Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 915
  • Wyświetleń 79,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Krzysztof93
    Krzysztof93

Odpalanie takich gier na tych małych komputerkach na siłę byle tylko nie roztopiły się w dłoniach to jest zwyrolstwo i powinno być karane. Nie chcę patrzeć na takie rzeczy, obrzydza mnie to i obrzydza

• 600-700 euro za granie na 7 calach? Beka Ja wybieram rozwiązania jak logitech g cloud gdzie człowiek płaci 200-300 euro i ma tez dobrą jakość przez clouda czy remote play. SD dobry sprzęt ale nawet on

• to którego warto kupić jeśli chcę grać do snesa plus psxowe gry grywalne bez gałki?

Opublikowano

Cudów nie ma (jeśli chodzi o budżet), ale w telefonach i telewizorach technologia jest od lat i wciąż tanieje. Zapotrzebowanie na prąd to kolejny temat, który można przeskoczyć lub najzwyczajniej w świecie dać ludziom wybór, modele z Oledem lub IPS. Rynek zweryfikuje.

Opublikowano

Ale jak widać OLED nie jest żadnym standardem. W zasadzie tylko rewizje SD i Switcha miały, a wszystko inne nadal pojawia się na (coraz lepszych ale jednak) LCD

Opublikowano
W dniu 30.05.2025 o 22:02, SnoD napisał(a):

Jakieś 8h z zainstalowaną kartą Micro SD i jeszcze jej nie spaliło :p

Karta jest dalej na chodzie. Teraz akurat ogrywam większość gier właśnie z karty i wszystko działa, nawet odpalałem gry w 30W gdzie najmocniej się grzeje sprzęt. Rogala kupiłem w sierpniu 2024 r. więc może to już jakaś bezpieczniejsza rewizja.

Dobrze, że gram w gry z MS Store, to nawet jakby karta się sfajczyła, to wszystkie zapisy mam w chmurze.

Opublikowano

Xbox będzie miał Z2 Extreme, X ma poprzedniego Extreme. Ram i dysk ten sam. Na ogromny skok i 30 fps więcej bym nie liczył, ale może będzie wygodniejszy od zwykłego. No i windows/ apka Xboxa skrojona pod ten sprzet. To jedyne co dla mnie może być na plus i warte podmiany.

Przecieki mówią o 899 euro, co daje 3850. Rog X startował od 3899. Może nie przebiją bariery 4k, ale kto ich tam wie.

Opublikowano

Jak ta apka faktycznie będzie działała dobrze, będzie obsługiwać Steama i cena 899 to jest do przemyślenia przerzucenie Switcha 2 na przyszły rok, a zamiast tego sprzedać Decka, dołożyć kasę na Switcha 2 i kupić tego xboxowego roga. Bo już, w porównaniu do Decka, różnica powinna być spora w mocy. Ale to najpierw poczekam na recenzje i filmy. Bo jakoś ciężko mi w rewolucję uwierzyć

Opublikowano

Cały czas masz dostępnego Roga Z1/ X. Rewolucji żadnej nie będzie.

Nie kumam też po co ludzie mieszają te przenośne Pc ze Switchem. Dwa różne sprzęty, Switcha się kupuje dla gier N. Jak ktoś nie ma backlogu z jedynki, może kupić S2 na koniec roku jak dojdą gry.

Można sobie kupić zwykłego rogala żeby zobaczyć z czym to się je, te konsole są chodliwe i że sprzedażą nie ma problemu.

ALE Ty nie jesteś xboxowy, więc już średnio dla Ciebie. Kupisz że odpalać steam na tym? Też bezsensu. No i nie ma dotykowych paneli które od zawsze chwalisz.

Opublikowano
1 minute ago, iluck85 said:

Cały czas masz dostępnego Roga Z1/ X. Rewolucji żadnej nie będzie.

Nie kumam też po co ludzie mieszają te przenośne Pc ze Switchem. Dwa różne sprzęty, Switcha się kupuje dla gier N. Jak ktoś nie ma backlogu z jedynki, może kupić S2 na koniec roku jak dojdą gry.

Można sobie kupić zwykłego rogala żeby zobaczyć z czym to się je, te konsole są chodliwe i że sprzedażą nie ma problemu.

ALE Ty nie jesteś xboxowy, więc już średnio dla Ciebie. Kupisz że odpalać steam na tym? Też bezsensu. No i nie ma dotykowych paneli które od zawsze chwalisz.

Ty faktycznie, zapomniałem o tych panelach. Dobra, sprawa zamknięta. Parę dni temu grałem sobie w Age of Empires 2 i obecność tych paneli jest dla mnie tak naturalna, że nawet o tym nie myślę.

No Switcha 2 nawet w planach nie mam, póki co. Nie wierzę, że ta Bananza będzie na poziomie Galaxy czy Odyssey, a nie mam nic przeciwko ogrania Metroida 4 na oledowym Switchu 1. Więcej nic ciekawego zapowiedziane nie jest

Opublikowano
54 minuty temu, iluck85 napisał(a):

Xbox będzie miał Z2 Extreme, X ma poprzedniego Extreme. Ram i dysk ten sam. Na ogromny skok i 30 fps więcej bym nie liczył, ale może będzie wygodniejszy od zwykłego. No i windows/ apka Xboxa skrojona pod ten sprzet. To jedyne co dla mnie może być na plus i warte podmiany.

Przecieki mówią o 899 euro, co daje 3850. Rog X startował od 3899. Może nie przebiją bariery 4k, ale kto ich tam wie.

4 koła a będzie to miało chociaż ekran OLED? No nic, do gierek quadruple A zostaje bestia,. Może skuszę się na białą wersję, żeby jakieś indyki z game passa ogrywać chociaż i jakieś emu. Będzie pasować do białego series S potter

Opublikowano
11 minut temu, Chewie napisał(a):

4 koła a będzie to miało chociaż ekran OLED? No nic, do gierek quadruple A zostaje bestia,. Może skuszę się na białą wersję, żeby jakieś indyki z game passa ogrywać chociaż i jakieś emu. Będzie pasować do białego series S potter

Biała wersja to słabszy odpowiednik SD. Mocny Rog Xbox to tylko ten czarny.

Godzinę temu, Homelander napisał(a):

Jak ta apka faktycznie będzie działała dobrze, będzie obsługiwać Steama i cena 899 to jest do przemyślenia przerzucenie Switcha 2 na przyszły rok, a zamiast tego sprzedać Decka, dołożyć kasę na Switcha 2 i kupić tego xboxowego roga. Bo już, w porównaniu do Decka, różnica powinna być spora w mocy. Ale to najpierw poczekam na recenzje i filmy. Bo jakoś ciężko mi w rewolucję uwierzyć

Już zwykły Rogal z Z1 Extreme, który jest na rynku chyba od półtora roku jest znacznie mocniejszy od SD.

Oba sprzęty przy takich samych presetach w tych samych grach, to jest korzyść na rzecz obecnego Roga gdzieś w granicach +60% do wydajności.

Edytowane przez SnoD

Opublikowano

Trochę głupio, że wydają też wersję o mocy Steam Deck, który ma już prawie 4 lata. Bezsensu decyzja bo nie zapewni zbyt dobrej kompatybilności z grami.

Opublikowano
15 minut temu, SnoD napisał(a):

Biała wersja to słabszy odpowiednik SD. Mocny Rog Xbox to tylko ten czarny.

Już zwykły Rogal z Z1 Extreme, który jest na rynku chyba od półtora roku jest znacznie mocniejszy od SD.

Oba sprzęty przy takich samych presetach w tych samych grach, to jest korzyść na rzecz obecnego Roga gdzieś w granicach +60% do wydajności.

Tyle razy co ja to odpale to starczy do słabszych gierek. Chyba, że różnica w cenie będzie na tyle mała, że biały ally będzie bez sensu

Opublikowano
31 minut temu, Chewie napisał(a):

Też nie kumam fenomenu oleda przy tej wielkości.

Ja rozumiem OLED jako TV, ale przy tych HH kompletnie mi powiewa ten ekran. Nie miałem żadnego problemu zrobić przesiadki ze Switcha OLED na S2 i tak samo nie miałem problemu pomiędzy ROGami wywalić SD OLED i wrócić potulnie do stajni ASUS. Ale to ja i nie kumam tego nacisku.

Ten biały będzie w cenie aktualnego Z1 wg przecieków czyli okolice 2.5. Do czarnego trzeba dorzucić 1500zł. Więcej ramu, dysk, a przy tym Xboxowym oprócz przycisku Xbox będzie Z2 Extreme. No i ja wole czarną obudowę, nie trawię białego sprzęty przenośnego. Wyjątek zrobiłem dla New 3DS ze względu na te kolorowe przyciski które robiły robotę.

Opublikowano
19 hours ago, iluck85 said:

A dlaczego by nie porównywać ze Switchem 2? Switch 2 uruchamia też sporo multiplatform, z czasem dojdzie ich więcej, a przykład CP2077 pokazuje, że jak najbardziej daje radę, a to dopiero początek i pierwsze przymiarki deweloperów do nowego sprzętu.

Równocześnie niedużo waży, ma lepszą kulturę pracy oraz jest wyceniony atrakcyjniej niż te przenośne pecety.

Jeśli ktoś ma już w domu konsole stacjonarną i planuje na przenośnym sprzęcie grać poza domem, to jak najbardziej można się wahać. Sam się zastanawiam czy brać może Switcha 2 i przy okazji mieć fajną konsolę do gier ruchowych, czy czekać na te „Xboksy” i mieć ciekawy sprzęt do nadrabiania zaległości oraz wbijania osiągnięć w drodze do pracy.

Opublikowano
2 minuty temu, Mustang napisał(a):

fajną konsolę do gier ruchowych

Nie wiem o czym mówisz ale jak chcesz mieć zabawkę do takich gier no to zapraszam do świata VR. Samodzielne gogle Meta Quest 3 i masz gry ruchowe z prawdziwego zdarzenia.

Opublikowano

3rd party na S2 to zobaczycie, ale z PS4/One.

Opublikowano

myślę że z biegiem czasu Switch 2 dostanie dolidne wsparcie 3rd party, nie istnieje powód dlaczego developerzy mieliby go nie wspierać, zwłaszcza że Switch nie odstaje specjalnie od innych pc handheldów.

Z czasem to się na pewno rozkręci, tylko no właśnie, z czasem.

Opublikowano
53 minutes ago, Krzysztof93 said:

Nie wiem o czym mówisz ale jak chcesz mieć zabawkę do takich gier no to zapraszam do świata VR. Samodzielne gogle Meta Quest 3 i masz gry ruchowe z prawdziwego zdarzenia.

Hmm, ciekawa uwaga, ale z kolei VR to sprzęt do domu.

Switch 2 wydaje mi się interesujący przez swoją uniwersalność. Można nadrobić jakieś starsze gierki 3rd party (chociażby jako używki ze Switcha 1), można pograć w exy, można poskakać w jakiś fitnessach, można pograć w pociągu, można pograć na TV, wszystko w cenie 1/3 albo połowę niższej niż przenośny pecet.

Opublikowano
5 minut temu, Mustang napisał(a):

wszystko w cenie 1/3 albo połowę niższej niż przenośny pecet.

nie rozumiem, jak połowę niższej.
Można poskakać przed Switchem ale jak kupiłem sobie aplikację fitness na VR to pierwsze co zrobiłem po zdjęciu gogli z łba to zdjęcia telefonem i wystawiłem Ring Fit na OLX leo
Ja sobie gadam ale nie polecam mnie słuchać bo jestem chyba najbardziej zawiedzionym użytkownikiem Nintendo na tej planecie.

Opublikowano

Zapowiada się że MS znów przestrzeli ze swoją wizją. Gorsza wersja będzie pewnie za 2500zl o hooyowej wydajności.

A ten z dobrą wydajnością będzie kurewsko drogi bo będzie traktowany jako sprzęt "premium". 4 tysie? No elo

Opublikowano
Teraz, drozdu7 napisał(a):

Zapowiada się że MS znów przestrzeli ze swoją wizją. Gorsza wersja będzie pewnie za 2500zl o hooyowej wydajności.

A ten z dobrą wydajnością będzie kurewsko drogi bo będzie traktowany jako sprzęt "premium". 4 tysie? No elo

Za 2.5K można kupić fajny, całkiem wydajny sprzęt. Nie ma co biadolić.