Figaro 8 190 Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Cytat We're excited to announce Star Wars™: Dark Forces Remaster! Created in collaboration with Lucasfilm Games and fully remastered through our KEX engine, Star Wars: Dark Forces Remaster supports up to 4K at 120FPS and features advanced 3D rendering, modern gamepad support, trophies and achievements, and more! Star Wars: Dark Forces Remaster is coming soon to PS4, PS5, Xbox One, Series X|S, Nintendo Switch, and PC (Steam). Stay tuned for a release date announcement later this year! Szkoda że zasrane Star Warsy, ale może ta gierka z 1995 roku będzie jadalna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 no i turok 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 855 Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Trochę smutne te odświeżenia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mendrek 570 Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 No po Quake 2 wszystko może wyglądać smutnie Turok nawet trochę mnie ciekawi, nie wiem czy mi się chce wracać do Dark Forces, bo akurat nigdy się nie podjarałem. Mam nadzieję, że w końcu zabiorą się za Kingpin, Aliens vs. Predator, Kiss Psycho Circus czy Soldier of Fortune Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 294 Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Fakt nie wygląda to tak dobrze jak np. Exhumed bo ten wjechał mi legancko Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Turok 3 nigdy nie wyszedł poza n64 i podejrzewam, że nikt stąd nawet go nie ogrywał więc taki remaster jak najbardziej. Dark Forces ogrywałem trochę parę lat temu, ale nie skończyłem, bo nie wiedziałem gdzie iść. Jak ktoś lubuje się w takich starych DN3D/Doom strzelaninach to warto dać szansę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 W dark forces bym zagrał, ale mogłoby to lepiej wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 334 Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Dark Forces miałoby sens, ale jako totalna przeróbka, bo nawet przymykając oko na klimat retro to wygląda po prostu mega biednie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mendrek 570 Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Bo Dark Forces taki był - małoładny. Ludzie kupowali bo był to mimo wszystko Star Wars. Na Build idzie perełki zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 626 Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Grałem niemało w Dark Forces za dzieciaka, ale już wtedy mnie ta gra nie porwała jakoś szczególnie. Problemem tego "remastera" jest to, że nie upiększa on w żadnym stopniu gry. Ok, ostrzejsze tekstury, poprawione sprite'y (pewnie przez algorytm), oświetlenie, ale to w takiej monotonnej i mało urozmaiconej grze to jest mimo wszystko nic. Otoczenie dalej jest puste i kanciate a tekstury proste i nudne. Zaryzykuję stwierdzenie, że obecna/klasyczna wersja wypada ciekawiej, bo przynajmniej ma ten stary, klasyczny, DOSowy klimat. Ogólnie jeśli wypuszczają "remaster" w takiej postaci, to niech przynajmniej cena będzie adekwatna. Bo jak zażyczą sobie więcej niż 30zł, to trochę beka. Ale to Star Wars, więc oczywiście, że będzie drożej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 255 Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Pierwsza gra fps (a raczej 'doomowiec', bo tak sie wtedy na ten gatunek mowilo) gdzie mozna bylo patrzec gora/dol. Demko jako mlodociany psychofan SW katowalem niepomiernie a klimatu tej grze odmowic nie mozna. Jednak faktycznie, poza cut scenkami, nie wyglada to obiecujaco. Kurde, gdyby tak jak te cski odswiezyli calego x-winga i tie-fightera. Turok tez spoko. Dwojka byla bardzo fajna i bardziej "miesista" od jedynki, chociaz cos tam z ostatnim bossem nie gralo, chyba byl zbyt przegiety. Trojka wyglada na ten sam desen. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 446 Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Te cut-scenki jak dla mnie wyglądają gorzej przez to wygładzenie - jak z mobilki jakiejś. Faktycznie, w porównaniu do innych shooterów tego typu i niedawnych odświeżeń to wygląda mocno biednie, ale i tak bym chciał mieć takiego klasyka w kolekcji, bo zawsze chciałem zagrać, ale nigdy nie miałem okazji (na Amidze nie było). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 978 Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Wiecie, co mogliby zremasterować albo odświeżyć? Quarantine, jaka to była zajebista gierka w roli taksówkarza, brud, syf, klimat zjebanego świata. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 255 Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Dokladnie. Bralbym w preorderze cyfrowym za 380zl. Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 2 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2023 W dniu 23.08.2023 o 21:21, Dr.Czekolada napisał: Turok 3 nigdy nie wyszedł poza n64 i podejrzewam, że nikt stąd nawet go nie ogrywał więc taki remaster jak najbardziej. Dark Forces ogrywałem trochę parę lat temu, ale nie skończyłem, bo nie wiedziałem gdzie iść. Jak ktoś lubuje się w takich starych DN3D/Doom strzelaninach to warto dać szansę. Skończyłem dzisiaj prawie dwa razy tego turok 3 na xboxie. Przejście 1 postacią zajęło mi 3 godz. Gra drugą postacią trochę się różni dostępnymi brońkami, gadżetami i skrótami. Więc cena 130zł może być trochę zaporowa (na szczęście w arg 35zł). No gra się dobrze, strzelanie fajnie, jest system rozwalania ciał i odstrzeliwania głów znany z poprzednich części, gra jest bardziej liniowa i współczesna niż 1 i 2 ale przez to leci się przez nią jak przecinak i jest bardzo przyjemnie. Cringowe scifi z początku lat 2000 i dubbing tak chujowy, że myślisz że to żart to moje klimaty. Nigdy nie grałem w oryginał, a ten remasterek jest kozacki. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 2 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2023 Dzięki to czekam na promkę żeby ograć na Decku Kurwa ale ok 6h na przejście singla (obie postacie) w grze z 2000 r. WTF? Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 4 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2023 W dniu 23.08.2023 o 20:42, Mendrek napisał: No po Quake 2 wszystko może wyglądać smutnie Turok nawet trochę mnie ciekawi, nie wiem czy mi się chce wracać do Dark Forces, bo akurat nigdy się nie podjarałem. Mam nadzieję, że w końcu zabiorą się za Kingpin, Aliens vs. Predator, Kiss Psycho Circus czy Soldier of Fortune Kingpin ma jutro premiere na Steam: Kingpin: Reloaded na Steam (steampowered.com) Niestety nie robi tego Nightdive studios. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 595 Opublikowano 4 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2023 Heh, Kingpina mam na płycie z CD-Action. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi