Opublikowano 9 maja9 maj Teraz, Hubert249 napisał(a):Ostatnio skończyłem SH2 Remake. Kupiłem ją w pakiecie z SHf. Wjeżdżać od razu w kolejną odsłonę, czy zrobić siebie przerwę?Gameplayowo i pod kątem klimatu się te gry odczuwalnie różnią, raczej nie powinno być wrażenia grania w zbyt podobne tytuły. No chyba, że jesteś zmęczony samą formułą survival horroru, wtedy dwie gry solidnych rozmiarów pod rząd z tego gatunku mogą zamulić.
Opublikowano 25 czerwca25 cze Gram sobie powolutku po godzinę, dwie w nocy i jest dobrze. Klimat daje radę i na słuchawkach fajnie to brzmi. Walka jest trochę męcząca i przy bossie musiałem już zejść z poziomu trudności Wyzwanie na niższy bo nie po to gram w Silenta by się uczyć ataków bossa i uników powtarzając walkę kilkadziesiąt razy jak w Soulsach. Fabularnie zapowiada się intrygująco i czekam co będzie dalej.BTW, na Vinted pojawił się wysyp zafoliowanych Silentów na XSX w cenach 110-130 złotych, głównie z Czech więc chyba tam wpadła jakaś mega promka. Sam kupiłem kilka dni wcześniej za 190 na PS5, teraz bym brał tańszą na Xboxa bo nawet nie wykorzystuje to jakoś Dual Sense.
Opublikowano 26 czerwca26 cze Obiecana kooperacja w końcu wpadła. Kostium z FF wjechał Będzie grane po raz 8
Opublikowano czwartek o 22:554 dni Fajna gra ale rozbawił mnie jeden debilizm. Dwie godziny albo i dłużej etapu w szkole żeby otworzyć furtkę w płocie z siatki wysokim na niecałe 2 metry. Nie mogli po prostu przejść przez płot? Rozumiem konwencję gier survival horror gdzie byle skrzynka blokuje przejście no ale ludzie, litości, trochę to wybija z klimatu
Opublikowano czwartek o 23:164 dni 19 minut temu, Czoperrr napisał(a):Fajna gra ale rozbawił mnie jeden debilizm. Dwie godziny albo i dłużej etapu w szkole żeby otworzyć furtkę w płocie z siatki wysokim na niecałe 2 metry. Nie mogli po prostu przejść przez płot? Rozumiem konwencję gier survival horror gdzie byle skrzynka blokuje przejście no ale ludzie, litości, trochę to wybija z klimatuW SH2R jedno przejście blokuje nam pusta zgrzewka po browarach Tutaj chociaż się postarali ;)
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Co to jest za chora gra, na pewno nie jest to Silent Hill Kiedy gramy w "normalnym" świecie to jeszcze, ale to co dziś w nocy przeżyłem w otherworld to gruba przesada już Napierdalanie kombosów przyszytą wielką ręką lisa xdddd
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Hah dojebany fest był ten moment, było wtf, dobrze że się człowiek nie naciął na żadne spoilery z tym.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Shf bardzo słaba gra wideo chociaż historia i tematy poruszane bardzo fajne
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 42 minutes ago, messer33 said:Hah dojebany fest był ten moment, było wtf, dobrze że się człowiek nie naciął na żadne spoilery z tym.No dla mnie co chwilę coś szokującego bo przed zagraniem nie oglądałem nic poza pierwszym trailerem ani nie czytałem forum i recenzji. Z RE Requiem tak samo i już nie mogę się doczekać ale najpierw trzeba skończyć Silenta.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Też pamiętam że mało co śledziłem z informacji o tej grze a trafiła się taka PEREŁKA.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Fabuła i wszelkie odniesienia do kultury Japonii to sztos. Właściwie co krok można znaleźć symbolikę japońską - czy to w zachowaniu postaci, przedmiotach, przeciwnikach, otoczeniu, dialogach itp. Dla mnie jako fana japońskiej kultury było to niesamowite doświadczenie, nawet pomimo tego że walka ciut kuleje.Tylko na pierwszy rzut polecam wziąć poziom zagadek na Wymagający, a poziom We Mgle jako następne przejście (ja zrobiłem odwrotnie i później żałowałem tego )No i super sprawa z wieloma zakończeniami. Właściwie przez całe ponowne przejścia odkrywa się czy to zmienione cut-scenki czy nowe notatki, które BARDZO zmieniają odbiór niektórych fragmentów scenariusza. Moim zdaniem nie wystarczy odpalić same zakończenia na YT - zbyt dużo się traci z fabuły. Edytowane 1 godzinę temu1 godz. przez nightrunner
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Tylko niestety trzeba przejść 5 razy tego średniej jakości soulslika żeby to wsystko zobaczyć
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Ja przeszedłem dwa razy i wymiękłem. Ale gierka fajna, dobrze że trochę eksperymentują z serią (chociaż ten Townfall narazie nie przekonuje jakoś) i czekam na Silent Hilla na podlasiu
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Też mi się ta walka nie podobała. No ale scenariusz to co innego i zamówiłem sobie mangę Ryu07.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. SHf to poniekąd adaptacja rzeczy od Ryu07, mix jego motywów z mang itp