrozumiałe, skoro miało się wtedy po naście lat. Osobiście po lekkim wahaniu wybrałem Drivera, bo pamiętam długie godziny spędzone na nawet bezcelowym jeżdżeniu po Miami i podjarkę działającymi kierunkowskazami (kto nie próbował jeździć zgodnie z zasadami ruchu drogowego, stawać na światłach i sygnalizować migaczem kierunek skrętu, ten pała). Natomiast para FFT vs NFS była mi w większości obojętna, ale w FFT przynajmniej próbowałem grać, choć zabrakło mi cierpliwości.

Nom. Czyli innymi słowy prosta rozgrywka vs ruszenie głową :usmiech:

Opublikowano

Girywgórę jaki krzyżowiec ścigający niewiernych za nie takie głosy w ankiecie na niszowym polskim forum dyskusyjnym o tematyce zagrajmerskiej xd Uważajcie tam na siebie chłopaki na ulicy, bo nie znacie dnia ani godziny gdy ktoś postanowi poskakać po waszym grzybku za te świętokradztwo

Opublikowano
2 minuty temu, GearsUp napisał:

Nom. Czyli innymi słowy prosta rozgrywka vs ruszenie głową :usmiech:

no i nie ma w tym nic złego

Opublikowano
2 minuty temu, Ludwes napisał:

no i nie ma w tym nic złego

Czemu ktoś miałby sądzić, że ma :usmiech:

Opublikowano

Nie lubię RPGów, więc jeśli mój głos na jakiś poleciał, to tylko dlatego, że w konkurenta nie grałem, a o RPGu choć słyszałem, że był sztos, jak choćby FF7. W większości przypadków wiem na co głosuję, wiem co było dla mnie lepsze, gdy z dwóch propozycji znam jedną to też sprawa jest oczywista, gdy lubię dwie propozycje to pojawia się problem, ale kilka razy musiałem też improwizować. Zatem proszę o wybaczenie.

Opublikowano
1 godzinę temu, GearsUp napisał:

Akurat Driver to był sztosik, ale rozumiem, że niektórzy tego nie rozumieją, ci co nigdy nie wyjechali z garażu. Do NFS mam akurat sentyment, bo na jakiejś taniej plastikowej mojej pierwszej kierownicy się w to zagrywałem xD.

Opublikowano
1 godzinę temu, GearsUp napisał:

Nie zrozumiałeś przekazu. Chodziło mi o samo zjawisko, że nazwy użytkowników się powtarzają a nie o to, że głos był oddany według mnie nieprawidłowo :)

Wielkie umysły myślą podobnie.

Edytowane przez oFi

Opublikowano

I tak się wyjaśnia tych mango zje... mango entuzjastów  :)

Opublikowano

Chyba nawet 20. Umiem czytać i pisać ale nie jestem też fizykiem kwantowym. Vagrant na dzień dobry wrzuca mnie do jakiejś ciemnej, nudnej komnaty i każe walczyć ze smokiem przy pomocy jakichś wielokątów. W dodatku główny bohater wygląda jakby chodził w jakimś gorsecie czy staniku. Sorki, nie moje tematy.

Co do FFT to nawet kiedyś chciałem spróbować bo wydawało się ok (miałem wcześniej kontakt z Vandal Hearts), ale jakoś się nie złożyło. W Need For Speeda grałem, choć nie jest to moja ulubiona odsłona z Szaraka.

Edytowane przez ciwa22

Opublikowano

Parasite Eve daleko zaszło, ja osobiscie wolałem dwojke.

Opublikowano
  • Autor

Teraz w sumie patrzę i... FF7 xdddd

Ale przynajmniej system materii podobno był fajny.

xdddd