Słupek 2 119 Opublikowano 18 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 za dobrze szło ostatnio, oblecialem stałe punkty albo stary numer albo brak a ogóle:/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 18 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 Czyli co, nie ma? Bo nie wiem, którędy z pracy wracać - żeby kupić szmatławca muszę robić detour, po drodze nie mam gdzie kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 501 Opublikowano 18 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 A widzisz, mogłeś zostać przy prenumeracie i by było wiadomo, że nie ma. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Słupek 2 119 Opublikowano 18 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 42 minuty temu, Bzduras napisał: Czyli co, nie ma? Bo nie wiem, którędy z pracy wracać - żeby kupić szmatławca muszę robić detour, po drodze nie mam gdzie kupić. nie, empik, inmedio i osiedlowe delikatesy (w których zawsze jest jak jest) 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
number_nine 1 317 Opublikowano 18 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 Mnie rozwaliło jak kiedyś szukałem numeru jakoś dzień po premierze, odbiłem się od dwóch saloników prasowych i finalnie znalazłem przypadkiem w sklepie z piwami rzemieślniczymi koleś miał mikro kącik z prasą, a w nim PE i CDA. Także dystrybucja czasem dziwnie działa Cytuj Odnośnik do komentarza
Damian14 226 Opublikowano 18 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 Czekam mocno na tekst o LOLu, szczególnie że autorem tekstu jest Mazzi, który był wtedy ważnym ogniwem ekipy LOLa. Mam nadzieję dowiedzieć się czemu projekt upadł i czemu upadł tak szybko. Mam kilka numerów i niektóre artykuły, czy wywiady były całkiem spoko. Niektóre też były do bólu infantylne i durnowate, ale całościowo była w tym jakaś wartość. I motyw, który już był na forum poruszany, czyli tekst okładkowy z drugiego numeru "Dresiarze, 3 paski zamiast mózgu", gdzie większość tekstu to była perfidna zrzynka ze skeczu grupy KARCZOH. Jako nastolatek byłem w szoku, że moi prawie że bohaterowie dopuścili się takiego plagiatu. Ale z drugiej strony może członkiem KARCZOHa był Koso, albo inny redaktor (grupa była z Poznania o ile dobrze pamiętam). Tak czy inaczej co mogło pójść nie tak gdzie szefem projektu był HIV, a jego zastepcą Shiva? Czekam też na tekst jednostce 731. Zakładam, że nie było łatwo czytać o tych barbarzyństwach, żeby to podać potem czytelnikom w skondensowanej formie. Temat bardzo niecodzienny jak na pisemko o gierkach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 18 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 4 minuty temu, Damian14 napisał: Mam nadzieję dowiedzieć się czemu projekt upadł i czemu upadł tak szybko. Nie sprzedawał się. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 18 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 Lol miał trafić dla nieco starszych, którym odpowiadał humor z PSX Extreme (plucie z wieży Eiffla, zjazd na fotelikach czy coś tego typu). Chyba to miało być coś w stylu CKMu, ale bez bab? Miałem ze 3 numery, jeden o trawie, drugi o amfie, dobrze Kali tam wszystko wyjaśnił - pokazałem pismo dilerowi w klasie hehe. Pamiętam że na foto były ludziki z lego ze zrobionym rulonem z banknotu i napisem "no to po połóweczce, czy po calaku?" Cytuj Odnośnik do komentarza
LeifErikson 1 101 Opublikowano 18 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 No proszę, wygląda na to, ze ten numer jest przełomowy, bo chyba jeszcze nigdy w szmatlawcu nie mieliśmy reklamy... procesorów! Ale na moje oko to świetny znak na przyszłość (biznesową), bo to znaczy że reklamodawcy zauważyli multiplatformowy potencjał w Extrimie. Cytuj Odnośnik do komentarza
mitra 1 787 Opublikowano 18 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 3 godziny temu, Damian14 napisał: Czekam też na tekst jednostce 731. Zakładam, że nie było łatwo czytać o tych barbarzyństwach, żeby to podać potem czytelnikom w skondensowanej formie. Temat bardzo niecodzienny jak na pisemko o gierkach. W którymś Focusie był całkiem obszerny tekst o tej jednostce, gdzieś powinienem mieć w domu ten numer. W weekend poszukam i może uda mi się jakoś zeskanować to mógłbym podrzucić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 501 Opublikowano 18 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 Widzę, że pojedynek o najlepsze DLC zakończony remisem, ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 18 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 we Wrocławiu na Bielanach brak Cytuj Odnośnik do komentarza
Mauser 11 Opublikowano 18 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 Nie ma w empiku ani inmedio we wrocławiu w magnolii ;/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_daras_ 725 Opublikowano 18 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 Inmedio Kraków też nie ma. PE jest jak współczesne gry- nie kupuje się na premierę Cytuj Odnośnik do komentarza
mitra 1 787 Opublikowano 18 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 (edytowane) Jutro będzie w skrzynce E: No i nie ma Edytowane 19 Maja 2023 przez mitra 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Atherius 30 Opublikowano 19 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2023 Również skrzyneczka pusta, a miało być tak pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 19 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2023 Ale ten artykuł o LOLu troszkę mnie rozczarował Jest parę (dosłownie) smaczków z kulisów produkcji i tego co tam się działo przy tworzeniu projektu, ale mam wrażenie, że 3/4 tekstu to wspominki o treści lub tematyce konkretnych artykułów dla ludzi którzy nie mieli z pismem styczności. Kurczę, szkoda, bo Mazzi na pewno mógłby uchylić większego rąbka tajemnicy, a podsumowanie losów tego projektu już chyba padło w podobnej formie w tym temacie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 596 Opublikowano 20 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2023 Kupilyta? We wro dzis nadal nie ma 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 20 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2023 W dniu 18.05.2023 o 20:21, mitra napisał: Jutro będzie w skrzynce E: No i nie ma Był u mnie listonosz wczoraj z przesyłka, pytam o prenumerate, to powiedział, że poczta chuj, od tygodnia czeka na polecony priorytet Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 20 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2023 18 minut temu, MichAelis napisał: Kupilyta? We wro dzis nadal nie ma Wczoraj w Szczecinie bez problemu w kiosku Ruchu Cytuj Odnośnik do komentarza
Mauser 11 Opublikowano 20 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2023 tak kupiłem we Wro - z godzinę temu w Astrze na Horbaczewskiego na piętrze w kiosku - był tylko jeden numer. Ale zaskoczenie z papierem śliski jak kupa po jagodach i tak samo intensywny w zapachu najbardziej podobał mi się ten gazetowy niczym "Detektyw", ale jak zostanie taki to dla mnie spoko :) Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 20 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2023 Dwa numery w okolicznym Świecie Prasy, jeden zabrałem do domu. Swoją drogą, miałem co prawda pewne przypuszczenia co do oceny Redfall, ale nic nie przygotowało mnie na to co zobaczyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Damian14 226 Opublikowano 21 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2023 W dniu 19.05.2023 o 17:47, Bzduras napisał: Ale ten artykuł o LOLu troszkę mnie rozczarował Jest parę (dosłownie) smaczków z kulisów produkcji i tego co tam się działo przy tworzeniu projektu, ale mam wrażenie, że 3/4 tekstu to wspominki o treści lub tematyce konkretnych artykułów dla ludzi którzy nie mieli z pismem styczności. To. Artykuł w porządku, jak ktoś nie miał styczności z LOLem to nawet bardzo w porządku. Ale liczyłem na jakieś mocno zakulisowe informacje, coś więcej jak się układała współpraca z HIVem, czy były jakieś wewnętrzne kwasy, które sprawiły że projekt umarł wcześniej itp. Zdawkowe info o tym że brakło reklamodawców to za mało i znając charaktery ludzi maczających palce w LOLu to musiało się tam dziać grubiej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 671 Opublikowano 21 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2023 No niestety muszę podbić przedmówców. LOLa znam z trzech pierwszych numerów, więc samo opisanie, czym był projekt i co trafiało do magazynu, nie było dla mnie specjalnie interesujące. Jasne, pewnie sporo czytelników nie trzymało tego "spin-offa" w ręce, ba, nawet nie wiedziało o jego istnieniu, no ale z mojej perspektywy tak to wygląda. Tym bardziej, że projekt umarł dosyć szybko, a osobistości w niego zaangażowane były mocno "kolorowe", więc śmiało można założyć, że za kulisami bywało ciekawie. Choć biorę oczywiście pod uwagę, że nie wszystko można/wypada opisywać, nawet po latach. No i szkoda mi się zrobiło, że nie nabyłem wówczas numerów 4 i 5, nawet nie wiedziałem, że tyle ich było. Koniec końców, dzięki za ten powrót do przeszłości i liczę na podobny dotyczący Maniaka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Butt 3 423 Opublikowano 21 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2023 Ja LOLa w ręce trzymałem, kupiłem bodajże trzeci numer, a i tak nic z tego nie pamiętam. Także co by tam w PE nie napasili to będzie dla mnie informatywne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi