Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PSX Extreme 299

Featured Replies

• Odpowiedzi 133
  • Wyświetleń 18,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dwie kwestie. Choć nie liczę, że otrzymam tutaj na nie jakąkolwiek odpowiedź.   Recenzja Microsoft Flight Simulator, rok po premierze. Przypomniała mi ona o tym, że kiedyś w PE było coś taki

• Co to jest ta gra z okładki LOUD? Jak to wyszukać w internecie? Jak wpisuję "LOUD 'nazwa konsoli' game" to wyskakują tutoriale jak wymienić pastę termoprzewodzącą xd

• Trzeba poruszyć te kwestie na kolejnym spotkaniu z redacja dla patronów  

Opublikowano

Przeczytałem recke Diablo Immortal, mam nadzieje, że to nie bedzie ostatnia mobilka która pojawiła się w piśmie.

W tym tygodniu wychodzi mobilny Octopath, który ma mieć nacisk na fabułe i wywodzi się z konsolowej gry. Moze chociaz coś na wzór starego pocketa na 2 strony i krótkie recki ciekawszych pozycji, niekoniecznie darmowych. Są perełki jak Fantasian który jest exem na sprzety apple, jrpg twórców Lost Odyssey z muzyką Nobuo Uematsu.

Opublikowano
3 godziny temu, Square napisał:

Znowu nagroda za list miesiąca?

Może przecieki dla patronów 

Opublikowano
3 minuty temu, grzybiarz napisał:

Może przecieki dla patronów 

Nie, na patro cisza jak makiem zasiał.

Opublikowano

Pewnie jakies reklamy dogaduja, bo watpie, ze tak opoznienia przez teksty.

Opublikowano
2 godziny temu, Shen napisał:

Przeczytałem recke Diablo Immortal, mam nadzieje, że to nie bedzie ostatnia mobilka która pojawiła się w piśmie.

W tym tygodniu wychodzi mobilny Octopath, który ma mieć nacisk na fabułe i wywodzi się z konsolowej gry. Moze chociaz coś na wzór starego pocketa na 2 strony i krótkie recki ciekawszych pozycji, niekoniecznie darmowych. Są perełki jak Fantasian który jest exem na sprzety apple, jrpg twórców Lost Odyssey z muzyką Nobuo Uematsu.

Kącik mobilek i kącik indyków pecetowych to must have po tym jak CDA wypadło z miesięcznego rynku, że o popularnosci steam decka wśród konsolowcow już nie wspomnę :lapka:

Opublikowano
20 minut temu, SlimShady napisał:

Jest Pixel, jakoś dacie sobie radę.

Pismo dla starych dziadow

21 minut temu, maciucha napisał:

Kącik mobilek i kącik indyków pecetowych to must have po tym jak CDA wypadło z miesięcznego rynku, że o popularnosci steam decka wśród konsolowcow już nie wspomnę :lapka:

Jakas ankiete by mogli zrobic, wyjebac listy i dac kacik mobile.

@Roger

Opublikowano

Albo dodać te parę stron na exy i indyki PCtowe plus dwie strony na mobilki. Podejrzewam ,że ludzie tutaj są największym problemem. Etat przy takich nakładach pewnie jest nierealny. 

Opublikowano

Ktoś pisał ostatnio o mobilkach, chyba numer 298, nawet o tym rpg wspominał o ktorym mowilem wczesniej. Było juz tez kiedys zestawienie ciekawych mobilek, wiec ktos tam temat ogarnia w pismie.

Opublikowano
18 minut temu, Shen napisał:

@Roger

No kiedyś ankiety były co roku i to dawało naczelnemu odpowiedzi w jakim kierunku ma iść pismo, a teraz nawet niewiadomo jaka grupa wiekowa kupuje gazetkę. Forumowicze to wiadomo garstka osob 30+

Opublikowano
3 minuty temu, grzybiarz napisał:

No kiedyś ankiety były co roku i to dawało naczelnemu odpowiedzi w jakim kierunku ma iść pismo, a teraz nawet niewiadomo jaka grupa wiekowa kupuje gazetkę. Forumowicze to wiadomo garstka osob 30+

Trzeba poruszyć te kwestie na kolejnym spotkaniu z redacja dla patronów

Spoiler

:kekw:

Opublikowano
48 minut temu, SlimShady napisał:

Jest Pixel, jakoś dacie sobie radę.

Not even once

Opublikowano
  • Autor
7 godzin temu, grzybiarz napisał:

Roger uchyl rąbka tajemnicy, kiedy nowy numer, albo chociaż okładkę. Jaram się i odliczam dni nerwowo.

Jeśli nic się już nie wywali to 4 sierpnia premiera. 

2 godziny temu, Shen napisał:

@Roger

Z mobilkami bardzo bym chciał z tym ruszyć i pewnie ruszymy, z PC jest taki problem, że jak kiedyś napisałem, że można by dodawać do gier w recenzjach chociaż ikonkę PC, to zalała mnie fala wiadomości, że to profanacja, że to pismo konsolowe itd. W sumie w redakcji zdania też są mocno podzielone. 

Opublikowano

@Roger A gdyby tak ogrywać te gry tylko na standaryzowanym sprzęcie jakim jest steam deck? Może łatwiej będzie dodać ikonkę sprzętu grubego? :)

Opublikowano

A ja mam pomysł co zrobić z grami tylko na PC. Raz na mniej więcej kwartał przydzielić parę stron z mini reckami gier które wyszły tylko na PC/telefony i wygląda na to że nigdy nie zostaną wydane na konsole a które warto ograć. I nie muszą to być tylko najnowsze produkcje ale po prostu gierki w które grają redaktorzy w 'wolnym czasie' a o których warto napisać coś więcej niż tylko wspomnieć o nich w Hyde Parku.

Opublikowano

To dość poważna zmiana, już nie będzie to „jedyny w Polsce magazyn o konsolach”. Może po prostu „kącik pecetowca”, dwie strony, przegląd gier (może bez not, żeby nie było że recenzje z „oceniaczkami”). Jak brakuje miejsca to zawsze można wywalić „list miesiąca”, a sam dział listy dać na max 1.5 strony :) 

Opublikowano

Kącik PCtowca będzie ok, typowo pod gierki na ten sprzęt jak Total War, Black Mesa czy AoE4. Do tego kącik na mobilki i nie potrzebuję innego pisma. Pixel jest niestety skierowany do starszego odbiorcy a CDA raz ,że jest kwartalnikiem to nie czuję do nich mięty. PSXE czytam od 1999 ale w obecnych czasach rynek się zmienia. Mam PS5, XSX i Switcha a i tak gram 90% czasu na PC a pozostałe 10% to switch. Na PC są wszystkie gry z Xboxa, co raz więcej z PS5, wszystkie multiplatformy. Jedynie switch twardo się trzyma. 

Jest luka na rynku i fajnie będzie ją zapełnić :)

Opublikowano

Jakieś największe tytuły, które nie mają widoku na wyjście na konsoli jak Alyx(chociaż na VR 2 może będzie), czy Company of Heroes 3, to tak, ale trzeba ostrożnie działać, bo przebieranie w tym wysypisku ze steama, gdzie nie ma żadnej kontroli jakości - może narobić jak Sapkowskiemu Wiedźmin 3 - mnóstwo smrodu i gówna.

Opublikowano

Pamietajcie, ze te tytuly PC to musi ktos ograc. A towarzystwo w PE jest mocno konsolowe i moze niekoniecznie chca sie garbic na taborecie.

Opublikowano

Może jakieś osoby redakcyjne od konkurencji się pojawią.