Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Metal Gear Solid Δ: Snake Eater

Featured Replies

Opublikowano

Już kończąc ten festiwal żenady i analfabetyzmu z Waszej strony, to pozwolę sobie tylko przypomnieć kilka swoich ostatnich postów

foB1H65.jpeg

y7yo0Ne.jpeg

lKs93fK.jpeg

Jak widać od samego początku pisałem jaki mam stosunek do tego remaku, z czego wynika moje rozczarowanie i na jakich zasadach mam zamiar go ograć. Nic nie pisałem, że w ogóle planuję go zlać. To, że jimmy był zbyt głupi, żeby to pojąć swoim rozumem i próbuje teraz manipulować jakbym to ja wyszedł na hipokrytę to mnie nie dziwi, ale że reszta forumka poszła tym samym tropem, to jednak trochę szok

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Wyświetleń 75,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Sylvan Wielki
    Sylvan Wielki

Odrestaurowany Metal Gear Solid prezentuje się znakomicie. Śliczna gra. Jeżeli istnieją jakieś niedogodności, o których niektórzy wspominali, ja ich nie doświadczyłem. Dodam, że Konami dzisia

• Ktoś pyta dlaczego popiersie nie ma rąk, a ktoś mu odpowiada że tak wygląda Bomberman. I tak to się żyje na tym forumku 

• KrYcHu_89
    KrYcHu_89

Ja gram od 2 godzin i muszę powiedzieć, że jestem zachwycony i mam wrażenie, że jak na PS5 Pro nie siedzi się z metrówką klatek to spadków się nie zauważy w 99% gry, co jest zaslugą VRR. Najgorzej ma

Opublikowano

A nawet jakbyś zmienił zdanie to co? No trafiło się, zmieniłem zdanie. I? Chuj to kogo obchodzi. Twoje pieniądze, Twój czas, Twoja sprawa

Opublikowano

Jasne, że tak, ale bawi że mimo braku zmiany zdania i trzymania się od początku swoich postanowień udało się rozkręcić aferę co najmniej jakbym zaczął kupować gry Sweet Baby obama

Gdzie wystarczyło dosłownie zerknąć na poprzednią stronę i przeczytać, że gra nie jest dla mnie skreślona, a bekę mam tylko z graczyków wydających na to pełną cenę, bo Konami za to co tu wysrało zwyczajnie na takie pieniądze nie zasłużyło. Można też robić kurwę z logiki jak niektórzy próbując wcisnąć kit, że kupowanie używek z drugiej albo i dziesiątej ręki zachęci korpo to wypuszczania kolejnych leniwych bubli, ale każdy kto ma sprawne przynajmniej dwie komórki mózgowe wie, że to nieprawda, bo gdyby każdy tak robił to gra sprzedałaby się tak mizernie, że na Delcie by się skończyło. Więc grzecznie podziękujmy jimmy'ego i reszcie preorderowców i można kończyć ten temat.

Opublikowano
4 minuty temu, Josh napisał(a):

Jasne, że tak, ale bawi że mimo braku zmiany zdania i trzymania się od początku swoich postanowień udało się rozkręcić aferę co najmniej jakbym zaczął kupować gry Sweet Baby obama

A grałeś w Alana Wake'a 2? To właśnie gra zrobiona we współpracy ze Sweet Baby Inc.

Przejebane :/

Opublikowano
24 minutes ago, Josh said:

Forumek się dopierdala bez czytania i wyrywając zdania z kontekstu? O to nowe, nie znałem.

Opublikowano

Po prostu bawi "ta gra to sranie na graczy, ja dam się osrać dopiero w odpowiedniej cenie", nic więcej.

Opublikowano
2 minutes ago, Bzduras said:

Po prostu bawi "ta gra to sranie na graczy, ja dam się osrać dopiero w odpowiedniej cenie", nic więcej.

No ale co w tym dziwnego? Big Mac za 300 zeta to kurwa skandal w biały dzień i sranie na konsumenta. Big Mac za 3 zeta to smaczna kanapka bardzo rozsądnie wyceniona

Opublikowano

No kurwa nie wiem, jak uważam, że ktoś chce mnie wyruchać, osrać, wyrzygać się i co tam jeszcze było pisane w temacie to po prostu odbijam w bok. ALE TO DLA MNIE, opinia nie fakty

Opublikowano

No sprzedając za 70$ widocznie chce to zrobić. Gdyby sprzedawał za 30 to byłby to bardzo rozsądnie wyceniony remake. Jak zawsze, wszystko jest kwestią ceny. Ja na Switcha 2 za 450$ mam wyjebane po całości. Ale za 250 to brałbym choćby dziś

Opublikowano
Godzinę temu, Bzduras napisał(a):

