Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Akademia Pana Kleksa

Featured Replies

Opublikowano

Tak, serio! To może być największe osiągnięcie rodzimej kinematografii od lat!!

Tak, tak - Pan Kot w roli Kleksa a Fronczu jest lektorem narratorem. Mi trailer zrobił i czekam mocno na premierę jak już dawno. :wub:

Tak, tak - Kleks to bohater mojego dzieciństwa i nie chodzi o plame na gaciach. :cool:

• Odpowiedzi 52
  • Wyświetleń 13,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Pełna zgoda co do recki wyżej. Poszliśmy na fali hype'u i już wolałbym chyba włączyć jakieś randomowe filmiki z YT, na to samo by wyszło a hajs w kieszeni.    Na Kleksie się wychowałem, post

• Recka na gałęzi - polecam kanał tego gościa..    

• ta piosenka xD Jak jakaś spierdolona wersja męskiego grania.

Opublikowano

Soundtracku A. Korzyńskiego z oryginału nic nie przebije:

Opublikowano

Dla mnie oryginał to było traumatyczne przeżycie(byłem w kinie na premierę).Mroczne to było dla małego dziecka strasznie.

Opublikowano

Oryginalny film był mroczny, oniryczny i schizowaty, bo przecież książka też taka była. Z nowej wersji zrobią pewnie smieszkowa opowieść polana sosem lgbt. Jeszcze Karolaka brakuje w jednej z ról i będzie mocne 3/10.

Opublikowano

no, dziewczynka jest w trailerze :)

ale z tym akurat problemu nie mam, bo to nie jest żaden remake tylko zupełnie nowa część

Opublikowano
  • Autor

Ja pierdole panią Olę. Film z 84 roku reanimują i jest realna szansa na hiciora ale malkontenci już pizgają, że będzie lgbt i że OST nie przebije oryginału. Wstydźcie się. Idą święta. Więcej wiary!

Opublikowano

Nie ma czegoś takiego jak "raczej na pewno"  :szopenhauer:

Jest albo jedno albo drugie :gayos:

Opublikowano

Ciężko rozumieć podstawy jak się podstawówki nie skończyło :wujaszek:

Opublikowano
  • Autor

Głupek cieszy nas Twoja autoironia ale nie czas to ani miejsce na takie wyznania. Innym razem. :lapka: 

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Nie dziwi mnie taki, a nie inny dobór repertuaru jak i artystów. Od początku było wiadomo jaki jest target filmu. Na tego Kleksa pójdzie młodzież i dzieciaki. Pokolenie 2000+. Stare konie pamiętające oryginały będą w zdecydowanej mniejszości. Plus nawet pierwsze ekranizacje powieści Brzechwy były szyte pod ówczesne czasy [głównie muzycznie].

Bardziej mnie interesuje warstwa wizualna i narracyjna. Za dużo z tego jedynego trailera się nie dowiedzieliśmy. W ogóle bardzo słaba promocja filmu.

Kawulski nie ma jakiegoś dużego dorobku ani też specjalnie wybitnego więc ciężko cokolwiek wywróżyć.

Opublikowano
W dniu 4.12.2023 o 10:40, Kalel napisał:

ta piosenka xD Jak jakaś spierdolona wersja męskiego grania.

Chyba raczej niebinarbego grania:pawel:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Spamują tym kawałkiem w radio non stop. Bez tego teledysku z Rojkiem przebranym za dwunastoletniego kazia, Brodką ubraną i uczesaną jakby była grubo po pięćdziesiątce i zjebanym manieryzmem Kamińskiego to nawet wpada w ucho, pomijając niektóre krindżowe partie tekstu. Na czele z występem grubasa bedoesa, który wyrzuca z siebie kompletnie nie pasujące do niczego gangsterskie wysrywy do jakiegoś innego bitu w jego głowie.

Sam trailer straszny plastik, zero klimatu, tragiczne gówniackie aktorstwo. Wygląda jak jakieś biedny mashup Pottera, Narnii i Alicji w krainie czarów z efektami na poziomie niskobudżetowych animacji. 

Opublikowano
  • Autor

Gadanie starego chuja co wszystko już widział i nic go nie zaskoczy. xd

Ja jestem wychowany na pierwowzorze i jaram się kreacją Kota. Czekam żeby zobaczyć w kinie i wtedy wydam osąd. 

Opublikowano
W dniu 19.12.2023 o 00:30, Tokar napisał:

Spamują tym kawałkiem w radio non stop. Bez tego teledysku z Rojkiem przebranym za dwunastoletniego kazia, Brodką ubraną i uczesaną jakby była grubo po pięćdziesiątce i zjebanym manieryzmem Kamińskiego to nawet wpada w ucho, pomijając niektóre krindżowe partie tekstu. Na czele z występem grubasa bedoesa, który wyrzuca z siebie kompletnie nie pasujące do niczego gangsterskie wysrywy do jakiegoś innego bitu w jego głowie.

czyli, jak wyjebie się 70% składu to da się tego słuchać? Nie zachęca. 

Opublikowano
W dniu 19.12.2023 o 00:30, Tokar napisał:

Na czele z występem grubasa bedoesa, który wyrzuca z siebie kompletnie nie pasujące do niczego gangsterskie wysrywy do jakiegoś innego bitu w jego głowie.

Obydwa raperki to ja nie wiem, po chuj tam w ogóle, bo kawałek jest naprawdę udany, ale ich partie są tam tak na siłę wciśnięte, że tylko pierdolą całe dobre wrażenie na koniec.

Opublikowano
  • Autor

No ale film z założenia ma przyciągnąć małolatów a nie starych :nosacz2: narzekających "ło te nowe rapery ja nie rozumie" więc wybór Bedoesa jak najbardziej trafny. 

Ciesze się, że mogłem Wam uzmysłowić, że nie jesteście dziadersy grupą docelową w tej akcji marketingowej. :lapka: