Opublikowano 7 godzin temu7 godz. A z crapami jest kwestia czy trzymamy się tylko konsol czy konsole+pc. Bo jak dorzucimy do tego wszystkiego gierki z kiosku za dychę-dwie pokroju Poldek Driver czy trylogii Czarnobyla, że o innych nie wspominając, to lista robi się naprawdę długa. Z samych filmówek z ery PS3/X360 byłoby z czego wybierać.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Nie no, bez przesady, ja też bym nie chciał, żeby nrgeek był naczelnym takiego wydania XD Ale sam pomysł na tematykę jest dobry
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Crapy Extreme? Już wolał bym Hidden Gem Extreme o nieznanych ale dobrych grach które elegancko się zestarzały. No i standardowo wspomnę o wydaniach rocznikowych, taki PSX Extreme 1994 mógł by mieć i największe crapy danego roku i najlepsze ukryte perełki.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. A może nie crapy, a gry ostatniego 25-lecia z przedziału 5-7/10, czyli to co większość graczy olała, a było warte sprawdzenia z jakiegoś powodu?
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Rocznikowe wydania to najlepsze co tu ktoś mógł wymyślić. Na przykład 1994 Extreme i opisane najciekawsze gry na wszystkie platformy (w tym PC). Można za jakiś czas wydać tom drugi takiego rocznika. Starczy na 20 lat materiału. Edytowane 4 godziny temu4 godz. przez Axelio
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. a w 2045 "2025 Extreme", w 2046 "2026 Extreme" i tak do us.anej śmierci
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 1 godzinę temu, Shen napisał(a):Kiedy dodruki pierwszych numerów PE?Nic się z tym na razie nie dzieje. Tak jak wielokrotnie wspominałem - składania od nowa to jest ogrom pracy, zostaje jedynie skanowanie, więc efekt taki sobie raczej. Obserwuję z ciekawości te reedycje SS i przy pierwszym numerze było "wow i łał", a teraz mam wrażenie, że im dalej w las, tym zainteresowanie słabnie, co nie dziwi w zasadzie. Natomiast nie mówię, ze nie. W przyszłym tygodniu wpadnie ankieta o PE - trochę o piśmie, ale też trochę Waszych oczekiwań właśnie co do przyszłości wydawnictwa, co się podoba, na co czekacie, a co średnio Was interesuje - pewnie rzuci to trochę światła i na temat takich reedycji.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Zapłaćcie w końcu Grzybiemu za te jego reedycje i wyczyszczone wersje i drukujcie ;)
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Już się powtarzam chyba trzeci albo czwarty raz, ale jak nie chcesz wtopić kasy, to możesz odpalić crowdfunding jak Koso z książką o szaraku i albo się projekt sfinansuje albo nie. Tylko tak jak pisał chyba @MichAelis , wtedy lepiej z grubej rury polecieć i zrobić pakiet albo wydanie w zbiorczym tomie 6 czy 12 numerów. 3 minuty temu, Szwed napisał(a):Zapłaćcie w końcu Grzybiemu za te jego reedycje i wyczyszczone wersje i drukujcie ;)Wydaje mi się, że z pomocą grzybiarza i AI to by sprawnie poszło. Ktoś tu na darmowej stronce podbijał rozmazane okładki do 4k.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 4 minuty temu, Shen napisał(a):Już się powtarzam chyba trzeci albo czwarty raz, ale jak nie chcesz wtopić kasy, to możesz odpalić crowdfunding jak Koso z książką o szaraku i albo się projekt sfinansuje albo nie. Tylko tak jak pisał chyba @MichAelis , wtedy lepiej z grubej rury polecieć i zrobić pakiet albo wydanie w zbiorczym tomie 6 czy 12 numerów.Pamiętam, natomiast ja tu się trochę obawiam, że to jest tak absolutnie niezbadany teren, że ciężko cokolwiek oszacować, policzyć, zaplanować. A już zwłaszcza przy iluś numerach. Trzeba byłoby po prostu jeden taki numer zrobić i dopiero móc cokolwiek ocenić, bo nie chcę akcji w stylu, że coś tam pi razy oko policzymy i rzucimy górnolotnie "kup rocznik PE za X złotych, dostępny za 6 miesięcy", a potem wyjdzie, że będzie jak z remontami - 2x drożej i 2x dłużej :) Po prostu zupełnie nie mam doświadczenia w takich reedycjach, a też no nie chcę jakiejś biedawersji, chociaż - tu znowu - nie mam doświadczenia, bo może są jakieś obecnie superhiperekstra skanery, że jakościowo to by był topowy produkt. A, no i pamiętaj o łapuszowych specjalach - je też chce odkopać, a tam też jest trochę roboty, żeby to przejrzeć, przeczytać, odświeżyć, poprawić, gdyby chcieć zrobić, nawet niewielki, dodruk. Ogólnie jest tych tematów od groma - ja na ten rok mam już ze 3-4 zapytania o to, czy coś wydamy dodatkowo poza tym naszym cyklem.
Opublikowano 58 minut temu58 min 1 minutę temu, Perez napisał(a):Po prostu zupełnie nie mam doświadczenia w takich reedycjach, a też no nie chcę jakiejś biedawersji, chociaż - tu znowu - nie mam doświadczenia, bo może są jakieś obecnie superhiperekstra skanery, że jakościowo to by był topowy produkt.Jest na forum jeden spec od tego @grzybiarz Nie jestem wydawcą, ale sam możesz ocenić, czy jego praca nadaje się do druku, na moje oko to wygląda elegancko, a chłop to robił po godzinach za darmo https://gracz.2ap.pl/skany-czasopism/
Opublikowano 17 minut temu17 min Przeczytałem o tych 3 miesiącach na jeden numer to aż mnie zmroziło ;) Wygląda bardzo OK, a nuż ta opcja dobry skan + AI czy jakieś wygładzanie/retusz nie byłaby taka straszna. Ale to za moment, szybciej jakąs ankietę pod to się zrobi najpierw, a nie od razu zrzutkę. Może się okazać, że takim rocznikiem interesuje się garstka...