Ja już nie wiem jak to dokładniej sprecyzować tak, żeby każdy zrozumiał, ale spróbuję po raz ostatni: gdyby miał za to zapłacić full price, czyli tyle samo co za remake'a Resident Evil 4 albo Silent Hill 2 (gdzie deweloperzy włożyli nieporównywalnie więcej wysiłku) to poczułbym się nie tylko osrany, ale wręcz jakby mi Konami kazało przez tydzieć pływać w ich szambie. Tak, cena ma tutaj znaczenie, a nawet decydujący wpływ na to czy czuję się osrany przez wydawcę czy nie i stąd biorą się moje gorzkie żale. Gdyby od razu sprzedawali Deltę za stówkę, max 150 to by w ogóle nie było tematu, ale że zdecydowali się orżnąć graczy wypuszczając najbardziej leniwy remake w historii remaków, to mam o nich takie zdanie, a nie inne. Gra sama w sobie jest bardzo dobra (ciężko żeby nie była, skoro to podrasowana wersja najlepszej skradanki ever), to była tylko kwestia czasu zanim położę na niej łapy, pisałem o tym wiele razy, ale nie za 300zł, bo to jest splunięcie w twarz nie tylko graczom (zwłaszcza fanom MGSa) ale też innym deweloperom, którzy do remaków się przykładają.

Opublikowano
5 minut temu, Josh napisał(a):

najbardziej leniwy remake w historii remaków

Mocno wyolbrzymione stwierdzenie. Naprawdę. Remake/Remaster idealny nie jest, ale wbrew powszechnej opinii powtarzanej przez osoby, które nawet nie grały, przygotowanie takiego "tworu" na pewno nie było leniwe w tym przypadku. Nie do takiego stopnia, jak tutaj jest nagminnie wałkowane przez niezadowolone jednostki.

A poza tym, to jeśli coś uważam za zbyt drogie, to zwyczajnie tego nie kupuję. Albo wcale, albo czekam cierpliwie na obniżkę. Nie wchodzę na forum o telefonach, żeby zacząć jeździć po Apple za zawyżone ceny względem konkurencji, jak i na konsumentów, którzy łykają ich produkty. Mogę czasem wyrazić niezadowolenie z takiego stanu rzeczy, ale no nie przesadzajmy. To nie przytyk tylko do Ciebie, ale naprawdę, mnie się odechciało do tego tematu w pewnym momencie wchodzić, bo się prawie CW zrobiło z tym zrzędzeniem.

Bronić Konami nie chcę. Jeszcze przed nimi długa droga, zanim odzyskają moje zaufanie. Ale mimo tego nie uważam, żeby ta cała gównoburza wokół Delty była zasadna, że nawet minusy w zakupach growych leciały. Moja kasa, mój czas wolny, moja decyzja i tak naprawdę nic nikomu do tego, czy wydam dodatkowe 100zł na gierkę, czy na monsterki. Gdybym nie dorwał pudełkowej wersji Deluxe za ~330zł, to też bym pewnie nie kupił gierki na premierę, ale zainteresowania wcale by to nie umniejszyło. Bawię się obecnie dobrze i tak naprawdę tylko - czy też głównie - do optymalizacji na konsoli bym się przyczepił. Cała reszta to niemal dokładnie to, czego zarówno się spodziewałem, jak i oczekiwałem. Bo mimo wszystko ciężko mi sobie wyobrazić remake MGSów z prawdziwego zdarzenia bez udziału Kojimy, z nową reżyserią, aktorami i rozgrywką. Poniekąd już to przerabialiśmy z TTS i wyszło, co wyszło. Potencjalny remake pierwszego MGS też mnie zastanawia, bo szczerze nie wiem, czego się spodziewać i czy będzie to wciąż ten sam "klimat", co oryginał. Zobaczymy.

Opublikowano

Ale tutaj chyba teraz Ty nie rozumiesz. Wszyscy rozumieją o co chodzi, tylko chodzi o twój hejt na graczy co kupili to w pelnej cenie i Jimmy/Bzduras celnie zauważyli, że jechałeś graczy co dają się osrać za pełniaka, a Ty dałeś się osrać ale już twardą kupą, taką po miesiącu leżenia pod drzewem.

Tłumaczenie zrozumiałe, ale beka już jest w toku.

Opublikowano

Odbijając, dodam tylko, że ten remake jest absolutnie fenomenalny i wart każdej złotówki. Mówię to jako osoba, która nie „siedzi” jakoś mocno w temacie serii; kiedyś ogrywałem oryginał, Peace Walkera i liznąłem MGS V. Nie mam jakiegoś wielkiego sentymentu, ale brakowało mi skradanki z prawdziwego zdarzenia, więc se kupiłem mając dobre przeczucia.

I siedzę w krzakach, taplam się w błocie, wcinam węże i tak w kółko. Kuźwa poziom immersji i wczutki jest nie do podrobienia. Nawet te lewitujące itemki, małe lokacje i tego typu pierdoły absolutnie nie psują dobrego wrażenia.

Kupiłem Deluxa za te ponad cztery stówy, ale replayability już widzę, że będzie duże, więc wolę taką inwestycję, do której chce mi się wracać, niż taką, która wegetuje na półce po jednym przejściu. A gier, do których wracam regularnie jest raczej mało.

Opublikowano

Wiadomo, MGS3 klasiura. Też nie żałuje ani złotówki. Pokłady funu i nostalgii jak zalewają podczas grania to koniec.

199aa10e60774-screenshotUrl.jpg

Opublikowano
2 godziny temu, Josh napisał(a):

najbardziej leniwy remake w historii remaków

Rimejki Arkham Asylum i Arkham City na PS4/XO były gorsze, zwłaszcza AC. Niby coś tam wizualnie poprawili (np w Arkham Asylum dodali deszcz), tylko co z tego jak gry miały problemy z płynnością. Jacyś nieudacznicy nieudolnie przenieśli obie z Unreala 3 na 4.

Opublikowano

To raczej były remastery, a nie rimejki xD

Opublikowano

Remake medievila jest gorszy niż ten mgsa

Opublikowano

Najbardziej leniwy to jest chyba oblivion, która został "zrimejkowany" tą samą metodą. Ale ludzie się rzucili na to patrząc na steamie.

Opublikowano

Jak by zrobic przeglad to okaze sie ze duzo tzw remakow bylo slabszych tylko z jakiegos powodu forum zesralo sie wlasnie na ten.

Opublikowano

Bo akurat do MGS3 bardzo dużo ludzi odczuwa niesamowitą nostalgię. Na MGS1 byli za młodzi, albo gra była już zbyt archaiczna, MGS2 miał Raidena, więc to MGS3 był właśnie tym pierwszym, magicznym i absolute cinema przeżyciem growym. Nic dziwnego, że poczuli się osobiście dotknięci tym co i za ile dało Konami

Opublikowano
25 minut temu, Szermac napisał(a):

To raczej były remastery, a nie rimejki xD

Racja, zestawienie tego gówna ze słowem remake to obraza m.in. dla Capcomu.

Ja nie mam nic przeciwko remasterom. Jak ktoś ma możliwość zagrania w ulubioną grę w lepszej jakości, to czemu nie? Nikt nikogo nie zmusza do kupna. Można zostać przy oryginale. Gorzej jak ktoś odjebie fuszerkę jak w przypadku tych Batmanów. Pewnie nikt tego nie testował. Tam były nawet takie bugi jak znikający Azrael na dachu. Co uniemożliwiało dokończenie zadania pobocznego. Dopiero po wczytaniu gry pojawił się gdzie trzeba.

Opublikowano
32 minuty temu, pawelgr5 napisał(a):

Jak by zrobic przeglad to okaze sie ze duzo tzw remakow bylo slabszych tylko z jakiegos powodu forum zesralo sie wlasnie na ten.

Tamte też kosztowały 300zł?

Opublikowano
29 minut temu, Josh napisał(a):

Tamte też kosztowały 300zł?

A nie wiem, nie zamierzam robic tego przegladu ;) Ale jak juz w temacie MGS jestesmy to Twin Snakes chyba na GC tez byl za pelna cene (dzis byloby to 300zl) i jakos nikomu piana z pyska nie leciala bo nie tyle nie ulepszyli wiele (albo nic?) a wrecz spierdolili niesamowicie scenki itd.

Masz prawo narzekac ze nie spelnili Twoich oczekiwan ale wtedy wlasnie po prostu nie kupujesz gry. Jak spierdolili bardzo to nie kupujesz wcale (i nie grasz nawet za darmo). Jezeli w Twojej opinii spierdolili ale znosnie to po prostu czekasz na promke - opinie masz prawo tutaj wpisac, ale Ty sprawiales wrazenie osoby ktora wrecz ma ochote naublizac komus kto smial to wziac day 1. Tak sie nie robi Josh. Wylales tyle hejtu ze teraz nawet to ze wziales uzywke jest slusznym powodem do beki. Wsparles te praktyke. Nie mocno ale wsparles. Ja tam chcialbym takie remaki wszystkich czesci - zadnego nie wezme za 300zl ale za 120-150 juz kto wie :) Milego weekendu koledzy. Dla mnie EOT.

Opublikowano

MGS3 pierwszy raz przeszedłem w okolicach premiery, czyli 21 lat temu. Po ukończeniu MGS Delta stwierdzam, że taki interwał mi wystarczy. W ogóle nie kręci mnie to rozwlekanie...wszystkiego u Kojimy. Może karton, różne sposoby na pokonanie bossów i twist twistu fabularnego kiedyś robiły wrażenie ale obecnie to jest wręcz definicja przerostu formy nad treścią.

Czekam na podobny remake pierwszego MGSa. W jedynke ostatni raz grałem jakieś 25 lat temu, więc czas sobie ją przypomnieć.