Opublikowano czwartek o 11:314 dni 2 minuty temu, Szermac napisał(a):Co to jest to Legacy style ?No stara kamera i nie mozesz strzelać poruszając się. Animacje Snake'a są też inne (czyli jednak trochę je zmienili na potrzeby nowego sterowania). Można zmienić podczas gry.
Opublikowano czwartek o 11:424 dni 15 godzin temu, Bartolinsky napisał(a):Muszę ich w czymś jednak pochwalić, bo nowa aranżacja Snake Eater przez panią Cynthie jest bardzo spoko. Brzmi dojrzalej i bardziej jazzowo, a zamiast wielkiej sali w filharmonii, bardziej wyobrażam sobie mały klubik w którym można ciąć siekierą powietrze od szlugów No ciareczki były przy openingu <3.
Opublikowano czwartek o 12:024 dni Przechodzę właśnie mgs2 i jeśli chodzi o legacy style to dziękuję, ale nie skorzystam
Opublikowano czwartek o 12:504 dni Stare kamery z MGS 1, 2, 3 są dziś absolutnie niegrywalne. Ostatnio odpaliłem tez MGS2 na Vicie i odpadłem po kilku h.
Opublikowano czwartek o 13:034 dni 12 minutes ago, Jakim said:Stare kamery z MGS 1, 2, 3 są dziś absolutnie niegrywalne. Ostatnio odpaliłem tez MGS2 na Vicie i odpadłem po kilku h.Po kilku h to gra się kończy
Opublikowano czwartek o 13:054 dni Hehehe to Tuxedo z day1 dlc to pay2win jest xD.Szkoda, że te parezne świnki dali to jako DLC, bo aż się prosi o trofik, żeby przejść grę całym na biało.// normalnie to tuxedo też jest do zdobycia, więc luz
Opublikowano czwartek o 13:224 dni Da się grać, RE5 tak się przechodziło i się żyło potem. Nawet nie bolało. Ostatnio przechodziłem MGS1 i tam była dopiero jazda z celowaniem
Opublikowano czwartek o 13:244 dni Mgs1 na lajcie się celuje. Tam i tak ludziki zazwyczaj się omija albo obezwladnia by alarmu nie dawały.
Opublikowano czwartek o 13:334 dni W MGS1 jest auto aim więc wystarczy klikać spust jak celownik laserowy przyklei się do przeciwnika. W MGS2 przez tryb FPP i pistolet usypiający jest jeszcze łatwiej.
Opublikowano czwartek o 13:394 dni Pograłem chwile i szybciutko poszedł refund żeby przypadkiem nie przekroczyć 2h w sklepie u grubego. Nie grałem w oryginał ale biorąc pod uwagę fakt, że w strzelankach/skradankach w 2004 roku mieliśmy już Dooma 3, Half Life 2 i Far Cry 1 a rok później genialny Splinter Cell Chaos Theory to ten MGS był taki se chyba.370 zł za grę (remaster) to bekaBrak jezyka polskiegoTo nie remake, a bieda remasterPoza postaciami, grafika jak z 2010 rokuStan techniczny wołający o pomstę do jezuskaLock na 60 fps w 2025Lokacje to jakaś beka xD Śmiejemy się z Bethesdy ale tutaj każde przejście do nowego korytarza wita nas loadingiemMovement jakiś taki dziwny i mało responsywnyFeeling wrażniena gry z PS2 z nakładką graficznąLiczyłem, że AI wrogów będzie ulepszone ale to nadal głąby rodem z PS2.Z plusów to ładne custscenki i nawet wciągający fabuła, ale Kojimizmy są mocne. Jak stanieje do 50 zł to sprawdzę z może innym nastawieniem. Edytowane czwartek o 13:394 dni przez Rooofie
Opublikowano czwartek o 13:514 dni Skoro aktualizacja na PS5 waży 22GB to naprawia wszystkie bolączki, prawda?PRAWDA?
Opublikowano czwartek o 13:554 dni 30 minut temu, oFi napisał(a):Mgs1 na lajcie się celuje. Tam i tak ludziki zazwyczaj się omija albo obezwladnia by alarmu nie dawały.Na extreme jak lecisz na range BB/Fox to nie jest lajt
Opublikowano czwartek o 13:564 dni Juz zaczeli modowac xdddCzekam oczywiście na pociąg tomek zamiast the boss na końcu 2 minuty temu, michu86- napisał(a):Na extreme jak lecisz na range BB/Fox to nie jest lajt Najgorsza to walka z mg rexem i walka z braciakiem na nim pamiętam. Trzeba się nauczyć tych walk, bo lag jest potężny przy nich.A zwykle mobki raczej nie stanowią zagrożenia jak wiesz jak się poruszać po shadow moses.
Opublikowano czwartek o 15:144 dni Godzinę temu, Patapon napisał(a):Skoro aktualizacja na PS5 waży 22GB to naprawia wszystkie bolączki, prawda?PRAWDA?Normalnie wszystko zapierdala, nie widziałem żadnego błędu, a już mam 5h na liczniku, pewnie jutro skończę grę.
Opublikowano czwartek o 20:033 dni Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Odrestaurowany Metal Gear Solid prezentuje się znakomicie. Śliczna gra. Jeżeli istnieją jakieś niedogodności, o których niektórzy wspominali, ja ich nie doświadczyłem. Dodam, że Konami dzisiaj zapewniło, że łatka eliminująca problemy jest już gotowa. Tak prezentuje się klasyczne i nowoczesne ustawienie. Gra oferuje sporo filtrów, ale dostępne są tylko w trybie legacy oraz foto. Wybrałem kombo: japoński (mowa), angielski (napisy). Szkoda, że nie ma wersji pl. Nie ma co się rozpisywać. Kto grał, ten wie, że to kapitalna gra. Nie ode mnie zależy wycena tej pozycji i nie ma też sensu zaglądać komuś do portfela. Jeśli jednak dla kogoś MGS 3 było tytułem 9-10/10, śmiało może sięgać po tę wersję. Mnie gra się znakomicie i bawię się przy tym przednio.Uciekam do gry - polecam. Edytowane czwartek o 21:233 dni przez Sylvan Wielki
Opublikowano czwartek o 20:293 dni I jak tam, ci co grają - czujecie się obszczani? Wyruchani? Osrani? Macie spuchę Konami na wargach? Jako fan oryginalu jestem bardzo suto najedzony, to jest to co uwielbiam plus praktycznie wszystkie zmiany QoL są na duży plus. Można rzec, że I'm still in a thrill
Opublikowano czwartek o 20:423 dni Gdyby tylko Konami nie poszło w tego UE5, a używało ulepszonego na miarę dzisiejszych czasów FoxEngine. to remake MGS3 byśmy odpalili nawet na poprzedniej generacji bez żadnego stutteringu
Opublikowano piątek o 06:403 dni 10 hours ago, Sylvan Wielki said:Odrestaurowany Metal Gear Solid prezentuje się znakomicie. Śliczna gra. Jeżeli istnieją jakieś niedogodności, o których niektórzy wspominali, ja ich nie doświadczyłem. Dodam, że Konami dzisiaj zapewniło, że łatka eliminująca problemy jest już gotowa. Tak prezentuje się klasyczne i nowoczesne ustawienie. Gra oferuje sporo filtrów, ale dostępne są tylko w trybie legacy oraz foto. Wybrałem kombo: japoński (mowa), angielski (napisy). Szkoda, że nie ma wersji pl. Nie ma co się rozpisywać. Kto grał, ten wie, że to kapitalna gra. Nie ode mnie zależy wycena tej pozycji i nie ma też sensu zaglądać komuś do portfela. Jeśli jednak dla kogoś MGS 3 było tytułem 9-10/10, śmiało może sięgać po tę wersję. Mnie gra się znakomicie i bawię się przy tym przednio.Uciekam do gry - polecam.Big Boss nie wygląda mi na małego japończyka, Eva chyba też nie ma pipki w poprzek. Dlaczego grasz po Japońsku?
Opublikowano piątek o 06:413 dni wczoraj pozno zasiadlem wiec przeszedlem jeno virtous mission. stary dobry mgs3, ale wyglada i dziala zajebiscie. mam ustawione wszystko na ultra (pc), spada czasem do 50 fpsow, ale jestem konsolomaniakiem, wiec to zaden problem.nigdy o tym nie myslalem, ale zrzucaja big bossa do ruskow w zielonym kombinezonie z napisem US ARMY. hmm.
Opublikowano piątek o 09:003 dni Nie wiem czy ktoś pisał o tym czy nie ale w menu pauzy jest w prawym dolnym rogu ikona kaczki i żabki oraz licznik zbiorów. Natomiast nad ich głowami jest znaczek czy w danej lokacji znaleźliśmy zwierzątko. Z tego co pograłem to po każdej nowej lokacji (przejście z czarnym tłem) jest nowa kaczka i żaba do poszukania. Na początku myślałem że to tylko licznik i nie zwróciłem uwagi, że można dokładnie śledzić gdzie nam brakuje:)
Opublikowano piątek o 10:013 dni Konami dba o graczy i już z rana patchyk 1.001.002.Pewnie już nie będzie tych spadków klatek, których przez 1.5 godziny i tak nie zauważyłem.
Opublikowano piątek o 10:043 dni Wydać grę 20 lat starą z błędami a później codziennie ją patchować. Plują na graczy, a ci myślą, że deszcz pada Jeszcze podziękujcie na kolanach przez bossem Konami.
Opublikowano piątek o 10:153 dni 11 minut temu, Patapon napisał(a):Konami dba o graczy i już z rana patchyk 1.001.002.Pewnie już nie będzie tych spadków klatek, których przez 1.5 godziny i tak nie zauważyłem.Jestem pod koniec gry, a oni patchują xD.Serio muszę powiedzieć, że już dawno nie grałem w tak dopracowany tytuł, a zacząłem grać minutę po wydaniu day1 patcha :).Może coś w wersji PC nie bangla, ale na pewno na mojej wersji konsolowej nic nie widziałem.Ciekawe, czy bedzie patch notes.A to multi kiedy ma być?Idę dalej grać i szukać dziury w całym.Dla mnie to Konami zalicza właśnie najlepszy powrót w historii branży, jeszcze niech nowy Silent wyjdzie i potem Castlevania i znowu MGS i znowu Silent.Nie wiem jak Wy, ale ja tęskniłem.Pecetowcy też się ciesząMam wrażenie, że cała branża chciałaby, że Konami się zesrało, było tak przy SH2 i teraz jest podobnie, w międzyczasie wydali jeszcze Suikodena, zaraz wpadnie f i nie było do tej pory żadnej wtopy. Tylko MGS Collection było swego rodzaju wtopą, ale to była pierwsza reedycja po powrocie i też ją naprawili.