Opublikowano 20 lipca20 lip 2 godziny temu, easye napisał(a):Kupowanie Roga po to by sobie zainstalować jakiegoś Bazzite to dla mnie nieporozumienie.Trochę tak ale jak ktoś chciałby wymienić Steam Decka na coś nowszego to taki ROG Ally nowy wypasiony z Bazzite = Steam Deck 2/Pro. Jak zwał tak srał ale wymiana zapewniłaby dostęp do wielu nowych gier, które już na SD są mało przyjemne w ogrywaniu albo niegrywalne. I miałby taki użytkownik swoje Steam Deckowe środowisko na dużo mocniejszym sprzęcie.Ja jestem widocznie największym debilem bo siedzę na Windows i nie korzystam z GP xd (trochę w imię zasad i dlatego, że aktualnie nie widzę potrzeby opłacać żadnego abo)
Opublikowano 20 lipca20 lip 3 godziny temu, easye napisał(a):jak ktoś ma gry tylko na steam i nie potrafi korzystać z komputera to może, ale ten sprzęt jest raczej dla ludzi, którzy chcą mieć dostęp do całej biblioteki gier PC, w tym Game Passa.Kupowanie Roga po to by sobie zainstalować jakiegoś Bazzite to dla mnie nieporozumienie.Płacimy za pełnoprawny komputer PC, a dobrowolnie zamieniamy go w wykastrowany półprodukt...Przecież windows to syf. Na bazzite masz prawdziwy handheld experience z normalnym wybudzaniem i lepszą wydajnością. Ja akurat siedzę na ally z windowsem bo niestety korzystam z game passa i głównie po to go kupiłem.
Opublikowano 21 lipca21 lip Windows kompletnie się w moim przypadku nie sprawdza na pocketpc. Jednak w tych sprzętach bardzo ważna jest wygoda i płyność działania a windows tego nie daje.
Opublikowano 27 lipca27 lip Nadal jest jakiś problem z tym pinem jebanym, ostatnio musiałem restartować urządzenie 5 razy żeby mi się pokazała klawiatura. W 90% przypadków to się nie zdarza ale jak po takim czasie od premiery to w ogóle ma prawo istnieć? No nic, może format by coś naprawił. Nadal chcę zrobić jakiś debloat i wywalić to co się da z windowsa specjalnym programem bo ta apka xboxa coraz częściej łapie jakąś zmułę ale lenistwo i brak czasu robią swoje. Wersja OLED kusi bo jasność ekranu jest dość słaba, na działce da się grać tylko w cieniu pod parasolem. Poczekam sobie na Ally 2, oby był oledzik boży na start.
Opublikowano 27 lipca27 lip @Chewie jak najbardziej polecam pełen format i nie używane obrazu z tego Live Web Recovery z poziomu BIOSu, tylko pobrać Media tool creator ze strony M$ i stworzyć najnowszą kompilację Win 11 na PenDrive. Mam to przetrenowane na kilku ROGach.Jak ktoś by potrzebował, to mogę przygotować pełny tutorial jak krok po kroku przez wszystko przebrnąć.Różnica jest duża i zauważalna gołym okiem jak się wszystko zrobi.Natomiast to wciąż będzie Windows ze wszystkimi swoimi plusami i minusami.Dlatego najlepiej DualBoot i mieć obok Windowsa jeszcze Bazzite / SteamOS / CachyOS, które jednak do obsługi HH sprawują się nieporównywalnie lepiej.
Opublikowano 20 sierpnia20 sie To prawda z pierwszym rogalem, miałem go i był nieznośny jeśli chodzi o kulturę pracy, ale w wersji x czy późniejszych z brandem xbox ten problem już nie istnieje, nawet na wyższych W jest cicho, podobnie inne modele jak msi claw ai itp. U mnie na LeGO na 30W już jest szum, bo muszę podkręcić wentyl, ale do wycia to daleko. Tylko 30W to się używa w ekstremalnie skrajnych przypadkach, bo przyrost z 25 na 30W jeśli chodzi o fps jest znikomy, a temp. rośnie nieproporcjonalnie do wydajności. Wycie to mi się kojarzy jak ps4 fat/pro wjeżdżało na najwyższe obroty.Co do usypiania to raczej w większości gier da się włączyć pauzę na cutscence, ja tak zawszę robię, nawet na x, który ma bezbłędny QR. No i tak, switch to na pewno robi szybciej i najpewniej, ale nadal nie umywa się do tego, co robiła vita, która również usypiała/wybudzała w ciągu chwili, ale potrafiła wytrzymać na baterii w stanie uśpienia kilka miesięcy.15 godzin temu, DarkStar napisał(a):Oczywiście, że nadal prawda, bo mam Steam Decka OLED, którego używam. To zależy od gry. Są takie, gdzie to jest szybkie i są takie, gdzie trwa to kilka sekund podczas których trzeba oglądać animację, a gra nadal działa w tle. Potrafi na przykład uciąć kawałek dialogu jeżeli uśpimy komputer w trakcie jakiejś scenki. Switch w takim przypadku przerywa grę natychmiast w połowie zdania NPC.Steam Deck OLED. Przy 20W wentylator jest wyraźnie słyszalny. ROG Ally to samo.--Żeby wszystkich z osobna nie cytować, to odnośnie grania w podróży -- ja to robię w pociągach (na dłuższych trasach) i w samolocie. Jak kiedyś odpaliłem South of Midnight na Rogalu, to się za chwilę zorientowałem, że już lądujemy ;) A tak to gram na handheldach w domu - w zależności od gry i sytuacji. Mam 15 minut na granie rano kiedy piję kawę przed poranną kupą? Handheld. Mam chwilę przerwy wieczorem, za mało na długą sesję przed TV, ale za dużo żeby nie scrollować telefonu? Handheld. Wyjeżdżam gdzieś gdzie będę miał czas i ochotę zagrać po spotkaniu z rodziną czy po wycieczce w hotelu? Zabieram handhelda. Czasem mi się po prostu nie chce odpalać dużej konsoli nawet jak jestem w domu i łatwiej mi wskoczyć do gry na przenośnym sprzęcie. Lubię też po prostu czasem sobie grać na wywalony sofie w pozycji leżącej.
Opublikowano 29 sierpnia29 sie A wiadomo kiedy zwykły rog z oledem bez okularów i wersji limitowanej? Zara jesień, zima braknie mi sprzętu do grania w kuchni jak w pokoju będą spać/oglądać coś na TV. Aktualnie Xbox X za 3600 jest.
Opublikowano 29 sierpnia29 sie gdzie w takiej cenie?A już widze - w ratach MediaExpert, spoko cena, szkoda że nie ma oficjalnej OLEDa.
Opublikowano 29 sierpnia29 sie Właśnie brakuje info kiedy Xbox x z oledem i czy cena się utrzyma. I trochę w kropce jestem, czekać czy brać co jest.
Opublikowano 29 sierpnia29 sie Przecież ta wersja z okazji 25 lat będzie miała premierę dopiero w połowie października. Zanim wyjdzie jakaś standardowa wersja z OLED to pewnie przyszły rok dopiero.
Opublikowano 30 sierpnia30 sie Ten sprzęt to taki handheld prawie ostateczny. Brakuje ciut większego ekranu i okeda do szczęścia. Mam nadzieję ze w następnym roku wyjdzie Ten czarny z oledem.
Opublikowano 30 sierpnia30 sie Nie wiem co oni się znowu wygłupiają z tym ekranem, jak już każdy od dawna ma 8".
Opublikowano 30 sierpnia30 sie W dniu 29.08.2026 o 21:01, iluck85 napisał(a):A wiadomo kiedy zwykły rog z oledem bez okularów i wersji limitowanej?Zara jesień, zima braknie mi sprzętu do grania w kuchni jak w pokoju będą spać/oglądać coś na TV.Aktualnie Xbox X za 3600 jest.Jeszcze Lenovo Legion Go S ze Steam OS ma teraz fajna cene z cashbackiem - 2300.Tylko to już nie ta sama moc co RoG i nie ta sama bateria...No i ten touchpad xDDDDDDDDD
Opublikowano 31 sierpnia31 sie Dla mnie za drogi, prawie 6k to dużo jak za taki sprzęt. Prawie tysiaka tańszy jest Lenovo Legion Go 2 a ma 9 calowego oleda i więcej ramu no i bajery z których nie będę korzystał
Opublikowano poniedziałek o 13:425 dni nie no cena samej konsoli to chyba nie będzie 6k?@iluck85 - ja polecam Switcha 2, jeden z najfajniejszych handheldów, chociaz też kusi cały czas by odkupić jakiegoś Pocket PC.
Opublikowano poniedziałek o 13:505 dni 7 minut temu, easye napisał(a):nie no cena samej konsoli to chyba nie będzie 6k?@iluck85 - ja polecam Switcha 2, jeden z najfajniejszych handheldów, chociaz też kusi cały czas by odkupić jakiegoś Pocket PC.1300 dolców bez vatu.
Opublikowano poniedziałek o 14:075 dni To ładnie wycenili te okulary xD na 100$, bez sensu totalnie.Tak jak mówisz, zdecydowanie za drogo - 2 razy drożej za tą samą konsole z Oledem?
Opublikowano poniedziałek o 14:105 dni 2 minuty temu, easye napisał(a):To ładnie wycenili te okulary xD na 100$, bez sensu totalnie.Tak jak mówisz, zdecydowanie za drogo - 2 razy drożej za tą samą konsole z Oledem?Nie dwa razy drożej bo bez oleda oficjalna cena to było 1000 dolców. Natomiast oled z tymi okularami 2500 plus w zestawie pierdoły jak walizka. Więc nie 100 dolców więcej.
Opublikowano poniedziałek o 22:095 dni To wersja z okazji 20 lecia i do tego okulary.6k nie będzie kosztował zwykły tylko dlatego że dodali oled.Mam S2 i Zara Okaryna, ale i w GP jest co robić.
Opublikowano wtorek o 10:374 dni no to już się pogubiłem no, bo przecież nikt z nas chyba tutaj nie chce kupić handhelda z oksami, tylko wersje bez.
Opublikowano wtorek o 10:564 dni 1400 euro to ten z okazji 20 lecia i z okularami.Niech zrobią Xbox x z ekranem oled i tyle. Nie będzie to kosztować tyle.A jak to ma wyjść w 2027 to może odświeża. Nowy Procek albo RAM dołożą.Czekać nie czekać, poczekać na cenę 3600 w ME i atakować można.
Opublikowano wtorek o 12:204 dni Nie no sprzętowo to będzie dokładnie ta sama konsola, z fajniejszym ciut większym ekranem wiec i te bezele do okoła nie będą tak wkurzac.W sumie to może i by z tymi okularami wziął.Tak czy siak ja się wstrzymuje - moim zdaniem to będą też od razu sprzedawane konsole bez oksów.